Græsslåmaskine guide – Find den bedste græsslåmaskine

Græsslåmaskine guide – Find den bedste græsslåmaskine

09/01/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Trænger græsplænen til en kærlig hånd, har du brug for en god græsslåmaskine. Spørgsmålet er bare, hvilken model du skal vælge. Der findes nemlig mange forskellige varianter fra diverse brands. Det er derfor lidt af en jungle at bevæge sig ud i. Vi vil gerne hjælpe dig igennem junglen af græsslåmaskiner.

Vi har derfor lavet denne gennemgang af græsslåmaskiner, samt hvad du skal være opmærksom på. Vi kommer desuden med anbefalinger til forskellige modeller. Læs med, og find din nye græsslåmaskine.


McCulloch Li58-52 M40 græsslåmaskine

græsslåmaskine test→ Set hos Frishop.dk til 3.285 kr.

Vi starter med at kigge på en græsslåmaskine fra McCulloch. Der er her tale om en McCulloch Li58-52 M40 Plæneklipper.

Denne model er en batteridrevet græsslåmaskine, hvor både batteri og oplader følger med. Der benyttes et 2,6 Ah-batteri til modellen.

Med denne batterigræsslåmaskine har du mulighed for at vælge imellem tre forskellige klippetilstande. Du kan vælge imellem Eco, Auto og Power Boost. Ved Eco nedsættes motorens omdrejninger pr. minut. På den måde kan du spare på batteriet.

Vælger du i stedet Power Boost, kan du øge motorens omdrejninger pr. minut.

Det giver ekstra kraft, så du hurtigere kan få bugt med det lange græs på plænen. Ved Auto finder græsslåmaskinen selv frem til, hvor mange omdrejninger pr. minut, der er optimalt.

Det er nemt at styre klippetilstanden med LED-tastaturet. Du skal aldrig være i tvivl om, hvor meget strøm der er tilbage på denne batterigræsslåmaskine. Der er nemlig sørget for, at du hele tiden kan holde øje med batteriniveauet fra betjeningspositionen. Maskinen er nemlig udstyret med et smart LED-display.

Denne batterigræsslåmaskine er optimal til en have, der er under 500 kvadratmeter. Den har en klippebredde på 40 centimeter og en 58 V-børsteløs motor. Den kan derfor hurtigt få ordnet græsplænen. Du slipper desuden for at skulle rive græs sammen efterfølgende. Der er nemlig en græsopsamler på denne græsslåmaskine, der kan rumme hele 50 liter.

Denne græsslåmaskine er nem at manøvre rundt med. Der er blandt andet sørget for ergonomiske gummigreb. Det giver et stabilt greb, så du hele tiden har styring over batterigræsslåmaskinen.


Stiga plæneklipper – Collector 46 SB – Selvkørende græsslåmaskine

bedste græsslåmaskine→ Set hos Homeshop.dk til 2.295 kr.

I vores guide af græsslåmaskiner bevæger vi os nu videre til en benzingræsslåmaskine. Vi kan her præsentere dig for Stiga plæneklipper – Collector 46 SB.

Denne benzingræsslåmaskine er yderst effektiv, uden den bliver svær at manøvre rundt med. Den har to forskellige klippesystemer. Du kan vælge imellem bagudkast, eller at det bliver opsamlet i den medfølgende opsamler.

Opsamleren kan rumme hele 45 liter. Du kan derfor nå at tage store dele af plænen, før den skal tømmes.

Det smarte ved denne benzingræsslåmaskine er, at den er selvkørende. Det betyder, at du slipper for at skulle bruge kræfter på at skubbe græsslåmaskinen fremad.

Græsslåmaskinen er baghjulstrukket, og den vil derfor selv holde farten. Du skal bare sørge for at styre den i den rigtige retning. Det kan gøre græsslåningen til en leg at få overstået.

Denne benzingræsslåmaskine har en klippebredde på 44 centimeter. Det går derfor forholdsvis hurtigt med at nå hele vejen rundt i haven. Derudover kan den klare en forholdsvis stor have. Denne benzingræsslåmaskine er nemlig optimal til græsplæner på op til 650 kvadratmeter. Denne græsslåmaskine fra Stiga er nem at håndtere. Den vejer kun 23,2 kilo, hvilket gør den nem at køre rundt med.


Bosch Rotak 430 akku græsslåmaskine

bedst i test græsslåmaskine→ Set hos Proshop.dk for 3.966 kr.

→ Set hos Homeshop.dk for 3.979 kr.

→ Set hos Frishop.dk for 3.989 kr.

Nu bevæger vi os tilbage til en batterigræsslåmaskine. Batteridrevne græsslåmaskiner kaldes også for akku-græsslåmaskiner. Ved Bosch Rotak 430 akku plæneklipper er der netop tale om en akku-græsslåmaskine.

Du får her en akku-græsslåmaskine, der benytter et 36 V / 2,0 Ah Lithium-Ion-batteri. En fordel ved denne akku-græsslåmaskine er, at der følger hele to batterier med.

Derudover medfølger der selvfølgelig også lader. Du skal derfor aldrig bekymre dig om at løbe tør for strøm, når det går allerbedst med græsslåningen.

Denne græsslåmaskine har en klippebredde på 43 cm. Derudover passer den optimalt til græsplæner på op til 600 kvadratmeter. Den kan derfor benyttes til langt de fleste haver i parcelhus- og villakvarterer.

Akku-græsslåmaskinen er udstyret med en opsamler. Du slipper derfor for den kedelige tjans med at rive græs sammen efterfølgende. Opsamleren kan rumme hele 50 liter, hvilket gør, at den ikke skal tømmes så tit.

Der er gjort meget ud af motoren og skæresystemet på denne akku-græsslåmaskine. Motorsystemet er det innovative Powerdrive LI +. Dette motorsystem giver dig en effektiv græsslåmaskine, der kan klare selv de vanskeligste forhold.

Smart luftstrømsteknologi

Der er sørget for en smart luftstrømsteknologi til denne akku-græsslåmaskine. Denne teknologi sikrer, at det afklippede græs bliver blæst ind i opsamleren. Det gør, at skæreydelsen hele tiden fungerer optimalt, da der ikke samles græs de forkerte steder.

Denne akku-græsslåmaskine er nem at betjene. Den har et ergonomisk greb, der sikrer, at det hele tiden er dig, der har styringen over græsslåmaskinen. Derudover har den smarte gummihjul, der gør den nem at styre rundt med.

Når du modtager denne græsslåmaskine fra Bosch, er den forholdsvis let at samle. Den har et smart QuickClick-system. Det betyder, at du ikke behøver at bruge værktøj for at samle græsslåmaskinen.


WOLF-Garten A 400 E El-græsslåmaskine

Græsslåmaskine bedst i test→ Set hos Frishop.dk til 1.684 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.684 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 2.418 kr.

I vores guide af græsslåmaskiner bevæger vi nu videre til en el-græsslåmaskine. Her finder du WOLF-Garten A 400 E Plæneklipper.

Da det er en el-græsslåmaskine, skal græsslåmaskinen tilsluttes en stikkontakt med den medfølgende ledning. Denne model er derfor rigtig god til mindre områder, hvor ledningen ikke vil være til besvær.

Denne el-græsslåmaskine har en klippebredde på 40 centimeter. Den er derfor rigtig god at bruge steder, hvor det er svært at komme til.

Har du for eksempel en masse bede og lignende, hvor det er svært at komme rundt, kan denne model være oplagt. Denne el-græsslåmaskine er optimal til haver på op til 450 kvadratmeter. Den har derfor stadig mange anvendelsesområder, selvom der er tale om en el-græsslåmaskine med ledning.

Med denne model har du mulighed for at vælge imellem tre forskellige klippetilstande. Den er nemlig udstyret med et smart 3-i-1 CCM-system. Du kan enten vælge at udkaste græsset i den medfølgende opsamle, anvende bio-klip eller udkaste græsset direkte ud på plænen gennem udkastertuden.

Vælger du at benytte opsamleren, kan du samle helt op til 45 liter græs. Du skal derfor ikke tømme opsamleren for græs i tide og utide.

Når du vælger denne model, får du en el-græsslåmaskine, der ikke larmer nær så meget som en benzin græsslåmaskine. Derudover slipper du også for os og røg.


AL-KO græsslåmaskinen – EnergyFlex 42,9 Li SP

græs slåmaskine→ Set hos Coop.dk til 3.299 kr. (3.999 kr. for ikke-medl.)

Vi er nu igen omkring en batterigræsslåmaskine. Denne gang præsenterer vi dig for AL-KO plæneklipper – EnergyFlex 42,9 Li SP. Her får du en yderst effektiv græsslåmaskine, der hurtigt kan hjælpe dig med at få en knivskarp græsplæne.

Denne batterigræsslåmaskine har en klippebredde på 42 centimeter.

Derudover er den selvkørende med en fast kørehastighed. Du slipper derfor for det hårde arbejde med at skubbe græsslåmaskinen. Du skal bare sørge for at styre den i den rigtige retning. Nemmere bliver det ikke.

Når du vælger denne batterigræsslåmaskine, medfølger der selvfølgelig batteri. Derudover følger der også oplader med, så du ikke skal bekymre dig om at skulle købe en masse ekstraudstyr.

Med denne model skal du ikke ud at rive græs sammen efterfølgende. Der er sørget for en forholdsvis stor opsamler, der samler alt græsset. Opsamleren kan rumme hele 60 liter. Der går derfor lang tid imellem, at den skal tømmes.

Når du vælger denne batterigræsslåmaskine, får du en løsning, der er mere miljøvenlig end en benzingræsslåmaskine. Derudover larmer den heller ikke nær så meget. Du skal derfor ikke være bange for at genere naboen, når du får gang i græsslåmaskinen.

Denne græsslåmaskine er ideel til græsplæner, der er op til 400 kvadratmeter. Du får her en god græsslåmaskine, der er nem at styre, så du får en flot græsplæne.


Makita PLM5600N2 benzin græsslåmaskine

plæneklipper

→ Set hos Frishop.dk til 4.435 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 4.435 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 4.333 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 5.885 kr.

Har du en større have, hvor der er meget græs, der skal slås, er denne model oplagt til dig. Der er tale om Makita PLM5600N2 benzin plæneklipper. Det er en benzingræsslåmaskine, som anbefales til haver helt op til 2.200 kvadratmeter.

Denne græsslåmaskine har en klippebredde på hele 56 centimeter.

Det betyder, at du langt hurtigere kan få slået græsset på store arealer sammenlignet med nogle af de andre modeller i denne græsslåmaskinetest.

Dette er en selvkørende græsslåmaskine. Du behøver derfor ikke at få alt for meget sved på panden, når græsset skal slås. Græsslåmaskinen fra Makita sørger nemlig for at holde farten, uden du behøver at skubbe. Du kan vælge imellem tre forskellige hastigheder.

Med denne benzingræsslåmaskine kan du vælge imellem to forskellige klippetilstande. Du kan vælge bagudkast, hvor græsset samles i den medfølgende opsamler. Du kan også vælge bioklip.

Vælger du at benytte opsamleren, får du en stor beholder, der kan rumme meget græs. Opsamleren kan rumme hele 70 liter. Der går derfor lang tid imellem, at du skal tømme opsamleren. Du får her en yderst kraftig og effektiv benzingræsslåmaskine, der kan klare den store have uden en masse besvær.


Konklusion på græsslåmaskine guide

Vi har nu været igennem vores græsslåmaskinetest. Her har vi præsenteret dig for modeller fra McCulloch, Stiga, Bosch, WOLF-Garten, AL-KO og Makita. Heriblandt har vi både præsenteret benzingræsslåmaskiner, el-græsslåmaskiner og batterigræsslåmaskiner, også kaldet akku-græsslåmaskiner.

LÆS OGSÅ: Plæneklipper guide – Din guide til at finde en god plæneklipper

De er hver især kendt for at være effektive og give en flot plæne. Hver især har de dog nogle smarte egenskaber. Hvilken, der er den bedste, vil derfor afhænge af det enkelte behov og budget. I testen her er der dog noget til forskellige behov i forskellige prisklasser.


Benzin, batteri eller el? Hvad skal du vælge?

Her i testen har vi inkluderet både græsslåmaskiner med benzin, batteri og el. De har hver især deres fordele og ulemper. Det er derfor meget individuelt, hvad du foretrækker.

Starter vi med at kigge på en benzingræsslåmaskine, har den ofte en forholdsvis lang rækkevidde. Du bliver ikke begrænset af batteriets levetid eller en ledning med en begrænset længde. En benzingræsslåmaskine kan nemlig køre forholdsvis langt på literen.

Kigger vi nærmere på en batterigræsslåmaskine, også kendt som en akku-græsslåmaskine, får du typisk en mindre rækkevidde. Du er nemlig begrænset af, hvor længe batteriet kan holde græsslåmaskinen kørende.

Fordelen ved en batterigræsslåmaskine er, at den er mere miljøvenlig. Du slipper for en masse os og røg. Derudover larmer den ikke nær så meget som en benzingræsslåmaskine. Fordelen er også, at batteridrevne græsslåmaskiner oftest ikke er nær så tunge som benzindrevne græsslåmaskiner. Batterigræsslåmaskiner kan derfor være lettere at håndtere.

Kigger vi på en el-græsslåmaskine, vil du oftest være begrænset af, at der hele tiden skal være en ledning tilsluttet, for at den kan køre. Har du en mindre have, er det dog ikke det store problem. Som med batterigræsslåmaskinen, larmer el-græsslåmaskiner heller ikke særlig meget. De vil heller ikke udlede os.


Find en billig græsslåmaskine på tilbud

Er du på udkig efter en billig græsslåmaskine, kan det sagtens lade sig gøre. Det betyder dog ikke, at du skal vælge den første og den billigste, du kan støve op. Det er langt mere fordelagtigt, hvis du kan finde en billig græsslåmaskine, som oprindeligt har en højere pris – altså en græsslåmaskine på tilbud.

Når du vælger en græsslåmaskine på tilbud, får du langt mere for pengene. Det kan derfor være en fordel at holde øje med diverse tilbudsaviser og sider med græsslåmaskiner.

Vil du helt slippe for at slå græs, kan du i stedet vælge en robotplæneklipper. Det kan for eksempel være en effektiv Robomow plæneklipper, der kan være den rette løsning for dig. Læs også vores guide til robotplæneklippere.


Græsslåmaskine bedst i test – Vælg den bedste græsslåmaskine

Vil du have det bedste af det bedste, er det en fordel at tage udgangspunkt i tests. Med en græsslåmaskinetest kan du blive klogere på, hvad de forskellige modeller egentlig kan, og hvilke begrænsninger de eventuelt har.

Ved at tage udgangspunkt i diverse tests af græsslåmaskiner, kan du også blive klogere på, hvad der passer til dit behov. Det kan være, du finder ud af, at du sagtens kan nøjes med en mindre kompliceret model. Det kan også være, at du får øjnene op for, at du har brug for det bedste af det bedste til netop din græsplæne.

En græsslåmaskinetest kan nemlig gøre dig klogere på meget mere end selve de tekniske specifikationer for forskellige modeller. Det er derfor bare med at finde inspiration i forskellige græsslåmaskinetests.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering