Akku løvsuger – Den ultimative guide til akku løvsugere

Akku løvsuger – Den ultimative guide til akku løvsugere

05/07/2020 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Efteråret er for mange en dejlig tid på året. Mørket banker på døren, og året går på hæld, mens naturen viser sig fra sin smukkeste side. Bladene skifter farve, hvor de gule, brune og røde farver dominerer naturens farver. Men netop bladene er for mange haveejere et stort irritationsmoment – fordi de falder af træer og buske i løbet af efteråret. Faktisk kan græsplænen og havefliserne forsvinde helt i et farverigt tæppe af blade. Det er smukt, men det er i den grad også upraktisk.

LÆS OGSÅ: Løvsuger guide – Står du og mangler en løvsuger til de nedfaldne blade?

Med en akku løvsuger kan du nemt få din græsplæne og fliser frem i lyset igen. Akku løvsugere hjælper dig nemlig med at håndtere de nedfaldne blade, der har samlet sig i din have. Dog er der mange funktioner at tage hensyn til i valget af akku løvsugere, bl.a. lufthastighed og opsamlingskapacitet. Vi guider dig her til købet af en akku løvsuger.


Kig på lufthastighed og opsamlingskapacitet

Når du skal sammenligne de forskellige akku løvsugere på markedet, er det en god idé at se på maskinens lufthastighed. Blade burde være nemme at flytte, men når de bliver våde og snavsede, bliver de tunge. Derfor skal du have en kraftig akku løvsuger til at gøre arbejdet. Lufthastigheden måles oftest i kilometer i timen. Jo højere lufthastigheden og luftvolumen er, jo lettere vil du kunne rydde op i haven

En anden god måde at sammenligne akku løvsugere på er ved at se på maskinens opsamlingskapacitet. Det smarte ved en akku løvsuger er, at du hverken skal bøvle med opsamling af blade eller irriterende ledninger. En løvsuger opsamler nemlig alle bladene.

Texas GBV260

Akku løvsugerEr du i tvivl om, hvorvidt du bør vælge en løvsuger eller en løvblæser, kan du vælge en kombination. Køber du f.eks. Texas GBV260, får du både en løvsuger og løvblæser i samme maskine. Det må i den grad siges at være fordelagtigt.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.099 kr.

Akku-delen indikerer, at apparatet er batteridrevet. Du skal derfor ikke slutte den til strøm eller hælde benzin på for at arbejde i haven. Afhængigt af din haves størrelse vil opsamlingskapaciteten variere. Har du blot en lille have, vil en mindre kapacitet være fin. Er haven derimod stor, vil det være mere optimalt med en større kapacitet. Ellers vil du ofte skulle tømme posen for løv og blade, hvilket besværliggør havearbejdet.


Vær opmærksom på maskinens støjniveau

Desværre går det ikke helt stille for sig, når de fleste akku løvsugere tages i brug. Derfor kan du blive overrasket over lydniveauet. Det bør dog ikke skræmme dig fra at bruge akku løvsugerne. De mange fordele opvejer klart støjniveauet – og når du først har haft en akku løvsuger, er det svært at gennemføre havearbejdet uden. Køb et høreværn, hvis lydniveauet generer dig under arbejdet.

Nu skal det heller ikke lyde værre, end det er – så meget larmer en akku løvsuger heller ikke. Du kan sagtens udføre havearbejdet, uden du bliver forskrækket. Ønsker du at gøre arbejdstiden i haven endnu mere komfortabel, bør du vælge en akku løvsuger med et blødt greb. Det vil give dig en bedre komfort under brug, hvilket er en stor fordel.

Black+Decker GWC3600L20-QW

Se f.eks. på Black+Decker GWC3600L20-QW løvsuger og -blæser, der har et komfortabelt greb. Denne akku løvsuger forhandles hos forskellige forhandlere online til gode priser:

Bedst i test løvsuger→ Set hos Byghjemme.dk til 1.391 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.391 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.430 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.799 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.846 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.939 kr.


Overvej dit behov, og køb derefter en akku løvsuger

I jagten på den ideelle akku løvsuger kan du nemt blive fristet af et godt tilbud. Det er selvfølgelig også en fordel – men kun hvis dit behov er til det. Du bør overveje dit behov i haven nøje, inden du køber akku løvsugere.

Store haver kræver kraftfulde akku løvsugere med en stor opsamlingskapacitet. Batteritiden bør ligeledes være god. Her er det ofte de lidt dyrere maskiner, der holder længere. Køber du ikke en optimal akku løvsuger til den store have, vil det blive en besværlig proces at få haven gjort flot.

Billig akku løvsugerHar du i stedet en mindre have – eller er du så heldig at bo et sted med få nedfaldne blade – vil en billigere akku løvsuger i langt de fleste tilfælde være nok. Kan du nøjes med en billig model, er det selvfølgelig klart at foretrække – også for din pengepung.

Løvsuger med kværn fra Plantetorvet.dk

De billige apparater er langtfra dårlige, men kapaciteten og kraften vil typisk følge prisen. Er dit behov ikke stort, vil en akku løvsuger som denne løvsuger med kværn fra Plantetorvet være passende.

→ Set hos Plantetorvet.dk til 599 kr.


Skal jeg vælge en løvsuger eller løvblæser?

Umiddelbart kan en løvsuger og løvblæser virke som to identiske maskiner. Det er de til dels også – eller funktionen er det samme. Med en løvsuger og løvblæser får du mulighed for nemt at fjerne havens blade. Det er dog måden, hvorpå bladene fjernes, der er forskellig. Med en løvsuger bliver løvet og bladene suget op i en opsamler.

Undervejs vil småsten blive sorteret fra. Når opsamleren er fyldt godt op med blade, skal du tømme den – højst sandsynligt over i en affaldssæk.

En løvblæser opsamler derimod ikke bladene. Her bliver det hele – som navnet indikerer – blæst væk. Her sørger du altså i stedet for at blæse bladene sammen i bunker, hvorefter du selv opsamler bladene. Man kan sige, at du med en løvblæser slipper for at skulle tømme opsamleren, mens du ved en løvsuger slipper for at skulle opsamle bladene selv.

Power Plus POWDPG7527

Bedste akku løvsugerEr du i tvivl om, hvilket af de to apparater der er bedst til dit behov, kan du købe en kombinationsmaskine. Denne SOLO løvsuger og -blæser kan bruges til begge formål.

→ Set hos Globaltools.dk til 1.187,50 kr.

Er du faldet pladask for akku-maskiner, kan du også købe dig en akku-plæneklipper. Her nyder du igen godt af et eldrevet apparat, hvor du ikke skal bøvle med ledning og benzin. Læs her vores guide til valg af akku-plæneklippere. Er du træt af ledninger og benzin under din græsslåning, vil en sådan maskine gøre havearbejdet meget nemmere.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering