Havebord – Den komplette guide til at vælge det bedste havebord

Havebord – Den komplette guide til at vælge det bedste havebord

05/08/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Haveborde er meget vigtige, når vi skal indrette os i vores haver, på vores altaner og vores terrasser. Det kan ikke overvurderes, hvor vigtigt et havebord er, for det er både et lavpraktisk møbel samtidig med, at det kan give æstetisk balance.

Derfor er det bestemt ikke nemt at finde det helt rigtige havebord, for der er ekstremt mange hensyn at tage. Man skal både overveje ens eget budget, samt hvor meget plads man har.

LÆS OGSÅ: Ny parasol? Her er den ultimative guide til at finde den bedste parasol

Derudover skal man overveje, hvor mange mennesker man skal have om sit bord, og hvilket materiale bordet skal laves af. Det er en jungle, og derfor har vi samlet en række rigtig gode haveborde i denne guide, så du har noget at vælge ud fra.


Mille Havebord – Let, elegant og skandinavisk

Bedste havebord→ Set hos Havemoebelland.dk til 2.999 kr.

Mille fra Havemøbelland er et rigtig godt og solidt bord, der dog alligevel er både let og elegant.

Selve stellet er fremstillet af sortlakeret aluminium, og bordpladen er fremstillet i flot nonwood.

Sammenblandingen af det naturlige og det kunstige, træet og aluminiummet, giver et helt særligt spil, der gør dette havebord til både en praktisk og en smuk ting.

Et billigt havebord

Udover at være både flot og elegant er havebordet her også et billigt møbel, der passer perfekt til ethvert budget. Uanset om du er studerende, eller om du blot gerne vil spare en smule penge uden at gå på kompromis med kvaliteten, er Mille et oplagt valg.

Med dets mål på 90×200 cm er havebordet ikke det mindste på denne liste, og det vil ikke passe ind på en meget lille altan. Det kræver en vis plads, og det skal man selvfølgelig have med i tankerne, inden man anskaffer sig Mille havebordet.


Eclipse Havebord – Luksus havebord i træ

Havebord tilbud→ Se det på ILVA.dk

På toppen af ILVA’s mest populære haveborde finder man Eclipse-havebordet, der virkelig er i en klasse for sig.

Det afspejler sig også i prisen, men til gengæld får man også et kvalitetsbord for pengene.

Havebord i træ og granit

Eclipse-havebordet fra ILVA er et stort havebord i træ og granit, og det skaber et look, der er både elegant og alligevel robust. Træet er olieret bambus og udgør det meste af det elegante, ovale bord. Den ovale form skaber et bord, hvor der altid er plads til en ekstra gæst. Det er et bord, der indbyder til mange gæster, store selskaber og lange sommeraftener med familie og venner.

LÆS OGSÅ: Haveparasol guide – Komplet guide over gode haveparasoller til din have

Granitpladen, der udgør bordets midte, giver en særlig rå karakter til bordet og bryder det klassiske look fra træet. Samtidig har granitten også den praktiske funktion, at man kan sætte varme genstande, som f.eks. gryder eller pander, på bordet uden brug af bordskånere.

Vedligeholdelse

Fordi bordet er lavet af hårdttræ, er det nødvendigt, at man vedligeholder det. Træ er et levende materiale, og derfor skal det indimellem have noget at leve af. Derfor skal det en gang imellem have olie, så bambussen ikke sprækker. For at skåne det mod vintervejret er det derfor også meget vigtigt, at du opbevarer det i et tørt og ventileret rum.

På grund af bordets store form, det måler 74×200×110 cm, kræver det en vis plads, og det er derfor ekstremt velegnet til f.eks. en stor terrasse eller en stor have, hvis man har det. Det vil være en stor skam at anskaffe sig et så stort bord uden at have den rette plads til det.

Se mere om vedligeholdelse af havemøbler i træ i videoen herunder:


Pietra Havebord – Bæredygtigt havebord i træ

bedste havebord til prisen→ Set det på ILVA.dk

Som nummer 2 på ILVA’s liste over mest populære haveborde finder man Pietra-havebordet, og det er virkelig et havebord med mange gode kvaliteter.

Den vigtigste er nok det bæredygtige teaktræ, der udgør det meste af bordpladen.

Havebord i træ og granit

Pietra-havebordet er et ekstremt elegant havebord med en helt rund bordplade i bæredygtigt materiale. Bordpladen er fremstillet i teaktræ med det bæredygtige FSC-mærke. Det vil sige, at du med god samvittighed kan købe bordet, for træet er blevet fældet på en bæredygtig måde. F.eks. betyder mærket, at der ikke fældes mere, end hvad naturen kan klare, og at lokalbefolkninger respekteres og kompenseres for deres viden og ressourcer.

Det runde bord har en midte af granit, der skaber en smuk kontrast til træet. Samtidig har granitten også en varmeabsorberende funktion, så du kan sætte varme emner på bordet uden risiko for at ødelægge noget.

Sid med om det runde bord

Det er ikke for ingenting, at det runde bord er blevet symbol på lighed og fordragelighed, for når du samler dine venner og familie om et rundt bord, sker der bare noget helt magisk. Man kommer ligesom hinanden lidt nærmere, og der er altid plads til én ekstra.

LÆS OGSÅ: Gasgrill Guide – Sådan finder du den bedste gasgrill til din terrasse

Selvfølgelig kræver det lidt ekstra arbejde at vedligeholde et bord i teaktræ. Det skal gerne have en tur med teaktræsolie en gang imellem, ellers risikerer man, at det sprækker. Det vil ærligt talt være ærgerligt, når man nu har betalt en hel del penge for det. Det store arbejde, der er forbundet med vedligeholdelse, er selvfølgelig noget, man skal have med i tankerne, når man anskaffer sig Pietra-havebordet.


Concorde XXL Havebord – Vedligeholdelsesfrit havebord med udtræk

gråt havebord→ Se det på ILVA.dk

Lidt længere nede på ILVA’s liste over populære haveborde finder man dette fantastiske udtræksbord i vedligeholdelsesfrit materiale.

Havebord med udtræk

Vi kender det alle sammen godt. Man vil gerne have alle sine venner eller sin familie til fest, og derfor er der behov for ekstra meget plads rundt om bordet. Med Concorde XXL-havebordet har du altid plads nok til alle dine gæster.

Bordet er i sig selv 245 cm, men i udslået tilstand kommer det til at måle 315 cm. I sig selv er bordet jo langt nok til at rumme meget store selskaber, men i helt udslået tilstand er det stort nok til selv den største forsamling. Så med Concorde XXL-havebordet har du altid plads, og du kan endda finde en ekstra plads, hvis også naboen skulle komme til at deltage i festen.

LÆS OGSÅ: Terrassevarmer Guide – Find den bedste terrassevarmer (komplet guide)

Vedligeholdelsesfrit havebord i bæredygtigt materiale

Udover at være meget langt og meget rummeligt, er det også fremstillet i FSC-certificeret duraboard, der er et bæredygtigt og ekstremt modstandsdygtigt materiale. Det kan holde til al slags vejr, og du skal derfor ikke have dit bord ind i vinterperioden.

I stedet kan du have det stående udenfor hele året igennem. Bordets store størrelse taget i betragtning er det også smart, for det er ikke ligefrem manøvrerbart.

Udover at være vedligeholdelsesfrit er duraboard også bæredygtigt. Det er fremstillet af genbrugte materialer, og dets helt særlige overflade gør, at det kan stå ude hele året rundt. Det er derudover også modstandsdygtigt overfor UV-stråling og kan derfor stå i mange år uden at falme i solen.


GROSSETO TRIPLE med flammet granit – Havebord i granit

granit havebord→ Set hos CDON.dk til 6.699 kr.

Blandt de mest populære af Belianis haveborde finder man dette havebord i sort, flammet granit. Det har fået 50 kundevurderinger, hvor det i gennemsnit får den imponerende karakter 4,92 ud af 5.

Når det kommer til spørgsmålet om, hvilke varer der er bedst, er det altid en god ide at kigge efter de varer med høj kundevurdering.

En perfekt kombination

Bordet fra Beliani er et ekstremt elegant bord, der kombinerer to meget modsatrettede materialer. Du har på den ene side stellet i glat, rustfrit stål, og en bordplade i sort granit. Det skaber en elegant kontrast, der virkelig giver bordet et helt specielt og meget unikt look. Det vil helt sikkert give din terrasse eller din have et helt særligt strejf af elegance.

Miljøvenlig og modstandsdygtig granit

Den sorte granit, der udgør bordpladen, er ikke blot en smuk og rå overflade, den har også en række rigtig gavnlige effekter og funktioner. Først og fremmest har den selvfølgelig den effekt, at du kan sætte varme gryder og pander på bordet uden risiko for, at bordet går i stykker.

Dernæst er granitten også et miljøvenligt og bæredygtigt materiale, der ikke påvirker miljøet på nogen som helst måde. Modsat ved træborde, hvor du jo skal fælde et træ og dermed frigive CO2 ud i atmosfæren, er granit et fuldstændig CO2-neutralt materiale.

Endelig har granit også den egenskab, at den er ekstremt modstandsdygtig overfor vind og vejr. Selvfølgelig er den ikke helt så modstandsdygtig som borde fremstillet i plast, men den kan tage væsentligt mere hårdt vejr end f.eks. borde i træ. Et granitbord kan dog ikke tåle at stå ude hele året igennem, og det anbefales faktisk, at man dækker bordet til vinteren over.


Eva Bord – Få et billigt havebord

sort havebord→ Set hos Havemoebelland.dk til 500 kr.

Blandt de mest populære af Havemøbellands billige haveborde finder man dette lille bord, og det er uden sammenligning denne listes billigste.

Et godt og billigt havebord

Er du studerende, eller lever du bare på et meget stramt budget, er dette klart havebordet for dig. Hvis du for eksempel mangler et rigtig fint bord til din altan, hvor du og dine venner kan nyde en kold øl eller en kop kaffe, imens I filosoferer over verden, er dette bord lige noget for dig.

Men tro ikke, at du dermed får et bord i ringe kvalitet. Selvfølgelig får du ikke verdens bedste bord, og du skal ikke forvente, at det holder for evigt, men det er et godt, lille havebord til pengene.

Aluminium og glas

Bordet er fremstillet i aluminium, og derfor er det rigtig let og nemt at flytte rundt. Bordpladen består af en tyk glasplade, der er nem at rengøre med en klud. Tykkelsen på glaspladen betyder også, at bordet kan klare en del tryk og tæsk. Du kan i princippet have alt på det, lige fra potteplanter, over fyldte kaffekopper til rammer med øl eller andre tunge genstande.

Materialerne betyder også, at bordet kan holde til at stå udenfor hele året rundt. Du behøver altså ikke tage det ind vinteren over, selvom aluminiummet nok ville have godt af lidt vedligeholdelse i ny og næ.


Opsummering – Det skal du være opmærksom på inden køb

I denne guide har vi forsøgt at give dig overblikket over en række af de haveborde, der lige nu findes på det danske marked. Vi har taget udgangspunkt i både ekspertkilder, i forhandlernes mest populære produkter samt i kundeanmeldelser. Alt sammen, så du kan få overblikket og lave det bedste valg som forbruger.

Når man skal vælge sit havebord, er det nødvendigt, at man først gør op med sig selv, hvad man er villig til at betale, samt hvor meget man er villig til at vedligeholde sit havebord. Hvis man virkelig er på et budget, f.eks. hvis man er på SU, kan det være en god ide med et billigt havebord i et vedligeholdelsesfrit materiale.

Hvis man derimod ofte har mange mennesker til bords, er det en god ide med et havebord med udtræk, så man kan have så mange mennesker til bords som muligt.

Endelig er der også dem, der er villige til at betale gode penge for haveborde samtidig med, at de er villige til at vedligeholde og pleje deres havebord. For dem har vi f.eks. fundet luksuriøse haveborde i træ og granit, der både er smukke og samtidig praktiske.

Der er haveborde for enhver smag, og i denne store guide har vi gjort os umage for at finde noget, der kan falde i enhver smag. Rigtig god jagt!


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket havebord er bedst til prisen?

Hvis du gerne vil have det bedste havebord til prisen, er det værd at kigge på Concorde.

Hvilket havebord skal jeg vælge, hvis jeg ikke vil have besværet med vedligeholdelse?

Hvis du ikke vil have besværet med at vedligeholde dit havebord, kan du med fordel anskaffe dig et bord i et materiale som f.eks. duraboard, der er et modstandsdygtigt materiale, der kan holde til al slags vejr.

Hvordan vedligeholder jeg et havebord i træ?

Et havebord i træ skal vedligeholdes ved, at det får olie eller specielt fremstillede træplejevæsker. I vinterhalvåret skal et havebord i træ stilles indenfor i et tørt og ventileret rum, så det ikke udsættes for frost og sne.


Kilder:

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering