Drivhus til væg – Find det perfekte væg-drivhus der passer dit hjem

Drivhus til væg – Find det perfekte væg-drivhus der passer dit hjem

23/07/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du grønne fingre, og ønsker du at kunne plante flere forskellige planter, som ikke kan holde til det danske vejr? Men gider du ikke fylde hele haven med et kæmpe drivhus? Så er et drivhus til væggen helt oplagt til dig. Et drivhus til væggen fylder mindre end de helt store traditionelle drivhuse, men du kan ofte plante alle de samme planter som i et større drivhus.

LÆS OGSÅ: Drivhus guide – Hvilket drivhus skal du vælge? Her er det komplette overblik til dit valg

Der findes dog utallige drivhuse til vægge, og det kan virke en smule uoverskueligt at finde det helt rette i den rigtige størrelse og til det rigtige formål. Derfor har vi her lavet en guide til dig, der gerne vil have et drivhus til væggen.


Hvad er fordelene ved et drivhus til væg?

Ofte udnytter du pladsen bedre med et drivhus til væg, fordi den ene væg allerede er der i forvejen. Denne type drivhus kan nemlig stå op af en side af dit hus. En anden fordel ved at det er monteret på en ydervæg er også, at du kan placere det, så du har direkte adgang til drivhuset indefra.

Så kommer du meget oftere derud og udnytter det endnu mere. På den måde kan vægdrivhuset også holde bedre på varmen i løbet af natten. Det gør også, at det generelt er varmere end et fritstående drivhus. Derfor vil du også kunne bruge det fra tidligt forår til sent efterår og derved få en udestue og et drivhus på samme tid.

En anden fordel kan også være at væg-drivhuset er mere modstandsdygtigt sammenlignet med et almindeligt drivhus, fordi det støtter op ad væggen. Det betyder også, at du ikke behøver at lave et fundament eller lignende. Vægdrivhuse kommer i mange forskellige størrelser, men typisk er de henvendt til de boligejere, som har et begrænset antal kvadratmeter at gøre godt med i haven. Det er derfor perfekt, hvis du har en forholdsvis lille have.


Hvilket væg-drivhus skal jeg vælge?

Det gode ved væg-drivhuset er, at de alle minder mere eller mindre om hinanden. Det gør det nemmere at vælge hvilket et, du skal have. Den største forskel ligger i størrelsen.

Så det vigtigste, som du skal gøre, inden du vælger et drivhus, er at finde ud af, hvor meget plads du har til det i haven eller måske endda på altanen eller terrassen.


Halls Altan vægdrivhus på 1,3 m2 – et lille væg-drivhus perfekt til altanen

drivhus til væg→ Set hos Frishop.dk til 1.999 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 2.058 kr.

Hvis du gerne vil have et mindre væg-drivhus, der endda kan være på en større altan eller terrasse, kan du vælge Halls vægdrivhus på 1,3 kvadratmeter. Halls Altan 3 er et smart lille drivhus til væg, som fås i to størrelser.

Denne her er 1,3 m2, men der findes også et endnu mindre et, hvis du udelukkende har en altan og ikke særligt meget plads.

Halls væg-drivhus kommer med 3 mm glas hele vejen rundt – bortset fra siden mod væggen. Vægdrivhuset absorberer og fastholder varmen fra husets mur, og derfor er det både en økonomisk og pladsbesparende løsning.


Halls Royal 612 vægdrivhus – et større væg-drivhus i glas

væg drivhus→ Set hos Frishop.dk til 6.319 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 6.353 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 6.489 kr.

Hvis du har mere plads, kan du få Halls Royal 612 vægdrivhus, som er noget større end det førnævnte, men som er lavet på samme måde og af samme producent.

Det store Halls Royal 612 vægdrivhus er en god løsning til dig, der har lidt eller begrænset plads i haven, men alligevel gerne vil have plads i drivhuset. Her får du både et uderum med plads til frirum og en grøn oase i hverdagen.

En anden fordel ved et vægdrivhus som dette er også, at du får mere plads på græsplænen. Hvis du ønsker, at græsplænen skal kunne bruges til børns leg og boldspil, er det smart, at kunne placere drivhuset tæt på huset eller garagen. Denne Halls-model kommer i størrelsen 1,91 m x 3,78 m x 1,60 m og kommer med en skydedør, så du nemt kan komme ind til dine planter.


Juliana Veranda 12,9 m² – stort vægdrivhus, der har det hele

bedste vægdrivhus→ Set hos Davidsenshop.dk til 17.999 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 17.999 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 18.039 kr.

Har du mere plads og ønsker et endnu større vægdrivhus, kan du få Juliana Veranda på hele 12,9 m². her får du altså et stort drivhus, som stadig har væggen som støtte. Det er et vægdrivhus i sort aluminium med 3 mm hærdet glas.

Drivhuset har dobbelte stalddøre, og med det sorte aluminium har drivhuset et unikt udseende. I siden af drivhuset er der et sidevindue, der sikrer den nødvendige ventilation. Der er flere smarte funktioner i drivhuset, blandt andet en stor tagrende med vippebeslag, der gør det nemt at rense den for blade, samt et 40 mm nedløbsrør, der kan tage store vandmængder.

Dette drivhus har også plads til, at man kan sidde derinde og altså have spisebord og stole. Det gør, at du kan forlænge sommeren og også sidde i drivhuset forår og efterår og stadig få solens stråler og lys, men med varmen fra drivhuset.

Et større drivhus til væg som dette giver altså lidt flere muligheder end de mindre drivhus til væg. Men et mindre drivhus er mere ideelt, hvis du ikke har så meget plads. Så det gælder om at finde det drivhus til væggen, som passer til dit behov og den plads, du har i haven eller på terrassen.


Find det væg-drivhus, der passer til dig

Nu har du forhåbentligt fået et større indblik i, hvorfor du skal vælge et drivhus til væg, og hvilken type og størrelse du skal vælge. Nu er det bare op til dig at finde ud af, hvilke planter og blomster der skal plantes derinde. Du kan blandt andet plante grøntsager som tomater og agurker, som vokser rigtig fint i et drivhus. De vokser især godt i væg-drivhuse, fordi de holder endnu bedre på varmen.

Du kan også plante nogle lidt mere eksotiske ting, som ellers ikke ville kunne plantes i det danske vejr uden et drivhus, såsom citrustræer og chiliplanter. Et vigtigt råd, uanset hvilke planter du planter, er at lufte ud regelmæssigt, så der ikke bliver alt for fugtigt derinde. Ellers er det bare med at vælge det helt rette drivhus for dig – især i forhold til størrelse – og så komme i gang med at plante.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering