Løvblæser guide – Den ultimative guide til løvblæsere

Løvblæser guide – Den ultimative guide til løvblæsere

17/09/2020 0 Af Morten

Er du på udkig efter et godt udvalg af løvblæsere i høj kvalitet og til priser, hvor langt de fleste kan være med? Hos Havesektionen hjælper vi dig med at finde din nye løvblæser, og uanset om du dyrker havearbejde på hobbyplan eller er erhvervsdrivende gartner, kan du helt sikkert finde inspiration her på siden.

Du finder både løvblæsere med batteri og løvblæsere med benzin, og hver type besidder egenskaber, der kan være med til at effektivisere havearbejdet og gøre det let som en leg.

Find et skarpt løvblæser tilbud

Alle forhandlere af løvblæsere her på siden er nøje udvalgte, således du er sikret maskiner og priser i særklasse. Derfor finder du en bred vifte af løvblæsere hos forskellige online byggemarkeder, der alle kan hjælpe dig med at holde haven pæn og præsentabel – ovenikøbet til en overkommelig pris.

Med en løvblæser kan du nemt og hurtigt blæse nedfaldet plantemateriale væk fra din have, terrasse, indkørsel eller dine bede. På den måde undgår du både, at det er glat på terrassen og i indkørslen, eller at græsplænen og bede flyder med uskønt plantemateriale, der også kan påvirke væksten af andet grønt.

Hos Havesektionen hjælper vi dig med at blive klogere på, hvad en løvblæser er, og hvordan du kan drage nytte af den i dit havearbejde. Derudover guider vi dig til de bedste løvblæser tilbud, så du finder nogle af markedets bedste priser på netop dén løvblæser, der matcher dine behov og forventninger bedst muligt. Så er du på jagt efter en løvblæser i høj kvalitet og til gode priser, er du endt det helt rigtige sted, for her på siden er det netop vores mærkesager.


Hvad er en løvblæser?

Det kan være både tidskrævende og anstrengende at holde haven fri for nedfaldent plantemateriale om efteråret, men hvis din græsplæne og dine bed skal ånde, er det nødvendigt at fjerne det. For slet ikke at tale om risikoen for at glide i nedfaldent plantemateriale, som er blevet smattet efter regn og fugt, på terrassen eller i indkørslen. Hvis du er træt af at rive det nedfaldne plantemateriale sammen igen og igen, er en løvblæser måske netop det redskab, du står og mangler.

En løvblæser er nemlig et effektivt redskab til at samle plantemateriale fra stort set alle overflader. Du finder både løvblæsere, som kun kan blæse plantematerialet væk, samt maskiner hvor man har kombineret en løvblæser og -suger, således de både kan blæse plantematerialet væk eller suge det op, alt efter behov.

Vælger du at investere i en løvblæser, som f.eks. Makita DUB361Z 2x18V løvblæser der kun har til formål at blæse plantemateriale væk, kræver opsamlingen lidt manuelt arbejde, hvorimod den kombinerede løvblæser og -suger blot skal tømmes, når den bliver fuld.

Løvblæser

Vi har fundet den til gode priser hos disse forhandlere:

 

→ Set til 837 kr. hos Proshop.dk

→ Set til 1.084 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 1.084 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 1.111 kr. hos Homeshop.dk

→ Set til 1.187 kr. hos 10-4.dk


Hvilke fordele er der ved en løvblæser?

Løvblæseren er velegnet til at holde haven og græsplænen pæn og præsentabel, men der er faktisk også andre gode grunde til at tilføje løvblæseren i dit haveskur. Løvblæseren er nemlig også med til at holde din have sund.

Når du holder græsplænen fri for afklippet græs og andre plantedele, plejer du nemlig din græsplæne og forebygger mos og hvide pletter på græsset. Det er ikke kun gødning og andre kemiske stoffer, som kan være årsag til f.eks. svampeangreb. Ved at benytte en løvblæser fratager du også dræbersnegle og andre skadedyr deres lune og fugtige gemmesteder, når du fjerner de fugtige plantebunker, hvor dræbersneglene har for vane at lægge deres æg.

Udover at løvblæseren kan fjerne nedfaldent plantemateriale og græs, kan den faktisk også fjerne meget mere end dét. Den kan også effektivt fjerne grankogler og mindre kviste, som både kan ligge og genere på græsplænen eller terrassen.


En løvblæser med benzin af orkanstyrke

Lige så snart du tænder en løvblæser, kan du mærke, der er store kræfter på spil. Det gælder både i forhold til støj- og hastighedsniveau. Generelt blæser en løvblæser med en hastighed på mellem 200 og 400 km/t, og det er markant stærkere end orkanstyrke, som ligger på omkring 117 km/t. Der er altså stor kraft i en løvblæser, som eksempelvis denne fra Bosch med en høj lufthastighed på 210 km/t, der især er velegnet til større haver og områder. Denne har vi fundet hos disse forskellige forhandlere, til forskellige priser:Billig løvblæser

→ Set til 407 kr. hos 10-4.dk

→ Set til 407 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 407 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 466 kr. hos Proshop.dk

→ Set til 470 kr. hos Homeshop.dk

→ Set til 489 kr. hos ComputerSalg.dk

→ Set til 526 kr. hos Wattoo.dk

Bedste løvblæser

Det er heller ikke uden grund, man skal sørge for at holde mundstykket (eller teleskoprøret) væk fra dyr, mennesker og andre skrøbelige ting som f.eks. glas og vinduer. Du risikerer nemlig at skade ting eller andre med den enorme kraft, der kan ligge i en løvblæser. Det er dog ikke alle løvblæsere, som har så høje hastigheder. Dewalt akku løvblæser DCM562PB har en hastighed på 144 km/t, hvilket gør den særdeles egnet til en hurtig rengøring af en mindre have. Du finder denne hos disse forhandlere til de bedste priser:

→ Set til 1.049 kr. hos Proshop.dk

→ Set til 1.157,2 kr. hos 10-4.dk

→ Set til 1.304 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 1.304 kr. hos Frishop.dk


Løvblæser bedst til prisen

Jo større et område du skal dække, desto mere kraft og hastighed bør din løvblæser have. Ryobi 18V one+ OBL1820H hybridløvblæser har en hastighed på hele 250 km/t. Den er især velegnet, hvis du gerne vil have en effektiv og hurtig oprydning. Vi har fundet denne løvblæser til de bedste priser hos disse forskellige forhandlere:

→ Set til 665 kr. hos Proshop.dk

→ Set til 704 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 704 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 712 kr. hos ComputerSalg.dk


Er der regler for brug af en løvblæser?

Som du kan læse, kan der være stor kraft i en løvblæser. Denne kraft, som fremkalder luftstrømmen, er dog også med til at skrue støjniveauet op. Hvem har efterhånden ikke passeret en lokal havemand og holdt sig for ørene, når personen har tændt for én af sine mange maskiner? Eller oplevet at søndagsfreden bliver brudt, fordi naboen afprøver sit nye legetøj? Det er ikke kun hækkeklippere og græsslåmaskiner, der giver en lyst til at holde sig for ørene, men derimod også løvblæsere. Af den grund er det heller ikke mærkeligt at se gartnere og kommunale havemænd smide et par høreværn på, inden de tænder for løvblæseren.

Heldigvis er der kommet flere modeller med et lavere støjniveau på markedet, så du undgår at blæse trommehinderne ud, når du tænder for din løvblæser. Det er faktisk et lovkrav, at hvis du arbejder professionelt med maskiner som eksempelvis en løvblæser, skal du benytte høreværn, hvis lydniveauet overstiger 85 decibel. Dette er vel at mærke målt under høreværnet.


Overvejelser inden køb af ny løvblæser

Der findes løvblæsere i forskellige prisklasser, og du finder dem både fra nogle få hundrede kroner og opefter. Det er klart og tydeligt, der er prisforskel, men hvad er årsagen til denne prisforskel? Ligesom med mange andre typer havemaskiner findes der også løvblæsere i forskellige kvalitet og til forskellige arbejdsopgaver. Derfor er det også vigtigt at gøre sig nogle grundige overvejelser om, hvilke typer opgaver der skal løses. Nedenfor finder du 4 punkter, som du med fordel kan vende med dig selv, inden du investerer i en ny løvblæser.

Hvor tit skal et areal ryddes, og hvor stort er det?

Løblæser bedst i testStørrelsen på arealet, du skal dække, har stor betydning for, hvilken type løvblæser du skal vælge. Er du eksempelvis professionel havemand, skal du sandsynligvis ofte dække flere større arealer. I sådan en situation bør du gå efter en effektiv løvblæser med kraft og seks forskellige lufthastigheder som f.eks. Makita DUB362Z akku løvblæser, hvilket gør den særdeles velegnet til professionel brug. Fundet hos disse forhandlere:

→ Set til 1.129 kr. hos Proshop.dk

→ Set til 1.163 kr. hos ComputerSalg.dk

→ Set til 1.557 kr. hos Homeshop.dk

→ Set til 2.000 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 2.000 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 2.210 kr. hos 10-4.dk

Du skal dog også gøre op med dig selv, hvorvidt du skal have fingrene i en benzin-, el- eller batteridreven løvblæser. En løvblæser med batteri har nemlig en begrænset driftstid, indtil den skal lades op, hvorimod en løvblæser med el kan køre, så længe der blot er en strømkilde i nærheden. De benzindrevne løvblæsere er omvendt kendt for deres enorme kraft, men omvendt larmer de også mere end de andre modeller og er tungere i vægt.

Hvilken type underlag skal du rengøre, og stiller det krav til maskinens effekt?

Udover du naturligvis skal have arealets størrelse og hyppighed in mente, skal du også sørge for at vælge din løvblæser ud fra, hvilken type underlag du har. Der er eksempelvis stor forskel på, hvorvidt løvblæseren skal rydde op på stier i fugtige skovområder eller på store græsarealer kontra på veje, fortove og terrasser. I fugtige områder kan det nedfaldne plantemateriale hurtigt selv blive vådt og tungt, hvilket stiller krav til maskinens effekt. Har du behov for en løvblæser til sådanne typer opgaver, bør du gå efter en maskine med stor kraft, som kan blæse selv det mest fugtige og tunge plantemateriale væk.

Kan du selv opsamle plantematerialet, eller skal maskinen også kunne hjælpe med det?

Dette er netop punktet, hvor en løvblæser og løvsuger adskiller sig tydeligst fra hinanden. Er du på udkig efter en løvblæser, skal du selv stå for at opsamle plantematerialet løbende.

LÆS OGSÅ: Løvsuger guide – Står du og mangler en løvsuger til de nedfaldne blade?

Ønsker du til gengæld, at maskinen også står for den del, skal du kigge nærmere på en kombineret løvsuger og -blæser som eksempelvis Einhell GE-CL 36 Li E, som har en smart opsamlingspose, der gør det nemt opsamle plantematerialet. Denne kombinerede løvblæser/-suger har vi fundet til markedets bedste priser hos disse udvalgte forhandlere:

Løvbæser på batteri→ Set til 699 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 699 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 725 kr. hos 10-4.dk

→ Set til 799 kr. hos Globaltools.dk

→ Set til 799 kr. hos Homeshop.dk

→ Set til 814 kr. hos Proshop.dk

Skal maskinen drives af el, batteri eller benzin?

Dette er også ét af de afgørende punkter, da det kan få betydning for prisen på din kommende løvblæser. Der er fordele og ulemper ved alle tre, men valget afhænger helt og holdent af dine behov og forventninger til en kommende løvblæser. I afsnittene nedenfor går vi i dybden med, hvordan batteri-, el- og benzindrevne løvblæsere adskiller sig fra hinanden, så du kan blive klogere på, hvad du skal på udkig efter.


Løvblæser med batteri

En løvblæser med batteri er særdeles velegnet til større opgaver med større rækkevidde. Du skal nemlig ikke have den tilkoblet en ledning, mens du arbejder. Derudover er den også lettere at bære rundt på end f.eks. en benzindrevet løvblæser.

Én af de primære ulemper ved en batteridrevet løvblæser er, at batteriet har en begrænset arbejdstid. Batteriets arbejdstid afhænger af den enkelte producent og model, men i gennemsnit har de en driftstid på 30-60 minutter. Skal du dække et større areal, bør du derfor overveje at investere i et ekstra batteri, således du nemt og hurtigt kan bytte rundt, når det første løber tør for strøm.


Løvblæser med benzin

En løvblæser med benzin er fordelagtig til større opgaver – også med større rækkevidde. Akkurat som det gør sig gældende med en batteridreven løvblæser. Ikke desto mindre har en løvblæser med benzin hverken brug for en strømkilde, og du skal heller ikke bekymre dig for, at batteriet løber tør undervejs. De er også kendetegnet ved at have mere kraft og være mere effektive.

Ulemperne ved en benzindrevet løvblæser er til gengæld, at de typisk larmer mere end batteri- og eldrevne løvblæsere. Derudover er de typisk også tungere, hvorfor du bør tænke ergonomi ind i dit valg af løvblæser – især hvis du har store og længerevarende opgaver. Hvis du er interesseret i en løvblæser med benzin, bør du kigge efter en med bæresele eller lignende.

Løvblæser benzin

F.eks. har løvblæseren McCulloch GB 355 BP justerbare og komfortable skulderseler, hvilket gør arbejdet mere ergonomisk korrekt. Denne finder du bl.a. hos disse forhandlere, som vi har fundet frem til har nogle af markedets bedste priser på denne model:

→ Set til 1.690 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 1.690 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 1.728 kr. hos Proshop.dk

→ Set til 1.728 kr. hos ComputerSalg.dk

→ Set til 1.756 kr. hos Homeshop.dk


Løvblæser med el

En løvblæser med ledning henvender sig primært til dig, der har nogle småopgaver på terrassen, i haven og i indkørslen. Du skal dog sørge for, du er tæt på en stikkontakt og eventuelt har en forlængerledning til rådighed. Det smarte ved den elektriske løvblæser er, at du slipper for at bekymre dig for, hvorvidt batteriet løber tør for strøm eller benzin. Dertil er en elektrisk løvblæser også lettere i vægt. Den har nemlig hverken batteri eller motor, der vejer ekstra.

Makita UB1103 er en løvblæser med ledning, og en lille handy model. Det er en kombineret løvblæser og -suger, der gør det nemt at klare rengøring af havemaskiner eller småopgaver udendørs. Denne fås til de bedste priser hos disse forhandlere:Løvblæser tilbud

→ Set til 1.201 kr. hos Homeshop.dk

→ Set til 1.369 kr. hos Byghjemme.dk

→ Set til 1.369 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 1.804 kr. hos Wattoo.dk

Ulempen ved en løvblæser med ledning er, du hele tiden skal sørge for at have en stikkontakt inden for rækkevidde, og der vil eventuelt også være behov for en forlængerledning. Det gør den derfor ikke særligt velegnet til større haveopgaver med større rækkevidde. Hér vil en løvblæser med batteri eller benzin være at foretrække.


Lad os hjælpe dig med at finde en ny og billig løvblæser

Hos Havesektionen hjælper vi dig med at finde en ny løvblæser, som både matcher dine behov og dit budget. Uanset om du er på udkig efter en løvblæser til professionelt eller privatbrug, guider vi dig til sider på internettet. På den måde kan du finde de billigste løvblæsere fra et væld af producenter. Vi anbefaler kun de bedste forhandlere, som er kendt for at levere gode kvalitetsprodukter til skarpe markedspriser.

Du kan derfor trygt bestille din nye løvblæser på batteri, benzin eller med ledning hos forhandlerne. Alle online byggemarkeder og webshops har et bredt udvalg af løvblæsere fra forskellige anerkendte producenter. Det gør det muligt for dig at finde netop den løvblæser, du har behov for.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering