Guide til forskellige slags lån – Undgå at betale for meget i rente

12/09/2021 0 Af Camilla

Der kan være flere grunde til, at man føler et behov for at låne penge. Det kan være du skal ud at købe nyt hus, ny bil eller noget helt tredje. Det kan også være, at du har fundet et produkt i en af vores guides, som du ikke kan undvære. 

Det kunne bl.a. være vores guide til robotplæneklippere, som havde fanget din opmærksomhed. 

Men det kan godt være en jungle at finde rundt i låneuniverset, for der findes utrolig mange forskellige slags lån, som alle har hvert deres formål. 

Dette blogindlæg vil omhandle, hvilke forskellige slags lån der findes samt hvilket formål de tjener bedst til og hvordan du sikrer dig det bedste lån. Først lige lidt om de forskellige slags lån.

Hvad er et forbrugslån?

Som ordet antyder, så er et forbrugslån med til at finansiere dit forbrug. Et af de steder, hvor forbrugslånet adskiller sig fra andre lån er, at du ikke skal stille en sikkerhed for lånet. Du kan ansøge om lånet online, hvilket også betyder at du ikke skal måde op i banken.

Du skal udfylde et ansøgningsskema på nettet, hvor du skal indtaste nogle personlige oplysninger samt kontaktinformationer. Har du udfyldt alt dette, så er ansøgningen på vej til låneudbyderen og du har nu ansøgt om et forbrugslån. 

Hvad er et kviklån?

Der er mange der forveksler et kviklån med et forbrugslån. Men det er ikke helt det samme. Ved et kviklån kan du oftest kun låne op til 10.000 kr., hvilket også gør at tilbagebetalingsperiode er mindre. Der er en tilbagebetalingsperiode på max 3 måneder, men ellers foregår det på samme måde som forbrugslån. 

Hvad er et banklån? 

Et banklån er, som ordet antyder et lån du kan få i banken. Lånet er ofte noget du tager i forbindelse med med en investering i enten bolig eller bil. Her er renterne også oftest noget lavere end ved forbrugs og kviklån.

Men hvad er så hele pointen med denne guide? Jo, der findes utallige af låneudbydere, derfor kan det være en jungle, hvis du gerne vil optage et lån.

Der er også forskel på, hvornår dine penge bliver udbetalt. Ved forbrugs- og kviklån har du oftest pengene inden for ganske kort tid.

Hvis du ønsker at optage et lån, er det en god idé at sammenligne priserne på lånet. Priserne fra bank til bank kan variere meget.

Der er stor forskel på, hvor meget du skal betale i rente samt hvornår pengene skal være tilbagebetalt. Du kan derfor benytte dig af MoreBankers sammenligningstjeneste, så du sikre dig det bedste lån til dine behov.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering