Mini drivhus Guide – Find et lille drivhus til f.eks. en altan

Mini drivhus Guide – Find et lille drivhus til f.eks. en altan

13/07/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Drømmer du om at få et drivhus til grøntsager eller blomster, men har du ikke plads nok? Et mini drivhus kan være helt optimalt, hvis du kun har altan eller har en meget lille have. Så kan du stadig få alle funktionerne fra drivhuset, bare uden at det fylder det meste af en have.

LÆS OGSÅ: Drivhus guide – Hvilket drivhus skal du vælge? Her er det komplette overblik til dit valg

Der findes dog mange forskellige små drivhuse, og der er mange ting, du skal overveje, når du skal have et drivhus til enten altanen eller haven. Herunder blandt andet størrelse, materiale og planter. Derfor kan det virke en smule uoverskueligt at finde rundt i de mange typer. Det er også grunden til, at vi i denne guide forsøger at skabe et overblik over de forskellige mini drivhuse, der findes.


Hvilken type mini drivhus skal jeg vælge?

Der findes som sagt et utal af mini drivhuse i alle former for materialer og størrelser. De mindre drivhuse kommer for eksempel ofte i plastik med metalstænger, som holder plastikken oppe over planterne. Så overvej, om det skal være et mini drivhus i plastik eller i glas.

Et plastdrivhus er et godt og billigt alternativ til glasdrivhuset og er helt ideelt på for eksempel en altan. Det er selvfølgelig også muligt at få et lækkert glasdrivhus i en lille størrelse, så det passer til altanen.


Hvilken størrelse skal jeg vælge?

En anden ting, du skal overveje, er størrelsen. Netop fordi du kun har begrænset plads, er det vigtigt at finde den helt rette størrelse til altanen eller den lille have. Den skal være stor nok til, at du kan have de planter i den, som du gerne vil have, og den skal være lille nok til, at du også kan gå rundt om den, og den ikke fylder hele altanen alene.

Hvis vi starter med at tage fat i, hvilke planter du skal have plads til, så start med at overvej, om drivhuset primært skal bruges til krydderurter, grøntsager eller blomster. Hvis du skal have små træer som eksempelvis citrustræer, skal du også tænke på højden af drivhuset. Det samme gælder for eksempel tomatplanter, som også skal forholdsvist højt op i drivhuset.

Derfor kræver det en vis højde. Ofte er der rigeligt plads til et meget højt drivhus ude på en altan, hvis blot længden og bredden fylder mindre. Der findes flere af denne slags høje men stadig små drivhuse på markedet. Så det gælder bare om at finde det drivhus, der passer lige ind i dine mål og i forhold til de planter, du gerne vil have.


Hortus-drivhus til højbed – et mini drivhus i plastik

Mini drivhus

Hvis du gerne vil have et forholdsvist højt mini drivhus, hvor du ligesom førnævnt kan plante tomater eller agurker, kan du med fordel investere i et Hortus plastik-drivhus, der har målene 115 x 76 x 110/130 cm.

→ Set hos Frishop.dk til 165 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 165 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 299 kr.

Hortus laver mange forskellige størrelser drivhuse, men har især mange små drivhuse, der netop er lavet til altaner. Netop denne model er perfekt til den smalle altan, fordi du i stedet har højden med i størrelsen.

Det lille drivhus er fremstillet i plastik og holder sig oppe ved hjælp af metalrør. Det kan kombineres med et højbed (som dog ikke hører med), hvortil du blot placerer drivhuset ovenpå højbedet. Her kan du altså plante fuldstændigt, som du ville have gjort i et almindeligt, stort drivhus og i et højbed i haven.

Du kan også få en smallere model af Hortus mini drivhuset i målene 87 x 47 x 110/130 cm. Det er endnu mere oplagt til den smalle altan. Her har du stadig højden, men bredden er smallere. Her skal du dog også tænke på, at den måske skal stå op ad en væg, så vinden ikke vælter den høje og smalle konstruktion.

Hvis du vælger et plastik mini drivhus kan du desuden få rigtig meget for pengene. De koster nemlig meget lidt, og du kan få et drivhus nærmest uanset, hvor lille din økonomi er.


Hortus mini drivhus i plast med bund

bedste mini drivhusHvis du ikke allerede har et højbed eller ikke ønsker et højbed til dit drivhus, kan du også få et mini drivhus i plastik, der har en bund indbygget i sig. Hortus mini drivhus i plast med bund fås i den lille størrelse 65 x 65 x 85 cm. Mini-plastik-drivhuset er til dig, der ikke har brug for et stort drivhus af glas, men stadig gerne vil kunne dyrke grøntsager og lignende.

→ Set hos Frishop.dk til 134 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 134 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 143 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 199 kr.

Det lille drivhus af plastik har en bund, så du kan bruge den uden kapilærkasse. Drivhuset har en ramme i lakeret metal og samlestykker i plastik. Overtrækket er fremstillet i kraftigt plast. Det har desuden et vindue, som kan rulles op og fastgøres, så du nemt kan komme til dine planter, og så de kan få luft.

En fordel ved dette drivhus er især, at du kan hælde jord og gødning direkte ned i drivhuset, hvilket gør det meget nemt for dig at plante nye planter. Du planter dem altså bare direkte ned i den tilhørende bund. Nemmere bliver det ikke.


Juliana City Greenhouse – vægdrivhus i glas oplagt til altanen

lille drivhus til altan→ Set hos Davidsenshop.dk til 3.199 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 3.199 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 3.999 kr.

Hvis du hellere vil have et drivhus i glas og generelt i bedre kvalitet, skal du op i en dyrere prisklasse. Til gengæld får du så et mini drivhus, der minder mere om det traditionelle drivhus og som i længden også holder bedre. Du kan få et vægdrivhus i glas i mærket Juliana City Greenhouse.

Så kan du få et lille drivhus, som er perfekt til terrassen, altanen eller et andet sted, hvor pladsen er trang. Drivhuset er udstyret med kraftige hjul, så du nemt kan flytte det lige derhen, hvor det passer bedst ind.

City Greenhouse er fremstillet i sortlakeret aluminium og hærdet glas. Inde i drivhuset finder du en rumdeler i cedertræ samt to metalhylder med læder. Der er desuden flere stropper og kroge, som kan bruges til ophæng af små haveredskaber. Drivhuset har skyde-glaslåger og topvindue, som giver optimal udluftning, hvis der er brug for det. Drivhuset kan placeres fritstående eller op ad en mur og lige, hvor det passer dig.

Juliana er et stort dansk mærke inden for drivhuse, og det kommer i den fineste kvalitet. Så hvis du køber et drivhus derfra, er du sikker på, at kvaliteten er i orden. De er desuden eksperter i store drivhuse til haver, hvor du kan sidde inden og eksempelvis spise. De har dog som den ovenstående også flere små drivhuse, som du kan bruge på altanen eller i en mindre have.


Mini drivhus til krydderurter eller andre små potteplanter

Lille drivhusHvis du gerne vil have et endnu mindre drivhus, hvor der blot skal stå et par planter i nogle potter, er Juliana Urban Vertical mini drivhus helt ideelt. Juliana Urban Vertikal er et fritstående mini drivhus til dyrkning af f.eks. chili, tomater og krydderurten på altan eller andre steder, hvor pladsen er begrænset.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 3.199 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 3.199 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 3.279 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 3.424 kr.

→ Set hos Coop.dk til 3.599 kr. (3.999 kr. for ikke-medl.)

Mini drivhuset er indrettet med drivhus forneden, en altankasse øverst og med en lille bordplade, som kan bruges som arbejdsplads til for eksempel at hakke krydderurter på, mens du har gang i grillen ved siden af.

Den har altså mange funktioner og kan bruges til andet end kun drivhus. Det gode ved bordet og altankassen er, at du kan udnytte det, du planter i drivhuset til det yderste. Drivhuset kommer med espalier, som kan bruges til opbinding af lidt større planter eller til ophængning af redskaber.

Der er desuden en hylde med læderstropper og en træ-bundplade. Ligesom det førnævnte drivhus fra Juliana, kommer dette drivhus også med hjul, så du nemt kan flytte det rundt på din altan. Her er målene mindre end de førnævnte drivhuse. De er nemlig helt nede på 142 cm x 71 cm x 33 cm.

Mini drivhus med hylder til mange små planter

Hvis du gerne vil plante mange små planter i flere forskellige potter, er det en god ide at finde et drivhus med hylder. Du kan blandt andet få et 4living Green mini drivhus med tre hylder.

mini drivhus i plast→ Set hos Frishop.dk til 219 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 219 kr.

Mini drivhuset fra 4living Green er forsynet med tre hylder, der hver kan bære 10 kg., så det burde være rigeligt til flere små potteplanter. Hylderne har en aftagelig gitterbund, så dine potter og små kasser står stabilt.

Mini drivhuset har en robust ramme i metal med et overtræk af kraftigt plast. Overtrækket har en stor lynlåsåbning foran, så du kan rulle det op og binde det fast, så du kan komme ind til selve drivhuset og plante planterne.

Drivhuset kan nemt samles og skilles ad uden brug af værktøj. Målene til denne 4living Green er 69 cm x 49 cm x 128 cm, så det har en tilpas størrelse til en altan. Den er stor nok til at du kan have flere forskellige planter i flere niveauer og stadig lille nok til at kunne være på en mindre altan. Den er altså helt ideel til dig, der har grønne fingre, men ingen have.

Hvad kan man plante i et mini drivhus?

Du kan dyrke mange af de samme planter og afgrøder i et minidrivhus, som du kan i et større drivhus. Den eneste forskel er blot størrelsen. Du kan selvfølgelig ikke plante det helt store, men ofte er der plads til både potteplanter og planter i bede i de små drivhuse. Så en lille altan eller have skal ikke afskrække dig fra at dyrke krydderurter, grøntsager eller andre former for planter og blomster.

Hvis du ikke tidligere har erfaring med drivhuse, er et minidrivhus også helt oplagt at starte med. Start for eksempel med noget simpelt som en basilikum. Den kan sås helt fra bunden i en lille urtepotte. Når den er blevet større, kan den stå ude på selve altanen om sommeren og så kan den beskyttes for kulden inde i drivhuset igen, når det bliver koldere.

Du kan også forsøge dig med tomatplanter, som blev nævnt tidligere. Ligesom med basilikummen kan du starte en tomatplante fra bunden inde i drivhuset. Du kan også købe tomatplanter, der allerede er spiret en smule. Det kan være en fordel at bruge busktomater, da de ikke bliver så høje. Men alle tomater kan styres med en saks, så størrelsen behøver ikke blive et problem, selvom det er et meget lille drivhus. Igen er det selvfølgelig en fordel, hvis du vælger et lidt højere drivhus, der dog er lille og smalt i bredden og længden.

En anden ting, der vokser rigtig fint i et mini drivhus, er chiliplanter. De gror godt i både kapilærkasser og i krukker. Chilier trives bedst ved cirka 20 grader døgnet rundt. Derfor er det vigtigt, at temperaturen ikke er for lav, når du planter chilierne i drivhuset. For at få de bedste chilier skal der desuden være masser af blade på chiliplanten. Derfor kan det være en god ide at nippe de første blomster af planten, så den ikke bruger for mange kræfter på at lave chilifrugter i starten.

Et vigtigt råd uanset, hvilke planter du planter, er at lufte ud regelmæssigt – både i plastik- og glasdrivhuse – så der ikke bliver alt for fugtigt derinde.

chili planter

Find det mini drivhus, der passer til dine behov

Når du har fået kigget denne guide igennem, skulle du gerne være klar til at finde lige netop det drivhus, der passer til dit behov. Det gælder både i forhold til størrelsen af drivhuset set i forhold til din altan eller lille haves størrelse. Det gælder også størrelsen i forhold til de planter eller blomster, du gerne vil plante deri. Her skal du finde et, der passer til enten høje planter som tomater og træer eller til mindre potteplanter og urter. Hvis du blot skal have urter, giver det ikke mening at få et højt drivhus, der måske tager udsigten. Så det skal du også tænke med i udvælgelsen af dit mini drivhus.

Du skal som sagt også tænke over drivhusets materiale. Skal det være i glas eller plastik? I denne sammenhæng har prisen naturligvis også noget at sige. Plastik er noget billigere end glas, men holder måske ikke helt lige så godt som glas. Med denne guide og vores nævnte produkter håber vi på, at du kunne finde lige netop det mini drivhus, der passer til din altan eller lille have.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering