Markiser – Den ultimative guide til markiser til ethvert behov

Markiser – Den ultimative guide til markiser til ethvert behov

25/03/2022 0 Af Camilla

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Markiser kan forlænge dit hus eller lejlighed væsentligt – give dig et ekstra rum til at nyde de lange danske sommeraftener.

En god markise kan både holde regn og kulde lidt på afstand. Du kan derfor sidde ude i flere dage om året og længere ud på aftenen. Har du et sydvendt hus og en sol, der derfor står direkte ind, skærmer markisen også for de blændende solstråler og for varmen.

Det er dejligt med masser af sol, især herhjemme i Danmark, hvor det kan være lidt knapt med solen. Men der kan også blive ulideligt varmt, hvis solen står lige på. Så er det nærmest nødvendigt med en markise.


Forskellige typer markiser

Er du på jagt efter en markise, kan du med fordel læse med her. Der findes forskellige markiser alt efter, hvad de skal bruges til, og hvor de skal sættes op. De kategoriseres ofte inden for disse fem typer

  • Knækarmsmarkiser
  • Fritstående markiser
  • Vinduesmarkiser
  • Pergolamarkiser
  • Markiser til campingvogne og autocampere

Der findes også åbne, halvlukkede og helt lukkede markiser inden for disse kategorier. De åbne er de billigste markiser. De halvlukkede og helt lukkede markiser beskytter dugen og metalarmene for regn og sol, når den ikke anvendes, og de holder derfor i længere tid.

På denne side har vi samlet en række forskellige markiser fra forskellige leverandører, så du bedre kan danne dig et overblik over hvilken slags, der passer bedst til dig, til din have eller terrasse og til din pengepung.

Det er helt sikkert en god investering at få købt den rigtige markise. Så får du lige lidt mere ud af det danske sommervejr, og du sikrer dig en mere komfortabel temperatur indenfor.


Markiser – priserne varierer meget

Der findes en hel del forskellige udbydere på markedet, både i Danmark og i udlandet, som sælger gode markiser til rimelige priser. Alt afhængig af størrelsen samt vind- og vejrforhold kan du få markiser helt ned til lidt mere end 1.000 kr. Det er simple og smalle markiser, der tjener sit formål og er nemme at sætte op.

De betjenes manuelt med en jernstang. Skal du derimod have en større og meget solid og holdbar markise, der kan holde til lidt af hvert, skal du op i en lidt anden priskategori. Disse markiser ligger på alt fra ca. 10.000 kr. og op til 60.-70.000 kr.


Markiser til terrassen

Du kan finde mange forskellige forhandlere, der sælger markiser af forskellig art, til din terrasse og til haven. Vi har her kigget på nogle af de førende forhandlere, som har kvalitetsdygtige priser og både billigere, simple modeller og de dyrere, store og kraftige modeller.

Hos disse følgende forhandlere kan du se et større udvalg, få gode råd, se videoer om montering mm. De har ofte også varen på lager, sender hurtigt og tilbyder gratis fragt. Her hos disse forhandlere kan du finde markiser, som du selv kan sætte op. De smalle og mere simple af modellerne kræver ikke så megen viden og håndelag.

Dem kan du oftest sætte op enemand, til de lidt større kræver det to mand. Hvis du ikke selv kan sætte din markise op eller montere den, kan du sagtens finde et firma, der også kommer ud og hjælper med det. Det skal du selvfølgelig også betale for. I nedenstående har vi samlet en række forskellige markiser fra disse forhandlere i forskellige prisklasser, og vi giver dig lidt information om modellerne og deres anvendelse.


Markise til campingvogn

Det er ikke kun til huset eller haven, at en markise kan være nyttig og dejlig at have. Det kunne også være, at du er på jagt efter en markiser til campingvogn eller dit motorhome. Her er det også rigtig smart med ekstra skygge og lidt læ for regnen. På den måde kan du stadig sidde ude, selvom solen bager ned, eller det drypper lidt. Hvis du er på farten, er det smart at vælge en markise, der hurtigt og nemt kan rulles ud og ind.

Står din campingvogn derimod et fast sted, er det knapt så vigtigt. Den kan hænge ude hele året, men du rådes dog til at skrue den af og tage den ind, når du ikke er der.

markiser til campingvogn

Billige markiser

De billigste markiser på markedet er typisk standardmarkiserne. De har standardmål og farver, og du kan som regel finde en, der passer lige præcist til dig, dit behov og til dit hus. Du kan vælge mellem forskellige billigere modeller. De allerbilligste er som oftest åbne markiser og kommer uden motor.

De fungerer rigtig fint og beskytter dig mod solen og lidt for regnen. Du kan også finde billigere modeller, der fås med halv- og hellukkede kassetter og med motor, så du nemt kan køre dem ud og ind.


Outfit Markise Manuel

Specifikationer 

Type: Knækarmsmarkiser

bedste markise

Der er forskellige forhandlere af billige løsning nu og her. Her finder du mange forskellige små og store markiser, og du kan bestille direkte online og få dem leveret. En fin og simpel markise kunne være denne Outfit Markise Manuel, som hører under kategorien knækarmsmarkiser.

Den kommer med en kassette, som skal monteres på mur eller træværk og trækkes ind og ud manuelt. Den er lavet i polyester og fås i forskellige størrelser og forskellige farver såsom hvid og taupe, antracit og hvid.

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.100 kr.

Lucia Markise

Specifikationer

Type: Knækarmsmarkiser

billige markiser

Coop er også en af de billigste forhandlere på markedet. Her finder du et udvalg af markiser, der minder om ovenstående. Fx denne Markise – Lucia, som fås i hvid/grå. Den er i aluminium og polyester og kommer med en drejestang, som skal bruges til manuelt at rulle dugen ud og ind. Vær opmærksom på at beslag ikke følger med kassetten.

Den har vi fundet hos flere forskellige forhandlere, så du kan finde den bedste pris lige nu:

Brugere giver denne gode anmeldelser og er tilfredse med den til prisen. Så er du ude efter en billig markise, der fungerer, og som er nem at sætte op, er disse produkter et godt bud.

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.599 kr.
Set til
2.195 kr.

Bestsellere fra Homeshop og Moreland

billig markise
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.199 kr.

På Homeshop kan du finde en af markedets billigste markiser. Denne helt simple og funktionelle Markise Antracit med håndsving kan monteres på mur eller væg. Og som flere af Homeshops markiser vurderes den som bestseller.

manuel markise

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.299 kr.

På Moreland.dk kan du også finde billige markiser såsom denne åbne markise, også kaldet en Essence-markise med en cremefarvet polyesterdug.

Det er en klassik åben markise med flæsedug og drejestang. Den er nem at rulle ind og ud, og det anbefales at den rulles ind i regnvejr, så dugen holder længere.

Denne standardmarkise fås i cremefarvet og i grå, og den fås ligeledes i forskellige størrelser, så det skulle være nemt at finde en, der passer til din terrasse.


Knækarmsmarkiser med motor

Knækarmsmarkiser er de mest brugte markiser på markedet. De har en arm, der kan knække på midten, og det er på den måde markisen trækkes ind og ud.

En knækarmsmarkise kan monteres direkte på muren eller træværket og kræver ikke noget stativ omkring sig. Det er nemt og smart. Man skal dog være opmærksom på, at denne slags ikke kan klare så megen vind. Blæser det mere end 5-6 m/s, skal den trækkes ind. De ældre modeller skal trækkes ind med et håndsving. De nyere er ofte motoriseret og lavet med automatisk ind- og udtræk.

Ønsker du en automatisk en af slagsen, kan du se nærmere på denne Outfit Markise med Motor.

markiser med motor
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
7.999 kr.
Set til
7.600 kr.
Set til
7.999 kr.

De bedste og mest holdbare markiser

Ligesom alt andet skal du grave lidt dybere i din pengepung, hvis du skal have en rigtig solid, holdbar og funktionel løsning, som passer lige ind i dit behov.

Du kan sagtens finde en markise til billige penge, og som også kan fungere for dig og give dig skøn skygge, når solen står på. Er du dog mere til virkelig god kvalitet og mere holdbare markiser, findes der også rigtig mange modeller.

De hellukkede og motoriserede modeller giver dig en løsning, der holder i mange år – uanset vind og vejr. Dug og arme er beskyttede, og så er den nem at rulle ud og ind.


Markiser med motor

Foretrækker du en med motor, kan f.eks. denne Markise med motor – Liana, som kommer med fjernbetjening og fuld kassette, som beskytter dug og arme, når du ikke anvender markisen, være en god løsning.

bedste markise til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
8.400 kr.

Homeshop kan prale med at være årets e-handler 2020. De får gode anmeldelser og er leveringsdygtige i både de billige og de mere dyre modeller.

Tjek f.eks. denne flotte Markise Madrid Alustel Anthracit Dug, som er hellukket og med motor og trådløs fjernbetjening for nem betjening. En luksusmarkise til den kræsne bruger og til din store terrasse, der kan benyttes hele året rundt. Denne fås hos forskellige online forhandlere.

markise tilbud
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
16.995 kr.

En anden luksusmodel fra Homeshop er denne Markise Palma – også i kraftigt materiale og et hvidt stel med en dug i naturfarve.

markise forhandler
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
24.995 kr.

Begge markiser fås i forskellige farver dug og stel og i flere størrelser. Der medfølger desuden beslag, bolte og skruer i rustfrit stål.

Homeshop sender fragtfrit og tilbyder også montering i hele landet mod betaling.


Markiser med LED-lys giver stemning

Denne model er solid og kraftig og med motor og trådløs betjening. Den passer perfekt til den store terrasse og har den fine finesse, at der er påsat LED-lys i forbommen. Så kan I sidde ude, selv når det er mørkt, og det giver et hyggeligt lys.

Dugen er lavet i et miljørigtigt materiale, og ligesom mange andre luksusversioner er også denne behandlet med ”Resistant Surface Treatment”. Det giver dugen en ekstra beskyttelse mod sol og andre vejrlig forhold. Skruer og bolte er i et rustfast materiale.

Moreland kan også byde på en luksusmodel med LED-lys i markisens arme.

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
8.999 kr.

Den fås i forskellige farver. Denne Essence Premium LED er en lukket markise i en flot creme/hvid farve, og dugen er lavet af akryl, som er holdbart og ikke krøller.

Du kan også vælge forskellige størrelser alt efter målene på din terrasse. Priserne varierer selvfølgelig alt efter størrelse. Moreland tilbyder også levering mod betaling. Markisen er med motor og leveres med fjernbetjening men også med et drejehåndtag, så du har mulighed for at køre den ind både automatisk og manuelt. Markisen leveres med aluminiumsbeslag og bolte til opsætning.

Moreland.dk’s markiser fås i forskellige modeller og størrelser. De har denne ret store markise Elektrisk markise lukket med motor i 400x300cm.

Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
6.999 kr.

Markisen her har en sort dug men fås også i creme. Den er lavet af akryl og er derfor modstandsdygtig overfor vejr og vind, og den holder derfor længe.

Den leveres med fjernbetjening og drejehåndtag, så den kan styres både manuelt og elektrisk. Der medfølger også beslag i aluminium samt bolte til at montere markisen på muren.


Markiser til campingvogne og autocampere

Når du er afsted på tur i din campingvogn, kan det også være rart med en lille markise, der kan afskærme for solen eller give dig lidt læ for regn og blæst. En markise, som fungerer som et tag, er nem at rulle ud og ind, og du kan hurtigt komme videre på din tur. Modsat et fortelt som tager lidt tid at pakke sammen og sætte op.

Til mange af disse markiser kan du endda købe sider til, så du kan få et ekstra rum ligesom forteltet giver dig. Der er dog blot flere muligheder, hvis du køber markisen og siderne, så kan du veksle mellem de to.

Hos Nordisk Campingudstyr finder du et stort udvalg af markiser til din vogn. De fører mærket Fiamma, som har været på markedet i over 60 år. Så her er der altså tale om mange års erfaring og ekspertise.

Nordisk Campingudstyr fører også mange andre produkter fra Fiamma, herunder også tilbehør og reservedele til markiserne. Ligesom ved markiser til din have og terrasse kan du vælge markiser, der tjener som et tag over hovedet eller er helt lukkede med sider, som vi kender det i form af et fortelt.

Et bud på en enkelt og ret billig model er denne FIAMMA Markise Caravanstore – Deluxe Grey Platinium.

Modellen er virkelig nem at sætte op, og markisen kører gennem teltskinnen og kan sidde på vognen – også når du kører. Den fylder ikke så meget som et helt fortelt, men den giver dig stadig skygge.

Et andet bud er denne letvægtsmarkise Fiamma Caravanstore Royal Grey. Den er ligeledes nem at sætte op, er vandtæt, kommer med teleskopiske ben, som er fastmonteret, og i en vandtæt pose.


Fritstående markiser

Ud over ovenstående markiser kan du også finde andre typer markiser, der egner sig til fx at stå frit, lidt ligesom en parasol. De fritstående markiser er, som navnet betegner, en markise, som du kan have frit stående, hvor end du måtte lyste. På terrassen, på balkonen, i haven, ved poolen eller i din lille hyggekrog.

De fås i forskellige størrelser og farver, og de beskytter alle mod sol, vind og vejr. Det betyder, at du helt selv kan bestemme, hvor markisen skal skygge på hvilket som helst tidspunkt.


Vinduesmarkiser

Vinduesmarkiser er, som også kan høres på navnet, en markise, der sidder over et vindue. De kaldes også for faldarmsmarkiser. Disse finder du typisk over butiksvinduer, cafeer eller små restauranter. De kan enten sidde fast eller rulles ind og ud som andre markiser.

Fordelen ved disse markiser er, at de er smalle. Modsat de meget store og brede markiser, som man typisk vælger til sine store vinduespartier, kan denne lille model vejrmæssigt holde til en del mere. Har man store og bredde vinduer, deler man også ofte op i flere sektioner, netop for at undgå at markisen ryger ned i blæsevejr.


Pergolamarkiser

Måske kender du denne slags overdækninger fra cafeer og restauranter. Pergolamarkisen skal monteres på et stativ, og den kører ud og ind på nogle skinner og ikke som knækarmsmarkisen med en arm eller stang. Du kan få dem både med håndtag eller med en elektrisk motor.

Denne type markise kræver lidt mere arbejde og lidt mere plads, og kan derfor blive en lidt dyrere løsning. Men til gengæld får du følelsen af et ekstra rum på grund af søjlerne, og du kan selv bygge dit stativ og din pergola. Du kan få sider til, så du nærmest får dig et helt nyt ekstra rum eller udestue.


Markiser på tilbud

Når du er nået frem til hvilken markise, der passer dig bedst, skal du have besluttet dig for, om det skal være en knækarmsmarkise, halvlukkede eller hellukket.

Det kunne også være en fritstående, så du kan flytte lidt rundt på den alt efter behov, eller en pergola, som giver dig følelsen af et ekstra rum. Nu kan du med fordel kigge lidt hos de forskellige forhandlere for at finde de mest prisstærke leverandører. Som med så andre produkter finder du også ofte markiser på tilbud, så kig dig lidt omkring.


Montering af markiser

Mange markiser kan du selv sætte op. Du skal dog regne med at det kan være et hårdt arbejde, hvis de er store og brede. Mange firmaer tilbyder også at komme ud og montere dem.

Det koster lidt ekstra, men det kan sagtens være det værd. De helt brede og tunge markiser kræver en kran til montering, så her skal du nok ud at hente eksperthjælp. En god ide kunne være at gå sammen med naboer, som også gerne vil have en markise op. Så sparer I lidt på fragt og kørsel, og måske kan I endda opnå rabat på markisen ved køb af flere.

Skal din markise monteres på murværket, er det forholdsvist nemt at få en god og solid montering. Der skal bores for, og der skal være to personer: en til at bore og skrue i og en anden til at holde markisen, så den hænger lige.

Markisen kan desuden justeres, hvis du opdager, at den hænger skævt, eller den skal placeres lidt lavere. Skal din markise hænge på træværket, er det vigtigt, at træet er sundt og intakt. Og sørg for at få nogle kraftige monteringsbeslag med, så du sikrer dig bedst muligt mod blæst. Er det desuden en automatiseret udendørs markise, skal der en autoriseret elektriker til at montere elektronikken.


En automatiseret markise er funktionel og nem at betjene

En markise kan være anvendelig hele året rundt, og de fås i mange forskellige modeller til mange forskellige funktioner. Skal du have skærmet solen af, når den står lige på og får temperaturen indenfor til at stige for meget, er det en god løsning med en markise, der kan rulles ud og ind automatisk. Her skal du vælge en med motor og fjernbetjening. Evt. en med automatisk ind- og udrulning og med vindmåler, så markisen selv ruller ind, når der er for megen blæst. Det er ret praktisk, så den ikke risikerer at ryge ned i voldsom vind.

Du bør også vælge at få en montør ud og sætte den op, hvis den er stor og tung. På den måde er du sikker på, at den er monteret korrekt og sidder godt fast.

Har du brug for lidt skygge i de varme sommermåneder, så du kan sidde udenfor eller lidt i læ for regn og vind, er en markise også en rigtig god løsning. Her behøver du ikke nødvendigvis at vælge de dyre modeller. Du kan evt. gå med en billigere og knap så kraftig løsning uden motor. Selvfølgelig afhængig af størrelsen på din terrasse og hvor stor din markise skal være.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering af testen5
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering