Juliana drivhus Guide – Drivhuse til ethvert behov

Juliana drivhus Guide – Drivhuse til ethvert behov

22/05/2020 0 Af Camilla

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I dag vælger mange danskere at erhverve sig en helårsbolig eller et sommerhus, hvor der er tilhørende have. Det kan for mange betyde, at det er muligt at realisere drømmen om et drivhus, hvor der er plads til at udforske forskellige frugter og grøntsager fra hele verden. Hvis du går med den samme drøm, er du landet det helt rigtige sted.

LÆS OGSÅ: Drivhus guide – Hvilket drivhus skal du vælge? Her er det komplette overblik til dit valg

Lige her fortæller vi dig nemlig meget mere om Juliana-drivhuse, der er én af de store leverandører inden for kvalitetsdrivhuse. Vi giver dig samtidig nogle eksempler på de mest solgte drivhuse fra Juliana.

Historien bag Juliana-drivhus

Juliana har en historie, der rækker over 50 år tilbage. Kigger vi tilbage mod 1963, blev Juliana Drivhuse A/S etableret af Mogens A. Stærmose, og dette blev det store startskud til danskernes nye drivhus-producent. Men faktisk startede virksomheden ud med at designe tørrestativer, der kunne anvendes indendørs, som blev efterfulgt af de velkendte paraplystativer, som vi finder i mange haver i dag.

Vi skal helt frem til 1975 for at finde det første hobbydrivhus, der blev bygget hos Juliana. Dengang var drivhuset et helt nyt fænomen herhjemme, og derfor var Mogens A. Stærmose én af de første danskere til at levere dette produkt på markedet. I 1983 overtog Mogens’ egen søn virksomheden, hvor der årene forinden var blevet påbegyndt en eksport af de mange drivhuse til forskellige markeder i Skandinavien og Tyskland.

I 1980’erne begyndte det at gå stærkt for Juliana, og i 1995 kom de også på det engelske marked, hvor mange haveentusiaster efterspurgte de smukke glashuse. I 1999 stod en helt ny fabrik færdig ved den fynske motorvej, der skulle huse alle produktioner og rumme den rette kapacitet.

Springer vi frem til 2004, opkøbte Juliana virksomheden Aarup Halmvare, der ikke var det første opkøb, der var blevet foretaget. I dag har Juliana Drivhuse været på det danske marked i mange år, og de har skabt et drivhuscenterkoncept, der også findes på det tyske marked i dag.

Sådan vælger du det rette drivhus

Lad os kigge lidt nærmere på, hvordan du får valgt det helt rigtige drivhus hjem til dig. Der er flere forskellige faktorer, der er vigtige at have øje på, når du skal vælge det rigtige drivhus. Vi kommer ikke uden om, at du altid bør overveje dine krav til drivhuset. Her tænker vi selvfølgelig på den primære funktion, som det skal have. Der er nemlig stor forskel på drivhuset alt efter, om det skal fungere til frugt og grønt eller som et sted, hvor du kan opholde dig.

Som nævnt er størrelsen også en afgørende faktor i forhold til at vælge det helt rigtige drivhus. Jo mere plads du har i din have, desto flere muligheder har du for at bestemme størrelsen selv. Et godt råd er, at du altid sørger for at vælge et drivhus, der giver dig noget plads udenom. Det betyder nemlig, at du nemt kan komme omkring dit drivhus og slippe for en have, der føles for lukket grundet et for stort drivhus.

Der er også forskellige typer af ruder, og disse bør du nøje overveje. Overordnet er der to typer, som er glasruder eller polycarbonatruder. Der vil være fordele og ulemper forbundet med dem begge, hvor glas lukker mere lys ind, men lettere bliver smadret. Derfor kan det være fordelagtigt at vælge polycarbonatruder, hvis du eksempelvis har børn. Disse findes blandt andet i Juliana Junior med hærdet glas.

juliana drivhus

Juliana Junior

→ Set hos Davidsenshop.dk til 10.899 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 10.899 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 12.299 kr.

Juliana har heldigvis et væld af forskellige drivhuse, og der vil med garanti være noget for dig blandt de mange muligheder. Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de mest velkendte modeller fra Juliana, hvor vi blandt andet fortæller dig mere om Juliana Premium, der giver dig plads til det hele.

drivhus tilbud

Juliana Premium

→ Set hos Frishop.dk til 22.999 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 23.779 kr.

Forskellige modeller fra Juliana

Juliana-drivhuse er et produkt, som mange haveejere allerede har stiftet bekendtskab med. Her finder du en række forskellige modeller, så du altid kan finde det helt rigtige hjem til dig.

I det følgende vil vi gennemgå nogle af de mest populære modeller fra Juliana, så du kan få et godt overblik over dine muligheder.

Hvis vi starter ved de små, finder vi her Juliana Compact, der er et drivhus med plads til det hele. Modellen kom på markedet tilbage i 2014, og den består af det samme profilsystem som mange andre modeller, hvilket giver drivhuset et flot look. Juliana Compact er for dig, der drømmer om et mindre drivhus, men hvor der er kælet for detaljen og det flotte design.

bedste juliana drivhus

Juliana Compact

→ Set hos Homeshop.dk til 11.699 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 11.699 kr.

Vi kommer heller ikke uden om den førnævnte Juliana Junior, der er en populær model grundet det flotte design og en god størrelse. Dette drivhus måler 12,1 kvadratmeter og har fire vinduer til udluftning. Der er en sidehøjde på 148 cm, som giver dig gode muligheder for at have god plads til det praktiske arbejde.

juliana drivhus

Juliana Junior

→ Set hos Davidsenshop.dk til 10.899 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 10.899 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 12.299 kr.

Foruden Juliana Premium, som vi allerede har være omkring, finder du også Juliana Gartner, der er for dig, der vil have det største og det bedste.

Dette drivhus fås i tre forskellige størrelser, hvor det største måler hele 21,4 kvadratmeter. Der er monteret tagrender, lås på dørhåndtaget, fire vinduer og meget andet godt på dette drivhus. Det er det helt rigtige valg, hvis du gerne vil udleve din drøm om at blive din egen ambitiøse gartner.

Juliana Gartner drivhus

Juliana Gartner 21,4 m²

→ Set hos Frishop.dk til 30.999 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 31.678,15 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 31.678,15 kr.

Småt men godt

Juliana har ikke kun drivhuse, der egner sig til dig med god plads i haven. De har nemlig udviklet flere forskellige serier, der har fokus på det praktiske design, der kan være plads til overalt.

Her finder vi Juliana Urban, der giver dig en unik mulighed for at skabe din egen byhave. Disse drivhuse er designet til blandt andet altaner, hvor altanen kan blive en forsyningsplatform i hjemmet. Du finder både Juliana Balcony, der hægtes på altankanten:

lille juliana drivhus

Juliana Urban Balcony

→ Set hos Davidsenshop.dk til 2.399 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 2.399 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 2.459 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 2.567 kr.

→ Set hos Coop.dk til 2.699 kr. (2.999 kr. for ikke-medl.)

og Juliana City Greenhouse, der kan flyttes rundt og stilles op ad muren. Derudover finder vi Juliana Vertical, der er et lavt drivhus med skydelåger og en arbejdsplads øverst, hvor du kan stå i en god arbejdsstilling.

Lille drivhus

Juliana Urban Vertical

→ Set hos Davidsenshop.dk til 3.199 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 3.199 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 3.279 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 3.424 kr.

→ Set hos Coop.dk til 3.599 kr. (3.999 kr. for ikke-medl.)

De små drivhuse er altså det perfekte valg for dig, der ønsker den optimale pladsudnyttelse på få kvadratmeter. De kan ligeledes være gode i en mindre have eller i kolonihaven, hvor der skal være plads til at dyrke frugt og grønt i et begrænset omfang. Disse kan også flyttes rundt, og dermed kan du rykke dem indenfor i vinterhalvåret.

Ønsker du at udvide boligen og skabe det perfekte uderum, kan du kigge nærmere på Juliana Veranda. Her får du et drivhus, der er vægmonteret, og som placeres på husets ydermur. Det er den perfekte løsning til dig, der ønsker at optimere pladsen og samtidig få et godt arbejdsrum udenfor. Drivhuset fås i tre forskellige størrelser, hvoraf den mindste måler 4,4 kvadratmeter. Dette fås hos forskellige online forhandlere til markedets skarpeste priser:

Juliana altan drivhus

Juliana Veranda 4,4 m²

→ Set hos Homeshop.dk til 12.299 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 12.299 kr.

Få dit eget orangeri med et Juliana-drivhus

I dag drømmer mange ikke blot om et stort drivhus, for drømmen om eget orangeri er det ultimative for haveelskeren, der vil have sydens stemning ind i haven. Her har Juliana også sørget for at give dig nogle helt unikke muligheder for at få et orangeri, der emmer af charme og kvalitet. Der er kælet lidt mere for detaljerne, så du blot skal udstyre det med citrontræer og massevis af andet frugt og grønt.

Med Juliana Orangeri får du et nyt uderum, hvor der er plads til at gøre alt det, du drømmer om. Med et lille indgangsparti og fuld ståhøjde har du god plads til at skabe en oase lige efter din smag. Der er fire vinduer, der kan åbnes, en dobbelt stalddør med lås og nedløbsrør. Dette måler 15,2 kvadratmeter og har en totalhøjde på 267 cm.

Juliana Orangeri 15,2 m²

→ Set hos Davidsenshop.dk til 33.999 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 33.999 kr.

Juliana-drivhus på tilbud

Når du går på jagt efter et Juliana-drivhus, vil du formentlig gå på jagt efter et drivhus på tilbud. Det kan nemlig være en dyr fornøjelse at opgradere haven. Kigger vi på selve prisen på Juliana-drivhuse, er de ikke meget dyrere end andre drivhuse i samme stil og størrelse. Her får du til gengæld særdeles meget kvalitet for dine penge, og du kan være sikker på, at alt er gennemtænkt.

Prisen afhænger selvfølgelig af model og størrelse. Også valget af glas og andre tilvalg kan have en indflydelse på prisen, og det er samtidig vigtigt at vide, at de oftest sælges uden fundament. Dette skal du i stedet sørge for at tilkøbe, når du skal have dit Juliana-drivhus, da det sikrer et godt og stabilt underlag.

Hvis du gerne vil forsøge at finde den bedste pris, kan det være en fordel at gå på jagt efter dit Juliana-drivhus online. Mange onlineforhandlere har de skarpeste priser på de mange forskellige modeller, og her kan du være heldig at få det til en god pris. Samtidig vil du hurtigt få det leveret hjem til dig, og du kan somme tider få en hjælpende hånd med opsætningen.

Vigtigheden ved et godt fundament

Selvom Juliana-drivhuse, ligesom mange andre, kommer uden et fundament, er det særdeles vigtigt, at du får tilkøbt dette. Men hvorfor er det så vigtigt med et godt drivhusfundament? Det uddyber vi for dig i det følgende.

For at skabe et stabilt drivhus, er det vigtigt med et solidt fundament. Det vil sørge for en plan overflade, så du undgår buler i underlaget. Men dette er ikke den vigtigste årsag til, at du skal have fat i et fundament. Fundamentet er nemlig din garanti for, at dit Juliana-drivhus ikke forsvinder i stormvejr. Uden et fundament vil du kunne risikere, at dit drivhus bliver revet op af jorden grundet kraftigt blæsevejr.

Fundamentet skal altid stå solidt på jorden, inden du monterer drivhuset. Derudover skal det stå vandret og være i vinkel for at have sin fulde effekt. Er underlaget ikke plant, kan du også risikere, at dit drivhus sætter sig, hvilket medfører revnede ruder.

Det er heldigvis simpelt at montere et drivhusfundament. Først sørger du for at udgrave efter de mål, der er angivet på emballagen. Du skal samtidig nedgrave til støbning, og disse skal gerne være 10 cm i diameter. Herefter kan du placere rørene i jorden og gerne med en dybde på omkring 80 cm, hvor der er frostfrit.

Hvad kan jeg dyrke i mit drivhus?

Til sidst vil vi give dig et par gode råd til nogle af de klassiske valg, når det kommer til frugt og grønt i drivhuset. Generelt har du et væld af muligheder for at dyrke stort og småt, men alt efter årstid og pasning egner nogle sorter sig bedre end andre.

tomat plante

Vi kommer ikke uden om de mange skønne tomater, som du har mulighed for at dyrke. En tomatplante i et drivhus kan levere op mod 175 cherrytomater på en sæson, og derfor behøver du ikke mange planter for at være godt forsynet. Derudover er peberfrugter og chili også to gode grøntsager, du nemt kan dyrke. De kræver dog lidt mere opmærksomhed, og de skal gerne stabiliseres, så de kan vokse opad.

Når det kommer til frugter, er både ferskner og nektariner mulige at dyrke i drivhuset, og de er begge to fantastiske at have i drivhuset. Begge to er hårdføre planter, der kan klare mange forskellige temperaturer, men de må ikke udsættes for frost, og skal derfor tages ind om vinteren. Du kan også prøve kræfter med kiwier, der dog kræver lidt god plads og derfor egner sig bedst til et større drivhus.

Opsummering

Juliana-drivhuse har eksisteret i over 50 år, og i dag er firmaet ét af de førende inden for produktion og design af drivhuse. Her finder du mange forskellige modeller, hvor der er fokuseret på det flotte design og høj kvalitet. Hvad end du er på udkig efter stort eller småt, vil Juliana altid have et drivhus, der passer i størrelsen.

Når du skal finde dit kommende drivhus, er det vigtigt, at du altid har overvejelserne på plads. Dine krav og ønsker er altafgørende for, hvilket drivhus du bør vælge. Du skal ligeledes sørge for, at der er god plads omkring dit drivhus, så du kan komme omkring det. Samtidig skal du huske at tilkøbe et fundament, der sikrer dit drivhus. Det gælder ikke kun i forbindelse med kraftigt blæsevejr, men også for at mindske risikoen for, at dit drivhus sætter sig og dermed revner.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering