Bordparasol Guide – Find den bedste til dit behov

Bordparasol Guide – Find den bedste til dit behov

23/06/2020 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Parasollen er næppe noget, du har lyst til at undvære, når den danske sommer for alvor kommer til landet. Lige så meget vi nyder den danske sol, lige så skønt er det at kunne søge i skygge, når solen er på sit højeste. Det har vi fået muligheden for med en god parasol, der både skygger og beskytter.

LÆS OGSÅ: Ny parasol? Her er den ultimative guide til at finde den bedste parasol

I denne guide kan du læse meget mere om den klassiske bordparasol, der er ideel til terrassen eller i haven. Vi guider dig til, hvordan du finder den bedste bordparasol hjem til dig, og vi kommer med gode bud på nogle modeller, der er et sikkert køb. Alle produkter er udvalgt på baggrund af brugernes anmeldelser.

Hvad er en bordparasol?

Den klassiske parasol er efterhånden et fast element i danskernes haver, men det kan også være en pladskrævende størrelse at have stående. Heldigvis er der i årenes løb blevet udtænkt smarte løsninger, så du altid har plads til en god parasol, der kan skygge for solen. Heriblandt finder vi en bordparasol, der er en mindre parasol, der fastmonteres på bordet med et beslag. Dette gør den velegnet til terrassebordet, altanen eller på barnevognen.

En bordparasol har to formål, som netop er at sørge for skygge og beskyttelse. Parasollens skærm skygger for solen i de varme timer, så du kan opholde dig udendørs på alle tidspunkter af døgnet. Samtidig fungerer parasolskærmen som UV-beskyttende, og dette vil den være helt eller delvist alt efter, hvor kraftigt et materiale din bordparasol er udformet i.

Bordparasollen er ofte en smule mindre end den klassiske haveparasol. I stedet for en kraftig konstruktion, der kan være tung at bære rundt på, får du her en letvægtsparasol, der er nem at fastgøre og anvende. Det gør den yderst anvendelig til en række af forskellige formål, og du kan nemt gemme den væk i løbet af vinterhalvåret grundet dens størrelse, når den er foldet sammen.

Dette skal du kigge efter, når du vælger en bordparasol

Når du skal vælge din bordparasol, er der nogle forskellige faktorer, som du bør tage med i dine overvejelser. Dette gælder særligt for parasollens størrelse, antal af ribber og farve. Størrelse afhænger af den mængde af plads, som du har til rådighed, når din bordparasol er foldet ud. Jo mere plads du har, desto større en bordparasol kan du vælge at erhverve dig hjem til eksempelvis terrassen.

Derudover er antallet af ribber særdeles vigtigt. Ribberne er de arme, der sørger for at spænde parasolskærmen ud, og de er derfor det bærende og stabiliserende element i din bordparasol. Både antallet af ribber og tykkelsen af disse er afgørende for din parasols stabilitet. Jo færre eller tyndere de er, desto mindre kan din bordparasol klare at blive udsat for, når det kommer til vind og vejr.

Sidst er farven også en faktor, du skal tage med i dine overvejelser. Farven har ingen betydning for parasollens funktion, men handler typisk om det, du foretrækker. Dog er det værd at huske på, at lyse farver reflekterer solens stråler tilbage, hvorimod de mørkere farver vil absorbere en større mængde af varmen. Det vil resultere i, at den mørke skærm udskiller mere varme, og dermed bliver den varmere at opholde sig under.

Bordparasol med knæk

Foruden størrelse, antal ribber og farve er det også værd at overveje muligheden for en bordparasol med knæk. Dette knæk er også kendt som en tilt-funktion, der gør det muligt for dig at vinkle selve parasolskærmen efter solens retning og højde. Selve parasolstangen vil forblive i en oprejst position, og i stedet er det udelukkende toppen af parasollen, der skal vinkles.

En bordparasol med knæk er ideelt i alle situationer og særligt for dig, der skal anvende den på altanen. På den måde får du de bedste betingelser for at søge i skygge på alle tidspunkter af døgnet. Har du mulighed for at erhverve dig en parasol med knæk, er det en glimrende investering, der vil give dig endnu bedre mulighed for at anvende din parasol hele dagen.

Den bedste bordparasol hjem til dig

Der er flere fordele ved at erhverve sig en bordparasol, og så kan vi glæde dig med, at det sjældent er nogen dyr fornøjelse. En bordparasol kommer typisk med et beslag, som du kan fastmontere, hvor du vil.

parasol til bord

Det giver dig en stor fleksibilitet, og du kan tage den med i sommerhus eller på stranden uden problemer. Derudover er den nem at betjene, og den vil optage minimalt med plads i haven eller på altanen. En helt klassisk bordparasol er denne Hoffmann bordparasol, der måler 110 cm i diameteren. Den kommer med et beslag, der blot skal skrues fast på bordet eller på altanen, hvorefter du kan folde din bordparasol ud.

Netop størrelsen gør det muligt at stabilisere denne bordparasol med et simpelt beslag, hvilket adskiller sig fra den store haveparasol, der kræver en stabil parasolfod.

→ Set hos Hw-homeware.dk.dk til 150 kr.

bordparasolDet er også muligt at vælge en bordparasol, der har et beslag, som monteres lodret på eksempelvis din campingstol eller på altanens lodrette gitter.

Denne parasol har fastmonteret en spændemekanisme i enden, hvor du kan fastspænde den ved hjælp af en lille clips. Dog er denne model kun anvendelig på rør, der ikke overstiger en diameter på 2,5 cm.

→ Set hos Scandihills.dk til 79 kr.


Opsummering

En parasol er altså ikke bare en parasol. Der findes mange forskellige typer, hvor vi blandt disse finder den smarte bordparasol. Her får du en fleksibel parasolløsning, der optager minimalt med plads og kan tages frem efter behov. Bordparasollen skal blot fastmonteres med et beslag på bordets kant eller på altangelænderet, hvorefter den er klar til brug.

En bordparasol befinder sig i den mindste kategori inden for parasoller, når det kommer til størrelsen. De vil typisk mål 1-1,5 meter i diameteren, hvilket også gør dem yderst brugbare på en mindre altan. Bordparasollen er produceret i letvægtsmaterialer, der gør det muligt at stabilisere den med et beslag, men det er dog vigtigt at være opmærksom på, at den ikke kan klare at være foldet ud i for meget blæsevejr.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering