Cylinderklipper guide – Den ultimative guide om cylinderklippere til græsplænen

Cylinderklipper guide – Den ultimative guide om cylinderklippere til græsplænen

10/03/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Sommer betyder varme og solskin. En periode, hvor vi endelig kan nyde naturen uden at fryse. Det betyder på samme tid, at vores have er på vej i fuldt flor. Græsplænen vokser hurtigt i det varme vejr. Vi er mange med græsplæne, der kender til at skulle slå det mange gange over sommerhalvåret.

LÆS OGSÅ: Græsslåmaskine guide – Find den bedste græsslåmaskine

Et gentagende problem, hvis ikke vi har det nødvendige udstyr. Græsslåmaskinen kommer i mange varianter og prisklasser. Det handler dybest set om, hvilken størrelse plæne vi har. Vores budget og behov for tekniske egenskaber er også vigtige aspekter i valg af græsslåmaskine.

Her på siden finder du én generel guide til cylinderklippere. Vi har samlet de bedste produkter fra markedet, som bl.a. er kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk. Find produkter og forhandlere lige her.


Cylinderklipper test – Hvornår er en cylinderklipper et godt valg?

Os med haver på mindre end 250 kvadratmeter kan være bedre tjent med en cylinderklipper frem for en benzindrevet model. Cylinderklipperen er mere simpel og nemmere at betjene i modsætning til sine benzindrevne modparter. Modellerne vejer ofte mindre og er på denne måde nemmere at arbejde med, hvis arealet i haven ikke er for stort.

Cylinderklipperen fylder ikke lige så meget i skuret, som de større benzindrevne modeller gør. At eje en cylinderklipper kommer med færre tekniske krav til brugeren, da disse typer af græsslåmaskiner ofte klipper græsset uden motor. Prisen på cylinderklippere er ligeledes mindre i sammenligning med andre produkter i kategorien.

En produkttype til os på budget. Cylinderklippere ses dog på markedet i flere modifikationer. Det åbner for flere muligheder for os som kunder. Vi ser på forskellige typer og specifikationer nedenfor.


Slibning af cylinderklipper

Cylinderklippere har over tid behov for at få slebet sine knive. Det er et generelt fænomen for den produkttype –samme problem eksisterer også for de større motordrevne. Cylinderklipperen er ofte designet således, at hjulene kan tages af maskinen. Herefter kan vi komme til knivene med slibepasta.

Et produkt, som kan købes på markedet i forbindelse med køb af cylinderklipperen. Processen tager typisk ikke lang tid, og vi kan herefter slå græsset med et flot resultat igen.


Cylinderklipper med motor

Produktkategorien indeholder modifikationer af den simple håndskubber. Cylinderklipperen kan købes med benzindreven motor. Et modificeret produkt, der vejer mere i samlet vægt. Cylinderklipperen med motor er ofte en hel del dyrere end sin manuelle modpart.

Fordelen er, at cylinderklipperen med motor er mere passende til at slå et større græsareal, da arbejdet med maskinen gøres nemmere. Produkterne med motor klarer sig generelt dårligere i test blandt flere medier på internettet.


Gardena PowerMax 1400/34 – Cylinderklipper med batteri

CylinderklipperDen batteridrevne cylinderklipper er også en mulighed. Se et af markedets bedste eldrevne produkter, i form af Gardena PowerMax 1400/34. Den fås hos adskillige anerkendte webshops, og derfor også forskellige priser. Vi har fundet den til nogle af markedets bedste priser her:

→ Set hos Proshop.dk til 984 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.035 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.035 kr.

→ Set hos ComputerSalg til 1.073 kr.

Produktet er et mellemstadie i relation til den manuelle type på den side og den benzindrevne på den anden side. Produktet vejer mere end den manuelle cylinderklipper, men ca. halvt så meget som den benzindrevne.

Fordelen er, at cylinderklipperen er egnet til at slå en større græsplæne end den manuelle. Ulempen er, at de tekniske specifikationer er højere, og at batteriet skal lades op før brug.


Vælg blandt de bedste cylinderklippere

Cylinderklippere kommer som skrevet i ovenstående afsnit i mange forskellige udgaver. I forbindelse med at udvælge de bedste cylinderklippere på markedet er den manuelle type ofte bedst i test.

LÆS OGSÅ: Plæneklipper guide – Din guide til at finde en god plæneklipper

Vi ser på udvalgte produkter på markedet, som er særligt populære på markedet eller cylinderklippere, der har klaret sig godt i udførte tests.


Wolf Garten TT 380 DL – Blandt de bedste i test

  • Produktet er blandt de bedste cylinderklippere i en test af Forbrugerrådet Tænk
  • Cylinderklipperen har en yderst lav klippehøjde i sammenligning med andre produkter på markedet.

Bedst i test cylinderklipper

Produktet kan købes hos et stort antal udbydere på markedet, og vi har fundet den til nogle af markedets bedste priser:

→ Set hos Frishop.dk til 860 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 860 kr.

Forbrugerrådet Tænk har givet Wolf Garten TT 380 DL en høj score i deres test af plæneklippere. Vurderingen af produktet beror bl.a. på brugervenlighed og kvalitet af plæneklipning.

Cylinderklipperen efterlader et pænt resultat efter første gang. Klippetiden er meget lav, hvilket gør produktet ekstra attraktivt for os, der ikke har så meget tid til havearbejde.

Wolf Garten TT 380 DL scorer højt på enkeltheden i sin betjening. Produktet er ligeledes simpelt at vedligeholde. Slibning af maskinens knive er yderst enkelt. Et produkt til os uden de store tekniske kvalifikationer.


Gardena 400 – Praktisk og simpel til prisen

  • Gardena 400 er blandt de bedste cylinderklippere ud fra en test af Forbrugerrådet Tænk
  • Denne cylinderklipper er praktisk til opbevaring året rundt, da størrelsen er meget lille.

Gardena 400 er cylinderklipper, der findes hos et utal af forhandlere herhjemme heriblandt:

Bedste cylinderklipper

→ Set hos Homeshop.dk til 603 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 640 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 640 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 647 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 660 kr.

Gardena 400 er en cylinderklipper blandt de bedste på markedet ud fra testen af Forbrugerrådet Tænk i år 2019. Produktet fremhæves for sine kvaliteter på den lille græsplæne på under 250 kvadratmeter. Maskinen har bl.a. en minimumsklippehøjde på hele 12 mm.

Et produkt til os med behov for den veltrimmede græsplæne. Omvendt er produktet ikke velegnet til plæner, der er ujævne og grove plæner. Gardena 400’s særlige egenskab ses ud fra, at produktet fylder meget lidt i skuret.

Håndtaget kan vippes, så maskinen ikke fylder for meget om vinteren. Praktisk til os med et lille skur. Maskinen er let at anvende med sin minimale vægt i produktkategorien. En simpel løsning på mange områder til en god pris.


Fiskars Staysharp Plus – Til os med mere ujævne plæner

  • En cylinderklipper med integreret ”Staysharp” teknologi, der kan arbejde på mere ujævne og grove plæner
  • Blandt de bedste cylinderklippere i testen fra Forbrugerrådet Tænk.

Bedste cylinderklipper til prisenVi har fundet denne cylinderklipper hos forskellige online webshops, til nogle af markedets bedste priser:

→ Set hos Frishop.dk til 1.240 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.240 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.279 kr.

→ Set hos Gucca.dk til 1.340 kr.

→ Set hos Coolshop.dk til 1.395 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.399 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.489 kr.

Fiskars Staysharp Plus er udviklet af det finske brand Fiskars. Forbrugerrådet Tænk har givet produktet en score i toppen af resultaterne i deres testen fra 2019. Et solidt valg til os med ujævne og større græsplæner.

Cylinderklipperen er særligt dygtig i ujævne terræner i sammenligning med markedets andre produkter. Vægten er betydeligt højere. Maskinen fylder mere i skuret.

LÆS OGSÅ: Havetraktor guide – den komplette guide til køb af havetraktor

Samtidig er prisen på produktet blandt de højeste i sin kategori. Minimumsklippehøjden er meget høj, hvilket er et minus. Vi får ikke den veltrimmede græsplæne, som er resultatet blandt de andre i samme produktkategori.


Parat til at vælge cylinderklipper?

Ovenstående guide og gennemgang har forhåbentlig gjort dig klar til at tage valget om køb af cylinderklipper. En produktkategori i mange størrelser og former. Vi skal som forbrugere blot finde den model, der passer bedst til os og vores plæne i haven.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering