Excentersliber test: Den ultimative guide til at finde den bedste excentersliber

Excentersliber test: Den ultimative guide til at finde den bedste excentersliber

02/08/2021 0 Af Mette

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En excentersliber bruger du, når du skal slibe kanter, overflader, borde, generelt træsorter ned. Det kan være maling, der skal slibes væk, en finere kant, en glattere overflade, og så kan den oftest også bruges til at polere. Ved polering skal specielle skiver købes, typisk af lammeskind. 

En excentersliber gør slibearbejdet meget nemmere. Vores excentersliber test gør dit valg af excentersliber nemmere. Der er et hav af produkter, alle med særlige egenskaber, en masse tal og funktioner, du ikke er bekendt med som helt grøn på området.

LÆS OGSÅ: Boremaskine Guide – Skal du ud at finde en ny boremaskine?

Vores excentersliber test er derfor til alle, uanset om de er bekendte med en sliber, eller om de aldrig har hørt om den før nu. Alle søger hjælp til at finde det bedste produkt, der holder længe og gerne er lidt billigt. 

Vi har valgt at fokusere på ydeevne, komfort og særlige egenskaber. Det er vigtigt at vide, at i vores excentersliber test har vi ikke rangeret sliberne, da en vinder for mange forskellige læsere ikke altid er den største hjælp. Brugen varierer en del – det gør vores udvalg af excenterslibere selvfølgelig også. 

God læselyst og god jagt.


DeWalt 18v DCW210N-XJ – Skøn, kraftfuld DeWalt-excentersliber

Excentersliber test

→ Set hos Homeshop.dk til 946 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 956 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.069 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.099 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.450 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.460 kr.

Den første sliber er af det amerikanske mærke DeWalt, som er velkendt blandt håndværkere som en kraftfuld og slidstærk producent af kvalitetsværktøj. Her falder DeWalt 18v DCW210N-XJ bestemt ikke udenfor. 

DeWalt 18v DCW210N-XJ er nemlig en gennemtænkt sliber. DeWalt har arbejdet med batteriteknologien og installeret et batteri på DeWalt 18v DCW210N-XJ, som kan holde længere og give en større frihed, når du sliber i flere timer. Det anbefales dog stadig, at du køber flere batterier, så du altid har et fuldt opladt batteri, når det andet løber tør

Uden batteriet vejer DeWalt 18v DCW210N-XJ kun sølle 1 kilo. Det gør den særligt mobil og agil til brug under svære omstændigheder. 

Kraftfuld sliber

Trods den spinkle størrelse yder batteriet høj kraft. Den yder 18 V og kan køre hele 12.000 o/min. Dertil hører sig en slibebevægelse på 2,6 mm. V siger noget om størrelsen på batteriet og effektiviteten. Omdrejningerne bliver effekten af batteriets kraft på slibefladen, og sidst er slibebevægelsen bevægelsen af slibefladen 

Til erhvervsbrug, hvor du kræver god kraft af din sliber, vil DeWalt 18v DCW210N-XJ klare det upåklageligt. Den holder godt på strømmen og har en høj ydeevne, som selvfølgelig er et krav, når hele arbejdsdagen skal bestå af at slibe på værkstedet. 

Fordele ved køb af DeWalt 18v DCW210N-XJ:

 • Lille, let excentersliber
 • Kraftfuld af sin størrelse
 • Optimal komfort.

Du vil have en god excentersliber

Det ville være helt hovedløst at læse vores excentersliber test, hvis formålet ikke var at finde en rigtig god sliber. Og den gode sliber er DeWalt 18v DCW210N-XJ. 

DeWalt har tænkt på brugerne, da de skabte den lille sliber. De har givet den et stærkt batteri, mulighed for variabel hastighed og et lavt vibrationsniveau. Til det hører sig også en støvblæseport til det støv, som ellers kommer og ødelægger dit udsyn. 

DeWalt 18v DCW210N-XJ er også et grønnere valg, hvilket siger noget om, at der er tænkt på ydeevnen og energiforbruget, at den skal være i topkvalitet uden at være et unødvendigt overforbrug af strøm. 

Optimal komfort

Den variable hastighed giver selvfølgelig en behagelig indføring i slibearbejdet, specielt hvis man på forhånd ikke er så bekvem med en sliber i hånden. Derudover har den et fantastisk greb på toppen, som holder hænderne fast, selv når sliberen er blevet træt. 

Efter en lang dag med en excentersliber ved man, at gummi er en sand frelser. Du vil trykke på og styre sliberen fra toppen, hvor vibrationerne kommer meget direkte igennem dig. Gummiet kan hjælpe til at fjerne de vibrationer, som altid vil være der. 

Specifikationer:

 • Energi: 18 V
 • Lavt vibrationsniveau
 • Op til 12.000 o/min
 • Slibebevægelse: 2,6 mm.

Bosch GEX 125-1 AE – Skøn Bosch-excentersliber

excentersliber bedst i test→ Set hos Skiftselv.dk til 691 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 788 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 862 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 948 kr.

→ Set hos dorchdanola.dk til 1.200 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.252 kr.

Gennem hele vores excentersliber test vil du blive introduceret til skønne slibere, og Bosch GEX 125-1 AE er ingen undtagelse. Den er lille, praktisk og utrolig alsidig i brug. Og så er den virkelig populær blandt brugerne, om det er de private eller de professionelle. 

Den har Bosch Click & Clean System, hvilket understreger dens evne til at holde arbejdsområdet rent og udsynet klart. Til det formål har den også et micro-filtersystem og en støvboks, som suger støvet op i stedet for bare at skyde det ud til siderne. 

LÆS OGSÅ: Brændekløver – Den ultimative guide til at vælge den optimale model

Bosch GEX 125-1 AE kan anvendes på alle overflader: sten, akryl, malet træ, spartelmasse, finér, lak og selvfølgelig træ. Husk dog, at de forskellige brug kræver forskellige slibeskiver, som også er i forskellige tykkelser.  

Stærk ydeevne

Denne gang er der intet batteri, for Bosch GEX 125-1 AE skal have strøm for overhovedet at kunne arbejde. Den yder 250 W, hvilket er meget fornuftigt. Der er den ulempe ved en strømledning, at den kan være i vejen og være upraktisk, skulle slibningen foregå udendørs. Der er dog mindre grund til en udendørs slibning med den smarte støvboks. 

En excentersliber, som kræver strøm, kan dog opleves som mere jævn og give en mere konstant slibning. Så har det i dette tilfælde også den fordel, at Bosch GEX 125-1 AE yder op til 12.000 o/min. Den sender hele 15-24.000 svingninger i minuttet. 

Fordele ved køb af Bosch GEX 125-1 AE:

 • Konstant excentersliber
 • Super komfort
 • Alsidigt brug.

Modsat den første sliber i vores excentersliber test har Bosch GEX 125-1 AE et håndtag, du kan holde fast i og støtte dig til. Du vil ofte bruge to hænder eller en hånd på toppen af sliberen og måske sjældent bruge håndtaget, da en excentersliber gerne skal trykke mod overfladen, den sliber. Håndtaget er dog vældig praktisk og kan give lidt mere liv til personen, der udfører slibearbejdet. 

Specifikationer:

 • Energi: 250 W 
 • Vibrationsniveau: 5m/s2
 • Op til 12.000 o/min og 24.000 sving/min
 • Lydniveau: 88 dB.

Makita DB019OZ – Stærk Makita-excentersliber

Bedste excentersliber→ Set hos Proshop.dk til 787 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.024 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.099 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.245 kr.

→ Set hos Dorchdanola.dk til 1.248 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.254 kr.

Endnu en gang er det en batteridreven excentersliber. Igen med de samme fordele som før, og igen uden håndtag. Der er støvsugerpose med, så du kan arbejde grundigt og længe på overfladen eller kanten, der trænger til slibning. 

Makita DB019OZ har et 18 V batteri, som vi også mødte før. Når den er akku, batteridreven, skal du gerne op i et litium-batteri med 18 V, ellers er det ikke meget ved. De høje omdrejninger og levetiden bliver et problem for et mindre batteri. 

Perfekt til professionelt brug 

Vores excentersliber test skal give noget til alle læsere, og her er det især til brugerne, som ved, at de skal bruge sliberen i mange timer og ofte. For med et vibrationsniveau lidt over 2,5 m/s2 arbejder den upåklageligt, uden du bliver lammet i hånden, armen og skulderen. 

Den vejer lidt mere end vores første batteridrevne sliber – 1,7 kg. Lidt flere kilo giver lidt mere at stå imod med. Vibrationerne afdæmpes af gummi, plastik og en del længere afstand, der er fra slibefalden til grebet på Makita DB019OZ.

Fordele ved køb af Makita DB019OZ:

 • Solid, batteridreven excentersliber 
 • Sliber til langtidsbrug
 • Stærkt batteri.

Du kan vente på et excentersliber-tilbud

Makita DB019OZ er en smule mere pebret end de første to excenterslibere, vi kiggede på. Det kan derfor være en ide at vente på det gode tilbud, hvis pengene er små. Medmindre du står og mangler en god langtidssliber til projektet i weekenden, for så giver ventetiden ikke meget mening. 

Som snedker eller tømrer giver det heller ikke meget mening at vente på tilbuddet, der måske aldrig kommer. Du skal have en god og stærk excentersliber, som kan holde i mange år. Find hellere den bedste og slå til, i stedet for at vente på et tilbud ude i fremtiden – medmindre I har rigtig god tid i firmaet. 

Brugervenlig maskine 

Vi har allerede været en smule omkring forskellige hastighedsindstillinger. Det øger komforten under brug, og så er det utrolig godt for nye brugere. Varierer du hastigheden, kan du også være med til at skåne batteriet lidt, så det holder længere. 

Makita DB019OZ har også en overbelastningsbeskyttelse. Effekten heraf er rimelig åbenlys, den sørger for, at du ikke ødelægger sliberen ved at opbryde, når den er i dårlig brug. 

Til sidst har den 11.000 o/min og en stor slibeflade på 125 mm. Den klarer et slibejob godt og grundigt, ikke hurtigt og sjusket. 

Specifikationer:

 • Energi: 18 V
 • Over 2,5 m/s2 vibrationsniveau
 • 11.000 o/min
 • Slibeflade: 125 mm.

Festool ROTEX RO 150 FEQ-Plus – Professionel Festool-excentersliber

Bedste excentersliber→ Set hos Dorchdanola.dk til 4.495 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 4.995 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 5.687 kr. 

→ Set hos Toolster.dk til 5.169 kr.

Hvis du leder efter en excentersliber, som kan alt, så finder du den her. Festool ROTEX RO 150 FEQ-Plus er en dyrere model end de andre på listen og kan måske også lidt mere.

I hvert fald er den populær blandt professionelle, hvor en stabil, effektiv og langtidsholdbar sliber er ønsket. Festool ROTEX RO 150 FEQ-Plus er en 3-i-1, da den kan bruges til grovslibning, polering og finslibning. Den har en høj overfladekvalitet og en PROTECTOR, som tillader, at du sliber helt ud til kanterne. 

Kraftfuld og holdbar maskine

Festool ROTEX RO 150 FEQ-Plus yder hele 720 W og har en slibeflade på 150 mm. Det giver en grundig slibning med høj og konstant kraft, selvom overfladen er den største på listen. 

Den kører op til 6.800 o/min, slet ikke det højeste i testen, men den giver en stærk og konsistent slibning. Den er perfekt til arbejdspladsen, hvor der slibes meget og længe. Hvor du selvfølgelig også kan tilslutte en støvsuger og køre upåklageligt, indtil du selv har brug for en pause.

Fordele ved køb af Festool ROTEX RO 150 FEQ-Plus:

 • Kraftfuld excentersliber
 • Stor og grundig slibeoverflade
 • Upåklagelig sliber.

En excentersliber med 150 mm slibeoverflade

Slibeoverfladen har en betydning for hastigheden på slibejobbet – du kan slibe et større område på kortere tid med en større slibeflade. Dog er størrelsen ikke pr. automatik et plus. Har sliberen ikke de W eller V til at understøtte den store overflade over lang tids brug, er den store overflade ligegyldig.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have

I vores excentersliber test er vores fokus derfor bredere end bare størrelsen på slibeoverfladen. Er sliberen ikke ergonomisk styret, fleksibel, kraftfuld eller med andre egenskaber, som imødekommer dine krav, er den store overflade ikke et plus. 

Gennemtænkt excentersliber

Festool ROTEX RO 150 FEQ-Plus falder i den kategori, hvor den store slibeflade passer til excentersliberens andre egenskaber – den er gennemtænkt. Du får f.eks. multi-jetstream 2, Festool protector og en kuffert med, når du køber den. Det gør jobbet bedre, mere omhyggeligt og nemmere at have med at gøre. 

Festool ROTEX RO 150 FEQ-Plus kommer godt ud til kanterne, uden du skal være bange for at beskadige den. Den har en høj overfladekvalitet, hvor slibespor ikke er til at finde, og en slibebevægelse på 5 mm. Generelt en rigtig god excentersliber med en meget lille chance for overophedning eller andre uhensigtsmæssige systemfejl. 

Specifikationer:

 • Energi: 720 W
 • Slibebevægelse: 5 mm
 • Op til 6.800 o/min
 • Slibeflade: 150 mm.

Metabo FSX 200 Intec – Praktisk Metabo-excentersliber

Nem excentersliber→ Set hos Frishop.dk til 401 kr.

→ Set hos Toolster.dk til 529 kr.

→ Set hos Dorchdanola.dk til 800 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 960 kr. 

Videre til en helt anden excentersliber, som også er et godt bud på en god sliber. Denne er af mærket Metabo og hedder altså Metabo FSX 200 Intec

Metabo FSX 200 Intec vil kunne bruges både i det private som i erhverv.

Den skal have strømtilføring, hvilken giver mulighed for at køre på med slibningen uden bekymring for batterilevetid. 

Hurtig og nem slibning 

Metabo FSX 200 Intec kører med hele 240 W og sparker op til 11.000 o/min rundt i maskinen. Det gør den ideel til at slibe bordet i baggården eller lægter i værkstedet. Kan have en mindre udfordring, hvis du skal bruge den i længere tid.

Med en overflade på 125 mm og så høje omdrejninger klarer du jobbet hurtigt og upåklageligt. Læg dertil, at den selvfølgelig har en støvpose, så du klarer et slibejob på ingen tid. Kablet er 2,8 meter, hvilket er rigeligt til et værksted, en forlængerledning skal nok tages i brug, hvis den skal bruges på et større værksted.  

Fordele ved køb af Metabo FSX 200 Intec:

 • Praktisk og nem excentersliber
 • Høj ydeevne
 • God komfort.

Den bedste excentersliber

I vores excentersliber test er der unægtelig en sliber over de andre for dig. Metabo FSX 200 Intec kan være den rette sliber, hvis du søger en god, effektiv og billig sliber til privaten eller værkstedet, hvor du ikke kommer til at slibe hver dag og hele tiden. De hurtige og effektive slibejobs klares perfekt med Metabo FSX 200 Intec. 

Der er flere slibere i vores excentersliber test, der minder om hinanden. Når den bedste skal vælges, vil det være en fordel, at du er ærlig omkring dit fremtidige brug. Skal du bruge den ofte og meget til udfordrende opgaver, skal disse kriterier vægte højt. Skal den ikke, så kan en lille og hurtig sliber sagtens klare jobbet – og spare dig nogle penge. 

Alsidig sliber 

Metabo FSX 200 Intec har igen en vibrationsdæmpende gummibelægning i grebet. Det giver en klar fordel, når du skal slibe i længere tid. Vibrationerne er milde, når du skal slibe i 20 min, men over længere tid bliver de en belastning for dine hænder, arme og krop. Et godt håndtag og en god komfort er derfor essentiel for at kunne udføre et længere og grundigt slibejob. 

Udover en god komfort har Metabo FSX 200 Intec også et filter, hvor støv suges ind og opbevares, så der ikke kommer for meget støv i vejen, når du sliber. 

Generelt er Metabo FSX 200 Intec en rigtig fornuftig, god og praktisk sliber til slibejobs derhjemme og i erhvervslivet. Den bør klart tages med i dine overvejelser. 

Specifikationer:

 • Energi: 240 W
 • Svingkreds: 2,7 mm
 • Op til 11.000 o/min
 • Slibeflade: 125 mm. 

Ryobi R18ROS-0 18V – God, lille Ryobi-excentersliber

God og lille excentersliber→ Set hos Proshop.dk til 489 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 499 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 600 kr.

Tilbage til batterimarkedet. Ryobi R18ROS-0 18V kører nemlig på volt og skal derfor lades inden brug. Den har 18 V, hvilket du skal bruge for at have en effektiv batteridreven excentersliber, alt under vil give dig udfordringer på længere sigt. 

Ryobi R18ROS-0 18V har et smart design, er en smule højere end de fleste slibere i vores excentersliber test, men med en utrolig god komfort i det ergonomiske håndtag på toppen. Den kommer også med en støvsugerpose, så du slipper for en masse rod under slibningen. 

Mobil og let sliber

Ryobi R18ROS-0 18V vejer kun lige over et kilo, hvilket gør den utrolig let og praktisk at bruge. Den passer perfekt til privaten, hvor der skal slibes i ny og næ, når det gamle bord trænger til ny maling eller har fået mange ridser m.m. 

Ryobi R18ROS-0 18V har også en lav maks.-lyd på kun 95 dB, hvilket gør den til et passende match for rigtig mange private brugere. Den høje styrke på 18 V og en svingbevægelse på 2,5 mm sikrer, at slibejobbet bliver gjort ordentligt. 

Fordele ved køb af Ryobi R18ROS-0 18V:

 • Skøn, lille excentersliber
 • Kraftfuld sliber
 • God komfort.

Køb en billig excentersliber

Et køb af Ryobi R18ROS-0 18V vil også typisk være et køb af en billig excentersliber, hvilket er en af årsagerne til, at den er så populær, som den er. I privaten er der sjældent råd til en dyr og vild excentersliber, når den kun skal bruges en gang eller to, her er Ryobi R18ROS-0 18V perfekt. 

For selvom den er billig, er komforten god. Den vil holde længe og gør et godt job med at muliggøre slibejobbet for alle mennesker. Et lille minus kan dog være det lidt høje vibrationsniveau på 6,2 m/s2.

God og billig excentersliber

Ryobi R18ROS-0 18V sparker gang i hele 10.000 o/min. og har en slibeflade på 120 mm. Det skulle muliggøre selv et meget udfordrende slibejob, selvom størrelsen og vægten er lav. Faktisk er det et mindre mysterium, hvordan vægten kan holdes så lav, samtidig med at maskinen virker upåklageligt og til alt slags brug. 

Skal du bruge en god og billig excentersliber til privaten eller jobbet, så er Ryobi R18ROS-0 18V bestemt værd at overveje. 

Specifikationer:

 • Energi: 18 V
 • Vibrationsniveau: 6,2
 • 10.000 o/min
 • Slibeflade: 120 mm.

AEG 18V BEX18-125-0 – Excentersliber bedst i test

Bedste excentersliber til prisen

→ Set hos Toolster.dk til 649 kr.

→ Set hos Dorchdanola.dk til 840 kr.

Den sidste sliber i vores excentersliber test kunne meget vel være den bedste overhovedet. Det er i hvert fald dommen, hvis du spørger Pricerunner.dk’s test af excenterslibere. Den vandt testen, fordi den yder en høj kvalitet, har en lav pris og er behagelig at bruge. 

Og til privatbrug er AEG 18V BEX18-125-0 da også en virkelig stærk kandidat. Til erhvervsbrug kan den have få udfordringer med komforten uden længere brug, selvom der er tænkt på nærmest alt. 

Genial excentersliber

AEG 18V BEX18-125-0 har seks hastighedsreguleringer, den har blød opstart – til dig og batteriets fortjeneste – den har et ergonomisk og behageligt design, tillader støvsugerpose eller støvsuger under brug, yder op til 11.000 o/min, batteriet er på 18 V, og den har en slibeflade på 125 mm.

LÆS OGSÅ: Teleskop hækkeklipper – Komplet guide til praktisk hækkeklipning

Det er gennemtænkt hele vejen igennem og gør den til en behagelig sliber at bruge, specielt når prisklassen tages in mente. Slibejobbet klares perfekt med AEG 18V BEX18-125-0, der ikke efterlader slibespor, og som ikke gør naboen sur over megen larm. Generelt er der ikke meget negativt at sige om AEG 18V BEX18-125-0. Den er utrolig god og effektiv. 

Fordele ved køb af AEG 18V BEX18-125-0:

 • Billig og god excentersliber
 • Optimal komfort
 • Kraftfuld ydeevne.

Den optimale komfort opnås ved den lave vægt og det fantastiske greb. Den sliber med høj intensitet, så der er sjældent behov for, at du presser meget kraftigt. Derudover er det altid en gave, når sliberen har et godt batteri, så ledning og håndtag ikke er i vejen.

Den kan selvfølgelig også bruges til polering, hvis det skulle være ønsket. Husk bare at bruge den rette skive, så du ikke bliver slemt overrasket. 

Specifikationer:

 • Energi: 18 V
 • 6 hastigheder
 • Op til 11.000 o/min
 • Slibeflade: 125 mm.

Enden på vores “test af excenterslibere”-guide

Enden er nået af vores excentersliber test-guide. Du skulle nu være i stand til at træffe valget af den rette excentersliber. Du har en ny eller forbedret viden. Du er blevet introduceret til en masse slibere. Nu skal du altså bare vælge en blandt det større sortiment. 

Find den rette excentersliber

Det vil altid være en hjælp for dig, at du – inden du bestiller – finder frem til dine kriterier:

 • Skal den være batteridreven?
 • Skal den bruges hyppigt?
 • Skal den bruges i mange år? 
 • Skal den have en særlig komfort? 
 • Skal den kunne andet end bare at slibe? 

Læg til dine kriterier, at de skal være rimelige og logiske. Det giver ingen mening at have vilde og mange kriterier til en excentersliber, du skal bruge nogle gange over flere år. Forsøg derfor at være så ærlig over for dig selv som muligt, når du vælger den rette excentersliber.

God jagt og fornøjelse med din excentersliber, og husk, du kan altid gå testen igennem en ekstra gang. Hellere være sikker på, at du finder den helt rigtige end tage til takke med den næstbedste til dit brug.  


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken excentersliber skal jeg vælge? 

Du skal vælge den excentersliber, som passer til dine kriterier. Læs de forskellige kriterier, du skal tage stilling til, ovenfor. 

Er alle excenterslibere batteridrevne?

Nej, nogle skal have strøm via ledning. Er din excentersliber batteridreven, så køb altid mere end et batteri. Læg desuden mærke til, at prisen ofte er uden batteri og lader. 

Hvor kraftfuld skal batteriet være til min excentersliber? 

Du skal finde et batteri, der yder 18 V. Det kan fungere med lavere, men det er ikke anbefalet, da der kan være for mange udsving.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering