Den komplette løvsuger guide – Står du og mangler en løvsuger til de nedfaldne blade?

Den komplette løvsuger guide – Står du og mangler en løvsuger til de nedfaldne blade?

30/08/2020 0 Af Morten

Hvis du har en stor have med mange hække eller træer, kan det være nødvendigt med en løvsuger, for der findes ikke noget værre end at stå med en rive og samle blade sammen selv. En løvsuger kan sammenlignes lidt med en støvsuger, da den suger nedfaldne blade og andet op fra jorden, ligesom en støvsuger suger støv.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have

Der findes også noget, der kaldes en løvblæser, som blæser bladene sammen, hvorfor det er nemmere at samle dem op med hænderne bagefter. Oftest vil en løvsuger også have en blæse-effekt, og derfor har vi valgt kun at lave guiden om løvsugerens forskellige funktioner og features.


Hvad er en løvsuger?

Det er rigtig dejligt at kunne få en hjælpende hånd til de nedfaldne blade, da der om efteråret falder rigtig meget ned på jorden, og det kan være svært at få bladene væk fra græsplænen. Med en løvsuger sørger du for, at du holder din græsplæne sund, da den ikke er dækket til.

Når en græsplæne er dækket til, vil den have nemmere ved at få store plamager med mos eller danne hvide pletter, hvilket de fleste meget gerne vil undgå. Derudover sørger du for, at dræbersnegle ikke har noget at gemme sig i, hvilket også er en stor fordel for ikke bare din græsplæne, men hele haven.

Dræbersnegle og deres æg kan nemlig godt lide at gemme sig i bunker af blade, hvilket du kan forebygge ved hjælp af en løvsuger.


Bosch ALS 25: En løvsuger med høj lufthastighed

En løvsugers hastighed eller kraftfuldhed bliver beregnet ved hjælp af lufthastigheden i kilometer i timen. Der skal være en god hastighed på en løvsuger, så du kan suge mere end bare blade op. Når du har en god, kraftfuld løvsuger, kan den nemlig også suge grene, kviste, grankogler og nåle op fra jorden.

Det kan derfor være en god idé at finde en løvsuger med en høj lufthastighed, da du på den måde sikrer dig en løvsuger, som virkelig gør arbejdet for dig.

Du kan få en rigtig kraftfuld løvsuger fra Bosch, som både kan suge bladene op, men også blæse bladene sammen. Dens gennemsnitlige lufthastighed ligger mellem 280-300 km/t, hvilket er super flot og kraftfuldt for en løvsuger. Når en løvsuger er så kraftfuld, vil den også kunne samle vådt løv, hvilket helt sikkert er en fordel i det danske efterårsvejr.

LøvsugerDerudover samler den jo bladene op, og den samler bladene (eller grene, kogler mm.) i en pose, der kan rumme 45 liter. Bosch har tænkt over detaljen, hvorfor du kan finde en ergonomisk maskine, der kun vejer 4,4 kg. Du kan finde denne maskine hos blandt andet disse forhandlere:

→ Set hos Homeshop.dk til 545 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 618 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 649 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 649 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 657 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 720 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 866 kr.

Både Trustedreviews.com og Independent.co.uk har begge lavet en løvsuger test af Bosch ALS 25, hvor den har fået fine anmeldelser. Du kan derfor godt forvente god kvalitet og et fint og ryddeligt resultat med en løvsuger fra Bosch.


Hvilken motor har en løvsuger?

For at en løvsuger skal kunne suge og blæse, har den selvfølgelig også en motor. Det er meget forskelligt, hvad motoren er drevet af, men det kan blandt andet være benzin, elektricitet eller batteri.

Ovenstående fra Bosch er drevet af el, hvilket mange løvsugere er, men du vil også nemt kunne finde nogle på benzin og batteri. Der er ikke noget, der er det mest foretrukne, da der både er fordele og ulemper ved alle typer.


Texas BVC 2800: Løvsuger på el

Billig løvsuger

→ Set hos Texas.dk til 699 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 699 kr.

Når du har en løvsuger, der bruger el, vil det sige, at du hele tiden skal have styr på ledningen.

Lige med denne maskine gør det ikke så meget, da en løvsuger ikke skærer noget over, men du skal alligevel have styr på den, så den ikke bliver viklet rundt i hele haven.

En kæmpe fordel ved el er, at du er sikker på, at den altid fungerer og strøm, så du kan bruge den, når du gerne vil bruge den.

Nogle forhandlere anbefaler  løvsugere, som også suger og blæser på el. Den har en lufthastighed på 275 km/t, hvilket stadig er en høj lufthastighed. Ud over at være kraftfuld er den i en lavere prisklasse for løvsugere.


Ryobi RBV 26B: Løvsuger på benzin

En løvsuger på benzin har den fordel, at den oftest vil have en mere kraftfuld motor. Denne Ryobi RBV26B løvsuger på benzin har en lufthastighed på 320 km/t, hvilket er rigtig kraftfuldt. Derudover har den en opsamlingspose på 40 liter, hvor den kan kompostere 12 liter til en liter, hvilket er virkelig godt.

Bedste løvsugerKompostere betyder, at de store blade og andre nedfaldne sager bliver kværnet, så de kommer til at fylde mindre i posen, hvor de derefter kan komme i din kompostbunke og nemmere blive brugt som kompost til dine bede, når vinteren er ovre.

→ Set hos Proshop.dk til 904 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.599 kr.

En anden fordel lige ved denne løvsuger er, at den kun vejer 4,3 kg, hvilket er let for en benzin løvsuger. En ulempe ved en løvsuger på benzin er, at den ikke er så miljøvenlig som de to andre typer. Den vil også larme mere, da en benzinmotor har tendens til at have et højere støjniveau end andre motorer.


Black+Decker GWC3600L20-QW: Løvsuger på batteri

En løvsuger på batteri er derimod miljøvenligt, da du hele tiden kan genoplade batteriet. Oftest vil du kunne bruge et batteri fra samme mærke til deres andre maskiner, hvilket kan være en fordel, da du så kan udskifte det flade batteri med et nyt, opladt batteri.

LÆS OGSÅ: Den ultimative hækkeklipper guide: Spar tid og kræfter med den rette hækkeklipper

Man skal selvfølgelig lige være opmærksom på batteriets spænding, men det kan lade sig gøre, hvis batterierne har samme spænding. Black & Decker har lavet en super god akku løvsuger, nemlig Black+Decker GWC3600L20-QW. Den har et støjsvagt design, hvilket dine naboer måske synes godt om.

Bedst i test løvsuger→ Set hos Frishop.dk til 1.391 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.391 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.430 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.799 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.846 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.939 kr.

Independent.co.uk har lavet en test, hvor en Black & Decker løvsuger har fået meget ros. Løvsugeren fra testen bliver ikke solgt i Danmark, men denne løvsuger fra Black & Decker har matchende funktioner, hvorfor vi helt sikkert kan stå inde for dens kvalitet.

Når du køber en løvsuger på batteri, skal du være opmærksom på prisen. Hvis den lyder meget lav, kan det være grundet, at du skal købe batteri og lader ved siden af.

Dette kan både være en fordel for de forbrugere, der allerede har en del batterier fra mærket, men det kan også gøre løvsugeren dyrere, hvis man ikke har nogen batterier i forvejen, og man derfor skal til at købe både batteri og oplader ved siden af løvsugeren.


Er det vigtigt at finde en løvsuger med kværn?

Nogle løvsugere har den funktion, at de kan kværne det, den suger op, hvilket helt sikkert kan være en fordel. Det kan være en fordel, idet der bliver mere plads i posen, når de nedfaldne blade og grene blive kværnet. Derfor skal du ikke til at tømme posen hele tiden, og det er blevet nemmere at kompostere.

Når du finder en løvsuger med kværn, vil du nemt og hurtigt kunne smide resterne i din kompostbunke, hvor du efter vinteren kan bruge det som næring til dine bede i haven.

Du kan finde forskellige typer af kværne, som kværner forskelligt. Nogle vil kværne 10:1, mens andre kværner 11:1 eller 12:1. Det betyder, at den kan kværne 12 liter blade ned til at fylde en liter, hvilket jo kun kan være fordelagtigt. Den typiske kværn arbejder med størrelsesforholdet 10:1, og det vil også være nok til en helt almindelig have.

Ovenstående modeller, Bosch ALS 25 og Ryobi RBV26B, har begge kværne, men du kan også få en akku løvsuger med kværn.

Einhell 18V GE-CL 36 Li-Solo, som er en kvalitetsløvsuger med kværn, er en af vores favoritter. Den er nemlig drevet af batterier, som du dog skal tilkøbe ved siden af. Det er en børsteløs motor, hvilket vil sige, at den bruger en elektrisk kommutator i stedet for en mekanisk. Den findes bl.a. hos disse forhandlere:

Løvsuger bedst til prisen→ Set hos ComputerSalg.dk til 687 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 699 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 699 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 725 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 799 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 799 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 809 kr.

Dette gør blandt andet, at motoren ikke bliver så varm og kan holde sin kvalitet i længere tid – altså den bliver ikke slidt lige så hurtigt som en motor, der ikke er børsteløs.

Den er let med en vægt på 3,38 kg, hvorfor den vil være nem at bære rundt i haven. Den har en pose med plads til 45 liter, hvilket er meget normalt for en løvsuger.

LÆS OGSÅ: Kompostkværn guide – Her finder du den helt rigtige kompostkværn

Det er op til dig, hvorvidt du gerne vil have en løvsuger med kværn. Hvis du har en god stor have eller et stort område, hvor der skal fjernes nedfaldne blade og kviste, kan det være en god idé at finde en med en kværn.

Det er en luksus, som du godt kan leve uden, men det er helt sikkert også dejligt at have. Oftest vil en løvsuger med kværn ikke koste mere eller mindre end en løvsuger uden, hvorfor det ikke skal være prisen, som holder dig tilbage.


Løvsuger på tilbud

Løvsugere bliver hele tiden fornyet, hvorfor det også kan ske, at du kan finde en løvsuger på tilbud. Nogle gange kan det være en god idé at se efter en løvsuger, når det er uden for sæson, da det typisk er der, hvor butikkerne sætter dem på tilbud. De ved, at der kommer nye modeller til efteråret, hvorfor de skal have solgt ud af de gamle.

Så hvis du er en tilbudsjæger og synes, at det er lige meget med, at det er en ældre model, kan du finde løvsugere på tilbud. Hvis du alligevel gerne vil have en billig løvsuger, men der ikke er nogen på tilbud, kan du også finde forhandlere, der prismatcher.

Mange af vores kvalitetsforhandlere har prismatch på enten hele deres varesortiment eller på noget af det. Du kan derfor være heldig at få en god pris på en vare, hvor du også er sikret en god og sikker handel. Prismatch kan du blandt andet finde hos 10-4.dk.


Løvsugernes ergonomi

Der findes mange forskellige typer af løvsugere, hvor der også ses mange forskellige måder at styre maskinen på. Du kan både holde maskinen i hånden, hvor du bare løfter vægten, hvilket kan være meget tungt over længere tid. Sørg derfor for, at sugeren ikke vejer alt for meget. Det vil sige, at det skal være en let løvsuger, hvis den er håndholdt.

Mange af de produkter, vi har taget med i guiden, har været maskiner, hvor du løfter den i hånden, men samtidig får du støtte fra skulderen, da du får en skulderrem med til den. Det er en stor fordel, da du løfter den med ryggen og styrer den med armen. Det vil vi helt sikkert anbefale, medmindre det er et mindre område.

Løvsugeren vil også – med god grund – blive tungere, jo længere du kommer med arbejdet i haven, hvilket man lige skal have in mente.

Hvis du gerne vil have en maskine, der er mere luksus end en skulderrem, kan du også finde løvsugere, hvor mange løfter dem som en rygsæk. Dette vil helt sikkert være en fordel, hvis du har et stort område, som du skal sørge for.

Løvsuger tilbud

McCulloch har lavet en løvblæser, som har opsamlingsposen på ryggen. Det gør den meget mere ergonomisk og nemmere at have med at gøre.

Den har vi fundet hos forskellige online forhandlere, til nogle af markedets bedste priser.

→ Set hos Frishop.dk til 1.931 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.931 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.971 kr.


Havesektionen.dk anbefaler kun kvalitet

Hos Havesektionen går vi meget op i kvalitet, hvorfor vi samarbejder med anerkendte kvalitetsforhandlere, der kan give dig en god pris på din nye løvsuger.

Vores bedste råd er, at du skal finde en løvsuger ud fra, hvor stort et område du skal rydde. Ud fra områdets areal og omfang kan du vurdere, hvor meget lufthastighed du får brug for, og hvor mange liter opsamlingsposen har brug for.

Husk også på, at mange løvsugere også har en blæsefunktion, hvis du mener, det er nemmere at samle bladene først, inden du suger dem. Det er en smagssag, som ofte afhænger af, hvor meget opsamlingsposen kan rumme.

LÆS OGSÅ: Løvblæser guide – Den ultimative guide til løvblæsere

Det vigtigste er, at løvsugeren har kraft nok til at gøre det hårde arbejde for dig, så du kan sørge for, at din græsplæne forbliver pæn og grøn.

Derudover er det en god idé at lave et komposthjørne til de opsamlede blade, så du kan bruge dem til foråret og give dine bede næring. Det er en nem og billig løsning, som du kan gentage hvert år.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering