Havetraktor guide – Den komplette guide til køb af den bedste havetraktor

Havetraktor guide – Den komplette guide til køb af den bedste havetraktor

10/02/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du en kæmpe græsplæne, skal den selvfølgelig holdes fra tid til anden. Det kan være hårdt arbejde, hvis du skal klare det med en traditionel plæneklipper. Det kan derfor være en fordel med en havetraktor. Med en havetraktor kan du nemlig sætte dig til rette, mens den klarer det hårde arbejde.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have

Spørgsmålet er dog, hvilken traktorplæneklipper du skal vælge. Der er nemlig en masse forskellige producenter, der laver gode varianter. Det kan derfor være lidt af en jungle at finde rundt i.

Vi har samlet den komplette guide til køb af ny havetraktor. Her kan du finde inspiration til forskellige græsslåmaskinetraktorer samt overvejelser, du skal gøre dig. Læs med, og find ud af, hvordan du finder den perfekte havetraktor.


AL-KO Black Edition T13-93.8 HD-A

havetraktor test→ Set hos Frishop.dk til 19.050 kr.

I denne guide til havetraktorer starter vi med at præsentere dig for seks forskellige havetraktorer. Vi starter med at kigge nærmere på AL-KO Black Edition T13-93.8 HD-A-havetraktor.

Denne havetraktor er god til de mellemstore haver. Den har en klippebredde på 93 cm. Det sikrer dig, at du hurtigt kan få overstået græsslåningen. Du skal bare sætte dig godt til rette i det komfortable sæde.

Du kan justere hastigheden på græsslåmaskinetraktoren med fodpedalen. Derudover er der mulighed for at justere klippehøjden. Du kan vælge mellem seks forskellige højder, der bevæger sig fra tre til otte cm. På den måde kan du justere klippehøjden til din græsplæne og årstiden.

Ved denne havetraktor skal du ikke ud med riven efterfølgende. Der er nemlig sørget for en stor opsamler bagpå græsslåmaskinetraktoren. Opsamleren kan indeholde hele 220 liter. Der går derfor langt imellem, at den skal tømmes.

Når opsamleren skal tømmes, kan du gøre det, mens du bliver siddende på havetraktoren. Du skal blot benytte teleskophåndtaget. Nemmere bliver det ikke.


MTD 96 havetraktor med 6 gear

test havetraktor→ Set hos Frishop.dk til 10.496 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 10.496 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 10.995 kr.

Er du på udkig efter en billig havetraktor, kan MTD 96-havetraktor være den helt rigtige løsning. Her får du nemlig meget traktorplæneklipper til prisen.

Denne havetraktor er også rigtig god til større haver. Her får du en klippebredde på ikke mindre end 96 cm. Det betyder, at du kan klippe 2.500 kvadratmeter græsplæne på en time. Du kan derfor hurtigt og effektivt få klaret græsslåningstjansen.

Denne havetraktor har seks gear. Du kan derfor indstille hastigheden til forskelligt terræn. På den måde kan du selv styre, hvor hurtigt eller knap så hurtigt, det skal gå. Derudover er der elstarter. Den er derfor nem at få gang i, når græsplænen skal have en kærlig omgang.

Udover farten kan du også selv styre klippehøjden. Der er mulighed for at justere fra 3,5 til 9,5 cm. Du kan derfor sagtens tilpasse klippehøjden til dit græs.

Du får her en havetraktor, der benytter sidekast. Du kan vælge at rive det sammen efterfølgende. Du kan også benytte det til at gøde din plæne. Det kan være med til at give en flottere og mere grøn græsplæne.


Stiga Combi 1066 H

 

bedste havetraktor→ Set hos Homeshop.dk til 13.020 kr.

Vil du have en lille havetraktor, der stadig har gode egenskaber, kan Stiga Combi 1066 H-havetraktor være et godt bud. Her får du nemlig en fiks lille havetraktor, der kan klare lidt af hvert.

Denne græsslåmaskinetraktor har en klippebredde på 66 cm. Den kan derfor nemt komme rundt i haven – selv på de lidt smallere steder i haven. Den er derfor rigtig god til mellemstore haver. Derudover er den også god, hvis du har bede og lignende i haven.

Med denne havetraktor kan du vælge mellem tre forskellige klippesystemer. Først og fremmest får du en havetraktor med bioklip. Det betyder, at du kan slå græsset, samtidig med at du gøder den med det afklippede græs. Det kan give dig skøn græsplæne, der er grøn og mere tæt.

Med denne traktorplæneklipper kan du også vælge bagudkast. Det sidste klippesystem er bagudkast med opsamler. Det betyder, at det afklippede græs bliver samlet i den medfølgende opsamler bagpå havetraktoren.

Det er en yderst populær løsning. Her slipper du nemlig for at skulle rive græs sammen, efter du har slået plænen. Opsamleren har en volumen på 150 liter. Du kan derfor nå langt i haven, før der er behov for at tømme opsamleren. Du kan nemt tømme opsamleren direkte fra førersædet.

Når du benytter denne havetraktor, kan du vælge mellem forskellige klippehøjder. Der er hele seks forskellige højder at vælge imellem. Klippehøjden bevæger sig fra 3 til 7,6 cm.

Læs mere om havetraktorer fra Stiga her.


WOLF-Garten S 92.130 T havetraktor

havetraktor guideVi bevæger os nu videre til en anden traktorplæneklipper, som også har flere gode egenskaber. Vi sætter nu fokus på WOLF-Garten S 92.130 T-havetraktor.

Denne model er hurtig og effektiv og fungerer derfor rigtig godt til større haver. Den er dog også rigtig god til at køre udenom buske og bede. Denne havetraktor har en klippebredde på 92 cm. Det betyder, at du kan nå op til 2.000 kvadratmeter græsplæne på en time.

Denne model har en forholdsvis lille venderadius. Det er en fordel, hvis du skal sikkert udenom dine buske og andre former for beplantning. Du får derfor en smart havetraktor, der hurtigt og enkelt kører udenom, uden at det skaber en masse besvær.

Med denne havetraktor benytter du bagudkast. Græsset bliver dog ikke kastet ud på plænen igen. Det bliver kastet direkte i den medfølgende opsamler, som er placeret bagpå havetraktoren. Opsamleren kan rumme hele 240 liter. Du skal derfor ikke bekymre dig om at tømme opsamleren i tide og utide.

Når opsamleren er ved at være fuld, kan du nemt og bekvemt tømme den direkte fra førersædet. Der er et teleskophåndtag, der gør det nemt at tømme opsamleren.

Når du vælger denne havetraktor, kan du vælge mellem forskellige klippehøjder. Det gør det muligt for dig at tilpasse højden til din græsplæne og eventuelt til årstiden. Der er mulighed for at vælge mellem fem forskellige indstillinger, der går fra 3 til 9,5 cm.


Stiga havetraktor – Estate 2084 H

lille havetraktor

→ Set hos Frishop.dk til 16.995 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 16.995 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 17.495 kr.

Vil du have en yderst effektiv græsslåmaskinetraktor, kan Stiga Estate 2084 H-havetraktor være den ideelle løsning.

Denne model er yderst alsidig. Med en klippebredde på 84 cm kan den klare den store have uden problemer. Den er dog også rigtig god, når du skal udenom bede og buske på sikker vis. Du kan nemt og enkelt styre hastigheden med gaspedalen. På den måde kan du styre udenom diverse beplantninger.

Denne havetraktor giver dig mulighed for at benytte tre forskellige klippesystemer. Der er mulighed for at vælge mellem bagudkast og bagudkast med opsamler. Vælger du bagudkast, gør du det nemmest for dig selv at benytte opsamleren, som følger med.

Ved at benytte opsamleren kan du lade løvriven stå og slippe for det besvær. Med denne havetraktor får du en forholdsvis stor opsamler. Den har nemlig en volumen på 200 liter. Når den skal tømmes, kan du hurtigt og nemt gøre det direkte fra førersædet.

Det sidste klippesystem giver dig mulighed for at få en havetraktor med bioklip. Det kan være smart med en havetraktor med bioklip, hvis du ønsker at gøde din plæne med det afklippede græs. Det kan give en tættere og grønnere plæne. Der er derfor mange gode muligheder med denne græsslåmaskinetraktor.

Når du vælger denne traktorplæneklipper, kan du også vælge mellem forskellige klippehøjder. Der er mulighed for syv forskellige niveauer. Det starter fra 2,5 cm og bevæger sig hele vejen op til 8 cm. Du kan derfor helt sikkert finde en passende højde til din plæne med denne havetraktor.

Når det gælder denne traktorplæneklipper, er der sørget for lidt ekstra smarte detaljer. Der er blandt andet sørget for forlygter, hvis det bliver lige sent nok, du skal have slået græs. Derudover får du også et soft grip-rat, der giver ergonomisk støtte. Som en lille detalje er der også en kopholder på denne havetraktor.


McCulloch M125-85F – Havetraktor med frontklipper

bedst i test havetraktor

Vi er nu nået til den sidste havetraktor i vores præsentation af forskellige modeller. Her præsenterer vi dig for McCulloch M125-85F-havetraktor. Du får her en havetraktor med frontklipper. Det betyder, at du hele tiden har et godt overblik over, hvor du klipper og ikke klipper.

En anden fordel ved frontklipperen er, at du kan bruge denne traktorplæneklipper til andre formål. Faktisk kan du bruge den hele året. Du kan afmontere frontklipperen og i stedet montere andre redskaber. Det kan for eksempel være et sneblad, som gør havetraktoren til en uundværlig maskine til vinter.

Med denne havetraktor har du mulighed for at benytte to forskellige klippesystemer. Du kan enten benytte bagudkast eller bioklip. Med en havetraktor med bioklip slipper du for at skulle rive græsset sammen efterfølgende. Græsset bliver nemlig klippet helt fint, så det efterfølgende kan være med til at gøde plænen.

Du får her en klippebredde på 85 cm. Du kan derfor hurtigt få bugt med det lange græs. Samtidig er der rig mulighed for at manøvrere udenom de forskellige former for beplantning. Der er nemlig sørget for baghjulsstyring, der gør den nem at vende med.

Som en ekstra detalje får du også ved denne havetraktor en kopholder med. Du kan derfor nyde en kold forfriskning, mens du får klaret plænen.


Billige havetraktorer vs. havetraktorer på tilbud – hvad skal du vælge?

Selvom det måske lyder som to sider af samme sag, kan der være stor forskel på en billig havetraktor og en havetraktor på tilbud. En billig havetraktor vil altid være billig. Det kan måske i nogle tilfælde betyde, at kvaliteten er derefter.

Du kan sagtens få en masse god kvalitet, men til en skarp pris, når det gælder en havetraktor på tilbud. Normalt vil den jo netop have en højere pris.

Står du med valget mellem en billig havetraktor og en havetraktor på tilbud, kan det helt sikkert anbefales at vælge en havetraktor på tilbud. Her vil du typisk få mere for pengene. Det er derfor vigtigt, at du kigger nøje på priserne, når du skal have en ny havetraktor. Der kan nemlig gemme sig meget information i førpriserne.


Overvejelser, du skal gøre dig ved køb af havetraktor på afbetaling

Når du skal have en ny havetraktor, kan det være en lidt dyrere investering. Du skal dog ikke være i tvivl om, at det kan være det hele værd. Ved køb af havetraktor er der ofte mulighed for at benytte afbetaling. Der kan dog være flere ting, du skal overveje, når du vil købe en havetraktor på afbetaling.

Først og fremmest skal du kigge på din økonomi. Derudover skal du holde det op imod, hvor stor afbetalingen på havetraktoren er. Det skal selvfølgelig kunne hænge sammen med din økonomi, når du vælger en havetraktor på afbetaling.

Kan du se, at det bliver lige presset nok, er det bedre at vælge et alternativ. Det kan for eksempel være en traditionel plæneklipper. Læs blandt andet vores guide til plæneklippere her.

Alternativt kan du også forsøge at finde lidt af pengene til en ny havetraktor på en anden måde. Det kan være, at du allerede har en ældre havetraktor stående, som du egentlig ønsker at skifte ud. Du kan sælge havetraktoren, hvilket kan give dig lidt ekstra til udbetalingen til den nye havetraktor. Salg af havetraktor kan derfor hjælpe dig med køb af ny havetraktor.


Vælg den rigtige havetraktor, der passer til dit behov

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, når du skal købe en ny havetraktor. Der er nemlig en masse gode muligheder. Det vigtigste er, at du finder en havetraktor, der passer til dit behov.

Når du skal finde en ny havetraktor, er det vigtigt, at du holder din have op imod de forskellige havetraktorer. Den bedste løsning er den havetraktor, der gør det nemt og bekvemt for dig at få en flot og nyslået plæne.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering