Find et lille havebord, og sæt personligt præg på terrassen

Find et lille havebord, og sæt personligt præg på terrassen

10/11/2020 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du en lille terrasse, eller måske du er heldig at have en mellemstor altan – og mangler du et havebord? Så er denne guide for dig. I denne guide har vi nemlig samlet de fineste haveborde i små størrelser, så de kan være på den lille terrasse eller altan.

LÆS OGSÅ: Havebord – Den komplette guide til at vælge det bedste havebord

Bordene udvalgt til denne artikel er blevet vurderet ud fra brugeranmeldelser, samt hvor populære og hvor solgte de er på diverse danske webshops. Havebordene kommer i forskellige prisklasser, men alle kommer til en overskuelig pris, der hverken ruinerer dig eller din pengepung.

Derudover er alle bordene fremstillet i det smukke teaktræ – derfor har vi også en kort guide, der hjælper dig til bedre at passe på dit nye havebord i teak. Men husk på, at selvom du passer godt på dine udendørsmøbler i teaktræ, så anbefaler vi altid, at du stiller dine havemøbler ind i vinterhalvåret.


Gør terrassen hyggelig med et lille havebord i træ

Terrasser er skabt til de tidlige, lune forårsmiddage og de lyse sensommernætter, hvor man sidder tæt og hygger. Med et lille bord i træ, for eksempel dette runde havebord i teaktræ, er du sikret hygge for alle pengene.

lille rundt havebord→ Set hos Moreland.dk til 699 kr.

Selvom det måske synes lille med sine 60 centimeter i omkreds, er det det perfekte bord til at skabe en hyggelig stemning, hvor der er en undskyldning for at sidde tæt og nyde varme drikke og hinandens selskab.

Et lille bord, der kan klappes sammen

Bordet kan nemt klappes sammen og flyttes, og teaktræet giver møblet den helt rigtige, varme glød. Dette lille havebord kan også snildt bruges på terrassen, da det netop ikke fylder meget, og da det kan klappes sammen, hvis resten af pladsen skal udnyttes.

Dette lille, runde havebord ville i sin størrelse også fungere godt som et sidebord. På den måde er dette havebord også let at flytte ind, når det skal overvintre.

Vi anbefaler nemlig – på trods af pleje og pasning – af alle havebordene i denne artikel kommer ind om vinteren eller på anden måde bliver beskyttet – for eksempel med et overtræk.

Fremstillet af træets yderstamme

Når man fremstiller teaktræsmøbler, bliver der oftest enten brugt yderstamme eller kernen. Kernen indeholder mere olie end yderstammen og behøver derfor ikke nær så meget pleje.

Dette runde havebord er fremstillet af træets yderstamme, og det betyder, at du skal have lidt mere fokus på at give træet godt med olie, da yderstammen på teak ikke har et naturligt højt indhold af olie. Derfor anbefaler vi, at dette bord får olie to til fire gange om året.


Lille firkantet havebord, der kan foldes sammen og flyttes

lille havebordDen varme glød fra teaktræet går igen i Sofia teak foldebordet, der er fremstillet i den flotte kerneteak. Kerneteak er dannet af kernen fra træet og indeholder derfor ret meget naturlig olie.

Derfor er dette bord også velegnet til at stå ude, da det er mindre modtageligt overfor vind og vejr end andre træsorter, der ikke indeholder nær så meget olie.

→ Set hos Havemoebelland.dk til 499 kr.

Da Sofia teak foldebordet er fremstillet af kerneteak, har det også en flot, gylden farve. Denne farve vil med tiden blive sølvgrå, hvis ikke du behandler dit træ med olie. Mange synes, at den sølvgrå farve er smuk, men dette er naturligvis en smagssag.

Tag bordet med på tur

Sofia teak foldebordet måler 50×50 centimeter og er perfekt til den lille terrasse. Da bordet kan klappes sammen, er det også let at flytte rundt på, og du kan med fordel bruge bordet både inden- og udendørs. Derudover fylder det næsten ingenting, når det er klappet sammen, og du kan derfor også tage bordet med på tur og spise i det fri uden at gå på kompromis med komfort.


Et lille havebord til den lille familie

Lille havebord i træ→ Set hos Biva.dk til 1.094 kr.

→ Set hos XL-Møbler.dk til 1.399 kr.

→ Set hos Boboonline.dk til 1.745 kr.

Oviedo teak havebordet er lige en tand større end de andre to haveborde i denne artikel, men det er stadig et lille havebord, der ikke kommer til at fylde på en lille terrasse. Dette havebord kan nemlig også klappes sammen og stilles til siden, hvis al pladsen på terrassen skal udnyttes.

Oviedo teak havebordet er moderne og vil give din terrasse et nordisk, klassisk look. Teaktræet er solidt og smukt og giver dig et godt bord, der står fast og ikke vakler.

Skab hygge med et bord i teaktræ

Omkring dette bord kan du samle den lille familie, da bordet har plads nok til fire personer. Bordet indbyder derfor også til middage, de lange lyse sommernætter og masser af hygge. Bordet kan også fungere godt til par eller enepersoner, hvor man kan samles med vennerne og snakke på livet løs. Teaktræets varme glød skaber den perfekte, hyggelige stemning.


Pasning og pleje af teaktræ

Alle møbler i denne guide er fremstillet i træsorten teak. Teak er en træsort, der er blevet brugt rigtig meget gennem halvtredserne, tresserne og halvfjerdserne, men har i de seneste par år igen fundet en plads i danske hjem – og på de danske terrasser.

Passer du ikke dine teaktræsmøbler, vil de med tiden få en sølvgrå overflade og miste deres varme glød. Nogle foretrækker denne sølvgrå overflade med patina, og derfor guider vi dig også til, hvordan du kan opnå dette resultat.

Oliebehandling med fungicid

Når møbler i teak – eller i hvilket som helst andet træ – står udenfor, er det vigtigt, at de får den helt rigtige pleje, så de forbliver pæne.

Du kan også komme vind og vejr i forkøbet og give møblerne lidt ekstra kærlighed, inden du stiller dem ud på terrassen. Det er for eksempel altid en god ide at give teaktræsmøbler lidt olie – helst teaktræsolie – inden du benytter dig af møblerne.

Når du behandler udendørsmøbler i teaktræ, kan du med fordel finde en teaktræsolie, der er beregnet til udendørsbrug. Ofte er der nemlig fungicid – en algedræber – i udendørsolier og beskytter altså mod, at der skulle opstå alger eller andre svampe på dine møbler.

Hold øje med vejret

Når du skal give dit havebord olie, skal du også overveje, hvordan vejret er. Du kan nemlig ikke bare lige give et teaktræsbord olie i al slags vejr. Du må aldrig påføre olien i direkte sollys, og det er også vigtigt, at temperaturen er omkring 20 grader celsius. Her kan du med fordel give dit havebord en omgang olie indenfor, hvis der er godt ventileret.

Du skal påføre olien med et stykke bomuldsstof eller en bomuldsklud, lade det trænge ind i cirka 15 minutter og herefter fjerne den overskydende olie. Du skal nok regne med at give bordet olie to eller tre gange om året. Når olien er blevet påført, er bordet også beskyttet mod snavs og andre pletter.

Når du behandler dine teaktræsmøbler med olie, undgår du, at den med tiden får den sølvgrå farve. Dog er der mange, der synes, at patinaen og den sølvgrå farve er meget smuk, så kan man vælge at give sit nye teaktræshavebord en sæbebehandling i stedet for.

Sæbebehandling

På de lysere udgaver at teaktræsmøbler kan du også vælge at beskytte træet med en sæbebehandling, hvor du laver en tyk blanding af sæbespåner og vand og derefter påfører den på havebordet.

Havebordet vil fremstå lysere og næsten også få en blødere struktur. Sæbebehandlingen beskytter mod snavs og pletter, samtidigt med at du kan opnå den sølvgrå, flotte farve på længere sigt.


Opsummering – Vælg det rigtige lille havebord

Vi har i denne guide givet dig tre forskellige små haveborde i teaktræ, der alle passer til forskellige behov og indretninger. Ingen af bordene fylder mere end 100 centimeter i omkreds, og alle bordene kan klappes sammen.

På den måde er de lette at flytte på, og det giver dig også mulighed for at slå bordet sammen og benytte dig af hele pladsen på din terrasse. Alle bordene er som sagt vurderet ud fra brugeranmeldelser, og hvor populære og hvor solgte de er på det danske marked lige nu.

Inden du beslutter dig for, hvilket havebord der passer bedst til dig, er det en god ide at gennemgå, om du er villig til at passe dit teaktræsbord ordentligt, og hvilket look du ønsker på sigt – om du har lyst til at bibeholde den varme, naturlige glød, eller om du går efter den sølvgrå farve med patina.

Derudover skal du overveje prisen, og hvor meget du er villig til at betale for et havebord. Her er det vigtigt at understrege, at jo bedre du passer dit havebord i teak – det vil sige enten giver træet olie- eller sæbebehandling og sætter havebordet ind om vinteren – desto længere tid vil havebordet holde, og desto bedre vil bordet være betalt i sidste ende.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤔 Hvilket lille havebord skal jeg vælge?

Vi anbefaler, at du vælger det havebord, der passer bedst til dig. Alle havebordene i denne artikel er blevet valgt ud fra gode brugeranmeldelser, så uanset hvilket du vælger, er du sikker på at få et bord i god kvalitet.

🧐 Er en olie- eller sæbebehandling bedst til teaktræ?

Det kommer helt an på, hvilken effekt du ønsker på længere sigt. Med olie får den flotte, gyldne farve, og med en sæbebehandling er farven lysere, og du kan med tiden opnå den flotte, grå sølvfarve.

🤩 Hvorfor vælge et havebord i teak?

Teak virker til at være en af de træsorter, der aldrig går rigtigt af mode – du er altså sikret et tidløst stykke havemøbel. Derudover er teak en træsort, der holder længe, og som ikke tager skade af patina.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering