Bosch teleskop hækkeklipper – Find den helt rigtige maskine

Bosch teleskop hækkeklipper – Find den helt rigtige maskine

03/07/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En hækkeklipper er et uundværligt haveværktøj. Hækkeklipperen kan både anvendes til hække og buske. Men højden kan gå hen at blive et problem i havearbejdet. Består haven af høje hække og buske, er det pludselig svært – men ikke med en teleskop hækkeklipper.

LÆS OGSÅ: Teleskop hækkeklipper – Komplet guide til praktisk hækkeklipning

En teleskop hækkeklipper har en ekstra lang stang, sådan du netop kan nå op i høje højder. Du står på sikker grund, mens du udfører klippearbejdet, hvilket er en fordel for både din sikkerhed og komfort.

Men hvilken teleskop hækkeklipper skal du vælge? Der findes mange på markedet, og teleskop hækkeklippere fra Bosch er uden tvivl et populært valg.


260 fabrikker verden over

Bosch må i den grad siges at være kendt verden over. Med sine 260 fabrikker verden over med 271.000 ansatte er det nærmest umuligt ikke at have stiftet bekendtskab med virksomheden på et eller andet tidspunkt.

Bosch er den største underleverandør til bilindustrien i verden, hvor der produceres tænding- og brændselsindsprøjtningssystemer samt bremser. Derudover producerer Bosch hvidevarer, værktøj samt emballage-, bygge- og industriteknik.

Med produkter fra Bosch får du kvalitet til hverdag og høj ydelse til førsteklasses arbejde. Hjælpemidlerne er stabile og designet med den mest moderne teknologi. De er nemme at bruge, ligger godt i hånden og gør derfor dit havearbejde mere komfortabelt og lettere at udføre. Det at vælge gode haveredskaber er vigtigt, da det giver dig bedre resultater i en hurtigere fart. Klip dine høje hække med en Bosch teleskop hækkeklipper, og nyd godt af alle fordelene.


Snitstyrken afhænger af knivbladenes afstand

Der findes desværre ikke én teleskop hækkeklipper, der dækker alles behov. Derfor skal du tage et kig på din egen have og vurdere, hvad netop din have har brug for. Efterse hækkenes størrelser i form af bredde, længde og højde, grenenes tykkelse samt hækkeklipperens maksimale vægt for dig.

I forhold til grenenes tykkelse skal du overveje teleskop hækkeklipperens snitstyrke. Snitstyrken defineres gennem afstanden på knivbladene. Jo længere afstand, der er på knivbladene, jo tykkere grene vil hækkeklipperen kunne tage. Er der kort afstand på knivbladene, vil hækkeklipperen være bedst til tynde grene. Helt konkret vil hækkeklippere med afstande på 27-300 mm og op være bedst til tykke grene, 20-26 mm til normale grene og 16 mm og ned til tynde grene.

Bosch tilbyder selvfølgelig teleskop hækkeklippere med varierende afstand på knivbladene. Vælg f.eks. Bosch UniversalHedgePole 18 teleskop hækkeklipper til tyndere grene, der maksimalt klarer grenstørrelser på 16 mm. Bosch UniversalHedgePole 18 teleskop hækkeklipper forhandles hos mange online forhandlere, hvor vi har fundet nogle af de bedste priser hos følgende:

Bedste bosch teleskop hækkeklipper→ Set hos Byghjemme.dk til 950 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 950 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 955 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 955 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.081 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.349 kr.


Længden på sværdet afgør snitlængden

Sværdets længde afgør teleskop hækkeklipperens snitlængde, hvilket har betydning for højden og bredden af hækken. Er dine hække meget høje og brede, bør du vælge en teleskop hækkeklipper med lang snitlængde.

En lang snitlængde anses for at være 55 cm eller derover. En normal snitlængde er maskiner med sværdlængder på 50 cm, og disse passer bedst til normale hække. Har du mindre hække i haven, vil en forholdsvis kort snitlængde på 45 cm være passende.

Er dine buske og hække mindre i størrelsen, vil Bosch AMW 10 HST multimaskine være brugbar. Her får du faktisk flere havemaskiner i én og samme maskine. Sværdlængden er 43 cm og er derfor god til mindre buske og hække.

For at få længde på maskinen isættes blot forlængeren på 70 cm, hvor du altså efterfølgende får egenskaberne som hos en teleskop hækkeklipper.

Billig bosch buskrydderBosch AMW 10 HST findes ligeledes hos adskillige online webshops. Vi har fundet den til nogle af markedets skarpeste priser hos følgende:

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.225 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 2.225 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 2.263 kr.


Vælg vægt efter din ryg og hækkestørrelser

Valg af vægt på en teleskop hækkeklipper afhænger ligeledes af dine behov og din havestørrelse. Har du store hække i haven, vil en lettere hækkeklipper klart være en fordel. Bruger du en tung teleskop hækkeklipper til formålet, vil du risikere at få rygsmerter. Derudover vil det ofte kræve mange pauser i havearbejdet, hvilket for mange er en irriterende nødvendighed.

De letteste hækkeklippere vejer typisk 2-3 kg, og disse egner sig særdeles godt til hække af store størrelser. 3-3,4 kg betegnes som medium i sin vægtklasse og egner sig derfor til hække i mellemstørrelser. Slutteligt finder du også hækkeklippere på 3,5-4+ kg. Disse vil ikke være det bedste valg for dig, der har svag ryg eller store hække i haven.


Effektiviteten måles gennem slagtal

Hvis du ønsker at aflæse, hvor effektiv en teleskop hækkeklipper er, skal du se på maskinens slagtal. Hvis du har store hække i haven, har du højst sandsynligt et ønske om at klippe dem hurtigst muligt. Her kræver det en teleskop hækkeklipper med højt slagtal. Hækkeklippere med over 3.000 slag i minuttet anses for at være meget effektive.

Hækkeklippere med 2.000-3.000 slag i minutter er forholdsvis effektive, mens hækkeklippere med 0-2.000 slag i minuttet er mindre effektive.

Prisen hænger ofte sammen med effektiviteten af hækkeklipperen. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvor stort et behov du har for en effektiv hækkeklipper. Pengene vil uden tvivl være godt givet ud, hvis du har mange hække i haven – men består haven blot af enkelte hække af små størrelser, vil en mindre effektiv teleskop hækkeklipper sagtens kunne dække dine behov.


Benzin, ledning eller batteri?

Teleskop hækkeklippere fra Bosch fås med ledning eller batteri. Vælger du en teleskop hækkeklipper med ledning, vil denne være nem og let at håndtere. Maskinen vil konstant være tilknyttet en strømkilde, og derfor skal du ikke tænke på at skifte batteriet ud eller oplade det.

Maskinerne er typisk mere støjsvage i brug, samtidig med de er billigere at købe. Dog skal du være opmærksom på ledningens længde. Er ledningen ikke lang nok, kan en kabeltromle hjælpe dig på vej. En anden ulempe er, at teleskop hækkeklippere med ledning ofte kan være svage i brug ved tykke grene.

En batteridrevet hækkeklipper anses for at være støjfri. Denne maskine kan bruges overalt, uden du skal bekymre dig om ledninger og kabeltromler. Derfor er maskinen håndterbar og praktisk. Dertil vejer denne hækkeklipper ikke så meget, hvilket også er med til at gøre klipningen nemmere.

Ulempen er dog, at du skal oplade batteriet for at kunne bruge maskinen. Er din have stor med store hække, er det ikke altid, at et enkelt batteri kan holde til hele arbejdet. Her er det dog en god idé at købe to batterier, således du blot udskifter det udtømte batteri undervejs.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering