Gardena teleskop hækkeklipper – Den bedste løsning til høje hække

Gardena teleskop hækkeklipper – Den bedste løsning til høje hække

07/02/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Tanken om hækkeklipningen får de færreste haveejere til at juble. At klippe hæk er nemlig både tidskrævende og hårdt – og derfor gruer mange haveejere for den bøvlede opgave. Du kan dog gøre opgaven en del nemmere ved at vælge det rigtige haveudstyr. Er dine hække høje, bør du købe en teleskop hækkeklipper.

LÆS OGSÅ: Teleskop hækkeklipper – Komplet guide til praktisk hækkeklipning

Her får du nemlig ekstra længde på maskinen, og du behøver derfor ikke at balancere på en trappestige. Men hvilken model af teleskop hækkeklipper skal du vælge? Vi foreslår en teleskop hækkeklipper fra Gardena, og du kan her læse mere om hvorfor.


Førende mærke inden for haveredskaber

Et af de førende varemærker inden for haveredskaber er Gardena. Her får du haveredskaber af højeste kvalitet, hvor innovative løsninger er implementeret. Du finder alt det nødvendige til din have hos Gardena, og et af disse områder gælder altså også hækken.

Millioner af have- og husejere har netop Gardena som deres foretrukne varemærke, når det er tid til at passe haven. Du kan også få et haveredskab ud over det sædvanlige ved at købe en Gardena teleskop hækkeklipper.

Gardena har base i Tyskland, og du finder produkter i alt fra pumper og vandingssystemer til jordbearbejdning og haveredskaber. Du finder Gardena i over 80 lande verden over, og virksomheden har eksisteret siden 1961. Fra et lille handelsselskab til en anerkendt og verdensomspændende producent er Gardena altså en producent, der ikke er til at overse på markedet. Siden 2007 har Gardena været en del af Husqvarna Group.


Nå højder helt op til 3,5 meter uden stige

Med en Gardena teleskop hækkeklipper kan du nå højder helt op til 3,5 m. Med Gardena THS 500/48 får du nemlig en rækkevidde på 3,5 m. – uden du behøver at bøvle med en trappestige. Dette giver dig en sikker arbejdsstilling under havearbejdet, da du blot bliver stående på sikker grund.

Det betyder, at du ikke kan træde ved siden af eller miste balancen på en trappestige og dermed risikere at falde og komme til skade. Gardena THS 500/48 forhandles hos forskellige online forhandlere, hvor vi har fundet til nogle af de skarpeste priser hos følgende:

Gardena teleskop hækkeklipper→ Set hos Byghjemme.dk til 1.033 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.033 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.048 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.071 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.121 kr.

Hvis du tænker, at en teleskop hækkeklipper lyder smart i forhold til hækkens sider – men lyder problematisk i forhold til hækkens top – så kan du godt tro om igen.

Langt de fleste teleskop hækkeklippere kan nemlig justeres i sin skæreposition. Dermed kan du justere skærepositionen til 90 grader og dermed stadig skabe en lige og flot kant på hækkens top – alt sammen, mens du står på sikker grund.


Skær bunddække tilbage uden at bukke dig

Det er faktisk ikke kun de høje højder, at en teleskop hækkeklipper vil være brugbar ved. En teleskop hækkeklipper er nemlig også yderst komfortabel at anvende til at skære bunddække tilbage med. På grund af den lange stang kan du skære bunddækket tilbage, uden du behøver at bukke dig ned.

Dette giver dig de mest optimale arbejdsstillinger, som din krop i den grad vil takke dig for. Buk og arbejdspositioner med svaj i ryggen er nemlig hårdt for ryggen – især hvis havearbejdet forløber sig over flere timer.

Bedste gardena teleskop hækkeklipper

Gardena THS Li-18/42 8881 er netop ideel at bruge til at skære bunddækket tilbage. Du får en ensartet, hurtig og effektiv beskæring grundet den optimerede klingegeometri. Når du laver bunddække ved din hæk, lukker du af for ukrudt.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.048 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.048 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.083 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.149 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.274 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.318,15 kr.

Når du har skåret grene fra hækken af, skal du blot lægge de afklippede grene langs hækkens bund. Alternativer til dette er at plante tæppestorkenæb, skovjordbær, læbeløs, funkia, forglemmigej, guldjordbær, hasselurt og krybende dværgmispel.


Klip hækken mindst én gang om året

For at skabe de bedste forudsætninger for hækken og dens vækst skal du som minimum klippe hækken én gang om året. Det er allermest passende at klippe hækken to gange om året – men en enkelt klipning er altså en nødvendighed.

Når du klipper hækken jævnligt, danner du også den flotteste ramme for din have. Dette giver et bedre helhedsindtryk af haven. Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du klipper hækken for ofte. Du kan nemlig klippe din hæk lige så ofte, som du har lyst til, uden det har negative konsekvenser for hækken.

Vil du have flere haveredskaber fra Gardena? Læs vores guide om Gardena plæneklippere her

Som hovedregel er det uden betydning, hvornår på året du klipper hækken. Derfor kan du blot vælge at gå i gang med hækkeklipningen, når hækken begynder at se rodet ud. Alligevel bør du ikke klippe hækken senere end august. Gør du det senere end august, vil nye skud ikke nå at hærde, før frostvejret træder ind. Det betyder, at de nye skud risikerer at fryse.

Ønsker du en hæk, der ser flot ud året rundt, bør du klippe hækken to gange i løbet af sommeren. Første klipning kan du med fordel foretage i juni eller juni, mens sidste klipning altså ikke må være senere end i august. Ønsker du blot at klippe hæk én gang om året, bør du foretage klipningen i juli måned.

Du skal være opmærksom på eventuelle fuglereder, hvis du klipper hækken før sankthans. Du kan nemlig nemt komme til at ødelægge fuglereder med hækkeklipperen – eller du kan åbne hækken op for rovdyr.


Hvor lang tid tager en hækkeklipning?

Spekulerer du på, hvor lang tid du kommer til at bruge i haven på at klippe hæk, afhænger det af flere faktorer. Dit energiniveau, hækkens højde og dit haveredskab har alle en betydning for, hvor lang tid arbejdet kommer til at tage. Med en hækkesaks siges det, at hver meter tager fem minutter.

Anvender du i stedet en elektrisk hækkeklipper, vil det blot tage omkring to minutter pr. m. Husk at en hæk har to sider, og derfor skal du altså beregne tidsforbruget for begge sider af hækken.

Køber du en Gardena teleskop hækkeklipper, vil du gøre det særdeles nemmere at klippe hækken. Hækkeklipperen kan både bruges til de høje højder, lave arbejdsområder, hække og buske.

Derfor er en teleskop hækkeklipper nærmest et uundværligt haveredskab for haveejere, der ønsker at have en velplejet og flot have. Havearbejdet bliver derudover mere sikkert at udføre, hvilket klart er en kæmpe stor fordel.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering