Hulmursisolering – Her er mange penge at spare

Hulmursisolering – Her er mange penge at spare

26/10/2021 0 Af Morten

Har du undret dig over en høj varmeregning, og bor du i et gammelt hus af ældre dato? Ja, så kan der faktisk være en god forklaring på problematikken. Der er nemlig en del boliger, som ikke har hulmursisolering, hvilket betyder, at der er et tomrum mellem indervæggen og ydervæggen.

Som du nok kan regne ud, er det noget, der kan koste dig mange penge, da varmen simpelthen bare siver ud. Der er kort sagt tale om, at du fyrer for fuglene, og det er de færreste interesseret i. Heldigvis er der dog hjælp at hente, da du sagtens kan efterisolere din bolig.

3 uforpligtende tilbud

3byggetilbud

  • Mulighed for at vedhæfte billeder
  • 4.5 på Trustpilot
Gratis isoleringstjek

Jydsk tagteknik

  • Uddannet specialister i termografi
  • 4.6 på Trustpilot
2-4 uforpligtende tilbud

Tjenestetorvet

  • Kom i kontakt med leverandør gratis
  • 3.0 på Trustpilot

I denne artikel vil vi gennemgå  hulmursisolering pris pr. kvadratmeter, hvilke materialer der kan benyttes, muligheden for eventuelt tilskud og meget andet.

Først og fremmest bør vi pointere, at hulmursisolering kræver fagspecialister og nærmere bestemt en isolatør, som både foretager en forundersøgelse samt selve indblæsningsarbejdet. Det kræver nemlig specielt udstyr både at undersøge og ikke mindst blæse isoleringsmaterialet ind i muren. Lad os dernæst kigge nærmere på hulmursisolering pris.


Hvad koster hulmursisolering?

Dette er et spørgsmål, som er svært at besvare, da det afhænger af en række forskellige faktorer. Det kan sammenlignes med, at du spørger, hvorfor græsset er grønnere i din nabos have. Måske skyldes det, at jorden er bedre gødet? Eller måske har han fået lagt professionelt kunstgræs? Eller måske vander han den 3 gange dagligt?

Mulighederne er mange, og det samme gør sig gældende med hulmursisolering pris. Det afhænger blandt andet af, hvor mange centimeter hulmuren er, hvor mange kvadratmeter ydervæggen er, og hvor dyr isolatørens arbejdsløn er.

Det er altså svært at angive en endegyldig pris, men helt generelt ligger den et sted mellem 120 til 200 kroner pr. kvadratmeter, men alt afhængigt af blandt andet førnævnte faktorer kan hulmursisolering pris være højere eller lavere. Hvis du skal have lavet store eller hele dele af en hulmur, kan du ligeledes opnå rabat hos rigtigt mange isolatører.

Selvfølgelig er der også stor prisforskel på isoleringsmaterialet, der benyttes, og du vil altså få tre forskellige priser, alt afhængigt af om du vælger rockwool, papiruld eller hulmursisolering flamingo til din bolig. Overordnet set kan du hulmursisolere et parcelhus for mellem 10.000 og 30.000 kroner.

Så alt i alt er det svært at svare på: “Hvad koster hulmursisolering?”. 

Få tilskud til hulmursisolering

Det er faktisk de færreste, der er opmærksomme på, at de kan få dækket en del af deres udgifter, når de renoverer en bolig med henblik på at gøre den mere energivenligt. Mange energiselskaber støtter energirenoveringer, og derfor er det muligt både at få Co2 energitilskud til eksempelvis hulmursisoleringer og varmepumper.

Tilskuddet afhænger af det enkelte energiselskab, og derfor skal du selv opsøge en række forskellige energiselskaber og indhente forskellige tilbud på energitilskud til en kommende hulmursisolering. Du søger blot online via deres hjemmesider, og så får du et tilbud om tilskud i din indbakke.

Du kan bl.a. se hvilke forskellige elselskaber der finde her: https://elberegner.dk/elselskaber/ 

Derudover kan du også forhøre dig hos din isolatør, hvis du allerede har valgt en udbyder, om de har en aftale med et selskab, da de så ofte er villige til at overtage ansøgningsprocessen og alt ”papirarbejdet”.

Sidst, men ikke mindst, må vi ikke glemme det gyldne håndværkerfradrag, der giver dig mulighed for at få et skattemæssigt fradrag for udvalgte håndværker- og serviceydelser – herunder også hulmursisolering.

Du får ”kun” fradrag til arbejdslønnen (inklusiv moms) og altså ikke for materialer, og du skal sørge for at gemme dokumentationen på det udførte arbejde.


Jydsk Tagteknik

Hos Jydsk Tagteknik tilbyder de et gratis isoleringstjek, hvor en af deres professionelle isolatører kommer ud og vurderer din bolig.

Ifølge dem kan det betale sig at efterisolere, hvis du ingen isolering har, din isolering er mere end 20 år gammel, eller du oplever kolde vægge og mørke hjørner i huset.

I en forundersøgelse af din bolig bruger de termografi, som er et temperaturfølsomt kamera, der viser, hvor varmetab, kuldebroer, utætheder eller manglende isolering forekommer. Alle deres specialister er uddannet i termografi fra Teknologisk Institut.

Hvis du beslutter dig for at få udført hulmursisolering hos dem, er du garanteret en attest, der dokumenterer, hvilket arbejde der er udført, hvilke materialer der er brugt, og hvor isoleringen er udført. Denne attest kan følge de andre papirer tilknyttet din bolig, så du ved eventuelt salg kan påvise efterisolering.

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
0 kr.

3byggetilbud.dk

Det giver dem et rigtig godt indblik i din situation og dit behov, hvorfor det er nemmere at finde den helt rigtige isolatør til opgaven. Det er især gavnligt for dig, der måske ikke ved, hvorvidt din isoleringsproblematik befinder sig på en større eller mindre skala.

Hos 3byggetilbud tilbyder de tre gratis uforpligtende tilbud. Her er det dog også muligt at lave en beskrivelse af din problematik og ligeledes vedhæfte billeder, som de vil bruge, når de skal vælge leverandør.

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
0 kr.

Tjenestetorvet.dk

Hos Tjenestetorvet kan du indhente to-fire isoleringstilbud, alt afhængig hvor du bor i landet, ved blot at udfylde én enkelt formular. De tilbyder en uforpligtende og 100 procent gratis service, hvor de hjælper dig med at komme i kontakt med de rette leverandører af hulmursisolering.

Det eneste det kræver, er, at du udfylder en række oplysninger om din bolig, således de har et solidt udgangspunkt i forhold til at finde den bedste leverandør til dine opgave.

Ved at udfylde formularen sparer du ikke blot tid og du får også tilbud direkte i indbakken. Du er også garanteret gode tilbud og kvalificeret rådgivning fra erfarne fagfolk, hvorfor du er sikret den bedste løsning. De samarbejder kun med anerkendte isoleringsvirksomheder rundt om i landet.

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
0 kr.

Skal din bolig hulmursisoleres?

hulmursisolering

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din bolig har brug for hulmursisolering, bør du forhøre dig hos en professionel isolatør, som kan hjælpe dig med at foretage et isoleringstjek.

Foruden at tjekke nødvendigheden, kan de også rådgive dig, i forhold til om du skal isolere hele hulmuren eller kun gavlene.

En professionel isolatør kan enten tjekke din mur med en infrarød måling, hvortil der benyttes et termografisk kamera, eller de kan foretage en boring i en fuge, hvorefter en krog eller metalpind stikkes ind. Sidstnævnte kan du faktisk også selv tjekke, hvis du har mistanke om hulmur grundet manglende isolering eller nedsunket isolering.


Hulmursisolering hvad er bedst? 
rockwool

Der findes en række forskellige materialer, som kan benyttes til hulmursisolering, og hulmursisolering pris afhænger altså også af dit valg af materiale. I det følgende vil vi gennemgå rockwool, papiruld og hulmursisolering flamingo.

Rockwool

Rockwool er et af de gode, gamle materialer, du kan vælge som isoleringsmateriale. Det er et materiale, som har været brugt i byggebranchen i mange år, og derfor har mange isolatører et dybdegående kendskab til anvendelse og egenskaber.

Rockwool er et naturmateriale og betyder oversat stenuld. Det består af sten, kalksten, råmaterialer og briketter, som alle er smeltet sammen under høje temperaturer. Der er nogle helt klare fordele ved at benytte rockwool til hulmursisolering, og den første er, at det har en utrolig god isoleringsevne. Derudover kan det modstå temperaturer over 1000 grader celcius, hvilket betyder det er brandhæmmende og fungerer som en effektiv barriere ved eventuel brand.

Rockwool er dog ikke kun brandhæmmende, det er nemlig også vandafvisende, hvorfor du er sikret et materiale, der ikke giver fugtproblemer.

Hvis du har omtanke for miljøet, er Rockwool en god løsning, da det både er miljøcertificeret og kan genanvendes, da det ikke indeholder skadelige giftstoffer.

Papiruld

Papiruld er en miljøvenlig og billigere løsning, som flere og flere danskere har fået øjnene op for. Det er et organisk genbrugsmateriale, som blot er udarbejdet af avispapir. I udarbejdelsen af papiruld bliver det gamle avispapir tilsat brandhæmmende midler og salte, og derfor skal du ikke bekymre dig om, om der er en øget brandrisiko ved brugen af papiruld.

Det er et åndbart materiale, der beskytter mod skimmelsvamp og fugt, fordi det er fugttransporterende. Papiruld kan altså både afgive og optage fugt.

I sig selv er papiruld utrolig miljøvenligt, men selve processen er faktisk også god for miljøet, da fremstillingen af papiruld kræver markant mindre energi og belaster miljøet mindre end eksempelvis fremstillingen af rockwool.

Under fremstillingen opstår der heller ikke affald, som ikke kan benyttes, og derfor er der tale om et funktionelt materiale, hvor alt kan bruges. Derudover kan papiruld også genbruges, og hvis du ikke er interesseret i at genbruge det, er det biologisk nedbrydeligt, hvilket ligeledes skåner miljøet.

Hulmursisolering Flamingo

Hulmursisolering Flamingo er et både billigt og effektivt isoleringsmateriale til eksempelvis hulmursisolering. Ligesom rockwool er det utrolig brugt i byggebranchen, og når der er tale om hulmursisolering af flamingokugler, betyder det, at der blæses flamingokugler ind i din hulmur.

Det er et oliebaseret plastprodukt, der i udarbejdelsen bliver omdannet til et let materiale med en sublim isoleringsevne. Det kan måske undre de fleste, hvordan et så let materiale formår at isolere så godt, men det skyldes, at flamingo er fyldt med luft. Du opnår altså et godt resultat med den ringe varmeledningsevne, som det besidder.

Som nævnt er flamingo et billige materiale, der er genanvendeligt og fugtafvisende. Ligeledes har det en høj isoleringsevne samt en lav varmeledningsevne, og grundet alle disse fordele er det et materiale, der tiltaler mange.

Dog er der ét stort minus ved flamingo, og det er, at det er brandfarligt. Der er dog ingen grund til unødig bekymring, da flamingo kun benyttes i konstruktioner, hvor det er omgivet af ubrændbare materialer som eksempelvis mursten. Derfor kan du trygt benytte flamingo til hulmursisolering.

Hulmursisolering, hvad er bedst? Det kommer helt klart an på, hvad du mest er til og hvad din pengepung kan holde til.


Sådan fungerer hulmursisolering

Er du også nysgerrig og interesseret i at høre, hvordan hulmursisolering foregår med de forskellige materialer, er du endt det rigtige sted. Vi vil nemlig gennemgå, hvordan hulmursisolering foregår.

Når du foretager en hulmursisolering med rockwool, papiruld eller flamingokugler, er der tale om en effektiv og nem proces, der normalt ikke tager mere end en enkelt arbejdsdag. Isolatøren fjerner mursten fra ydermuren og blæser herefter rockwool, papiruld eller flamingo ind i hulmuren via hullerne, hvor murstene er fjernet. Derefter lukkes hullerne med de samme mursten, og isolatøren sørger for at fuge med samme farve.


Fordele ved hulmursisolering

Der er nogle helt klare fordele ved hulmursisolering, hvorfor flere boligejere med huse af ældre dato burde overveje at efterisolere. Først og fremmest fjernes træk og kuldebroer i dit hus, og du undgår, at varmen bliver ved med at sive ud. Som tidligere nævnt, er der altså en hel del penge at spare på varmeregningen fremadrettet med en hulmursisolering. Derfor kan det bestemt være en fordel af få hulmursisolering af ældre huse.

Dit energiforbrug bliver lavere, og du reducerer derigennem dine varmeudgifter. Jovist, du betaler selvfølgelig for hulmursisolering, hvilket er en udgift nu og her, men i det lange løb, vil fordelene og udgifterne være det hele værd.

Derudover forbedrer du også indeklimaet for både huset og din familie. Du får nemlig et sundere indeklima, da temperaturen holdes på et stabilt niveau. Dog skal du også være opmærksom på, at en effektiv hulmursisolering kræver, at du lufter regelmæssigt ud, hvis du gerne vil bevare det gode og sunde indeklima.

LÆS OGSÅ: Varmepumpe guide – Find den bedste pris på en varmepumpe

Sidst, men ikke mindst, kan du forbedre husets energimærke og herigennem øge værdien af din bolig. Det kommer nok ikke bag på de fleste, at en velisoleret bolig er mere attraktiv end en bolig, der er dårligt isoleret. I Danmark er det et krav, at husets energimærke fremgår ved salg, og derfor vil potentielle købere tydeligt se, hvilket energimærke dit hus har.

Kort sagt påpeger energimærket, hvor stort boligens varmeforbrug er, ud fra hvordan eller hvor godt/dårligt det er isoleret, og energimærket betyder altså meget for dit hus, hvis du en dag vil sælge.


Forhandlere, der hjælper dig godt på vej

Måske har du ikke den store viden inden for hulmursisolering, eller måske er du i tvivl om, hvem der har den bedste  hulmursisolering pris, der passer til dit budget og dine krav. Men fortvivl ej! Netop derfor har vi samlet et par forhandlere, som du kan kigge nærmere på, hvis du er interesseret i en forundersøgelse, den bedste pris eller noget helt tredje.


Hulmursisolering test

Der er altså rig mulighed for at indhente tilbud og få optimal sparring hos en af de tre forhandlere, som vi har nævnt i dette indlæg. Du er i gode og ikke mindst sikre hænder hos alle tre udbydere, og det er netop op til dig at beslutte, om du gerne vil have en forundersøgelse eller blot en række forskellige tilbud fra forskellige leverandører.

Husk på, at der er penge at spare samt sundhed og værdi at hente ved en effektiv hulmursisolering, og derfor bør du nøje overveje det, hvis du har hulmur, og selvfølgelig også løbende sørge for at holde øje med, at isoleringen ikke synker.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan ved man om man skal have hulmursisolering?

Er dit hus af ældre data, kan det godt tyde på, at hulmursisolering er løsningen. Hvis du er i tvivl om dit hus skal hulmursisoleres, kan du kontakte en isolatør, der kan termografere dit hus. Her vil det blive tydeligt om dit hus er isoleret eller om det trænger til en hulmursisolering.

Kan man få tilskud til hulmursisolering?

Det korte svar er ja. Man kan godt få tilskud til hulmursisolering, hvis man renovere sin bolig med henblik på at gøre boligen mere energivenlig. Størrelsen på tilskuddet afhænger af de enkelte energiselskaber.

Hvad gør hulmursisolering?

Hulmursisolering kan give en god varmebesparelse. Efterisolering af dit hus tager ofte ikke mere end én enkelt dag. Isolatøren fjerner mursten fra ydervæggen og blæser herefter det valgte materiale ind i muren via hullerne.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (3 Vurderinger)
Vurdering af testen5
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering