Firkantet parasol – Her finder du de bedste af slagsen

Firkantet parasol – Her finder du de bedste af slagsen

05/05/2022 0 Af Daniel

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Parasoller er der nok af på markedet, men det hele handler om at kunne finde den helt rigtige. Og det kan være svært at navigere rundt på det store marked, når du skal vælge mellem forskellige farver, former og størrelser. I denne guide kan du læse mere om en firkantet parasol, der er det ideelle valg til dig, der gerne vil have en parasol til terrassen eller i haven. Der er nemlig nogle gode fordele ved en firkantet parasol, og dem fortæller vi dig også mere om.

LÆS OGSÅ: Ny parasol? Her er den ultimative guide til at finde den bedste parasol

I denne guide vil vi komme med vores bud på en god firkantet parasol. Alle produkter er udvalgt på baggrund af brugernes anmeldelser og særlige specifikationer, der gør dem til suveræne bud på en ny parasol.

Hvorfor erhverve sig en firkantet parasol?

Lad os starte med at kigge nærmere på, hvorfor vi danskere er så glade for parasoller. Parasollen kom til Europa tilbage i 1700-tallet, hvor paver og præster anvendte dem som tegn på ære og værdighed. I dag er parasollen et allemandseje, og den er uundværlig i de varme sommermåneder, hvilket der særligt er to grunde til.

Først og fremmest fungerer parasollen som et redskab til at sørge for skygge, når solen afgiver meget varme. Det kan være en varm fornøjelse at sidde direkte under solen, og derfor er det bekvemt at kunne trænge i skyggen på de helt varme dage. Her vil en firkantet parasol sørge for skygge henover middagsbordet eller liggestolen.

Samtidig sørger parasollen for at beskytte dig mod solens Uv-stråling. I sommermånederne er strålingen høj i Danmark, og dette kan være skadeligt for din hud, hvilket særligt gælder i de intense middagstimer. Parasollen vil afskærme for solens stråler, og den vil helt eller delvist kunne reflektere Uv-strålingen tilbage. Dette afhænger af parasolskærmens materiale og tykkelsen på dette. Jo tykkere et materiale er, desto mere vil det beskytte dig, når du holder dig i under parasollen.

Sådan vælger du den rigtige parasol

Når du skal vælge en firkantet parasol hjem til dig, har du allerede afgjort, hvilken form du vil have. Men der vil ligeledes være andre faktorer, der er afgørende for dit valg. Her gælder det særligt for parasollens størrelse, farve og funktioner.

Størrelsen på en firkantet parasol vil variere alt efter, hvilken model du vælger. Typisk måler de mellem 2,5-4 meter i diameteren, og dermed kan du nemt finde en, der passer til din terrasses størrelse.

Firkantet parasol

4Living Square 250×250 cm

Et godt bud på en mindre firkantet parasol er denne 4Living Square parasol med tilhørende fod, der måler 2,5 meter i diameteren.

→ Set hos Frishop.dk til 899 kr.

Helt særligt for denne model er, at foden er placeret ude i den ene side, og dermed kan du udnytte parasollens skygge til fulde, selvom størrelsen er mere begrænset end på de større modeller, vi fortæller mere om senere i artiklen.

Derudover skal du overveje både materiale og farve. Materialet vil ofte være polyester eller nylon, og som nævnt er tykkelse eller dets tæthed afgørende for den Uv-beskyttende effekt. Når det kommer til farvevalget, er det en smagssag ud fra dine præferencer, men det er dog vigtigt at overveje farvernes evne til at reflektere varmen. De lyse farver reflekterer store mængder af sollyset væk, hvorimod de mørke farver absorberer. Det betyder for dig, at det vil være varmere at opholde sig under en mørk parasol, end hvad der er tilfældet ved en lys.

Derudover er det værd at overveje, om du vil have tilt eller håndsving på parasollen. En parasol med tilt gør det muligt at vinkle den alt efter, hvordan solen står på himlen, og åå en firkantet parasol, er tilt-funktionen særdeles god, så du altid kan få skygge efter solens retning og højde på himlen.

Firkantet parasol 3×3 meter og 4×4 meter

Som nævnt kommer mange firkantede parasoller med målene 3×3 meter. Dette er den klassiske størrelse, og det giver dig samtidig mulighed for at kombinere flere firkantede parasoller i samme størrelse. Med de lige sider, kan du nemlig placere dem helt tæt op ad hinanden.

Hvis du vil gøre det hele lidt nemt for dig selv, er denne Bilbao hængeparasol 3×3 meter et suverænt valg til haven.

firkantet hængeparasol

Bilbao hængeparasol 300×300 cm

→ Set hos Erling-christensen.dk til 2.699 kr.

Igen sidder foden fastmonteret ude i siden, så du slipper for en parasolstang i midten. Her er du sikret en høj kvalitet, men den befinder sig også i den høje ende af prisskalaen.

Et godt og billigere alternativ er Paris parasol, der er udformet i FSC bøgetræ og med en sort polyesterdug. Her får du det klassiske design med en parasolstang i midten, og dens konstruktion er yderst kraftig, så den kan holde til vind og vejr.

Paris parasol 300×300 cm

→ Se den hos ILVA.dk

Det kan straks blive en smule sværere at finde en firkantet parasol, der måler 4×4 meter. Dette er særligt på baggrund af den store størrelse, hvor mange vælger 3×3 meter fremfor den større model. Er du alligevel på jagt efter en større parasol, er det godt bud denne Summertime markedsparasol, der måler 3,5×3,5 meter. Her får du de bedste forudsætninger for at sørge for skygge henover hele bordet, og den kommer med en kraftig polyesterdug, der beskytter mod solens Uv-stråler.

sort firkantet parasol

Summertime markedsparasol 350 x 350 cm

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.199 kr.

Find en firkantet parasol på tilbud

At erhverve sig en firkantet parasol kan synes som en dyr fornøjelse, men i takt med et stort online udbud, kan du være sikker på, at der findes gode priser hos mange forhandlere. Vil du gerne finde en firkantet parasol på tilbud, kan det ofte betale sig at udfordre tålmodigheden en smule. Ved at afvente markedet i et par uger, kan du løbende holde øje med, om der er forhandlere, der har tilbud på den model, du har udset dig.

Helt generelt vil priserne på en firkantet parasol typisk være lavere og mere konkurrencedygtige, hvis du handler online. Her springer forhandlerne de dyre huslejer og mellemled over, så de kan holde prisen i bund, og det kan du nyde godt af. Det kan ofte godt betale sig for dig at bestille din parasolfod med i samme omgang, så du får det hele leveret lige til døren.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering