Markiser til campingvognen – Bliv helt klar til campingferien

Markiser til campingvognen – Bliv helt klar til campingferien

20/04/2021 0 Af Camilla

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Bilen er pakket, og campingvognen er koblet på anhængertrækket. Det er endelig blevet tid til at komme på campingferie igen! Inden du lader ferien begynde, er det vigtigt at tage et sidste tjek. Har du nu husket solcreme? Ekstra badeshorts? Og vigtigst af alt – har du husket at dobbelttjekke udstyret? Her tænker vi især på den altafgørende markise, der kan give dig skygge mod den bagende sol og de værste regnskyl.

LÆS OGSÅ: Markiser – Den ultimative guide til markiser til ethvert behov

Her på siden har vi lavet en overskuelig guide over markiser til campingvogne. Guiden vil blandt andet komme ind på de egenskaber, som en ordentlig markise skal besidde. Derved kan du lettere finde ud af, om markisen nu også lever op til dine forventninger og rejsemål. Hvis du mangler inspiration til en ny markise, så er denne guide helt perfekt for dig!


Hvilken markise skal du vælge til din campingvogn?

Der er mange forskellige måder at tage på campingferie på. Nogle vælger at have deres campingvogn til at stå på samme campingplads over hele sommeren, mens andre foretrækker at være på farten og opleve så meget som muligt.

Først og fremmest er der en masse overvejelser at gøre sig, når man skal anskaffe sig en ny markise. Under alle omstændigheder skal målene passe. Hvis din markise ikke passer til campingvognens mål, så bliver det en meget lang og frustrerende campingferie.

Når målene for campingvognen er på plads, kan du begynde at overveje materialet og kvaliteten af markisen. Denne overvejelse tager udgangspunkt i din brug af markisen til campingvognen. Står din campingvogn ude med markisen oppe i lange perioder ad gangen, eller bruger du den kun i et par uger, når rejsen endnu engang går sydpå? Derfor handler det alt i alt om, at du får fat i en markise, der passer til din campingvogn og behov.


Markiser til campingvogne på farten

Friheden ved at tage på campingferie skyldes, at du med hænderne bag rattet selv bestemmer rejsedestinationen. Hvis du gerne vil køre fra campingplads til campingplads, så skal du muligvis have fingrene i en simpel markise. Derved kan du hurtigt slå din markise op og nyde at slappe af i skyggen.

Markise til campingvognEt godt eksempel på en meget brugervenlig markise finder du i modellen Fiamma Caravanstore Royal Grey. Den populære model kan du finde hos forskellige leverandører.

→ Set hos Nordiskcampingudstyr.dk til fra 2.495 kr.

Denne model er særligt smart, da benene er fastmonteret, hvilke betyder, at du hurtigt kan rulle markisen ud og ind. Derved kan du hurtigt få alle delene ud af den medfølgende vandtætte pose til at opbevare markisen i. Selve markisen er også vandtæt og lader sig ikke blege af solskin.

Til den opdagelsesivrige campist er Fiamma Caravanstore Royal Grey også lavet af letvægtsmaterialer. Det er også en vigtig overvejelse at have med sig, når du skal vælge din markise. En lettere markise er ofte nemmere at have med at gøre, men den kan dog også være skrøbeligere end en markise af robust karakter. Det bliver dog en smule mere håndterbart at have med lettere materialer at gøre.

Den funktionelle letvægtsmarkise fra Fiamma kan du selvfølgelig også finde i andre farver end royal grey. Mange sætter nemlig pris på at have en markise, der både matcher campingvognen, campingudstyret og markisetæppet. Et markisetæppe er ofte at foretrække, da det kan gøre underlaget mere behageligt at gå på.

→ Se udvalget af markisetæpper hos Nordiskcampingudstyr.dk her


Skærm for solen med markiser til campingvogne

En markise bliver ofte brugt til at skabe et lille frirum fra solens varme stråler. På de varmere dage kan den lavtliggende sol dog stadigvæk gå hen og være lidt problematisk. Hvis du foretrækker at have mulighed for at blokere mere for solen end bare ovenfra, så følg med her!

Mange markiser giver dig mulighed for at tilkoble et frontstykke, der kan skærme ekstra af for solen, hvis den står direkte ind mod campingvognen.

Solafskærmning markiseHer er Fiamma Sunview XL et godt eksempel på et frontstykke, der blokerer solen uden at skærme fuldstændigt af.

→ Set hos Nordiskcampingudstyr.dk til fra 795 kr.

Frontstykket giver dig en ekstra beskyttelse mod solen og blokerer for omkring 80% af sollyset. Denne model er lettere gennemsigtig, hvilket kan være en fordel for dig, der gerne vil sidde i skyggen og nyde udsigten.

Hvis du ud over sollys gerne vil holde nysgerrige blikke ude, så er Fiamma Blocker uden gennemsyn et godt alternativ. Du får en smule mere privatliv, samtidig med at solen ikke bager ind.

Bedste markise til campingvogn→ Set hos Nordiskcampingudstyr.dk til fra 699 kr.


Markiser til campingvogne kan redde ferien ved uønsket vejr

Hvis du mere er til at campere samme sted over længere tid, så er det værd at overveje en mere komplet udgave af en markise. Mange markiser til campingvogne gør det muligt at udvide markisen med markisesider. De er nyttige ved både sol og regn og til at holde på varmen fra terrassevarmeren, når aftenerne bliver kølige.

Markise med græskant

Fiamma F45/F65 Side W Pro

Markisesiderne minder ofte meget om hinanden, men der kan være forskel. En af de markante forskelle er, om der er græskant på eller ej.

Med en markise med græskant, som en Fiamma F45/F65 Side W Pro, får du græskanten med, hvilket blandt andet sørger for at holde regnen ude og varmen inde.

→ Set hos Nordiskcampingudstyr.dk til 1.471 kr.

Hvis du bare hurtigt vil have en sidemarkise op mod eksempelvis vind, kan du også sagtens gøre brug af en Fiamma Side W Caravanstore XL.

Hvis du gerne vil have lukket mere af mod omverdenen, er et fortelt muligvis den bedste løsning for dig.

Billig markise til campingvognNogle markiser, som modellen Fiamma Privacy Room Light, Caravanstore, giver dig netop mulighed for mere privatliv på din ferie. Ved at gøre brug af sådan en slags model får du nærmest et ekstra rum uden for din campingvogn.

→ Set hos Nordiskcampingudstyr.dk til 3.949 kr.


Vælg en markise, der passer til din campingferie

På mange måder er en markise praktisk og effektiv. Nogle er hurtige at sætte op, mens andre tager længere tid – men til gengæld også har flere fordele. Vores guide har haft til formål at klæde dig ordentligt på, før du skal købe dig en ny markise.

Overordnet set er der mange alternativer, når det kommer til markiser til campingvogne. Den perfekte markise kan dog kun udvælges af dig, da den har til formål at passe netop til dine behov og rejsemål.

Derfor råder vi dig til at undersøge markedet hos nogle forskellige leverandører. Når du har dannet dig et overblik, handler det blot om at vælge den rette markise. Så er du klar til at køre mod din drømmecampingferie!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering