Buskrydder guide: Den ultimative guide til at finde din næste buskrydder

Buskrydder guide: Den ultimative guide til at finde din næste buskrydder

13/05/2020 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Vi kender vist alle til det hårde arbejde, det kan være, at gøre haven sommerklar. Her skal hækken klippes, og buskadset skal ryddes. Så hvorfor ikke gøre det hele lidt nemmere for dig selv? Med en buskrydder kan du slippe for mange timers arbejde og i stedet for nyde godt af det fremragende stykke værktøj.

Her kan du læse meget mere om buskrydderen. Vi fortæller dig mere om, hvad værktøjet kan, og hvordan du finder den bedste model til dig. Der er nemlig nok at vælge imellem, og det kan være svært at gennemskue, hvad der er vigtigt at tage højde for. Læs med, og bliv meget klogere på dit næste haveindkøb.


Hvad er en buskrydder?

Lad os starte med at få gjort det helt klart, hvad en buskrydder egentlig er for en størrelse. Den kan sammenlignes med en græstrimmer, men når græstrimmeren står af, så fortsætter en buskrydder.

En buskrydder er en større og mere kraftfuld maskine, der kan rydde store mængder græs og buske på samme tid. Derfor er buskrydderen det perfekte valg for dig, der har behov for en maskine, der kan rydde store arealer hurtigt og effektivt.

LÆS OGSÅ: Guide til forskallingsbrædder – Find de bedste forskallingsbrædder efter behov

Der findes mange forskellige størrelser og modeller, når vi taler om buskryddere. Du kan både få en buskrydder på batteri og en buskrydder på benzin, og her er det op til dig, hvad du foretrækker.

Generelt er buskrydderen en smule tungere end en græstrimmer, netop på grund af dens mere solide konstruktion og kraft. Oftest vil maskinen have to håndtag, der gør den nemmere for dig at betjene.


En buskrydder på benzin eller batteri?

Alt efter hvilken model du vælger, vil buskrydderen have en totakts-benzinmotor, hvis du vælger en model, der bruger benzin. En buskrydder på benzin er ofte mere kraftfuld end en buskrydder på el og derved også det rette valg, hvis du skal bruge den til de helt store opgaver. Men det afhænger typisk af, hvilken model du vælger.

Makita DUR365UPT2 18V er en kraftfuld model, der kører på batteri, og dermed er der modeller derude, der stadigvæk er kraftfulde, selvom de ikke har en reel motor monteret.

Buskrydder

→ Set hos Homeshop.dk til 4.448 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 4.532 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 4.842 kr.

En af de store fordele ved en buskrydder på batteri er, at støjniveauet er betydeligt lavere, og du vil heller ikke mærke lige så store vibrationer.

Makita EBH341U 4T er til sammenligning en model i samme prisklasse som førstnævnte. Her får du en buskrydder på benzin, der har en firetakts-benzinmotor. Det betyder en utroligt stor ydeevne ved brug.

Bedste buskrydder

Vægtmæssigt er der også forskel på de to forskellige typer af buskryddere. Hvis der er en motor monteret på din buskrydder, vejer den lidt ekstra.

Her kan der være et par kilo til forskel, og det er også værd at have med i sine overvejelser.

→ Set hos Proshop.dk 2.640 kr.

→ Set hos ComputerSalg til 2.912 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 3.424 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 3.424 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 3.463 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 3.499 kr.


Buskrydderens konstruktion

Men hvad er det så, der gør buskrydderen så god? Det handler netop om, hvordan den er bygget op. En sådan maskine består af et trimmerhoved, der sidder for enden af buskrydderens arm. Denne trimmer kan enten være udstyret med en kniv eller et stykke kraftig nylonsnor.

Her handler det om, hvad du er mest til, for ved begge dele er der fordele og ulemper. Kniven er langt mere effektiv i begyndelsen, og den er samtidig mere holdbar end en nylonsnor.

Til gengæld vil kniven blive mere sløv med tiden, men den kan altid slibes op igen. Nylonsnore er bedre i forhold til din sikkerhed, og så kan du nemt skifte nylonsnoren, hvis den knækker. Dog er holdbarheden ikke nær så god som ved en model med en kniv.

Bedste buskrydderTrimmerhovedet er som nævnt monteret på en arm, der fungerer som afstanden mellem dig og maskinen. I den anden ende af armen sidder motor og håndtag monteret.

Alt efter hvilken model du vælger, vil håndtagene være udstyret med knapper, som du kan styre din buskrydder med. Det kan være en fordel at finde en model, der har nogle gode håndtag som eksempelvis McCulloch B 40 B Elite. Her får du en buskrydder med dobbeltpolstrede håndtag, der gør det behageligt for dig at arbejde.

→ Set hos Frishop.dk til 4.389 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 4.389 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 4.390 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 4.389 kr.


Hvilken buskrydder skal jeg vælge?

Når det kommer til, hvilken model der er den rette for dig, er der flere ting, du skal tage op til overvejelse. Dem vil vi gennemgå med dig lige her, så du er klar til at finde den helt rigtige model for dig.

Vigtigst er det, at du finder en buskrydder, der er kraftig nok til at klare det arbejde, du skal bruge den til. Selvom de billige modeller kan friste, bør du altid vælge med omhu. Du kan i stedet finde en buskrydder på tilbud, så du får så meget for pengene som muligt.

LÆS OGSÅ: Lecakugler/Lecanødder – Alt du behøver at vide

En ting, du altid skal tænke over, inden du vælger din nye buskrydder, er muligheden for en god arbejdsstilling. Nogle modeller har monteret seler, der aflaster din ryg under arbejdet. Samtidig kan du finde modeller, der har justerbare håndtag, så du kan indstille din arbejdsstilling efter din højde.

Hvis der ikke medfølger en sele, bør du sikre dig, at du kan tilkøbe en. Den vil gøre det langt mere behageligt for dig at arbejde i længere tid.

Billig buskrydder

Foruden komforten og den gode arbejdsstilling skal du tage højde for støjniveau og vibrationer. Der findes mange buskryddere på benzin, der allerede tager højde for dette. Her er der installeret støjdæmpende mekanismer, der lader dig slippe for unødvendige støjgener.

Vælg en buskrydder med vibrationsdæmpning, da det giver dig en model, der er mere behagelig at arbejde med.

Som nævnt spiller motorens størrelse også en rolle, og det samme gælder for trimmerhovedet. Alt efter hvad du skal bruge din buskrydder til, bør du altid købe en model, der er kraftfuld nok til at klare arbejdet.

Skal du bruge den til at slå grove buske ned, anbefales en model med en kniv, hvor MTD 990 benzin er et glimrende bud. Her får du en kraftfuld buskrydder med dobbelt bæresele og en skarp klinge på 20 cm.

→ Set hos Homeshop.dk til 2.295 kr.


Vedligeholdelse af din buskrydder

Vi kommer ikke udenom, at værktøj og maskiner kræver vedligeholdelse. Og selvom du slipper billigt med en buskrydder, skal du alligevel holde øje. På den måde bibeholder du maskinens gode arbejdskraft så længe som muligt.

Efter brug af din buskrydder skal du altid sørge for at fjerne skidt og snavs, der sidder i trimmerhovedet. Du kan med fordel tørre kniven af, så der ikke sidder snavs og fugt på den. Det kan resultere i rust på længere sigt, og på den måde bliver klingen svagere langt hurtigere, end hvad der er nødvendigt.

Samtidig bør du altid sørge for at opbevare den et tørt og varmt sted. På den måde udsættes motoren ikke for unødvendig kulde, der kan skabe komplikationer for nogle af de forskellige dele i selve motoren. Har du mulighed for at frakoble batteriet eller tømme den for benzin, kan dette være en fordel i forhold til din sikkerhed.


Sikkerhedsforanstaltninger ved brug af din buskrydder

Maskiner, der hjælper dig med havearbejdet, kan kræve nogle sikkerhedshensyn, for at du passer godt på dig selv. Det samme gælder for en buskrydder, der netop er et kraftfuldt stykke værktøj, som du skal passe på. Ved brug af din nye buskrydder bør du altid anvende sikkerhedsbriller. På den måde beskytter du øjnene mod genstande, der kan blive kastet op, når du bruger din buskrydder.

Du bør samtidig altid sørge for at have den slukket, når du ikke bruger den. Selvom den kan virke harmløs, kan det altså resultere i skader, hvis du ikke passer ordentligt på. Her er det igen en stor fordel med selerne, der hjælper dig med at bevare kontrollen over din buskrydder under brug.

Høreværnene bør du heller ikke lade ligge ude i værkstedet. For selvom du vælger en støjsvag maskine, kan det være en larmende affære at stå lige i nærheden af den. Motoren sidder tæt ind til din krop, og derfor vil du være udsat for larm.


Makita DUR365UPT2 – Bedst i test buskrydder

At teste en buskrydder er én ting, men dine præferencer er noget helt andet. Derfor kan det være svært at måle de forskellige modeller på andet end brugervenlighed og ydeevne. Dog har vi én model, der er særligt populær hos mange købere. Makita DUR365UPT2 18v, som vi allerede har nævnt tidligere, er en af de bedst sælgende modeller i landet. Og det forstår vi faktisk godt.

Her får du en særdeles effektiv buskrydder med en støjsvag motor. Mulighederne er mange med denne model, og du kan både trimme græsset og klippe kanter. Maskinen er samtidig miljøvenlig og har hele tre gear, som du kan skifte imellem. Den kører på batteri med en batterikapacitet på 5,0 Ah. Der medfølger en lynlader, der gør den yderst brugervenlig for dig. Du skal nemlig ikke vente på en langsom oplader.

Kigger vi på de billigere modeller, er Stiga SBC 232 D et yderst fornuftigt valg. Her får du en god maskine for billige penge. Denne buskrydder på benzin er perfekt til vedligeholdelse af haven. Den har easy-start-funktion, der gør den nem at betjene og bruge.

 

Buskrydder bedst til prisenDen har indbygget vibrationsdæmpning, og så kan den rumme 0,8 liter brændstof. Vi har fundet denne model hos nogle store anerkendte webshops, hvor til yderst favorable priser.

→ Set hos Frishop.dk til 1.599 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.599 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.599 kr.

→ Set hos Homeshop.dk 1.795 kr.


Den lille buskrydder til de små ting

Nu har vi talt om, hvorfor en kraftfuld maskine er værd at investere i. Du får meget for dine penge, og du kan glæde dig over at have en solid buskrydder i mange år. Men har du ikke brug for den store model, kan du nemt finde nogle billigere alternativer. Disse egner sig godt til mindre arealer, hvor du har brug for hjælp til de mere gængse haveopgaver.

Buskrydder tilbudAL-KO BC 1200 E er en god model til den lille have. Her får du en buskrydder på el, der kobles til en stikkontakt. Derfor kan du heller ikke bevæge dig så langt med denne.

Til gengæld får du her en buskrydder med 1200 watt, som blot vejer fire kilo. Det er langt mindre end nogle af de store modeller, og det gør den nemmere at betjene. Den er udstyret med en nylontråd, hvilket også gør den så sikker som muligt at bruge for dig.

→ Set til 1.022 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 1.022 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 1.061 kr. hos Proshop.dk

→ Set til 1.061 kr. hos ComputerSalg.dk

Den lille buskrydder er altså det oplagte valg til dig, der ikke har brug for at rydde store arealer eller tætbeplantede områder. Det kan være nemmere at komme ind i krogene med en mindre model, og derfor er dette alt andet lige også en god investering.


Fordele ved en buskrydder

Ofte bliver en buskrydder og en græstrimmer sammenlignet. Der er væsentlige forskelle, som vi allerede har været inde på. Netop den kraftfulde motor og den skarpe kniv er nogle af de store fordele ved en buskrydder. Du kan være sikker på, at din buskrydder kan klare de hårde opgaver, hvis du har valgt den rette model.

LÆS OGSÅ: Terrassevarmer Guide – Find den bedste terrassevarmer (komplet guide)

Buskrydderen er samtidig en maskine, der fylder minimalt derhjemme i forhold til dens ydeevne. Den høje udformning gør den smal at have stående, og derfor vil den ikke stjæle unødvendigt meget plads i værkstedet. Den er ligeledes nem at vedligeholde i forhold til en plæneklipper, da du kan komme til alle steder på en buskrydder. Dens trimmerhoved er åbent, og det gør det nemt for dig at skifte kniven eller trimmertråden.


På jagt efter det perfekte match

Nu ved du meget mere om, hvad en buskrydder er for en størrelse. Vi har givet dig en række anbefalinger på nogle modeller, som, vi mener, er gode valg til enhver have. For at samle op på, hvad du skal have for øje, når du skal finde din buskrydder, får du her en lille opsummering.

Først og fremmest er det vigtigt at overveje, hvor du skal bruge din buskrydder. Jo større areal du skal bruge den på, desto kraftigere en model bør du vælge. Ligeledes er det væsentligt, hvilken type græs og buske, du gerne vil fjerne. Støjniveauet skal du også bemærke, når du skal vælge model. På den måde undgår du en masse støj under arbejdet.

Sidst, men ikke mindst, er din komfort og arbejdsstilling vigtig. Sørg for at finde en model med tilhørende seler, der enten følger med eller kan tilkøbes. Også håndtagene bør være polstret, så de er behagelige at arbejde med. Jo tungere den er, desto vigtigere er de gode håndtag.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering