Boremaskine Guide – Skal du ud at finde en ny boremaskine?

Boremaskine Guide – Skal du ud at finde en ny boremaskine?

08/04/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Når du skal ud at købe en ny boremaskine, er der mange overvejelser, du kan gøre inden valget. Vi anbefaler selvfølgelig, at du finder en boremaskine i god kvalitet, da en boremaskine skal være kraftfuld, så den eksempelvis kan bore igennem en mur.

LÆS OGSÅ: Metaldetektor guide – Den store guide til metaldetektorer

Derudover har en boremaskine mange forskellige funktioner, da mange boremaskiner også kan skrue, og andre boremaskiner har et slagbor, som er et mere kraftfuldt bor, der kan bore sig igennem beton. Det handler derfor meget om, hvilket materiale du skal arbejde med.

Boremaskiner bliver både lavet med en batterimotor eller med en ledning, som giver maskinen strøm. Derudover bliver der lavet mange forskellige størrelser af boremaskiner, som igen afhænger af, hvad du skal bruge den til. Det er smart at have en lille boremaskine, hvis du skal bore kringlede steder, hvor en almindelig boremaskine ikke kan komme ind.


Boremaskine test fra Forbrugerrådet tænk – vi finder de bedste boremaskiner til dig

Vi anbefaler altid kvalitetsvare, hvorfor vi også anbefaler, at du selv undersøger boremaskine-junglen, da der er et kæmpe udvalg. I denne guide har de fleste produkter været en del af en test fra Forbrugerrådet Tænk, hvor uafhængige eksperter har testet boremaskinerne.

BoremaskineDen bedste boremaskine blev en DeWalt DCD796D2, som fik en score på 77 %. DeWalt boremaskinen er en slagboremaskine, hvorfor den er kraftfuld og har nemt ved at komme igennem beton.

 

Mange nye bygninger er lavet i beton, hvorfor det kan være nødvendigt at anskaffe sig en boremaskine med slagbor, hvis du bor i et nybyggeri. Du kan finde denne boremaskine hos adskillige forhandlere. Vi har nedenfor fundet frem til den, til nogle favorable priser hos store anerkendte webshops.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.633 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.746 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.848 kr.


El boremaskine – så kan du bore derudad

Når du har en el boremaskine, skal du ikke tænke over, om der er nok strøm på batteriet, og du vil altid kunne trække en forlængerledning, hvis det kniber med at finde en stikkontakt. Du skal selvfølgelig hele tiden være opmærksom på ledningen, så du ikke borer i den. Det er en lille ulempe ved el boremaskiner, men så længe man er opmærksom på, hvad man laver, er det ikke et problem.

Vi anbefaler en el boremaskine, hvis du skal bruge en kraftfuld boremaskine, da el boremaskiner oftest vil give en højere ydelse. Du kan derfor sagtens vælge en el boremaskine, da den vil give dig den kraft, som du behøver for at komme igennem meget kompakt materiale, eller hvis du skal bruge en boremaskine hele dagen.

Det er irriterende at gå og vente på at kunne arbejde videre, mens et batteri lader op. Der er derfor både fordele og ulemper ved en el boremaskine, men vi mener, at ulemperne bliver opvejet i det rette formål.

Bosch er et anerkendt mærke inden for værktøj, og de har mange års erfaring, som du sagtens kan mærke i deres kvalitetsprodukter. De har lavet en el boremaskine, som også har en slagborefunktion. Denne har også været en del af Forbrugerrådet Tænks test, hvor den har fået en score på 67%. Det er en billig boremaskine, hvor du får en masse holdbar kvalitet for prisen.

Billig boremaskine

Bosch UniversalImpact 800 har et langt kabel på 2,4 m, hvorfor det sjældent vil være et problem, at den ikke kan komme i en stikkontakt.

Derudover har den klaret både slagboretesten og boretesten flot, hvor den ender i kategorien ”meget god” i begge test.

→ Set hos Frishop.dk til 660 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 660 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 670 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 809 kr.


En batteri (akku) boremaskine – bliv fri for ledninger

Mange mærker laver boremaskiner, som er drevet af batterier, hvilket også har sine fordele. Med en batteri boremaskine vil du altid kunne bruge den, uanset om du har adgang til strøm eller ej. Det er meget smart, da det giver en anden form for fleksibilitet end med en el boremaskine.

Batteri boremaskiner er også kendt som akku boremaskiner. Batterierne vil altid være kraftige nok til både at kunne skrue og bore, og nogle vil endda have en slagborefunktion, hvorfor du sagtens kan have den forventning til din akku boremaskine, at den kan bore sig igennem kompakte materialer.

LÆS OGSÅ: Akku boremaskine guide: Sådan finder du den helt rigtige akku boremaskine

En af fordelene ved batteri boremaskiner er, at du altid kan genoplade batterierne igen og igen. Mange boremaskiner kommer med en hurtiglader, hvor batterierne kan blive fuldt opladet på 30-45 min. Mærkerne optimerer derfor hele tiden deres batterier og opladere, så du ikke skal gå og vente på opladning af et batteri. Derudover er der mange mærker, der laver samme batterier til deres produkter, hvorfor du kan bruge et batteri fra et andet værktøj af samme mærke i din nye boremaskine.

Igen har vi kigget på resultaterne i Forbrugerrådet Tænks test, hvor Metabo BS 18 LT Compact også klarer sig fint. Det er en akku model, som scorer 74 % i boremaskine testen.

Boremaskine bedst til prisen

Denne boremaskine har også en meget god skruefunktion, hvorfor vi vælger at anbefale den til dig. Du kan derfor både bruge denne som boremaskine og som skruemaskine. Den er vurderet til at have en god holdbarhed og konstruktion, hvorfor du kan forvente at have den i lang tid.

→ Set hos Frishop.dk til 1.899 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.899 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.919 kr.

Med denne boremaskine følger der to batterier og en lader, hvilket er meget fordelagtigt, da du så kan sørge for, at du hele tiden har ét batteri, der er fuldt opladet.


Bosch GSR 12V-15 FC – Mini boremaskine til de små og kringlede opgaver

Mini boremaskiner vil ikke være så kraftfulde som de ovenstående boremaskiner, men de kan klare opgaver, som en almindelig boremaskine vil have svært ved. Blandt andet når du skal bore omkring svære hjørner eller andre svære tilgængelige steder, så er det værd at købe en mini boremaskine.

Den vil gøre arbejdet meget nemmere for dig, og den vil ikke være særlig tung at bære. De fleste mini boremaskiner vejer lige under et kilo, hvilket ikke er meget, og den er derfor nem at bære trods de svære stillinger, som noget arbejde kræver.

De små boremaskiner vil typisk skulle have et 12 volt batteri, hvor almindelige boremaskiner ofte har et på 18 volt. Batteriet er derfor ikke meget mindre end det almindelige, men du vil selvfølgelig kunne mærke en forskel i kraften på boremaskinen. Men du behøver oftest heller ikke meget kraft til de små opgaver. Her handler det mere om, at boremaskinen skal kunne komme ind, så den kan lave et præcist stykke arbejde, som en almindelig boremaskine har svært ved i situationer, hvor sigtbarheden er dårlig.

Bosch har lavet et godt bud på, hvordan du kan bore i vinkler, hvor du ikke selv kan stå lige foran vinklen. Det kan blandt andet være inde i en hylde, hvor det er svært at få en almindelig boremaskine ind.

Bosch GSR 12V-15 FC er en boremaskine og en skruemaskine, som har mange ekstra dele med i pakken. Den kommer med både bitholderforsats, borepatronforsats, vinkelforsats og forlængerforsats, som alt sammen kan have en god funktion i svære tilgængelige situationer. Med Bosch er du sikret god kvalitet for pengene, og du får en boremaskine i gode holdbare materialer.

Boremaskine tilbud→ Set hos Frishop.dk til 1.499 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.499 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.500 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 2.595 kr.


Skruemaskiner – så bliver du hurtigere færdig med arbejdet

Mange boremaskiner vil have en multifunktion, hvor det både er en bore-/skruemaskine. Det er smart at have en bore- og skruemaskine i én maskine, så du ikke skal slæbe rundt på to modeller. Det er smart at have en skruemaskine til skruearbejdet, da det kan være hårdt at gøre det manuelt i vægge eller i hårde materialer.

Boremaskine bedst i testEn skruemaskine giver dig derfor de rette hjælpemidler til, at du kan blive hurtigere færdig med arbejdet.

Ydermere vil den have flere kræfter end dig, hvorfor den kan efterlade et mere stabilt arbejde.

Den bore-/skruemaskine, som klarede sig bedst i test i forhold til skruefunktionen hos Forbrugerrådet Tænk, var AEG BS 18C Li-202C. Den har en samlet score på 71%, hvilket også gør den til en af testens bedste.

Den er både god til at skrue i metal og træ, hvorfor den ender i kategorien ”meget god”. Derudover har den stadig de rette kvalifikationer til at være en god boremaskine også.

→ Set hos Toolster.dk til 1.099 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.692 kr.

En anden mulighed er en mindre skruemaskine, som kan klare skæve vinkler eller saml-selv-møbler. Vi ved alle sammen, hvor mange skruer der skal skrues fast i et møbel – og hvor vigtigt det er, at det bliver gjort præcist. Det ved Bosch også, og de har lavet en mini skruemaskine, som kan hjælpe dig med både store og små skrueopgaver.

Bosch IXO er en lille skruemaskine, som kan komme ind alle steder. Derudover er den virkelig perfekt, hvis du skal samle møbler. Den har et batteri på 3,6 volt, men trods dens mindre motor vil den sagtens kunne hjælpe dig med små skrueopgaver. Derudover den ergonomisk og let, da den kun vejer 300 g.

Mini boremaskine

→ Set hos Frishop.dk til 308 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 308 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 349 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 319 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 435 kr.


Hvordan skifter man bor på en boremaskine?

Når du skal vælge bor, så køb nogle bor af ordentlig kvalitet. Det er lige meget for din boremaskine, hvilket bor du bruger, men et dårligt bor vil også give et dårligere resultat. Vi anbefaler derfor, at du investerer i nogle gode bor – bor genbruges hele tiden, hvorfor det ikke gør noget at give lidt ekstra. Derudover bliver der brugt forskellige bor, alt afhængigt af hvad du skal bore i.

LÆS OGSÅ: Gasgrill guide – Sådan finder du den perfekte gasgrill

Du vil skulle købe træbor for sig, mens metal og sten kan bruges med samme bor. Nogle mærker har lavet specielle bor til alle materialer, så der er nok muligheder. Der er ikke noget, der er bedre end det andet – så længe du bare tager et bor, der kan bruges til det materiale, som du skal bore i.

Det er forholdsvis enkelt at skifte bor på en boremaskine, så længe du kender din boremaskine. Det yderste på boremaskinen kan du selv løsne, hvor du kan tage boret ud og placere et nyt.

Det er vigtigt, at du placerer boret lige ned i hullet, så boremaskinen får den bedste mulighed for at ”gribe” om boret, når du strammer det yderste mundstykke igen. Den skal strammes ordentligt, så du kan opnå et flot resultat.


Hvad skal en boremaskine kunne?

Når du skal købe en boremaskine, handler det mest om, at du ved, hvad du gerne vil bruge den til. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvilket materiale du skal bore eller skrue i. Skal du bore i beton, vil du ikke komme langt med en almindelig boremaskine, og hvis du kæmper med muren og boremaskinen for længe, vil den gå i stykker.

Så hvis du skal bruge en boremaskine til beton, skal du ud at finde en slagboremaskine eller en boremaskine, der har en slagborefunktion.

Hvis du har styr på materialerne, er det op til boremaskinens kvalitet at give dig et flot resultat. Det handler derfor om at vælge en god, funktionel kvalitetsboremaskine, som kan efterlade et flot resultat. Det nytter ikke noget, at en boremaskine efterlader et sjusket resultat, hvorfor kvalitet er vigtig, når du køber en ny boremaskine.

Du sikrer, at din nye boremaskine er af god kvalitet ved eksempelvis at vælge et produkt, der har været igennem en test. Testresultat behøver ikke være på 100%, så længe den har de kvalifikationer, du behøver.

Det nytter nemlig ikke noget, at du har en dyr boremaskine med en masse funktioner, som du ikke får brug for. Så kan det være bedre at finde en billigere boremaskine, der kan det, den skal kunne. Et andet godt råd er at vælge en boremaskine med gear. På den måde kan du vælge, hvor mange omdrejninger den skal arbejde med i de forskellige materialer.


Pas godt på din boremaskine

En boremaskine har mange funktioner, og blandt andet har de også funktioner som gear. En normal boremaskine vil have to gear, hvorfor det er vigtigt, at du også bruger disse. Det første gear vil typisk bruges, når du skal bruge færre omdrejninger, dette vil være, hvis du skal bore i træ. Andet gear kan opnå højere omdrejninger end første, hvorfor det skal bruges i mere kompakte og hårde materialer som metal eller sten.

Med en boremaskine, der har to gear, er det vigtigt, at du bruger dem rigtigt. Hvis du bruger andet gear til alle materialer, vil din boremaskine blive hurtigere slidt, hvilket man helst skal undgå, så du kan have den i lang tid. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvilket materiale du skal arbejde i, så du også får indstillet din boremaskine rigtigt.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering