Akku boremaskine guide: Sådan finder du den helt rigtige akku boremaskine

Akku boremaskine guide: Sådan finder du den helt rigtige akku boremaskine

11/10/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du brug for at finde en ny akku boremaskine? Så læs med her. Vi kommer med tips og tricks til akku boremaskiner, og hvad de egentlig kan bruges til udover at bore huller.

Der er mange fordele ved en akku boremaskine – blandt andet at du ikke skal holde øje med en ledning hele tiden. Du finder her en guide til, hvordan du vælger den bedste akku boremaskine. Der er mange forskellige modeller, og de har som regel mange fordele og få svagheder.

LÆS OGSÅ: Boremaskine Guide – Skal du ud at finde en ny boremaskine?

En god boremaskine kan oftest også bruges til at skrue med – det vil ikke være dens spidskompetence, men mange boremaskiner leverer en god kvalitet af det færdige arbejde, når det kommer til skruearbejdet. Hvis du gerne vil undgå at have for mange maskiner liggende, kan du med fordel se efter en akku boremaskine, der også har skruefunktion.


Hvad er en akku boremaskine?

En akku boremaskine er en batteridreven boremaskine. Det vil sige, at den ikke arbejder på strøm eller brændstof, den arbejder i stedet på batteri. Det er smart med en akku boremaskine, da du ikke skal holde øje med, om du borer i en ledning, og det er mere miljøvenligt at bore med batterier.

Det er op til de forskellige mærker, om du skal tilkøbe batterier, eller om batterierne er med i prisen. Hvis en boremaskine lyder meget billig i forhold til sin kvalitet, kan det betyde, at batterierne købes ved siden af.

Du tænker måske, at det bliver noget bøvl, hvis batteriet løber tør for strøm, når du ikke er færdig med at bore endnu – men det har forhandlerne heldigvis tænkt over.

Typisk køber du nemlig en akku boremaskine med to genopladelige batterier og en hurtigoplader. Det vil sige, at når det ene batteri er i opladeren, kan du bruge det andet. Hurtigopladeren oplader batteriet mellem 37-45 minutter alt efter, hvilket mærke du har.

DeWalt akku BoremaskineEt eksempel på en akku boremaskine, hvor du får to batterier og en hurtigoplader med i prisen, er DeWalt DCD796D2. Denne boremaskine er kåret som bedst i test ved Forbrugerrådet Tænk, det er derfor den bedste boremaskine på markedet lige nu.

→ Set hos Proshop.dk til 1.734 kroner

→ Set hos Homeshop.dk til 1.734 kroner

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.783 kroner

→ Set hos 10-4.dk til 1.879,30 kroner

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.230 kroner

→ Set hos Frishop.dk til 2.230 kroner


Kan en akku boremaskine mere end at bore?

En akku boremaskine kan oftest meget andet end at bore huller i væggen. Oftest kan en boremaskine også skrue, og mange mærker vælger også at lave boremaskiner, der har en slagborefunktion.

En akku slagboremaskine fra Bosch er kraftfuld, og den vil kunne bore i beton. Mange nybyggerier er lavet i beton, hvorfor det kan være nyttigt at have en slagboremaskine, som kan bore sig igennem den kompakte overflade.

Du vil kunne finde mange forskellige akku slagboremaskiner hos forhandlerne, og vi har bl.a. fundet Bosch PSB 18 LI-2 (2×2.5Ah) til nogle af markedets bedste priser, hos nogle store anerkendte webshops:

Bosch akku boremaskine→ Set hos Frishop.dk til 1.399 kroner

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.399 kroner

→ Set hos Proshop.dk til 1.507 kroner

→ Set hos Wattoo.dk til 1.513 kroner

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.552 kroner

→ Set hos Homeshop.dk til 2.099 kroner

Udover slagborefunktionen vil mange akku boremaskiner også have en skruefunktion. Forbrugerrådet Tænk har lavet en test af boremaskiner, hvor de også er blevet testet på deres skruefunktion. Mange boremaskiner klarer det middel, hvorfor du selvfølgelig ikke kan forvente en skruemaskine i din boremaskine, men den kan det mest nødvendige.

Billig akku boremaskineBoremaskinen AEG BS 18C Li-202C bliver testvinder i skruetesten hos Forbrugerrådet Tænk på grund af den gode skruefunktion, hvorfor du kan overveje denne akku boremaskine, hvis du gerne vil have en 2-i-1-løsning. Denne har vi ligeledes fundet hos nogle af de bedste online butikker:

→ Set hos Toolster.dk til 1.250 kroner

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.295 kroner

→ Set hos Frishop.dk til 1.295 kroner


Einhell TE-CD 18 Li BL – En akku boremaskines lækre features

Akku boremaskine tilbud→ Set hos Homeshop.dk til 1.085 kroner

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.149 kroner

→ Set hos Proshop.dk til 1.149 kroner

→ Set hos 10-4.dk til 1.165 kroner

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.399 kroner

→ Set hos Frishop.dk til 1.399 kroner

Features til en akku boremaskine kan være dens mekaniske gear, hvor mange volt den kan tage eller dens mulighed for at kombinere. Når vi tænker på kombination, tænker vi ikke kun på skrue- og slagborefunktion, men også dens mulighed for at kombinere batterier fra samme mærke til boremaskinen.

Hvis den kan det, vil du kunne spare lidt penge, da du så ikke behøver at købe en boremaskine og et batteri, da du allerede kan bruge det, du har derhjemme. Bosch har blandt andet denne feature, du skal bare være opmærksom på, at den bruger samme spænding.

Typisk vil en akku boremaskine have en spænding på 18V og have 2 mekaniske gear, hvad der kan afvige er, om motoren er børsteløs eller med børste. En børsteløs motor er en mere simpel motor, som bruger en elektronisk kommutator i stedet for en mekanisk.

En Einhell TE-CD 18 Li BL er en akku boremaskine, der har to mekaniske gear, 18 V og en børsteløs motor. Denne har også været med i test hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den har klaret sig godt og fået en score på 67%.


Find en akku boremaskine på tilbud

Der findes mange forskellige boremaskiner, og du vil helt sikkert kunne finde nogle kvalitetsboremaskiner på tilbud. Mange mærker optimerer og opdaterer hele tiden deres maskiner, hvorfor der også kommer nye på markedet. Du kan derfor være heldig at finde en akku boremaskine på tilbud hos en af vores forhandlere.

Akku boremaskiner kan variere meget i prisen, og priser afhænger meget af, om du får batterier og oplader med eller ej. Blandt andet har mange webshops typisk prismatch på alle deres produkter, hvorfor du kan købe din boremaskine der til en tilbudspris, som du har set andetsteds.

akku boremaskine 18vHvis du leder efter en billig akku boremaskine, og der ikke er nogle af dine favoritter på tilbud, kan du også sagtens finde nogle billige boremaskiner, der stadig har en god kvalitet.

Black Becker BL186K er en billig boremaskine, som har fået et flot testresultat af Forbrugerrådet Tænk. Det er den billigste akku boremaskine, der stadig ligger i toppen.

→ Set hos Proshop.dk til 917 kroner

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.158 kroner


Vi hjælper dig på vej

Vi guider dig til at finde billige kvalitetsboremaskiner, hvilket du med sikkerhed kan finde hos ovenstående anerkendte forhandlere. De garanterer kvalitet til gode priser, og mange af dem har endda prisgaranti. Du vil finde gode akku boremaskiner til favorable priser, som du oftest kan bruge til både at skrue og bore med.

Gør op med dig selv, hvilke funktioner din nye akku boremaskine skal have, da det vil gøre det nemmere med en indskrænket søgning. Vi anbefaler, at du også ved, hvilke materialer den skal kunne bore i, da en normal boremaskine uden slagfunktion ikke vil kunne komme igennem beton.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering