Makita kompostkværn: Undgå turene på genbrugspladsen

Makita kompostkværn: Undgå turene på genbrugspladsen

26/08/2021 0 Af Morten

Gruer du også for søndagsturene til genbrugspladsen, hvor det næsten føles som om, at alle i nærområdet tropper op inden for præcis samme tidsinterval som dig? Hvis du kan nikke genkendende til det, bør du i den grad læse videre, for du vil blive præsenteret for et praktisk haveredskab, der kan spare dig for turene på genbrugspladsen, nemlig en Makita kompostkværn.

Med sådan en tilføjelse til dit haveskur vil du opleve, at søndagene bliver knap så stressende, og derudover kan du hurtigt og nemt komme af med dit haveaffald – og endda få gavn af komposten.


Makita kompostkværn UD2500Makita kompostkværn

Set hos 10-4.dk for 1.849 kroner

Der findes mange forskellige kompostkværne på markedet, og du kan blandt andet vælge en kompostkværn ud fra mængden af haveaffald. Genererer du store mængder haveaffald flere gange om året, er det en rigtig god idé at investere i en kraftig model, men er du derimod haveejer til en mindre have med små mængder haveaffald, kan du sagtens nøjes med en mindre model.

Hvis du endnu ikke er stødt på Makita, er det sandelig på høje tid. Makita er et både anerkendt og velkendt mærke, der blandt andet producerer maskiner til have- og skovbrug, og det er netop her, at deres kompostkværn 2500W UD2500 dukker op.

En Makita kompostkværn UD2500 er nemlig både let og nem at håndtere, men lad dig ikke snyde af størrelsen og vægten, for den har nemlig en enorm kraft på intet mindre end 2500W, der let kan kværne det meste.

Den benytter sig af valseprincippet til at snitte kompost, hvor dit haveaffald passerer gennem roterende valser, der snitter det i stykker. En Makita kompostkværn kan håndtere grene på op til 45 mm, og skulle du være uheldig, at en gren sætter sig fast i valsen, trækker maskinen selv grenen igennem.

Anskaf en praktisk og effektiv Makita kompostkværn

Er du en af dem, der døjer med meget haveaffald? Så fat mod. Makita kompostkværn UD2500 er klar til at redde alle typer kompostkriser, og når det kommer til mængden af kompost, er den udstyret med en opsamlerboks på intet mindre end 67 liter. Det betyder, at du ikke behøver at tømme boksen hele tiden.

Som med mange andre ting er der ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det betyder, at hvis du er på udkig efter en kompostkværn, der virkelig kan håndtere groft haveaffald uden problemer, så kan det godt betale sig at investere lidt flere penge i sådan en. Derudover har Makita kompostkværn et lydtrykniveau på 74,88 dB og et lydeffektniveau på 97 dB, hvilket befinder sig i den højere ende, men da der ikke er tale om vedvarende støjbelastning, skal du ikke bekymre dig ifølge BFA.

  • Læs også vores komplette kompostkværn guide her

Makita UD2500 er en kompostkværn med en utrolig ydeevne, der garanterer dig en effektiv følgesvend med lang levetid. Du skal altså ikke være bekymret for overbelastning, da kværnen er beskyttet imod netop det med en indbygget sikkerhedsafbryder, der ved termisk overbelastning aktiveres automatisk.

Med en Makita kompostkværn er du sikret en havemaskine, der klarer det sure arbejde og ligeledes bidrager med en grønnere have for både dig og dine planter. Den bliver en uundværlig havepartner, hvis du er på udkig efter en solid maskine med stor opsamler, der samtidig også er brugervenlig og let at flytte rundt på med sin vægt på kun 27,6 kg.


Kompostering er guld for både dig og din have

Uanset om du synes om det eller ej, så skal din have altså plejes, så den både står flot, men også kan blomstre og spire i fuldt flor. Når du begynder projekt ”gør-haven-forårsklar” indebærer det typisk en del haveaffald som kviste, blade, grene og hækafklip, som fylder en del.

Langt de fleste begynder at pakke haveaffaldet i poser for derefter at køre det på genbrugspladsen, og nogle brænder det endda også af. I forhold til afbrænding er der dog en række forskellige regler for afbrænding i by- og landzoner, og dem skal du sørge for at tjekke hos Miljøstyrelsen.

Hvis du vælger at pakke haveaffaldet i poser, risikerer du ikke bare at bruge tid på dét, men som tidligere skrevet ender du også med at bruge tid på at køre det på genbrugspladsen. Og hvem vil ikke gerne spare den tur?

Genbrug dit affald

I stedet for at se på dit haveaffald som… Ja, affald… Så bør du se det som næring til din have og i sidste ende dig. For hvis du komposterer dit haveaffald, bliver det til en nærende og skøn jordforbedring, der både gavner planterne og dyrene i din have og ikke mindst dig. Hvis du har et bed med grøntsager eller en urtehave, kan du nemlig bruge kompost til at gøde dine grøntsager og urter.

Af netop dén grund skal haveaffaldet blive i din have og ikke ende på en genbrugsplads, hvor det går til spilde.

Og det er her, Makita kompostkværnen kommer ind i billedet! For ved at bruge en kompostkværn kan du både lave grov og fin flis ud af dit haveaffald, som både kan bruges som et jorddække eller lægges på kompostbunken i efterårs- og vintermånederne.

En kompostkværn er altså en smart og effektiv maskine, der findeler dit haveaffald, så det er bedre egnet til kompostering. Der findes en lang række forskellige kompostkværne på markedet, men de fleste fungerer ved, at du putter dit haveaffald i en tragt, som føres gennem en kværn med snitteknive.

Nederst på kompostkværnen kommer det grov- eller fintsnittede haveaffald til sidst ud i en praktisk boks.

Gør havearbejdet til en ren fornøjelse

Og det mener vi faktisk i ordets bogstavelige forstand. Når du anskaffer dig en kompostkværn som den populære Makita UD2500, får du ikke bare en effektiv maskine, der gør arbejdet til en ren fornøjelse, du får også en maskine, der giver nyt liv til din have.

Hvis du ønsker at gøre havearbejdet endnu nemmere, kan du også overveje at smide penge efter en robotplæneklipper. På den måde får du en græsplæne, der slår sig selv. Eller… I hvert fald er det ikke dig, der slår den, men en af de smarte robotplæneklippere, der findes på markedet. Du kan læse mere om forskellige robotplæneklippere i denne guide, hvor vi gennemgår en række forskellige modeller.

Som tidligere beskrevet er der store fordele ved kompost, og det er simpelthen en skam at snyde din have for disse. Du får nemlig en have, der blomstrer i fuldt flor, hvilket er win-win for alle.

Kort sagt vil Makita kompostkværnen være en sand fornøjelse for alle haveejere, hvilket i særdeleshed skyldes dens store og praktiske opsamlerboks på 67 liter samt god håndtering af større grene på op til 45 mm og ikke mindst større mængder haveaffald.

Når du investerer i en kompostkværn af denne type, kan du vinke farvel til travle søndage på den lokale genbrugsplads og i stedet byde køreture i nærområdet velkomne.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering