Flotte havebænke – Guide til de bedste havebænke til en helt særlig have

Flotte havebænke – Guide til de bedste havebænke til en helt særlig have

05/02/2021 0 Af Camilla

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du en have eller en terrasse, der trænger til ekstra siddepladser? Eller hvad med både siddepladser og bord? I denne guide har vi samlet de bedste havebænke, og vi har fundet et bredt udvalg. I denne guide er der nemlig både en hvid havebænk, en sort havebænk, en havebænk til to personer, en havebænk med bord og en lille, billig havebænk til de mindre haver og terrasser. Således kan du få suppleret dine havemøbler med en god og flot havebænk.

Havebænkene i denne guide er blevet udvalgt på baggrund af brugeranmeldelser – det vil sige, hvor populære og solgte de er på sælgerens webshop. Vi har naturligvis sørget for af finde havebænke i forskellige design og materialer, så der er noget til enhver smag.

LÆS OGSÅ: Havebord – Den komplette guide til at vælge det bedste havebord

Derudover har vi også fundet havebænke i forskellige prisklasser, så du ikke behøver at tømme hele din opsparing for at finde en flot havebænk.

Derudover vil der løbende være tips og tricks til, hvordan du bedst passer på din havebænk. En god tommelfingerregel fra os er at dække havebænken til, når det regner, og stille den ind i et tørt og køligt rum i vinterhalvåret. Du skal også være opmærksom på, at en havebænk i træ ofte vil kræve mere pleje end en havebænk i metal eller jern.

Til sidst i denne guide vil der være en hurtig opsummering og svar på spørgsmål, som du måtte sidde tilbage med – for eksempel hvilken havebænk der er bedst, hvilket materiale du bør vælge din havebænk i, og hvordan du bedst styler din nye havebænk.


En hvid havebænk i klassisk design – Perfekt til de klassiske haver

havebænk

→ Set hos ILVA.dk

Er du på udkig efter en hvid havebænk i et klassisk design, så kunne Softcross havebænk fra ILVA, være den helt rigtige for dig. Denne hvide havebænk passer perfekt til 2,5 personer og er fremstillet i bæredygtigt eukalyptustræ.

Når du vælger at købe en havebænk fremstillet i eukalyptus, tager du samtidig et meget miljøvenlig valg. Derudover passer denne træsort rigtig godt til det danske klima, der ofte er vådt og gråt.

Eukalyptustræ er også yderst stærkt og holdbart, så du er sikker på at købe en hvid havebænk, der kan holde mange år ud i fremtiden. Går du op i miljøet og kloden, kan du købe denne hvide havebænk med rigtig god samvittighed.

Inviter dine venner over, og hyg i haven

Med en Softcross havebænk fra ILVA er der plads til at invitere venner og gæster over til grillaften i haven eller på terrassen. Den hvide havebænk måler nemlig 146,4 centimeter i længden og har en bredde på 63 centimeter. Derudover er havebænken heller ikke særlig tung i sig selv. Den vejer nemlig kun 17,3 kilo. Det lyder måske af meget, men for to personer er den let at rykke rundt på, hvis siddepladsen skal bruges et andet sted.

En klassisk havebænk i romantisk stil

Softcross havebænk fra ILVA er en hvid havebænk i en klassisk og romantisk stil, der leder tankerne hen på en dansk sommer i kolonihaven eller i sommerhuset. Derfor er denne hvide havebænk også utrolig populær, og det er også en af ILVA’s mest solgte. Derudover passer havebænkens design ind i næsten alle haver og på alle terrasser. Derfor har vi også valgt at tage den med i denne guide.

Hvis du ønsker at gøre havebænken blødere og mere hyggelig, kan du altid tilføje hynder, puder og tæpper, så din havebænk fremstår charmerende og indbydende, når du får gæster.

Hvis du mangler en romantisk og klassisk, hvid havebænk med plads til to til tre personer, er denne bænk fra ILVA vores bedste bud.


En topersoners havebænk i Margueritdesign, der passer i retrohaven

bedste havebænk

→ Set hos Coop.dk til 3.299 kr.

Hvis du er på udkig efter en topersoners havebænk i et tidløst design, kunne denne Mandalay Marguerit havebænk fra Coop være det rette valg for dig.

Denne havebænk har desuden fået topscorer blandt forbrugerne, og af den grund har vi også valgt at tage den med i vores guide om de bedste havebænke.

Denne topersoners havebænk stammer fra den oprindelige Margueritserie, der blevet designet gennem halvtredserne, tresserne og halvfjerdserne.

Margueritsættet blev i sin tid designet af den danske møbeldesigner Ankjær Andreasen, og siden da har denne topersoners havebænk været et ikonisk varemærke i mange hus og haver.

Havebænken er designet i et retrodesign, der passer perfekt ind i haver og på terrasser, der allerede kører et retrolook med teaktræ. Med sin ikoniske, hvide bue er du sikker på at imponere gæsterne. Derudover er denne model så velkendt, at de fleste sikkert vil genkende designet og kigge misundeligt på havebænken.

En topersoners havebænk i teak og aluminium

Den klassiske Mandalay Marguerit havebænk fra Coop er designet i det flotteste, gyldne teaktræ med et stel fremstillet i pulverlakeret aluminium. Stellet findes både i sort og hvidt og har en mat finish. Denne topersoners havebænk er 112 centimeter lang og 41 centimeter bred. Derudover vejer den kun ni kilo og er således utrolig let at flytte rundt med.

Denne to personers havebænk er en havebænk, som du kan købe med god samvittighed – også selvom den er lavet af teaktræ. Designerne har nemlig sat store krav til produktionen og fremstillingen af det benyttede teaktræ, og derfor overholder fremstilling også EU’s FLEGT-ordning. Det betyder, at det benyttede træ til denne topersoners havebænk både er fremstillet på bæredygtig vis, samtidig med at det også overholder reglerne for en lovlig skovdrift. Du kan altså købe denne topersoners havebænk med ro i maven.

Vedligeholdelse af din topersoners havebænk

Når du får et nyt havemøbel, er det vigtigt, at du vedligeholder det, hvis du gerne vil have, at det nye look skal holde så længe som muligt.

Mandalay Marguerit havebænk fra Coop er fremstillet i teaktræ, og her kan du vælge to behandlingsmetoder, der begge vedligeholder din havebænk. Det første er sæbespåner, og den anden er teaktræolie.

Hvis du vælger sæbespåner, vil træet med tiden komme til at se lysere ud, og det vil også få en blødere overflade. En sæbebehandling beskytter naturligvis mod snavs og pletter. Derudover skal du også vælge af behandle dit teaktræ med sæbe, hvis du på længere sigt ønsker at opnå en sølvgrå farve på dit møbel.

Vælger du derimod en oliebehandling med teaktræolie, skaber du en flot og gylden glød, der holder år efter år. En oliebeskyttelse forhindrer, at snavs og pletter trænger ind i møblet. Dog vil du ikke kunne opnå den sølvgrå farve, der ofte kommer med patina.

Hvis du mangler en havebænk i flot, glødende teaktræ, der vil gøre både dine gæster og naboer misundelige, er denne havebænk fra Coop vores bedste bud.


En sort havebænk til tre personer – giv din have et romantisk touch

sort havebænk

→ Set hos Frishop.dk til 1.734 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.734 kr.

→ Set hos Coolshop.dk til 1.999 kr.

Er hverken hvid eller teaktræ lige din smag, har vi fundet en sort trepersoners havebænk, der med sikkerhed vil pynte i din have eller på din terrasse.

Denne sorte havebænk fra Cinas Rosenborg er et klassisk møbel, der ikke lader til at gå af mode med det tidløse design. Den sorte havebænk er fremstillet i mahogni, og den er derfor yderst slidstærk og holdbar.

En træsort som mahogni er meget hård. Derfor er denne sorte havebænk også utrolig modstandsdygtig over for vind og vejr. Denne model findes også i massiv teak, der er lige så hårdfør som mahogni.

Skandinavisk og romantisk stil

Den sorte havebænk fra Cinas Rosenborg passer utrolig godt ind i en skandinavisk og romantisk stil med dens design. Denne havebænk har nemlig en lav ryg med en flot og klassisk udsmykning, der passer ind i de fleste haver eller terrasser. En havebænk som denne ville også gøre sig godt i en gårdhave. Hvad end du er til et moderne parcelhus eller romantik på landet, så er denne bænk det rigtig valg for dig.

Havebænken i mål og materialer

Den sorte havebænk fra Cinas Rosenborg er en lang bænk, hvor er der god plads til tre personer. Den måler nemlig 150 centimeter i længden og har en siddebredde på 59 centimeter. En god idé kan være at fylde den med hynder og puder, så det bliver behagelig og hyggelig at sidde i.

Denne sorte havebænk er som sagt lavet i mahogni. Mahogni er en træsort, der har et højt indhold af olie, og derfor er denne træsort også rigtig god til fremstilling af udendørsmøbler. Da denne sorte havebænk er malet, skal du naturligvis ikke give den olie.

Faktisk kan du nøjes med at holde den væk fra regn og kulde og ellers blot tørre den med en opvredet klud. Derudover kan du regne med at skulle male den hvert tredje eller fjerde år, medmindre du elsker den patina, som havebænken vil få, når malingen skaller af.

Igen råder vi dog til, at du stiller denne sorte havebænk indenfor i vinterhalvåret, og at du dækker havebænken til, hvis det viser sig at blive et våd forår og en våd sommer.

Hvis du mangler en skandinavisk og klassisk havebænk i et flot, sort design, er denne bænk fra Cinas Rosenberg vores bedste bud.


Havebænk med bord – perfekt til familien og festlige sammenkomster

havebænk sæt

→ Set hos Davidsenshop.dk til 2.399 kr.

Er du på udkig efter en havebænk, hvor hele familien og alle børnene kan samles om en hyggelig frokost? Så burde du overveje at kigge nærmere på denne havebænk fra Plus Bord. Det er nemlig en klassisk havebænk med tilhørende bord – eller et bord-bænke-sæt.

Havebænken med tilhørende bord er fremstillet i den lyse træsort lærk og har smarte opklappelige sæder, når bænken ikke er i brug.

På den måde fylder den ikke nær så meget. Når bænken er klappet ud, har den et mål på 180 centimeter i længden og 165 centimeter i bredden. Der er altså god plads til cirka seks personer rundt om denne havebænk med bord.

Sørg for at behandle lærketræet

Denne havebænk fra Plus Bord er som sagt fremstillet i ubehandlet, europæisk lærketræ. Derfor er det også vigtigt, at du plejer eller behandler din nye havebænk, inden du tager den i brug – også selvom lærketræ er imprægneret fra naturens side.

Lærketræ kan nemlig angribes af en skimmelsvamp, der efterlader en sort og grim overflade på det ellers flotte og lyse træ. Vi skynder os at sige, at denne skimmelsvamp ikke er farlig i selv sig, men at den blot giver et grimt og ucharmerende udseende.

Hvis din havebænk er blevet ramt af skimmelsvamp, kan du slibe det væk og derefter rense bænken med en god omgang trærens. Herefter kan havebænken med tilhørende bord behandles. Her skal bruges en grundingsolie, der passer til lærketræ. Bagefter skal du efterbehandle din havebænk, så behandlingen holder endnu længere. Her bruger du en lærketræsolie, der går ind og beskytter træet – både mod skimmelsvamp, men også mod snavs og pletter.

En lærketræsolie indeholder nemlig en gift, der hedder fungicid, som går ind og dræber alle former for svampe, herunder den skimmelsvamp, der efterlader din havebænk med sorte plamager.

Saml hele familien om bordet

Denne havebænk fra Plus Bord er den perfekte og klassiske havebænk med tilhørende bord, hvis du skal samle hele familien og invitere til fest. Der masser af god plads om bordet, og du kan altid tilføje hynder, hvis lærketræet bliver for hårdt at sidde på.

Denne havebænk med bord er også god til børnefamilien, hvor hele familien og alle børnene kan samles i haven eller på terrassen.

Hvis du mangler en havebænk med tilhørende bord, hvor du kan samle hele familien til en hyggelig aften, er denne havebænk fra Plus Bord vores bedste bud.


En lille havebænk – til dig med en lille have eller altan

billig havebænk

→ Set hos ILVA.dk

Har du ikke meget plads i haven eller på terrassen, men kunne du stadig godt tænke dig en havebænk, så der er ekstra siddepladser? Hvad med denne Lioni havebænk?

Den er lille og smart og fylder næsten ingenting – faktisk ville den også kunne passe til en altan! Den er nemlig under en meter lang.

Faktisk måler denne lille havebænk kun 88 centimeter og er 35,5 bred. Derudover vejer den kun 7,7 kilo, og den er derfor meget let at rykke rundt med.

Denne lille havebænk er fremstillet i sort, pulverlakeret metal og passer rigtig godt ind i de moderne haver og på moderne terrasser.

Pynt den med puder og planter

Denne lille Lioni havebænk er smart og praktisk, og du kan faktisk bruge den til meget mere end blot en havebænk. Du kan for eksempel bruge den til at stille planter på. Det er en rigtig god måde at skabe mere luft på din terrasse eller altan, hvis den i forvejen er meget lille.

Du kan naturligvis også benytte den som siddeplads og gøre den mere indbydende ved at tilføje hynder, puder eller tæpper.

Pleje af din lille havebænk

Fremstilling af havemøbler i metal og jern er ofte et klassisk valg, da de er meget robuste og tåler alt slags vejr. Men alligevel er det en god idé at pleje din nye, lille havebænk en smule. Skulle havebænken for eksempel blive beskidt, er det en god idé at spule den med haveslange. Derefter er det vigtigt, at du tørrer havebænken, så du undgår rust i fremtiden.

Det er derfor også vigtigt, at du ikke lader din havebænk i metal stå udenfor i flere dages regn uden at blive tørret af. Hvis der alligevel skulle opstå rust, kan du slibe det forsigtigt af og give hele havebænken en omgang maling.

Dog kan du godt lade en havebænk som Lioni havebænk stå ude hele året rundt. Vil du være på den sikre side, kan du altid dække den til i vinterhalvåret.

Hvis pladsen er trang, og du mangler en lille havebænk, er denne havebænk i metal fra ILVA vores bedste bud.


En billig havebænk – når budgettet ikke rækker så langt

havebænk tilbud

→ Set hos Frishop.dk til 499 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 499 kr.

Er du på udkig efter en havebænk, men er budgettet ikke ret stort? Så har vi fundet en billig havebænk, der måske kunne falde i din smag.

Det er en klassisk trallebænk fra Gardenlife i sort. Den måler lige præcis 120 centimeter i længden, og der er således plads til to personer på denne havebænk.

Denne billige havebænk har et rustikt udseende, der egentlig gør sig godt i de fleste haver og terrasser, men vil især se flot ud på træterrassen eller i haven på fliser eller græs.

En trallebænk, der kan have flere formål i haven

En trallebænk fra Gardenlife kan også bruges lige ved indgangen af huset, for eksempel op ad en husmur, hvor den kan bruges som en praktisk genstand. Her kan havebænken bruges til mudrede sko og gummistøvler, flotte planter og blomster eller noget helt tredje. Du kan også bruge bænken som et arbejdsbord, når du skal arbejde i dine højbede. På den måde belaster du hverken dine knæ eller din ryg så meget.

Denne havebænk er naturligvis også dejlig at sidde på, og du kan også rykke den hen i et solrigt hjørne i haven eller på terrassen og pynte den med puder, så den bliver blød at sidde på.

Tag en pause

Da denne billige havebænk ikke fylder alverden, er den som sagt rigtig god til at stille op ad en havemur i et solrigt hjørne af haven eller gårdspladsen. Du kan eventuelt stille den et sted, som du ved, du kommer til at gå forbi mange gange om dagen, når du går og slider og slæber i haven. Så kan du nemlig bruge en trallebænk fra Gardenlife som et lille stop på vejen, hvor du kan tage en velfortjent pause i middagssolen.

Hvis du synes, at en pause i ny og næ lyder tiltrækkende – og er budgettet lille – så er denne bænk fra Gardenlife vores bedste bud til dig.


Den bedste havebænk til haven

I denne guide har vi samlet nogle af de bedste havebænke på markedet lige nu. Vi har sørget for, at der er noget til alle og har derfor også samlet meget forskellige bænke fremstillet i forskelligt materiale – for eksempel lærketræ, teaktræ og metal – og havebænke i forskellige farver.

Derudover har vi også sørget for at finde havebænke, der alle passer til forskellige budgetter. Vi har valgt havebænkene på baggrund af forbrugeranmeldelser på diverse webshops.

LÆS OGSÅ: Solseng/solvogn Guide – Sådan finder du den bedste solseng til din terrasse

De forskellige havebænke kommer også i forskellige design, der alle passer ind i forskellige stile og indretninger. I denne guide kan du finde både havebænke til den romantiske stil, den klassiske stil, den moderne stil eller retrostilen.

Inden du beslutter dig for, hvilken havebænk du skal vælge, er det en god idé at overveje, hvor meget pleje du er villig til at give den. Hvis du for eksempel vælger en havebænk i enten teaktræ eller lærketræ, kan du forvente mere pleje og pasning, end hvis du vælger en havebænk i metal eller jern. Det kommer selvfølgelig også an på, hvilket look du ønsker. Hvis du mener, at træ vil passe bedst til din have eller terrasse, skal du blot være opmærksom på, at det nok vil kræve mere pleje.

Vores bedste råd herfra er, uanset hvilket materiale din havebænk er fremstillet i, at du bør stille din havebænk ind i vinterhalvåret, og at den ikke må stå og være våd alt for længe. Derfor er det en god idé at dække havebænken til, hvis det er en meget regnfuld sommer.


FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilken havebænk til jeg vælge?

Vi anbefaler, at du vælger den havebænk, som passer bedst til dig og dine behov. Vores udvalgte havebænke er meget forskellige, og derfor er der som sådan ikke en havebænk, der er bedre end andre. Dog er alle i lige god kvalitet.

Skal jeg vælge en havebænk i træ, metal eller andet materiale?

Det kommer an på, hvor meget tid, du vil bruge på pleje. Træmøbler skal tit have mere pleje end møbler i metal, men i sidste ende vil både en havebænk i træ eller en havebænk i metal holde rigtig længe.

Hvordan styler jeg bedst min havebænk?

Du kan vælge at style din havebænk med puder, hynder og tæpper. Du kan også bruge din havebænk til at stille blomster eller urtepotter på, hvis pladsen for eksempel er trang. Som regel sælges hynder ikke sammen med havebænken.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering