Den ultimative hækkeklipper guide: Spar tid og kræfter med den rette hækkeklipper

Den ultimative hækkeklipper guide: Spar tid og kræfter med den rette hækkeklipper

30/04/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er den gamle hækkeklipper uhandy, eller yder den ikke optimalt? Så er det sandsynligvis på høje tid at skifte den ud. Hvis du gerne vil undgå, at hækken i haven fremstår rodet og derimod er flot og velplejet, skal du sørge for at klippe hækken regelmæssigt. Derfor er det fordelagtigt at have en hækkeklipper, som kan yde til UG med kryds og slange.

LÆS OGSÅ: Teleskop hækkeklipper – Komplet guide til praktisk hækkeklipning

Med den rette hækkeklipper i hænderne kan du ikke bare spare tid på hækkeklipningen; du kan også mindske arbejdsbyrden. Og hvem vil ikke gerne opnå begge dele?


Find det rette hækkeklippertilbud

Hvad end du er på udkig efter en professionel hækkeklipper som privat- eller erhvervskunde, vil du med al sandsynlighed gerne have fingrene i en hækkeklipper på tilbud og til en god pris. Fælles for mange elektriske haveredskaber er, at de typisk ligger i den dyrere ende.

Det får indimellem folk til at udskyde projektet med at købe nyt, hvilket blot er at trække pinen ud. Her på siden hjælper vi dig derfor med at finde den bedste hækkeklipper, som matcher dine behov og krav til perfektion, til en fordelagtig pris.

I denne guide finder du oplysninger om hækkeklippere, således at du nemmere kan vælge den rette hækkeklipper. Der findes nemlig et stort udvalg af hækkeklippere fra forskellige producenter med hver deres egenskaber, som egner sig til forskellige former for hækkeklipning.

Vi dykker ned i de forskellige funktioner og varianter og guider dig ganske enkelt til markedets bedste priser på hækkeklippere.


Hvilke typer hækkeklippere findes der?

Noget af det allerførste, du skal tage stilling til, når du skal på udkig efter en ny hækkeklipper, er, hvorvidt det skal være en batteridrevet hækkeklipper, en hækkeklipper med benzin eller en elektrisk hækkeklipper med ledning.

Der er fordele og ulemper ved alle tre typer hækkeklippere, og i det følgende afsnit dykker vi ned i de tre forskellige typer.


Hækkeklipper med batteri – AL-KO HT 2050 EasyFlex

Hækkeklipper test→ Set hos Davidsenshop.dk til 800 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.139 kr.

Er du på udkig efter en fleksibel og smart hækkeklipper, som du let kan flytte rundt på i haven, er en batteridrevet hækkeklipper at foretrække.

Med en hækkeklipper med batteri skal du nemlig hverken bekymre dig om en ledning, der skal flyttes rundt på, eller benzin, der skal fyldes på. Den kan bruges overalt og er yderst fleksibel at flytte rundt på.

Skal du op i højden, skal du ikke bekymre dig for, hvorvidt ledningen vikler sig ind i hækkeklipperen eller hækken undervejs. Til gengæld har batteriet dog en begrænset anvendelsestid, hvilket betyder, at det skal lades op efter et stykke tid. Skal du klippe en stor hæk eller klippe flere hække, skal du være opmærksom på, at hækkeklipningen ikke nødvendigvis kan klares på én enkelt opladning.

LÆS OGSÅ: Plæneklipper guide – Din guide til at finde en god plæneklipper

Det betyder dog ikke, du skal afskrive en batteridrevet hækkeklipper. Hav i stedet et ekstra batteri liggende, således at du nemt og hurtigt kan skifte ud, når det første løber tør. På den måde kan du fortsætte med hækkeklipningen dér, hvor du slap.

En hækkeklipper med batteri er ikke blot billigere at reparere, hvis der skulle opstå problemer med den. Batteridrevne hækkeklippere er også relativt billige at anskaffe sig.

Fordele ved en batteridrevet hækkeklipper

 • Fleksibel og nem at betjene.
 • Kan benyttes overalt.
 • Billig i reparation og anskaffelse.
 • Lavere støjniveau.
 • Kan skifte batteri.

Ulemper ved en batteridrevet hækkeklipper

 • Skal oplades undervejs.
 • Motoren er ikke lige så kraftig som i en benzindrevet hækkeklipper.

Hækkeklipper med benzin – Stiga SHP 60

Bedste hækkeklipper til prisen

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.000 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.495 kr.

Den benzindrevne hækkeklipper er kendt for sin enorme kraft, der gør den i stand til at udføre langt de fleste opgaver i forbindelse med hækkeklipning. Modsat den batteridrevne hækkeklipper er den ikke begrænset af et batteris anvendelsestid.

Ligeledes er der heller ikke nogen ledning til at sætte begrænsninger for, hvor fleksibel den er at flytte rundt på. Ikke desto mindre har en hækkeklipper med benzin et højere støjniveau, hvilket gør, at den larmer markant mere end de to andre typer.

Bedste hækkeklipper

Derudover er den typisk også det dyreste valg, og det gælder både i forhold til reparationer og pris ved anskaffelse.

De benzindrevne hækkeklippere har positioneret sig som nogle af de absolut kraftigste på markedet, og du finder både dem, der kan klippe hæk vanskeligt tilgængelige steder, som f.eks. en Makita EN4950H. Denne finder du hos forskellige online forhandlere:

→ Set hos Proshop.dk til 4.299 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 4.278 kr.

Derudover finder du også hækkeklippere, der kan klippe kraftige grene, som MTD GHT 45/28 er rigtig god til. Denne findes ligeledes hos mange forskellige online webshops. Vi har fundet den til nogle af markedets skarpeste pris, hos anerkendte online forhandlere her:

Benzin hækkeklipper→ Set hos Frishop.dk til 1.366 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.366 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.395 kr.

Fordele ved en hækkeklipper med benzin

 • Kraftig motor, der gør den anvendelig til forskellige opgaver.

Ulemper ved en hækkeklipper med benzin

 • Dyrere at reparere og anskaffe.

Hækkeklipper med ledning

Hækkeklipper med ledning→ Set hos Texas.dk til 249 kr.

En hækkeklipper med ledning adskiller sig fra de batteri- og benzindrevne ved at være afhængig af en strømkilde. Til gengæld løber de aldrig tør for strøm eller benzin, som de andre typer hækkeklippere.

En elhækkeklipper med ledning er ofte lettere, da der hverken skal gøres plads til et batteri eller en benzinbeholder. Dette er en fordel, hvis man skal klippe i længere tid ad gangen eller har en højere hæk.

Fordele ved en hækkeklipper med ledning

 • Lavere vægt.
 • Støjsvag.
 • Billigere i reparation og anskaffelse.

Ulemper ved en hækkeklipper med ledning

 • Kræver strømudtag i nærheden.
 • Sværere at manøvrere rundt.
 • Motoren er mindre kraftig end en benzinmotor.

Hvad er dine behov?

Når du sætter jagten ind efter den rette hækkeklipper, er det også nødvendigt at klarlægge, hvilke behov du har. Hvis ikke du sørger for at gøre dette, risikerer du at få fingrene i den forkerte hækkeklipper.

LÆS OGSÅ: Den komplette løvsuger guide – Står du og mangler en løvsuger til de nedfaldne blade?

Der er eksempelvis stor forskel på, om du skal afdække en stor hæk på flere meter, en mindre hæk, en hæk med kraftige grene eller en høj hæk. Det har nemlig betydning for bladlængden, klippebredden og snitstyrken på din kommende hækkeklipper. Derudover skal du naturligvis også være opmærksom på sikkerhed og komfort, og hvorvidt det skal være en elektrisk hækkeklipper eller en hækkeklipper med benzin.


Hvor høj er din hæk?

Har du måske en høj hæk? En hæk med kraftige grene? Eller måske begge dele? I så fald kommer du ikke særligt langt med en lille hækkeklipper. De kan ellers være utroligt handy, da de er nemme at manøvrere rundt med. Jo højere en hæk du har, jo vigtigere er det, at du finder en hækkeklipper med god bladlængde.

Der er selvfølgelig intet, der står i vejen for, at du benytter en hækkeklipper med kort sværd, men det bliver mere møjsommeligt og kræver måske endda også en stige, hvis du skal nå op i højden.

Ved at vælge en Makita EN4951SH, som har et længere sværd, kan du let klare de øverste dele af hækken og dermed arbejde mere effektivt og bekvemt.

Bedst i test hækkeklipper

For at forlænge levetiden på din maskine længst muligt skal du også sørge for at prioritere slibning af hækkeklipperen, således at sværdet klipper bedst muligt og leverer det rette resultat. Du kan finde denne hækkeklipper, til nogle af markedets bedste priser hos disse online forhandlere:

→ Set hos 10-4.dk til 2.489 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 2.780 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 2.803 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 3.899 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 3.899 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 3.945 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 4.395 kr.


Hvor kraftig er din hæk?

Har du tilmed også en hæk med kraftige grene, skal du også sørge for at holde øje med en hækkeklipper med den rigtige knivbredde. Typisk har hækkeklippere med større knivbredder også en højere ydelse, og det er netop denne type hækkeklipper, der anbefales til klipning af hække med kraftige grene.

En benzindrevet hækkeklipper fra Ryobi med en knivbredde på 32 mm er et godt valg til kraftige grene. Er din hæk derimod relativt ny, kan du sagtens nøjes med at vælge en hækkeklipper med mindre knivbredde.

Billig hækkeklipper

 

→ Set hos Homeshop.dk til 1.633 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.643 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.643 kr.

 

Står du mellem to forskellige hækkeklippere, hvoraf den ene har en større knivbredde og den anden en mindre, bør du gå efter hækkeklipperen med den største knivbredde. Den klarer nemlig snildt de kraftige grene, og hvis du har en nyere hæk, vil den med årene sandsynligvis vokse sig større og kraftigere. Du undgår altså at skulle investere i to forskellige hækkeklippere inden for en kortere periode.

Vælger du en hækkeklipper, som kan klare en grentykkelse på op til 16 mm, får du fingrene i en hækkeklipper, som er ideel til faconklipning samt klipning af mindre hække med tyndere grene.

Vælger du omvendt en hækkeklipper med et blad, som kan klare en grentykkelse på op til 24 mm, er der kraft til at pleje og tilbageskære udvoksede hække. Sidst, men ikke mindst, findes der også hækkeklippere, der kan håndtere en grentykkelse på 25 mm eller mere.

Denne type hækkeklipper er ideel til pleje såvel som tilbageskæring og radikal beskæring. Har du store og gamle hække, vil en Bosch AHS 50-26 med en knivbredde på 25 mm eller mere være et oplagt valg.

Hækkeklipper tilbud

→ Set hos Homeshop.dk til 1.028 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.036 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.036 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.113,80 kr.

→ Set hos Coop.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.284 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.293 kr.


Skal sikkerhed og komfort være i højsædet?

Hækkeklippere findes i et væld af design, og derfor bør du også kunne finde en hækkeklipper, som matcher dine behov og krav, når det kommer til sikkerhed og komfort. Vil du gerne have, at sikkerheden er i top, således at du ikke kommer til at tænde den ved en fejl, skal du kigge efter en hækkeklipper med dobbelt kontakt eller tohåndsbetjening. Dette er især også en god idé at vælge, hvis du har mindre børn i husstanden.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have

Skal du afdække meget hæk, kan det ligeledes være fordelagtigt at vælge en hækkeklipper med et ergonomisk håndtag. Du skal finde en hækkeklipper, som ligger godt i hånden på dig, og som du kan holde ud at manøvrere rundt med.

I forlængelse heraf bør du også nøje overveje vægten af din hækkeklipper. Vejer den for meget, risikerer du nemlig hurtigt at blive træt i armene.


Skal det være en elektrisk hækkeklipper, en batteridrevet hækkeklipper eller en hækkeklipper med benzin?

Tidligere har vi gennemgået forskellene på hækkeklippere, således at du hurtigere kan danne dig et overblik over, hvad forskellene er på de forskellige typer hækkeklippere. Efterfølgende har du måske spurgt dig selv: ”Hvilken vil være den bedste hækkeklipper til mig?”. Det afhænger naturligvis af en række andre forskellige parametre, men der er dog et par tommelfingerregler, du kan skrive dig bag øret.

Har du en mindre have, vil en batteridrevet hækkeklipper være et godt valg. De giver dig ikke blot mere frihed, de er typisk også de letteste på markedet.

Derudover er der naturligvis heller ingen risiko for, at du klipper ledningen over, mens du er i gang med at klippe hækken. Én af de primære udfordringer med en hækkeklipper med batteri er, at den på et tidspunkt løber tør og skal lades op. Det er dog noget, flere producenter har for øje, og der bliver hele tiden udviklet nyere batteriteknologier.

I en hækkeklipper test hos Tænk.dk var det endda en Stihl hækkeklipper med batteri, som blev testvinder og vandt pladsen som bedste batterihækkeklipper på markedet.

Har du derimod en større have eller hække med kraftige og genstridige grene, vil en hækkeklipper med benzin eller ledning typisk være at foretrække. Det skyldes først og fremmest, at du typisk er sikret maksimal kraft.

Derudover får du også hækkeklipning uden afbrydelser, eftersom en hækkeklipper med benzin eller ledning ikke skal oplades undervejs. Ikke desto mindre kræver en elhækkeklipper med ledning en tilgængelig strømkilde – og sandsynligvis en forlængerledning, hvis stikkontakten ikke er i nærheden. I selvsamme hækkeklipper test fra Tænk, som nævnt ovenfor, var det dog en Bosch hækkeklipper med ledning, som indtog en skarp andenplads.


Sådan finder du din nye hækkeklipper

Vi guider dig til din nye hækkeklipper. Det gælder, uanset om du er på udkig efter en professionel hækkeklipper eller en hækkeklipper, der dækker de almindelige behov i haven.

Hvad end du har en høj og kraftig hæk, der omkranser hele haven, eller et mindre areal med hække, guider vi dig til webshops på nettet, hvor du kan finde din kommende hækkeklipper på tilbud. Vi anbefaler udelukkende anerkendte forhandlere, som du trygt kan stole på, og som har nogle af markedets skarpeste priser.

LÆS OGSÅ: Gasgrill Guide – Sådan finder du den bedste gasgrill til din terrasse

Af den grund kan du med god ro i maven bestille en hækkeklipper hos de nævnte webshops. Det er alle anerkendte internetbutikker, som tilbyder et stort og varieret udvalg af hækkeklippere fra producenter som Alko, Stihl, Bosch, Dewalt og Makita. Du kan derfor uden tvivl også finde den bedste hækkeklipper, som matcher dine behov og krav.

Du finder både en batteridrevet hækkeklipper, en elhækkeklipper og en lille hækkeklipper, og er du usikker på, hvilken type hækkeklipper du skal vælge, kan du med fordel kontakte de respektive byggemarkeder. Derudover kan du også altid tage et kig på en hækkeklipper test fra eksempelvis Tænk, som går i dybden med forskellige hækkeklippere for at give dig et billede af, hvad der kan være den bedste hækkeklipper til dig.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering