Hængeparasol guide – Alt du skal vide til at finde en ny hængeparasol

Hængeparasol guide – Alt du skal vide til at finde en ny hængeparasol

06/05/2022 0 Af Camilla

Når sommeren er over os, er det på tide at nyde solstrålerne og give kroppen noget kulør. Vinterens mørke måneder gør vores hud bleg, hvilket de fleste vil lave om på hen over sommeren.

LÆS OGSÅ: Ny parasol? Her er den ultimative guide til at finde den bedste parasol

Den blege hud er dog ikke klædt ordentligt på til UV-strålerne, og derfor bliver mange af os solbrændte den første sommerdag. Før du gør din hud den tjeneste at investere i en parasol og derved et overskygget område, bør du gøre dig nogle overvejelser. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor netop en hængeparasol kan være det bedste valg for dig.


Hvad er en hængeparasol?

Først og fremmest vil vi lige introducere dig for hængeparasollen. Der er ingen grund til at lægge hovedet i blød for at finde plads til parasollen, når du vil have skygge over havebordet, solsengene eller bare et areal på terrassen.

Skærmen på denne type parasol hænger ind over det område, som parasollen skal skygge for. Derved undgår du en masse frustrationer og parasollens pæl, der bliver nødt til at blive en central del af indretningen i haven eller på terrassen.

Hvis du er på udkig efter en parasol til haven eller terrassen, er en hængeparasol derfor et smart alternativ. I løbet af denne tekst bliver du klogere på, om en hængeparasol er noget for dig. Den har trods alt nogle andre fordele og ulemper i forhold til den klassiske parasol.


Hængeparasol med tilt er populært

Vi har alle prøvet at blive blindet af den skarpe eftermiddagssol, der er på vej i skjul ude i horisonten. I den situation har din nye parasol ikke en chance, hvis du ikke kan justere den og tilte skærmen.

Heldigvis er de fleste hængeparasoller bygget med muligheden for tilt, sådan skærmen altid kan beskytte dig mod de skarpe solstråler. Derfor er en hængeparasol med tilt stort set nødvendigt, hvis du vil have det meste ud af din nye parasol.

HængeparasolNogle modeller som en Roma Parasol 360rotation sort kan både tilte og rotere 360 grader. Derved får du en hængeparasol med maksimal fleksibilitet i flere retninger. Med en parasoldiameter på tre meter får du tilmed skygge over et stort areal.

→ Set hos Moreland.dk til 1.499 kr.

Muligheden for tilt og rotation overskygger i mange sammenhænge parametre som pris, kvalitet og størrelse. Du finder dog mange forskellige kombinationer af disse parametre og specifikationer, så det ene udelukker ikke det andet.

bedste hængeparasolHer kan man nævne den populære model Rotterdam Hængeparasol.

Modellen tilbyder både tilt, muligheden for 360 graders rotation og polyester af høj kvalitet.

→ Set hos Homeshop.dk til 2.199 kr.

Derudover er parasollen udstyret med antracit alustel for at give hængeparasollen et stilrent look.

Så længe din nye hængeparasol har tilt, så er du sikker på at vinde kampen mod aftensolen.


Hængeparasol med hjul har sine fordele

De fleste hængeparasoller har en tung fod, da parasollen ellers er forholdsvis ustabil. Nogle steder kan du tilkøbe en specifik fod, som passer med resten af din udendørs indretning i forhold til størrelse, farve og materiale.

Hvis du skal rykke meget rundt på din hængeparasol, så er det muligt at få en hængeparasol med hjul. Det har klart sine fordele, da en parasol trods alt er begrænset af sin diameter. Med små hjul under foden ruller du blot din nye hængeparasol rundt efter behov.

En hængeparasol med hjul har en lille ulempe, da de små hjul får hængeparasollen til at blive en smule mere ustabil. Overvej derfor dette, når du skal finde dig den helt perfekte model.


Firkantede hængeparasoller overtager den runde form

Formen på parasollens skygge kan også tilsidesætte andre parametre. Det er ikke længere kun den runde form, som får lov til at skygge over diverse haver og terrasser.

Det gør sig både gældende ved normale haveparasoller og hængeparasoller. Især firkantede markedsparasoller er eftertragtede. Her er modellen Summertime Markedsparasol et eksempel på, hvordan en firkantet parasol med en strækpolyester-dug kan være både smart, pæn og effektiv. Den har dog ikke de samme muligheder som en firkantet hængeparasol.

firkantet hængeparasolHer vil denne firkantet hængeparasol på 3×4 meter give et hav af muligheder inden for indretning og skygge.

→ Set hos Homeshop.dk til 2.499 kr.

Den firkantede form giver bare et mere moderne look, mens selve funktionen som hængeparasol giver en ubeskrivelig fleksibilitet. Derudover er denne model blandt de større hængeparasoller, hvilket også er værd at tage højde for.


En stor hængeparasol består ofte af god kvalitet

Vi kan ikke komme uden om, at størrelsen også har noget at sige. En stor hængeparasol har klart en fordel, da den danner mest skygge. Derfor giver det udmærket mening, at en stor hængeparasol som denne Westford Hængeparasol står blandt de mest populære hos udbyderen.

Parasollen har en tilstrækkelig størrelse uden at være for stor og svær at håndtere. Selvom modellen ikke har den største diameter på markedet, så er den trods alt værd at nævne på grund af sine mange andre kvaliteter.

En stor hængeparasol som denne er tit lavet i rigtig godt materiale. Det kræver trods alt kvalitet hele vejen rundt, før en hængeparasol i denne størrelse fungerer optimalt. I mange tilfælde kæler producenterne for modeller som disse. Det kan du blandt andet se på denne models dug i olefin, der er vandafvisende.

Du kan dog komme ud for, at en stor hængeparasol også er i ringe kvalitet. I så fald bør du være skeptisk og undersøge, om parasollen passer til resten af dine forventninger for en god hængeparasol.


En billig hængeparasol er ikke nødvendigvis ringe

Hvis en stor hængeparasol ofte er i god kvalitet, er en mindre og billig hængeparasol så et dårligt køb? Nej. Du kan sagtens finde en billig hængeparasol, der dækker fantastisk mod solstrålerne.

Det kan være denne billige hængeparasol i beige, der med sin kraftige dug i polyester blokerer for UV-strålerne.

billig hængeparasolNår du køber en billig hængeparasol, er der selvfølgelig nogle parametre, som du må give afkald på. Det er ofte funktioner som 360 graders rotation og den firkantede skærm.

→ Set hos Moreland.dk til 699 kr.

I mange tilfælde er de ekstra funktioner overflødige, da en simpel hængeparasol fint dækker dit behov.

Selvom du får fingrene i en billig hængeparasol, så kan du sagtens få stor glæde af den. Det vigtigste er, at den lever op til dine forventninger.


Gør en god handel, og find din hængeparasol på tilbud

Det er svært at sige, hvornår den enkelte person finder en hængeparasol billig eller dyr. Derudover kan man ikke altid vurdere, hvorfor netop den ene hængeparasol er dyrere end den anden. Det skyldes, at der endnu en gang er flere parametre, der spiller ind i prisen.

Det ville næsten være for let, hvis prisen fulgte størrelsen på hængeparasollen. Det er desværre ikke tilfældet. Selvom denne Milan Hængeparasol har korte mål på 195×300, så er den i en middel prisklasse.

hængeparasol bedst til prisenPå trods af den mindre dug, så er modellen tilmed blandt de mest populære hos udbyderen. Prisen tager udgangspunkt i den høje kvalitet, som resten af hængeparasollen består af.

→ Se den hos ILVA.dk

Hvis du vil være sikker på at få en billig hængeparasol i høj kvalitet, så kan du ofte finde en hængeparasol på tilbud. Fra tid til anden er producenterne nødt til at vinke farvel til tidligere modeller, som aldrig fik lov til at skygge over en smuk terrasse om sommeren.

Derfor kan du spare mange penge på at købe en hængeparasol på tilbud, hvis du slår til, når chancen byder sig!


Hvilken er den bedste hængeparasol?

Den stigende popularitet af hængeparasoller gør, at der er mange forskellige modeller på markedet. Derfor er det stort set umuligt at udpege netop den hængeparasol, som passer perfekt ind i dit udendørsareal. Du bør derfor finde frem til dit personlige behov og dine forventninger til en parasol, før den bedste hængeparasol kan finde frem i lyset. Det kan jo være, at du efter grundige overvejelser finder frem til, at du blot behøver en strandparasol. I så fald kan du altid dykke ned i vores guide over de simple, men effektive strandparasoller. Hvis du er på udkig efter en ordentlig parasol, så bliv hængende lidt endnu.

De bedste hængeparasoller har generelt håndsving eller fjernstyring i forhold til at folde parasollen ind eller ud. Derudover er der selvfølgelig nogle parametre som pris, kvalitet og størrelse, som kan være med til at beskrive den bedste hængeparasol. Selvom disse parametre er vigtige, varierer de ofte meget. Der er dog én egenskab, som den bedste hængeparasol som minimum bør have. Tilt.


Find den bedste hængeparasol til dig

Du har mange overvejelser foran dig, når du skal finde en ny hængeparasol. Skal det være en firkantet hængeparasol? Skal det være en stor hængeparasol? Eller skal du blot have en eller anden form for dug, der kan beskytte din blege vinterhud?

I sidste ende er der mange veje at gå i forhold til hængeparasoller. Selvom overordnet kvalitet er i højsædet, så nytter det intet, hvis parasollen ikke passer til indretningen af dit udendørsareal.

Derfor er det vigtigt, at du sætter dine egne behov i første række. Tag de smarte vendinger fra sælgere og hjemmesider med et gran salt og husk på, hvad du forventer og har brug for. Den bedste hængeparasol er trods alt den parasol, som gavner dig og din sarte hud mest!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering