Gasgrill Guide – Sådan finder du den bedste gasgrill til din terrasse

Gasgrill Guide – Sådan finder du den bedste gasgrill til din terrasse

10/06/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En grill er meget mere end bare en grill. Der findes mange forskellige størrelser, former og varianter. Én ting er sikkert: Vi danskere er vilde med at grille. Så snart de første solstråler viser sig på himlen, så kommer duften af grillmad. De seneste år er der særligt en type grill, der har været meget populær hos danskerne: nemlig en gasgrill.

I dag er der hele 43 % af danskerne, der ejer en gasgrill. Det er der god grund til. Med en gasgrill behøver det nemlig ikke at være godt vejr for at grille.

Hvis du elsker at grille året rundt, så er en gasgrill lige noget for dig. Med den kan du ikke blot nyde sommeren, men også vinteren. Men hvilken gasgrill skal du købe? Og hvad er forskellen på de forskellige varianter, der findes på markedet? Der kan være en klar fordel at kigge på en gas grill test, inden du vælger. Her får du et hurtigt overblik over 3 forskellige gasgrill. Vil du vide mere, om de forskellige gasgrill, så læs med længere nede. 

Bedst til altanen

Morsø Forno – Medio

 • Perfekt til altanen
 • Termometer
 • Flot design
Bedst overall gasgrill

Weber Genesis II EP-335 GBS

 • Flytbar
 • Sidebrænder
 • Termometer
Bedst i test

Weber Q3200

 • Flytbar
 • Tilhørende app
 • Termometer

Det kan virke uoverskueligt at finde den rigtig gasgrill, når der er så mange varianter. Vi har derfor undersøgt markedet og fundet rigtig gode bude på nogle af de bedste gasgrill i forskellige størrelser og med forskellige funktioner.

Guide til valg af gasgrill – Sådan finder du den bedste

Har du besluttet dig for at købe en gasgrill? Der findes et hav af mærker og modeller, så det kan måske virke uoverskueligt at vælge den helt rigtige. Derfor har vi her lavet en omfattende guide af forskellige gasgrills, som du kan lave lækker mad på hele året rundt.


Morsø Forno Medio Gasgrill

Specifikationer

 • Grillareal: 53 x 46,5 cm
 • Brændere: 2
 • Sidebord: Kan tilkøbes
Morsø Forno
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2.595 kr.
Set til
2.899 kr.

Vi starter guiden med den yderst populære Morsøe gasgrill. Morsø er egentlig kendt for deres brændeovne, men er efterhånden også blevet kendt for deres lidt specielt udseende gasgrill. Denne Morsøe gasgrill er for det første æstetisk meget smuk at se på, og kommer i et eksklusivt look. Det gør derfor ikke noget at have den stående på terrassen, da den nærmest kan betragtes som et kunstværk.

Udover at være flot at se på, byder denne Morsøe Gasgrill også på gode og enkle funktioner, således at du kan grille de bedste bøffer. Grillen vejer 19 kg, og egner sig derfor bedst til terrassen.

Den har et nemt og hurtigt system til at starte de to brændere med en enkelt drejeknap, og så er du i gang. Grillområdet er lavet i støbejern med en glaseret emalje, som både grillning og rengøring nemt og bekvemt. Alt i alt får du en god og rummelig gasgrill, som både er flot og funktionel.

Morsø Gasgrill Forno findes i tre størrelser. Den findes i Gas Piccolo, Medio og Grande. De har alle deres forskellige specifikationer, herunder hvor mange forskellige brændere de har. Men fælles for alle Forno Gas er, at de har et unik og flot design.

Synes du enten at Forno Medio Gas er for lille eller for stor, så vil enten Piccolo eller Grande være det perfekte valg.

Du kan købe Morsø Forno Gas Piccolo her: Shop piccolo hos Pejsen.com

Du kan købe Morsø Forno Gas Grande her: Shop Grande hos Homeshop.dk


Weber Q3200 – Kompakt og praktisk gasgrill

Specifikationer

 • Grillareal: 63 x 45 cm
 • Brændere: To
 • Sidebord: To
gasgrill test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.499 kr.
Set til
4.402 kr.

Vi fortsætter med en weber gasgrill, der flere gange har klaret sig rigtig godt i test. Norske Klikk.no har eksempelvis kåret grillen som bedst i test.

Producenten er amerikanske Weber, der er verdens mest kendte grillbrand. Weber gasgrill Q3200 er en smart og kompakt gasgrill, der passer perfekt til en familie på mellem fire og seks mennesker. Weber gasgrill er god og simpel, og den kan alt det, som en weber gasgrill skal kunne. Grillen vejer 38 kg, og den har to hjul, der gør, at den nemt kan flyttes rundt efter behov.

Weber gasgrill har også lavet det såkaldte Smart Grilling Hub-system. Denne smart lille enhed, sender notifikationer direkte til din smarphone, så du både ved hvornår maden er færdiggrillet, samt hvornår den kan serveres. Denne fås hos bl.a. hos Frishop: Weber Connect Smart grilltermometer

Weber Gasgrill har to brændere, som gør det muligt at grille både direkte og indirekte. Grillen har desuden to smarte sideborde, hvor du kan stille mad, tallerkener og fade. Når du ikke bruger sidebordene, kan du klappe dem sammen, så de ikke optager plads.

Derfor passer weber grillen perfekt til dig, der gerne vil udnytte pladsen til noget andet, når grillen ikke er i brug. Grillen består af en overdel, en underdel og en vogn.

Over- og underdelen er lavet af aluminium, der holder sig pænt af sig selv. Grillen har desuden et termometer i det kuppelformede låg. Du kan derfor nemt holde øje med, hvad temperaturen er inde i grillen. Med til grillen hører desuden en støbejernsrist med porcelænsemalje.

Hvis du vil have en god og kompakt weber gasgrill, der passer perfekt til en grillaften med den nærmeste familie eller venner, så er Weber Q3200 et rigtigt godt bud. Gasgrillen har ikke en række avancerede funktioner, men dens grillfunktioner er helt i top.Weber Genesis II EP-335 GBS – moderne og kraftfuld gasgrill

Specifikationer

 • Grillareal: 68 x 48 cm
 • Brændere: Tre + sidebrændere
 • Sidebord: Et
stor gasgrill
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
8.520 kr.
Set til
9.999 kr.

Vi fortsætter guiden med en gasgrill fra den amerikanske grillgigant Weber, der producerer eminente gasgrill af høj kvalitet.

Weber Genesis II EP-335 GBS er en mellemstor gasgrill, hvor der er plads til at grille mad til hele familien. Grillen har fire hjul, så den kan nemt og hurtigt flyttes rundt efter behov.

Køber du denne grill fra Weber, får du en topmoderne gasgrill med en række smarte funktioner. Grillen har blandt andet tre brændere i rustfrit stål samt en sidebrænder, hvor du kan tilberede ekstra mad.

Grillen har funktionen Sear Station, som er meget populær blandt dem, der elsker at grille. Sear Stationen er en funktion, hvor tre brændere sidder meget tæt sammen. Det betyder, at det går endnu hurtigere med at varme grillen op. Du kan desuden fjerne midtersektionen af grillen og forvandle grillristen til en kyllingeholder, en pizzasten eller noget helt tredje.

Hvis du vil have en topmoderne gasgrill med smarte funktioner, er denne fra Weber et rigtigt godt bud. Weber ligger helt i toppen, når det kommer til produktion af gasgrill. Derfor får du et kvalitetsprodukt, hvis du køber denne grill.


Nexgrill gasgrill – Evolution 4B+

Specifikationer

 • Grillareal: 68,1 x 43,8
 • Brændere: Fire + sidebrændere
 • Sidebord: To
god gassrill
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2.999 kr.

Vi kommer nu til en gasgrill fra amerikanske Nexgrill, der producerer kvalitetsgriller til gode priser. Den er produceret af amerikanske Nexgrill, der virkelig ved, hvordan en gasgrill skal skrues sammen.

Gasgrillen fra Nexgrill er en mellemstor grill, hvor der er plads til at grille mad til hele familien.

Grillen kan let flyttes rundt efter behov. Den har nemlig fire hjul, der gør det let at trille den til en ny lokation.

Kvaliteten er i top, når du vælger Nexgrill Evolution 4B+. Grillen har fire hovedbrændere og én sidebrænder, der kan sørge for, at din mad bliver lækker og velsmagende. Det er rigtig smart at have en sidebrænder, fordi du kan tilberede tilbehøret, mens du griller maden ved siden af.

Du kan eksempelvis koge bønner, kartofler, pasta eller lave en sauce i en gryde på sidebrænderen. Desuden har grillen DIBS, som står for Direct Heat, Infrared Heat, Broiling/Baking og Smoking. DIBS-systemet betyder, at du har alle disse metoder til rådighed. Til grillen medfølger stegepander, som du kan bruge på gasgrillen. Desuden har grillen en grillrist i emaljeret støbejern, der måler 68,1 x 43,8 cm.

Nexgrill Evolution 4B+ har modtaget fantastiske anmeldelser af rigtig mange brugere online. Det er ikke uden grund. Grillen har nemlig en række praktiske og smarte funktioner, der gør det at grille til en leg. Af praktiske funktioner har den eksempelvis sideborde, hvor du kan stille mad, som ikke er under tilberedning.

Derudover har den hjul, termometer og en smart sidebrænder, hvor du kan tilberede tilbehør. Derudover er Nexgrill et sandt vidunder, når det kommer til at grille maden. Den har nemlig fire brænder og DIBS, der gør, at du har uanede muligheder, når du tager kokkehuen på.


Dangrill Thor 300 PS – lille og billig gasgrill

Specifikationer

 • Grillareal: 59,5 cm2
 • Brændere: Tre
 • Sidebord: To
gasgrill guide
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.699 kr.

Vi afslutter guiden med en billig gasgrill fra Dangrill. Dangrill er en dansk virksomhed, der producerer professionelle gasgrill til husejere. De producerer desuden ekstraudstyr såsom overtræk og udstyrssæt. Her er tale om en “lille” gasgrill – både prismæssigt, men også i størrelsen, når vi sammenligner med testens øvrige kandidater.

På trods af den billige pris er Dangrill Thor 300 PS en solid og god grill, som er god at have stående hjemme i haven. Den har hjul på den ene side, hvilket betyder, at du nemt kan flytte den rundt efter behov. Desuden har grillen to sideborde, der er praktiske, når du står med en masse mad ved grillen.

Dangrill Thor 300 PS har tre brændere. Det betyder, at du både kan grille din mad direkte og indirekte. Gasgrillen har et areal på 59,5 cm2. Der er altså rigeligt plads til at lave mad til et større selskab eller en fest.

Grillen har et enkelt og tidsløst udseende i sort stål. Med det simple udseende kan den sagtens blive en del af din have i mange år frem. Hvis du vil passe godt på den, skal du investere i et overtræk, der beskytter mod vind, vejr og snavs.

Du kan desuden tilkøbe en pakke med en masse ekstra produkter. Du kan eksempel købe en varmeboks med keramisk pizzasten, en pande og en wok.

Hvis du står og skal købe en gasgrill for første gang, er denne fra Dangrill et rigtigt godt bud. Det er den blandt andet på grund af den billige pris. Samtidig går du ikke på kompromis med funktionaliteten. Grillen har nemlig både hjul, termometer, to sideborde og tre brændere.


Nexgrill DeLuxe 5B++ – gasgrill med tilbehør, stort grillareal og fem brændere

Specifikationer

 • Grillareal: 84,2 x 43,2
 • Brændere: Fem
 • Sidebord: To
bedste gasgrill

Guidens næste gasgrill er produceret af den amerikanske producent Nexgrill. Virksomheden er kendt for at lave udendørs møbler og griller i høj kvalitet.

Der er ikke sparet på noget, når det kommer til Nexgrill DeLuxe 5++ A – der mangler simpelthen ingenting.

Grillen har en imponerende størrelse og en vægt på hele 56 kg. Gasgrillen har dog hjul, der gør, at den nemt kan flyttes rundt.

Nexgrill DeLuxe 5B++ har hele fem hovedbrændere og derudover en sidebrænder, en searing-brænder og en bagbrænder, der giver ekstra varme. Du kan eksempelvis bruge searing-brænderen til at give dine bøffer en masse varme for herefter at stege dem på de fem hovedbrændere.

Derudover har grillen et ProTouch-system. Det gør det muligt for dig at have flere slags tilbehør på grillen samtidig. Du kan eksempelvis have en gryde, en wok og kød på grillen på samme tid.

Du kan lave alt fra pandekager til simreretter på grillen fra Nexgrill. Med i pakken får du tilbehør til grillen. Du får en rotisserie, hvori du eksempelvis kan stege en flæskesteg eller en kylling. Rotisseriet har en motor, der selv roterer kødet. Derudover medfølger et overtræk, som du kan bruge til at beskytte grillen mod dårligt vejr og snavs.

Hvis du vil have kvalitetsgasgrill, der simpelthen kan det hele, så kan du med fordel vælge Nexgrill Deluxe, hvor der ikke er sparet på noget. Med den kan du holde store havefester og tilberede lækker mad til familie og venner.


Hvad kan en gasgrill? Camping, haven eller noget helt tredje

Det siger sig selv, at en gasgrill er en grill, der varmes op ved hjælp af gas. Men hvad er det egentlig, der gør en gasgrill til noget særligt? Og hvordan adskiller den sig fra en ganske almindelig kulgrill? Gasgrillen adskiller sig primært fra kulgrillen på to områder.

Du kommer meget hurtigere i gang med at grille, når du har en gasgrill. Du kan blot tænde for grillen, når du skal bruge den. På en god gammeldags kulgrill skal du varme kul i lang tid i forvejen. Det er for det meste også hyggeligt, men det er ikke altid, man har tid til det. Hvis du elsker at grille, er det derfor en stor fordel have en gasgrill stående ude i haven eller på terrassen.

Derudover er det nemmere at styre varmen, når du bruger en gasgrill. De fleste af os har vist prøvet, at et stykke kød har fået lidt for længe på kulgrillen. Med en gasgrill kan du skrue op og ned for varmen, og grillen vil straks ændre temperaturen. Det er altså nemmere at grille maden, så den bliver helt perfekt, når du har en gasgrill.

Der findes en lang række forskellige gasgrill, der egner sig til forskellige formål, herunder alt fra campingturen til bordet derhjemme på terrassen, men selve den grundlæggende “teknik” er altså den samme.


Hvordan finder jeg en billig gasgrill på tilbud?

En gasgrill behøver bestemt ikke at være en dyr investering. Du kan sagtens finde et gasgrill tilbud

Hvis du gerne vil finde et gasgrill tilbud, kan du med fordel bruge lidt tid på at holde øje med priserne, før du slår til.

Hvis du allerede har fundet den gasgrill, som du gerne vil købe, kan du bruge nogle af de mange online prissammenligningssider. De kan hjælpe dig med at finde det gasgrill tilbud, du går og drømmer om.


Hvad koster en gasgrill?

Det er meget forskelligt, hvad en gasgrill koster. Hvis du køber en transportabel gasgrill, som kan tages med på camping, koster den ofte kun omkring 1.000 kr. Der findes mange små gasgrill, som sagtens kan bide skeer med de større modeller, men hvis du gerne vil have smarte funktioner og en gasgrill, der holder i mange år, ligger prisen nærmere på 10.000 eller 15.000 kr.

Derfor bør du på forhånd gøre op med dig selv, hvad din gasgrill skal kunne, og hvad du ønsker af tilbehør til din gasgrill. Der skal selvfølgelig også gas til gasgrillen, hvilket dog afhænger af forbruget. Her varierer priserne fra et par hundrede kroner til flere tusind kroner alt afhængigt, hvor meget du køber af gangen.

Er du mere til en Charbroil gasgrill? Så læs vores Charbroil gasgrill guide her. De modeller, vi har samlet ovenfor, er fundet hos forhandlere, som ikke er bange for at give rabatter og holde udsalg. Du kan derfor sagtens finde gasgrill tilbud ovenfor, hvis du er heldig.


Hvilken gasgrill skal jeg vælge – stor, lille, bord- eller mini gasgrill?

Når du skal vælge en gasgrill, kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvor ofte skal jeg grille? Hvis du sjældent griller, er det måske ikke nødvendigt med den helt store model. Hvis du derimod elsker at grille året rundt, kan en kvalitetsgrill være et rigtigt godt bud.
 • Hvor meget har jeg behov for at grille ad gangen? Hvis du planlægger at holde kæmpestore fester, hvor du serverer grillmad, kan det være nødvendigt med et stort grillareal. Hvis du blot har brug for grille på en campingtur, skal du måske investere i en bordgrill eller en mini gasgrill.
 • Hvor meget vil jeg give for grillen? Der findes gasgrill i mange forskellige prisklasser.
 • Hvor mange brændere skal gasgrillen have? Hvis du investerer i en gasgrill med to eller flere brændere, kan du både grille direkte og indirekte.
 • Skal der være sideborde på gasgrillen? Hvis du foretrækker at have plads til at stille tallerkener og fade ved grillen, er det en fordel at investere i en gasgrill med sideborde.
 • Skal der være termometer i grillen? Hvis du vil holde øje med temperaturen inde i grillen, kan du investere i en gasgrill med indbygget termometer i låget.

Derfor skal du købe et overtræk til din gasgrill

overtræk til gasgrill

Når du ejer en gasgrill, er der rigtig god grund til at passe godt på den. Kun på den måde kan den holde i mange år. Derfor bør du investere i et overtræk, der kan beskytte gasgrillen, når du ikke bruger den.

Overtrækket kan skærme din gasgrill, så den ikke bliver udsat for UV-stråler, regn, støv, snavs og blæst. Heldigvis er det meget billigt at købe et overtræk til en gasgrill. De fleste koster kun mellem 100 og 500 kr., så der er ingen grund til at udskyde købet af dit overtræk. Coop.dk har et stort udvalg lige her.


Test af gasgrill – hvilken klarer sig bedst?

Vi har nu anbefalet forskellige gasgrill i vores gasgrill test, der alle har vidt forskellige priser og funktioner. Hvilken gasgrill du skal vælge, kommer altid an på, hvilke behov du har. Mens nogle blot har brug for en lille gasgrill, har andre brug for den helt store. Derfor er en gasgrill kun perfekt, hvis den også er perfekt for dig.

I denne guide er der især to gasgrill, der skiller sig særligt ud. Den ene er den store Dangrill Valhal 610 CS, der prismæssigt ligger i den lave ende af skalaen. På trods af den lave pris får du næsten et helt udekøkken for pengene. Gasgrillen har nemlig et stort grillareal, sideborde og -brænder, så du kan have fuld gang i både grillen og gryderne på denne gasgrill.


Bedste gasgrill

Derudover har den hele seks primære brændere, der sørger for, at din mad bliver tilberedt til perfektion. Noget af det særlige ved grillen er desuden det store grillareal, hvor der er plads til mad til mange mennesker.

Udover det har gasgrillen en række smarte funktioner såsom redskabskroge, dobbelt låg, øloplukker og kontrolpanel i rustfrit stål. Uanset om du trænger til en hyggelig grillaften med familien, eller om du har lyst til at holde den helt store havefest, så er denne gasgrill fra Dangrill et rigtigt godt valg.

Den anden gasgrill, der skiller sig ud i denne guide, er Weber Q3200. Den har klaret sig godt i forskellige tests rundt omkring i verden. Køber du den, får du en meget kompakt gasgrill, der kan alt det, en gasgrill skal kunne. Gasgrillen er meget simpel med to brændere, men den er udtænkt på en måde, så du kan tilberede din mad til perfektion. Det giver mening, når man tænker på, at verdens førende grillbrand Weber har brugt årevis på at perfektionere deres gasgrill.

Gasgrillen har en række funktionelle detaljer såsom sammenklappelige sideborde og et låg i aluminium, der ikke kræver vedligeholdelse. Hvis du har lyst til at holde en hyggelig grillaften med din nærmeste familie, så er Weber Q3200 et rigtigt godt bud. Værd at nævne er også Morsø-grillen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken gasgrill er bedst?

Der er flere forskellige gasgrill, der har vundet ‘bedst i test’. Hvilken gasgrill der er bedst afhænger af dit behov. Inden du vælger hvilken gasgrill der er bedst, er det vigtigt at du kender dit behov. Ønsker du en stor eller lille gasgrill? Den bedste gasgrill til et mindre behov er Morsø Forno Medio Gasgrill. Vil du hellere have en større gasgrill, så er weber gasgrill Genesis den bedste

Hvor lang tid tager det at varme en gasgrill op?

Det tager typisk 10-15 minutter at opvarme din gasgrill. Det er vigtigt at du lader din gasgrill varme ordentligt op inden brug. Grunden er, at du ellers risikerer at maden brænder fast på grill risten.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering af testen5
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering