Grensaks test: Vi har fundet markedets bedste grensakse

Grensaks test: Vi har fundet markedets bedste grensakse

05/08/2021 0 Af Mette

I vores store grensaks test har vi samlet markedets bedste grensakse. Hvis du står over for at skulle købe en ny grensaks til haven, kan du derfor oplagt læse med her. Vi har samlet et udvalg af de bedste både større og mindre grensakse, ligesom du vil blive præsenteret for en akku-grensaks og et godt grensakstilbud til en god pris.

LÆS OGSÅTeleskop hækkeklipper – Komplet guide til praktisk hækkeklipning

I vores store grensaks test kan du også blive klogere på, hvordan og hvornår du bedst beskærer dine træer, ligesom vi guider dig på vej til, hvilken grensaks der passer til dine behov.

En grensaks er helt uundværlig i enhver have, hvor man gerne vil holde skik på træer og andre bevoksninger, så de ikke vokser vidt. Hvis man foretager det rigtige køb, behøver man ikke investere i en grensaks mere end en gang, og du kan derfor med fordel læse med her i vores grensaks test. På den måde er du klædt bedst muligt på til at købe den rette grensaks til dig.


Lille Fiskars-grensaks: Bedste grensaks til prisen

Lille grensaks

→ Set hos Frishop.dk til 157 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 199 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 200 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 246 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 250 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 250 kr.

Fiskars’ lille grensaks – 40 cm m/udveksling er kåret til den bedste grensaks til prisen af en grensaks test foretaget af Det Danske Haveselskab. Grensaksen er en rigtig god og præcis allround grensaks, som du kan bruge til mange forskellige formål med stor præcision i din have.

Lav vægt og stærk klippekraft

Den lille Fiskars-grensaks har en lav vægt, og det betyder, at du ikke skal finde de helt store kræfter og muskler frem, når du skal bruge grensaksen. Det er en stor fordel, især hvis du skal bruge grensaksen et stykke ude fra kroppen. Grensaksens håndtag er laver i nyglass, og det er rart og komfortabelt at holde ved, hvilket også bidrager til komforten.

Grensaksen er derudover udstyret med patenteret gearudveksling. Den patenterede gearudveksling bidrager til, at klippekraften bliver 2,5 gange kraftigere, end den ellers ville være med en grensaks på denne størrelse.

Grensaksens klinge er selvfølgelig rustfri, og så er den præcisionsslebet, så du får lettere ved at klippe grenen præcis på den måde, du havde tænkt.

Fordele ved denne lille Fiskars-grensaks:

 • Klipper både kraftigt og præcist.
 • Behageligt håndtag og høj komfort.
 • Kåret som bedste saks til prisen af Det Danske Haveselskab.

Specifikationer:

 • Rustfri klinge.
 • Udstyret med Fiskars-gearsystem og dermed 2,5 gange kraftigere klippekraft end andre tilsvarende grensakse.
 • Måler 40 centimeter i længden.

Fiskars PowerGear-grensaks m/udv., L78: Stærk Fiskars-grensaks

Grensaks test→ Set hos Frishop.dk til 371 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 400 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 430 kr.

→ Set hos Coolshop.dk til 495 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 500 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 570 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 764 kr.

Fiskars PowerGear-grensaks m/udv., L78, er udstyret med Fiskars’ unikke gearsystem og en PTFE-belagt klinge. Kombinationen af de to kvaliteter gør, at saksens kraft forøges på dens vej gennem den gren, du er ved at klippe. Når grensaksen når ind mod den hårde midte, bliver saksens klippeevne altså ekstra kraftig. Grensaksen måler 70 centimeter, og den tilhører derfor den mellemstore til store kategori.

Det betyder, at du kan bruge grensaksen til størstedelen af alle de opgaver, du har i haven, medmindre du skal klippe grene, der er meget, meget tykke. Det er dog sjældent, at man ikke bare saver disse meget tykke grene.

På den smarte Fiskars-grensaks finder du derudover softtouch-håndtag, og derfor er komforten også i top, når du bruger den smarte grensaks. På grensaksens ene klinge finder du en antiklæbebelægning, således at friktionen mindskes, og safter fra træet ikke sætter sig unødigt fast og besværliggør dit arbejde.

Fordele ved denne Fiskars-grensaks:

 • Antiklæbebelægning mindsker friktionen.
 • Ekstra kraftig klippeevne.
 • Softtouch-håndtag.

Specifikationer:

 • Udstyret med Fiskars’ unikke gearsystem og PTFE-belagt klinge.
 • Måler 70 centimeter i længden.
 • Kan klare de fleste opgaver i den almindelige have.

Felco 220-grensaks, 80 cm: Felco-grensaks med stærke aluminiumsgreb

Tohåndsgrensaks bedst i test→ Set hos Homeshop.dk til 1.299 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 1.299 kr.

Felco 220-grensaks, 80 cm, er en god og effektiv tohåndsgrensaks. Grensaksen måler 80 centimeter, og den er udstyret med både et udvekslingssystem og et bypass-skærehoved. Med Felco 220 får du en utrolig langtidsholdbar og effektiv grensaks, som du kan have i haven i mange år frem.

Skridsikre håndtag, støddæmper og et præcist snit

Felco-grensaksen er lavet i det slidstærke og vedligeholdelsesfrie materiale aluminium, og du får derfor en utrolig slidstærk grensaks med grensaksen fra Felco. Klingen såvel som boltklingen er ligeledes fremstillet i hærdet stål.

LÆS OGSÅ: Plæneklipper guide – Din guide til at finde en god plæneklipper

Grensaksen har et meget præcist snit, og udvekslingssystemet bidrager til, at beskæringen er lettere med grensaksen. Den er dertil let at justere, så du får præcis det resultat, du ønsker.

Der er installeret en støddæmper i håndtagene, så dine hænder beskyttes mod stød fra saksen, ligesom grensaksen er meget let. Håndtagene er dertil skridsikre, så du ikke risikerer, at hverken fingre eller hænder ryger nogen steder hen, de ikke skal havne.

Fordele ved denne Felco-grensaks:

 • Skridsikre og støddæmpende håndtag.
 • Sikrer et præcist og effektivt snit.
 • Let at justere og anvende.

Specifikationer:

 • Måler 80 centimeter i længden.
 • Bypass-skærehoved og et opdateret udvekslingssystem.
 • Langtidsholdbar og effektiv grensaks.

Fiskars L86 Smartfit-grensaks: Fiskars-grensaks med teleskopskaft

Grensaks med teleskop→ Set hos Frishop.dk til 285 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 350 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 400 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 570 kr.

Fiskars L86 Smartfit-grensaks med teleskopskaft sikrer dig den ultimative komfort, uanset om du skal klippe grene i højderne eller tæt ved jorden, eller om du skal klippe grene på kortere eller længere afstand. Grensaksen er nemlig udstyret med et smart teleskopskaft, som du nemt kan indstille, så grensaksen passer til netop det, du skal bruge den til.

Komfortabel og let grensaks velegnet til de fleste formål

Fiskars-grensaksen med teleskopskaft er nem at indstille, og du er derved altid garanteret en behagelig arbejdsstilling, når du bruger Fiskars-grensaksen. Grensaksen har tilmed et ergonomisk design, og der er altså derfor tænkt over komforten og detaljerne, da man udviklede grensaksen. Det skal nemlig være både behageligt og en fornøjelse for dig at gennemføre dit havearbejde.

Grensaksen har en lav vægt på 1.280 gram, så de fleste kan uden problemer bruge grensaksen uden det store besvær. Grensaksens længde er justerbar, men den måler op til 249 centimeter.

Med grensaksen fra Fiskars får du en god allround grensaks, som du både kan bruge, når opgaven kræver en forlænget arm, og når opgaver foregår i en mere lettilgængelig højde. Fordelen ved teleskopskaftet er, at du ikke skal have besvær med de lange skafter, når du bruger grensaksen tæt ved kroppen. Det kan nemlig være svært at styre en grensaks med lange skafter, når du bruger den med afstand til kroppen. Det slipper du for her.

Fordele ved denne Fiskars-grensaks med teleskopskaft:

 • Ergonomisk korrekt.
 • Justerbare håndtag – kan bruges til de fleste opgaver.
 • Nem at justere og indstille, som du ønsker den.

Specifikationer:

 • Letvægtsgrensaks på 1.280 gram.
 • Måler op til 249 centimeter i længden afhængigt af indstilling.
 • God allround grensaks.

Grouw-grensaks med teleskop og modskær, 68-102 cm: Beskærer højtsiddende grene

Bedste grensaks→ Set hos Davidsenshop.dk til 200 kr.

→ Set hos Plantetorvet.dk til 200 kr.

→ Set hos Toolworld.dk til 240 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 249 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 249 kr. 

Med Grouw-grensaks med modskær og teleskop, 68-102 cm, får du, som navnet indikerer, en grensaks med både modskær, udveksling og teleskopskaft. Grensaksens blad har en non stick-belægning, så du slipper for, at den over tid klistrer og bliver snavset til, så dit arbejde besværliggøres.

9-cm-blad og softgrip-håndtag

Grouw-grensaksens blad er 9 cm langt, og det kan klippe grene med en tykkelse på op til 3,2 cm. Du kan bruge grensaksen til både højt- og lavtsiddende opgaver, da du kan justere grensaksens håndtag, så det passer til det, du skal bruge den til. Grensaksen kan justeres, så den måler mellem 69 og 102 centimeter, og du får derfor et vidt spænd.

LÆS OGSÅDen ultimative hækkeklipper guide: Spar tid og kræfter med den rette hækkeklipper

Grensaksen har et softgrip-håndtag, så den ligeledes er behagelig at bruge, og så sikrer håndtagets type også, at du let kan få et godt og behageligt greb om saksen. Det er selvfølgelig rart, men det er også en fordel for din egen sikkerhed, når du bruger saksen. Det er ikke hverken rart eller smart at tabe en stor grensaks ned over fødderne eller ned fra højderne, hvis du klipper højthængende grene.

Fordele ved denne Grouw-grensaks med teleskop:

 • Grensaksen er velegnet til mange forskellige typer opgaver.
 • Behageligt og sikkert softgrip-håndtag.
 • Let at justere grensaksens teleskoparme.

Specifikationer:

 • Kan klippe grene med en tykkelse på op til 3,2 cm.
 • Måler mellem 69 og 102 centimeter i længden afhængigt af indstilling.
 • 9 cm langt blad på grensaksen.

Makita akku-grensaks: Elektrisk grensaks

Elektrisk akku-grensaks→ Set hos Frishop.dk til 6.956 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 6.995 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 7.063 kr. 

→ Set hos Homeshop.dk til 7.259 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 7.775 kr.

Makita-akku-grensaks DUP361Z 18 V er en særdeles effektiv og meget praktisk grensaks. Grensaksen er elektrisk og støtter dig derfor i dit klip og din beskæring, så du ikke skal lægge alle armkræfterne i selv. Makita-akku-grensaksen kan klare helt op til 57.000 klip på blot en enkelt opladning.

Oplagt til professionelt brug

Akku-grensaksen fra Makita er helt oplagt til professionel brug på både gartnerier, på frugtplantager og andre relevante steder, da grensaksen kan klare utroligt mange klip på en enkelt opladning. Grensaksen bruger to styk 18 V-batterier, og det giver altså grensaksen lidt ekstra power til fordel for dig. Også derfor er grensaksen oplagt til professionelt brug, så du kan klare de helt lange arbejdsdage uden helt ødelagte arme.

Akku-grensaksen kan klare grene med en maksimal tykkelse på 3,3 centimeter, og grensaksen måler 106 i længden. Den kan som nævnt klare helt op til 57.000 klip på blot en enkelt opladning, og den er både let og bekvem, men også kraftfuld at håndtere.

Grensaksen er kraftfuld, og derfor er den også udstyret med sikkerhedsafbryder og et lukket håndtag. Du kan holde hænderne i to forskellige positioner på håndtaget, så du altid er sikret den bedst mulige komfort, uanset hvad opgaven kræver.

Fordele ved denne Makita-akku-grensaks:

 • Oplagt til professionelt brug grundet sin høje kapacitet og kraft.
 • Sikkerhedsafbryder og lukkede håndtag.
 • Let og bekvem at håndtere.

Specifikationer:

 • Kan klare op til 57.000 klip på en enkelt opladning.
 • Kan klippe grene på op til 3,3 cm i diameter.
 • Måler 106 centimeter i længden.

Fiskars’ lille grensaks, L31: Et godt grensakstilbud

Bedste grensaks til prisen→ Set hos Frishop.dk til 157 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 200 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 250 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 351 kr.

Den lille grensaks fra Fiskars er et eksempel på et godt grensakstilbud. Grensaksen er nemlig både af god kvalitet og effektiv, samtidig med at den forhandles til en pris, som langt de fleste haveejere kan være med på.

Øget klippekraft og modskæreffekt

Selvom grensaksen fra Fiskars er lille, så er den bestemt ikke hverken svag eller ubrugelig. Takket være Fiskars’ unikke gearudvekslingssystem er klippekraften 2,5 gange bedre, end man ellers kunne forvente af en grensaks på denne størrelse.

Grensaksen kan klare grene på op til 5,5 centimeter i diameter, og da grensaksen også er udstyret med modskær, kan den også nemt klare både gamle og tørre grene. Grensaksens klinger har derudover naturligvis også den famøse antiklæbebelægning, som man kender fra Fiskars, så saft og snavs fra grene og blade ikke sætter sig fast på klingerne og får dem til at klistre.

Grensaksen har softtouch-håndtag, og du er derfor sikret et behageligt greb, når du bruger grensaksen.

Fordele ved dette gode grensakstilbud fra Fiskars:

 • Behageligt softgrip-håndtag.
 • Antiklæbebelægning, så snavs og skidt ikke sætter sig.
 • Overkommelig pris.

Specifikationer:

 • Unikt gearudvekslingssystem øger klippekraft med 2,5 gang.
 • Kan klare grene på op til 5,5 cm i diameter.
 • Måler 31 centimeter i længden.

Fiskars’ lille hobbygrensaks, 45 cm: Lille grensaks til universalbrug

Hobby grensaks→ Set hos Skiftselv.dk til 200 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 280 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 300 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 329 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 330 kr.

Fiskars’ lille hobbygrensaks, 45 cm, er en lille grensaks, som du kan bruge til universalbrug. Grensaksen egner sig godt til brug i den almindelige have, da den dækker de fleste af de behov, den almindelige haveejer kommer ud for. Hvis du skal klippe de helt tykke grene, vil du typisk få behov for en større grensaks, men den lille grensaks er meget praktisk og komfortabel, når opgaverne ikke kræver mere.

Slip let-belægning og softgrip-greb

Grensaksens blade har en slip let-belægning, som bidrager til, at saft fra grene og blade ikke sætter sig på bladet og klistrer. Det kan nemlig klæbe på klingen og gøre grensaksen sværere at anvende. Klingen er dertil udskiftelig, hvis du på et tidspunkt får brug for en ny og frisk klinge. Grensaksen er derfor den slags værktøj, som du kan have i din have fra nu af og til evig tid uden problemer.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have

Grensaksen er udstyret med Fiskars’ unikke gearudveksling, og det betyder, at grensaksens klippeevne forøges op til 2,5 gang, i forhold til hvad en grensaks af denne størrelse normalt ville kunne klare.

Grensaksen har en vægt på sølle 490 gram, og det gør den utroligt let at løfte på og dermed at arbejde med. Derfor er grensaksen også oplagt, når både buske og mindre træer skal have den helt store omgang. Du bliver i hvert fald ikke træt i armene med det samme.

Grensaksen måler cirka 45 centimeter, og den kan klippe med en kapacitet på op til 3,8 centimeter i diameter. Det vil altså sige, at det bestemt ikke kun er de helt tynde grene, som den lille grensaks kan klare. Grensaksens greb har en softgrip-effekt, så den er behagelig at anvende.

Fordele ved denne lille grensaks fra Fiskars:

 • Letvægtsgrensaks.
 • Har et behageligt softgrip-håndtag.
 • Slip let-belægning på grensaksens klinger.

Specifikationer:

 • Kan klippe grene med en tykkelse på op til 3,8 cm.
 • Måler 45 centimeter i længden.
 • Fiskars’ gearudvekslingssystem gør grensaksen 2,5 gang stærkere end en almindelig grensaks af samme størrelse.

Fiskars PowerGear X-grensaks: Stor grensaks til hårdt og tørt træ

Stor grensaks→ Set hos Frishop.dk til 434 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 435 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 447 kr.

Fiskars PowerGear X-grensaks, L 80 cm, er en stor grensaks, som du med fordel kan anvende, hvis du skal klippe i hårdt eller tørt træ. Grensaksen kan klare de helt tykke grene, og den er derfor anvendelig til opgaver, hvor mange andre grensakse må give op.

Effektivt snit og smarte blade

Fiskars PowerGear X-grensaks kan klippe grene på op til 5,5 cm i diameter, og endnu vigtigere end det så kan den endda klippe grene af både hårdt og tørt træ i samme diameter. Der er forskel på, hvor hårde grene er. Nogle grene er mere genstridige og svære at klippe end andre, men med Fiskars PowerGear X kan du klare de fleste opgaver. Grensaksen er forsynet med et modskærsblad, og det sikrer, at grensaksen holder længere, og at det effektive snit bevares over tid.

Grensaksens nederste blad er buet, og det bidrager til, at grensaksen nemmere får fat på grenen og holder på den, så du ikke skal have alt for meget besvær med at få ramt den rette gren.

Fordele ved denne store grensaks:

 • Buet blad gør det nemmere at indfange og holde på grenen.
 • Kan klippe grene i selv hårdt og tørt træ.
 • Velegnet til de fleste opgaver i den almindelige have.

Specifikationer:

 • Kan klippe grene på op til 5,5 cm i diameter.
 • Udstyret med et modskærsblad.
 • Måler 80 centimeter i længden.

Hvornår er det en god idé at beskære træer?

Det er vigtigt, at man beskærer sine træer fra tid til anden, så de ikke vokser vidt, men også for at de bevarer deres sundhed og bliver ved med at trives og udvikle sig. Du skal selvfølgelig bruge en grensaks til formålet, og i denne grensaks test kan du blive klogere på, hvilken grensaks du skal vælge. Når du har udstyret i orden, er det dog også nødvendigt at vide, hvornår du bedst bruger din grensaks.

Det er selvfølgelig forskelligt fra træsort til træsort, hvornår det er bedst at beskære et træ. Langt de fleste træer trives dog bedst med at blive beskåret i perioden fra cirka 1. juli til omkring midt i september. I denne periode er den kraftigste forsommervækst nemlig ovre, og træerne har tilmed nået at opsamle både energi og næring fra både blade og rødder. Træer er derudover stadig i fuld aktivitet, og det er vigtigt, når man beskærer det.

Inden du går i gang med din grensaks, bør du sætte dig ind i, hvor lidt og hvor meget det er nødvendigt og hensigtsmæssigt at beskære træet. Det er nemlig ikke altid en fordel at beskære det for lidt, men du skal selvfølgelig også passe på med at overdrive.

Langt de fleste trætyper kan du nemt og hurtigt google og finde informationer om, hvordan og hvornår du bedst beskærer træerne. Generelt gælder dog den tommelfingerregel, at du skal være grovere ved dit træ, end mange tror. Mange har nemlig en tendens til at være alt for påpasselige og forsigtige, når de beskærer deres træ, af frygt for at beskadige det.

Det forstår vi godt, fordi træer er både unikke, smukke og fantastiske, men træer kan i langt de fleste tilfælde holde til mere, end vi tror. Særligt hvis det er et træ af en forholdsvis stor størrelse. Hvis du er i tvivl, kan du dog altid undersøge, hvad du præcis skal gøre, inden du går i gang.

Havetræer

5 formål med at beskære træer

Hvis man vil undgå, at træer vokser vidt, er det nødvendigt, at du klipper dem fra tid til anden. Det er selvfølgelig en fordel i forhold til udtryk og omfang, at du beskærer dine træer med jævne mellemrum, men det er ligeledes en fordel, når det kommer til sikkerhed og træets trivsel.

Der er flere forskellige grunde til, at vi både bør og skal beskære vores træer, og vi har herunder samlet de fem typiske formål med at beskære træer. Man skal selvfølgelig ikke bare beskære et træ for at beskære det, men det er samtidig også vigtigt, at vi plejer og vedligeholder vores træer, så de er både sunde, sikre og forsvarlige. Det gælder særligt, hvis vi bor i byområder eller i tætbefolkede villakvarterer.

Når du beskærer dit træ, kan du gøre det med formgivning som formål. Du kan formgive det, så det får det visuelle udtryk og den størrelse, som du ønsker.

Når du beskærer dit træ, kan du også gøre det med sikkerhed som formål. Du kan fjerne beskadigede, syge, tørre eller gamle grene, som har risiko for at knække, hvis det trækker op til storm eller andet kraftigt vejr.

Du kan også beskære dit træ med sundhed som formål. Træer kan sagtens få syge eller visne grene over tid, og det er en rigtig god idé, at du fjerner disse svage grene, så træet ikke skal bruge ressourcer på at forsøge at hele eller genoprette disse grene. Hvis grenene er syge, kan sygdommen desuden sprede sig.

Du kan ligeledes beskære dit træ med foryngelse som formål. Når du beskærer dit træ, vil det sætte nye skud, og træet vil på den måde udvikle sig og trives på ny. På den måde sikrer du også, at dit træ fornyer sig selv.

Sidst, men ikke mindst kan du beskære dit træ med frugtsætning som formål. Hvis du beskærer dit træ på den rette måde og på det rette tidspunkt, vil træet med stor sandsynlighed give flere, men også større frugter.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken grensaks har jeg brug for?

Det afhænger af, hvad dit behov er. Har du en almindelig have, kan du typisk nøjes med en mindre grensaks. Skal du beskære tykke grene eller højt oppe, skal du bruge en kraftig, lang grensaks.

Har jeg behov for en grensaks med teleskop?

Typisk er det ikke en fordel med et langt skaft, hvis du klipper grene inden for kort rækkevidde. Skal du klippe grene højt oppe eller på lang afstand, er det en fordel med en grensaks med teleskop.

Hvad skal jeg bruge, hvis jeg skal beskære større træer?

Du skal bruge en grensaks, der kan klippe grene med en tyk diameter. Typisk er det angivet, hvor tykke grene en grensaks kan klare målt i diameter, som du også kan læse om i denne grensaks test.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering