Kompostkværn guide – Her finder du den helt rigtige kompostkværn

Kompostkværn guide – Her finder du den helt rigtige kompostkværn

19/02/2021 4 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Flere og flere vælger at benytte en kompostkværn til havearbejdet. Den kan nemlig spare dig for rigtig mange ture til genbrugsstationen med diverse haveaffald. Det kan dog være lidt af en jungle, når du skal ud på kompostkværnmarkedet. Der er nemlig rigtig mange at vælge imellem, der hver især kan noget forskelligt.

LÆS OGSÅ: Kompostbeholder guide – Ultimativ guide til den helt rette model for dig

Vi har her samlet en guide til, hvordan du vælger den kompostkværn, der passer bedst til dine behov og ønsker. Denne guide kan gøre det nemmere for dig at tune ind på, hvad det er for en løsning, du skal gå efter, når du vil gøre havearbejdet lidt lettere.

I vores guide til valg af kompostkværn starter vi med at introducere dig for nogle forskellige kompostkværne, som kan være værd at overveje. Derudover kommer vi med nogle generelle råd til, hvordan du finder den rette kompostkværn.

Her er et hurtigt overblik over 3 forskellige kompostkværne, som alle har deres specifikationer. 

Bedst til prisen kompostkværn

Einhell GC-KS 2540

 • Elektrisk
 • Hjul
 • Nedstopper
Bedste elektriske kompostkværn

Bosch AXT 25 TC

 • Lavt støjniveau
 • Nedstopper
 • Opsamling på 53 L
Bedste lille kompostkværn

bosch AXT rapid 2000

 • Høj skærekapacitet
 • Hjul
 • Nedstopper

Einhell kompostkværn GH-KS 2540

Specifikationer

 • Type: Elektrisk
 • Vægt: 11,5 kg
 • Kværn: Knivkværn

kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
845 kr.
Set til
858 kr.

Her får du også en rigtig god løsning, der kan klare forskellige former for haveaffald, der skal genanvendes som kompost.

Denne kompostkværn kan hurtigt og effektivt få kørt diverse former for grene og kviste igennem. Der er anvendt to vendeknive til denne havekværn. Disse vendeknive er lavet af specialstål, der er yderst holdbare.

En smart detalje ved denne kompostkværn er, at den ikke er særlig stor. Den vil derfor ikke fylde alt for meget i redskabsrummet, når du ikke skal bruge den. Selvom den er lidt mindre end andre modeller, er der dog ikke gået på kompromis med effektiviteten og kvaliteten.

Der er sørget for en god stor tragtåbning, hvor det er nemt at få grene ned i. Derudover går tragtåbningen, at kompostkværnen formår selv at trække grene, kviste og haveaffald ind i maskinen. Det giver mindre arbejde for dig.

Der er sørget for, at sikkerheden er i top, når du skal bruge denne kompostkværn. Der er blandt andet en sikkerhedsordning, der afbryder strømmen. Derudover er der sørget for den rette sikkerhed ved genstart af grenkværnen.

Du får en rigtig god løsning, der kan klare grene på en maksimal tykkelse på 40 mm.


Bosch AXT 25 TC kompostkværn – God og alsidig

Specifikationer

 • Type: Elektrisk
 • Vægt: 30.5 kg
 • Kværn: Knivekværn
bedste kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.249 kr.
Set til
3.419 kr.

Vi er nu kommet til en Bosch kompostkværn. Her får du en kompostkværn, der kan klare grene med en tykkelse på op til 45 mm. Her kan du derfor virkelig få nogle store grene igennem.

Denne anvender et valseknivsystem. Når du vælger en kompostkværn med valse, får du typisk en støjsvag kompostkværn. Denne model kan derfor være en fordel, hvis du ikke vil genere naboer alt for meget, når du ordner haveaffald i haven.

Denne kompostkværn med valse er også forholdsvist effektiv. Den kan klare helt op til 230 kg haveaffald i timen. Med denne kan du derfor få klaret haveaffaldet i løbet af ingen tid.

Denne kompostkværn er monteret med en opsamlingsboks. Det vil sige, at du nemt kan samle alt haveaffaldet, når det har været igennem grenkværnen. Det særlige ved opsamlingsboksen ved denne kompostkværn er, at den kan rumme forholdsvist meget – hele 53 liter.

Med denne havekværn får du en kvalitetsløsning ud over det sædvanlige. Der er sørget for, at kvaliteten er i top, så du trygt kan give dig i kast med haveaffaldet. Der er blandt andet sørget for, at kompostkværnen ikke kan køre, hvis opsamlingsboksen ikke er placeret i den.


WOLF-garten SDL 2800 EVO kompostkværn

Specifikationer

 • Type: Elektrisk
 • Vægt: 26 kg
 • Kværn: Valsekværn
bedst i test kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2.195 kr.
Set til
2.995 kr.

Vi tager nu et nærmere kig på WOLF-grater SDL 2800 EVO kompostkværn. Denne model anvender også et valsesystem. Når du vælger denne med valse, er der dog en ekstra detalje. Du har nemlig mulighed for at køre den baglæns også. Det er især en fordel, hvis der skulle være en gren, der har sat sig fast.

Valsesystemet er igen også en fordel ved denne kompostkværn, hvis du vil have en støjsvag model. Med denne model kan du derfor også holde dig gode venner med naboerne.

Valseknivsystemet på denne kompostkværn kan klare grene med en tykkelse på op til 45 mm. Denne kompostkværn kan derfor også klare selv de store opgaver.

Derudover er der sørget for en smart opsamlingsboks, der samler alt haveaffaldet. Opsamlingsboksen er nem at tømme. Du får her en rigtig god kompostkværn, der kan gøre havetjansen lidt sjovere.


Black+Decker kompostkværn 2800W BEGAS5800-QS

Specifikationer

 • Type: Elektrisk
 • Vægt: 28.5 kg
 • Kværn: Knivkværn
Black & Decker kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2.033 kr.
Set til
1.899 kr.

Vi bevæger os nu videre til en Black+Decker kompostkværn 2800W BEGAS5800-QS. Der gjort rigtig meget ud af sikkerheden. Der er sørget for en opsamlingsboks under kompostkværnen, som kun kan fjernes, hvis kompostkværnen er slukket.

En anden sikkerhedsforanstaltning, der er sørget for, er, at den slukker automatisk ved overbelastning. Det er med til at beskytte maskinen mod blokering. Derudover kan du heller ikke for adgang til maskinens udgangsaksel, mens den kører.

Kigger vi nærmere på selve kompostkværnen, får du her en særdeles effektiv havekværn. Den kan hurtigt og nemt få grene og kviste igennem kværnen, hvor det let og elegant lander direkte i opsamlingsboksen.

Kompostkværnen kan klare grene med en tykkelse på op til 45 mm. Opsamlingsboksen kan rumme op til 45 liter.

Kompostkværnen er udstyret med kraftige hjul, der gør den nem at transportere rundt i haven. Derudover har den en ti meter lang ledning, der gør, at du kan komme langt rundt i haven.


Makita kompostkværn 2500W UD2500

Specifikationer:

 • Type: Elektrisk
 • Vægt: 27,6 kg
 • Kværn: Valsekværn
havekværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.699 kr.
Set til
1.648 kr.
Set til
1.642 kr.
Set til
1.749 kr.

Vi tager nu fat i en Makita kompostkværn 2500W UD2500, som er kendetegnet ved at være yderst effektiv. Der er tale om en kompostkværn med valse, som ikke larmer nær så meget som en kompostkværn med knivsystem.

Denne kompostkværn kan klare grene, der har en tykkelse på maksimum 45 mm. Den kan derfor være en rigtig god tilføjelse til haveredskaberne, hvis du vil udføre komposttjansen hurtigt og effektivt.

Der er sørget for en opsamlingsboks til denne kompostkværn. Du får en forholdsvis stor opsamlingsboks. Den kan nemlig rumme hele 67 liter haveaffald. Du kan derfor i mange tilfælde nøjes med at tømme boksen, når du er færdig med alt haveaffaldet.

Du får her en kompostkværn, der er forholdsvis nem at anvende. Derudover er der sørget for robuste hjul, der gør det nemt at transportere den rundt i haven.

Der er sørget for den rette sikkerhed, der beskytter både dig og havekværnen. Det kan blandt andet nævnes, at denne kompostkværn selv slår fra ved overbelastning. Du får derfor en kompostkværn med en lang levetid.Stiga kompostkværn Bio Silent 2500

Specifikationer

 • Type: Elektrisk
 • Vægt: 27 kg
 • Kværn: Valsekværn
Bedst i test kompostkværn
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.899 kr.
Set til
1.891 kr.
Set til
2.011 kr.

Vi er nu kommet til den sidste kompostkværn i vores guide til, hvordan du finder den helt rette kompostkværn, der passer til dig. Som den sidste præsenterer vi dig for Stiga kompostkværn Bio Silent 2500.

Denne kompostkværn er udstyret med et valsesystem, der gør, at den er forholdsvist effektiv, uden den larmer alt for meget. Den er derfor særdeles god, hvis du bor i et villakvarter, hvor du ikke ønsker at genere naboerne alt for meget, når du får gang i kompostkværnen.

Den kan klare grene, der har en maksimumstykkelse på 40 mm. Den kan derfor anvendes i langt de fleste haver, hvor du skal have bugt med grene, kviste og haveaffald.

Det smarte ved denne kompostkværn er, at den er monteret med en forholdsvis stor opsamlingsboks. Det gør det let for dig at samle alt dit haveaffald, når du bruger kompostkværnen. Opsamlingsboksen kan rumme hele 60 liter. Når du skal tømme den for haveaffald, er det forholdsvist nemt.

Du får her en kompostkværn, der kan give dig et groft resultat. Det betyder, at du kan lave dit eget barkflis, som du kan bruge i haven og i diverse bede. Der er tale om en rigtig god kompostkværn, du kan få stor glæde af.


Hvorfor skal du have en kompostkværn?

Vi har nu præsenteret dig for seks forskellige kompostkværne, som kan være værd at overveje. Vi bevæger os nu videre til nogle generelle råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den helt rette havekværn, der passer til dit behov.

En kompostkværn er en rigtig god løsning, når du laver meget havearbejde, der dermed giver meget haveaffald. De fleste mennesker vælger at køre haveaffaldet på genbrugsstationen, hvor det kan blive genanvendt. Det kan dog være ret bøvlet at skulle transportere det til genbrugsstationen.

Typisk skal du bruge en trailer, så du ikke skal fylde bilen med en masse affald. Det kan nemlig hurtigt blive et værre svineri. Derudover skal du bakse rundt med en trailer på genbrugspladsen. Det kan være lidt af en udfordring, når du ankommer en lørdag eftermiddag, hvor alle andre også skal besøge genbrugspladsen.

Med en kompostkværn slipper du for det besvær. Du kan nemmere tage dig af dit haveaffald direkte hjemme i haven. Ved at anvende en kompostkværn får du hakket dit haveaffald. Det er helt klart en fordel, at haveaffaldet bliver hakket, når du vil nedbryde det i din egen have.

Smider du grenene og andet haveaffald i en stor bunke, vil det ikke blive nedbrudt på samme måde. Vil du gerne bruge dit affald til kompost, er det derfor en fordel at benytte en kompostkværn til formålet.

Vi har nu fået lidt mere styr på, hvad en kompostkværn egentlig er, og hvordan den kan gøre havearbejdet både nemmere og en smule sjovere.

Vil du gøre det nemmere at holde græsset nyklippet? Læs vores Robobplæneklipper guide.


Tag udgangspunkt i en kompostkværn test

Når du skal finde en kompostkværn, er der et væld af muligheder på markedet. Det kan være ufatteligt forvirrende at finde ud af, hvad der er den bedste løsning for dig, når du bliver mødt af en mur af forskellige varianter, når du for eksempel laver en simpel Google-søgning.

I stedet for at starte med at kigge hos en masse forskellige forhandlere, kan det i stedet være en fordel at tage udgangspunkt i en kompostkværn test. Her kan du nemlig få en masse inspiration til, hvilke modeller du kan starte med at kigge på.


Den bedste kompostkværn kan variere fra have til have

Selvom du vælger at tage udgangspunkt i en kompostkværn test, skal du ikke bare gå med den første og den bedste testvinder, du falder over. Du skal nemlig være opmærksom på, at der kan være meget stor forskel på, hvilken der er den bedste kompostkværn for en person, kontra hvilken der er den bedste kompostkværn for naboen.

Det er vigtigt, at du får forventningsafstemt med dig selv, inden du vælger. Får du ikke gjort dig nogle tanker om, hvad det egentlig er, du har behov for ved en kompostkværn, er der stor risiko for, at du ender med en kompostkværn, der ikke helt lever op til dine forventninger.

Alternativt kan du også ende med en alt for dyr løsning, hvor du i realiteten sagtens kunne have nøjes med en billigere og lidt mere simpel løsning.

Inden du køber din kompostkværn, kan du blandt andet gøre dig nogle tanker om, hvad det er, du skal bruge den til og hvor ofte du skal bruge den. Det gør det meget nemmere for dig at sortere de modeller fra, som ikke lever op til dine præferencer.

Her er bl.a. nogle ting du burde have med i overvejelser, når du skal købe ny.

 • Budget → Hvor mange penge vil du bruge på din nye kompostkværn
 • Vægten → Har vægten en betydning?
 • Typen → Skal den være elektrisk eller på benzin
 • Støjniveau → Har du omkringboende naboer
 • Hvor meget affald den skal kunne rumme → Er haven stor, skal den kunne rumme meget

Skal det være en valsekværn eller en knivkværn?

Når du skal finde ud af, hvilken kompostkværn du skal købe, er der overordnet to forskellige typer, du kan vælge imellem. Du skal bestemme dig for, om det skal være en kompostkværn med en valse- eller knivkværn.

Der er nogle forskelle på de to forskellige typer, som er gode at kende til, inden du køber. En kompostkværn med valse opererer typisk med færre omdrejninger. Det betyder, at en kompostkværn med valse giver mere groft flis. Dog larmer den ikke nær så meget.

En grenkværn med et knivsystem vil i stedet køre med flere omdrejninger. Det betyder, at du får mere finthakket flis, du kan bruge til kompost. Den større hastighed på omdrejninger betyder dog også, at den vil larme betydeligt mere end en kompostkværn med valse.

En sidste forskel på disse to typer er, at en knivkværn ofte er billigere end en kompostkværn med valse. Der er derfor både fordele og ulemper ved begge typer.


Vælg en kompostkværn / fliskværn med et passende støjniveau

Nu er vi nået til det punkt, hvor du kan begynde at gøre dig nogle konkrete tanker om, hvad det egentlig er, du skal vælge for en kompostkværn (eller fliskværn). Først og fremmest er det en god idé at tænke over støjniveauet, når du skal finde en kompostkværn.

Du skal tænke på, at når du benytter en kompostkværn, vil det altid foregå udenfor. Du skal derfor tage højde for, om der er naboer og lignende, som du kan genere, når du benytter en kompostkværn.

Bor du i et villakvarter eller lignende i en by, hvor husene ligger tæt, kan du hurtigt få naboerne på nakken, hvis du hver weekend fyrer op for en meget støjende kompostkværn. Du har selvfølgelig ikke lyst til at genere dine naboer. Det er derfor en god idé at vælge en kompostkværn, hvor du tager hensyn til naboerne.

Bor du i stedet ude på landet, eller er der langt til naboerne, kan der være mulighed for, at du ikke skal tage nær så meget hensyn. Det kan nemlig være tilfældet, at naboerne ikke engang kan høre dig, når du sætter gang i kompostkværnen. Her kan det være fint at benytte en knivkværn, hvor du samtidig kan spare lidt penge.

Med knivsystem skal du egentlig kun selv tænke over, om du kan leve med, at den støjer lidt, når du anvender den. Et par høreværn kan dog gøre rigtig meget, hvis du ikke vil blive generet af at bruge kompostkværnen.


Find en grenkværn med den rette størrelse

Når du skal finde en havekværn, er det vigtigt, at du vælger en, der har den rette størrelse. Størrelsen kan nemlig have stor betydning for, hvor nem eller knap så nem du synes, havekværnen er at benytte.

Når du skal finde en grenkværn med den rette størrelse, skal du overveje, hvor ofte du egentlig skal bruge den. Elsker du at være i haven, og er du det gerne hver weekend, er det noget, du skal tage med i overvejelserne.

Derudover skal du tage med i overvejelserne, hvor stor din have er, og dermed hvor meget haveaffald du skal have igennem din havekværn. Har du en stor have med en masse forskellige bede, hække, græs og så videre, taler det for en større grenkværn, som kan klare presset, når først du kommer i gang.

have

Størrelsen på en grenkværn er især vigtig, i forhold til hvor stor opsamlingsboksen er, hvis der er sådan en på havekværnen. Inden da skal du selvfølgelig tage stilling til, om det overhovedet er nødvendigt, at der er en opsamlingsboks på havekværnen.

Vi vil dog anbefale, at du går efter en grenkværn med opsamlingsboks – især hvis du skal bruge grenkværnen meget. Det gør det nemlig meget nemmere for dig at samle det hakkede haveaffald, uden det flyver ud over det hele.

Der kan være stor forskel på, hvor stor opsamlingsboksen er. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvor meget du egentlig har brug for.

Vælger du en grenkværn med en for lille opsamlingsboks, ender du med at skulle tømme den i tide og utide. Ender du med en, der er for stor, kan der være risiko for, at du har betalt for noget, som du i realiteten ikke har brug for. Det er der selvfølgelig heller ikke meget ved.


Vælg en havekværn, der passer til din have

Når du skal vælge en havekværn, skal du tænke over, hvad det er for en have, du har, og dermed hvad det er for noget haveaffald, du kommer til at skulle have igennem din havekværn.

Dette er ikke så meget i forhold til størrelsen på havekværnen, som vi var inde på tidligere. Det er mere, i forhold til hvad din havekværn skal kunne klare af diverse former for haveaffald.

Skal du bruge en havekværn til meget tykke grene, skal du sørge for at vælge en havekværn, der også kan skære igennem disse grene. Der kan nemlig være forskel på, hvor tykke grene de mange forskellige kompostkværne kan hakke.


Havekværn

Har du for eksempel et æbletræ eller et andet frugttræ, kan det være en fordel med en kompostkværn til æbler og andre større ting, som dermed ikke vil volde dig problemer.

Ved at vælge en kompostkværn til æbler eller lignende er du sikker på, at din kompostkværn ikke går i stå, når det går allerbedst. Det er derfor en god idé at kigge lidt rundt i haven for at vurdere, hvad det egentlig er, du kommer til at skulle have igennem havekværnen.

I forhold til din have skal du også tænke på, hvor stor den er. Mange havekværne er elektriske. Det betyder selvfølgelig, at du skal være inden for rækkevidde af en stikkontakt, når du skal bruge havekværnen.

Du kan selvfølgelig bruge en kabeltromle, hvis ledningen til kompostkværnen ikke er lang nok. Det kan også være muligt at finde en kompostkværn til benzin. Dette er dog de lidt mere atypiske modeller. De findes dog.

En kompostkværn til benzin kan være en fordel, når du vil slippe for hejset med ledning og kabeltromle. Det er derfor ofte en smagssag, om du er til en traditionel elektrisk kompostkværn, eller du mere er til en kompostkværn til benzin.


Kan man vælge en billig kompostkværn?

Mange spørger, om det nu kan betale sig at købe en dyr kompostkværn. Kan man ikke bare vælge en billig kompostkværn? Det er egentlig at svært spørgsmål at svare på. Det afhænger nemlig meget af, hvilket behov du har. Derudover afhænger det selvfølgelig af dit budget.

I nogle tilfælde kan det give rigtig god mening at købe en billig kompostkværn. Det gælder især, hvis du finder en kompostkværn tilbud. Med en kompostkværn tilbud har du nemlig mulighed for at spare en masse penge, men stadig få en god havekværn. Dette er nok en af de bedste løsninger, når du vil have en billig kompostkværn.

Ender du med at vælge en billig kompostkværn, som altid har en lav pris, kan der være risiko for, at det afspejler en knap så god kvalitet. Det kan derfor ende med en dyr investering, hvis du alligevel ender med at købe en dyrere, men bedre kompostkværn, fordi den første billige kompostkværn simpelthen heller ikke var mere værd.


Opsamling på guide til køb af kompostkværn

Vi er nu nået til vejs ende i vores guide til kompostkværn. Vi har præsenteret dig for seks forskellige kompostkværne, som hver især kan noget specielt. De har en masse fordele at byde på. Det handler derfor om, at du skal finde ud af, hvilken model der passer til dit behov.

Vi har samlet nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber en kompostkværn. På den måde kan du vælge den kompostkværn, du får mest glæde af. Den vil nemlig passe til dit behov.

Ved at tage udgangspunkt i vores guide og de otte forskellige kompostkværne kan du helt sikkert finde den ideelle kompostkværn til dig.


FAQ

🔍 Hvad er en kompostkværn?

En kompostkværn hakker dit haveaffald, og gør at dit haveaffald fylder mindre. Således slipper du for mange ture på genbrugsstationen, og du kan opbevare haveaffaldet.

Skal det være en valsekværn eller en knivkværn?

Det kommer an på behov. En valsekværn opererer med færre omdrejninger, giver grovere flis, larmer mindre, men er ofte dyrere. En knivkværn giver finere flis, men larmer dog mere og er typisk dyrere.

🤔 Hvorfor er en kompostkværn en god ide?

Den kan spare dig for rigtig mange ture til genbrugsstationen. Den hakker dit haveaffald, så det fylder mindre og bliver nedbrudt bedre.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen5
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering