Overfræser test: Få hjælp til at finde din næste overfræser

Overfræser test: Få hjælp til at finde din næste overfræser

22/09/2021 0 Af Mette

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En overfræser har du brug for, hvis du vil gøre den gamle snedkerhøvlsarbejde en hel del nemmere. Når kanter, kurver, noter og false skal tage sig ud på en bestemt måde, vil overfræseren være det rette værktøj. Vi har derfor lavet en overfræser test, som vil guide dig til købet af den rette overfræser til netop dit formål. 

Vores overfræser test vil både hjælpe private og erhvervskøbere til købet af den rette overfræser. Det har vi valgt at gøre ved at give 7 forskellige overfræsere, som har forskellige funktioner, prisklasser, design og brugbarhed for dig. 

De gode maskiner er i vores overfræser test beskrevet ud fra deres kvalitet, særlige egenskaber, brugervenlighed og ydeevne. Formålet er selvfølgelig, at du skal kunne forsøge at navigere i de mange forskellige mærker, typer og egenskaber. 


Bosch POF 1200 AE – grundig Bosch-overfræser

 • Fantastisk og sikker føling
 • Effektiv motor
 • Meget for pengene
Havefræser bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
644 kr.
Set til
666 kr.
Set til
699 kr.
Set til
750 kr.
Set til
761 kr.
Set til
800 kr.
Set til
1.020 kr.

Den første overfræser i vores overfræser test er Bosch POF 1200 AE. Den fungerer til not-, kantfræsning og specialformning. Det er en overfræser med ledning. Den har ergonomiske håndtag og er meget agil og dynamisk i brug. 

Til det agile og dynamiske skal nævnes, at håndtagene sidder i begge sider og er utroligt behagelige at bruge. De giver en godt tag i den kraftfulde Bosch POF 1200 AE. At håndtaget skal være stabilt og give en tryg følelse, når det skarpe blad fræser træet ned bid for bid, giver sig selv. En uheldig bevægelse grundet et dårligt greb om maskinen skal aldrig forekomme. 

Rar og tryg føling 

Udover sikkerheden giver et godt og stabilt dobbelthåndtag, som Bosch POF 1200 AE har, en nemmere føling med træet, når kanter eller kurver skal fræses. Specielt for en uerfaren er dette et kæmpe plus. 

Skulle man være så heldig at have et værksted i garagen eller i huset, hvor der er installeret et støvsugersystem – eller på snedkerværkstedet – så vil det glæde dig, at der kan tilsluttes en støvsuger. Det giver et bedre overblik over fræseresultat, når den kan fungere uden for mange forhindringer. 

Bosch POF 1200 AE har også en kraftfuld motor, som yder 1200 W. Den har Bosch Electronic, så omdrejningstal og hastighedskontakt styres og bearbejdet så præcist som muligt. 

Specifikationer:

 • Dobbelthåndtag
 • 28.000 o/min
 • Parallelanslag
 • 106 dB

Køb en billig overfræser

Bosch POF 1200 AE er virkelig populært blandt de private forbrugere. Den er utrolig godt og sikkert designet, og måske mere aktuelt, så er det til en fantastisk pris. Når man er færdig med at vente på det gode tilbud og skal bruge overfræseren med det samme, vil man ofte finde Bosch POF 1200 AE til en, hvis ikke billige, så i hvert fald meget fornuftig pris. 

Med parallelanslag, som gør fræsningen nemmere og mere præcis, med SDS-systemet, som gør det muligt at montere kopiringe helt uden brug af værktøj, samt andre fede egenskaber, kan prisen ikke skrabe bunden. Bosch POF 1200 AE er en billig, god overfræser – ikke en vildt billig og mindre god overfræser.  

Effektivitet for pengene

28.000 o/min er en voldsom ydeevne, som selvfølgelig også kræver sin motor. Her er Bosch POF 1200 AE udstyret med en motor, der yder hele 1200 W. Noter og false bliver nemt fræset med den kraftfulde Bosch POF 1200 AE.

Den kan selvfølgelig også bruges på plexiglas, når det trænger til en fræsning. Den gennemsigtige skærm sørger for, at der ikke flyver farlige spåner mod dig, men holder dig sikker under hele fræsningen.  


Makita RP0900J 900W – stærk Makita-overfræser

 • Kraftfuld og effektiv ydeevne
 • Trygt og sikkert greb
 • Smart udviklet overfræser
Bedste overfræser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
1.060 kr.
Set til
1.119 kr.
Set til
1.254 kr.
Set til
1.299 kr.
Set til
1.395 kr.
Set til
1.667 kr.
Set til
1.760 kr.

Den anden overfræser her i vores overfræser test-guide er Makita RP0900J 900W. Den er utroligt pålidelig og dygtig til at udføre overfræserjobbet. Faktisk er den så god, at det er erklæret testvinder på diverse havesites. Hvor der bl.a. lægges vægt på, at den er effektiv og kraftig – til en fornuftig pris.

Igen er der tale om føring i begge sider, denne en såkaldt 2-søjlet føring. Den er kompakt og kan anvendes til forskellige former for fræsning og formning af kanter, plader, former, kurver og noter. 

Du kan udskifte og afmontere fræsejern m.m. helt uden brug af værktøj. Den har et revolveranslag, som lader den operere i 3 forskellige stillinger. 

Stærk og kraftfuld

Vores overfræser test starter meget hårdt ud med de to første kraftfulde maskiner. Makita RP0900J 900W er nemlig også utrolig kraftfuld, den kører hele 27.000 o/m, og motoren yder altså 900 W. Det giver et utrolig stærkt udgangspunkt til at fræse dybt og hurtigt, skulle det være ønsket. 

Dybdeindstillingen ligger på 0-35 mm, hvilket ikke bliver noget problem med den styrke. Trods den voldsomme styrke er Makita RP0900J 900W faktisk ret behagelig at styre, måske fordi vægten kun er på sølle 2,6 kg. Så det er en vild maskine, men ikke utæmmet under brug. 

Specifikationer:

 • 2-søjlet føring
 • 27.000 o/min
 • Parallelanslag 
 • 100 dB

Den bedste overfræser?

Makita RP0900J 900W er allerede en gang blevet erklæret testvinder, men her i vores overfræser test rangeres overfræserne dog ikke, så du må selv vurdere, om den er den bedste maskine til dig. 

Den vil sagtens kunne bruges i erhvervsøjemed, hvor maskinen skal kunne klare lidt flere tæsk og hyppig brug. Og samtidig er den ikke så vild og stor, at den ikke kan ejes i privaten. En rigtig god overfræser – og måske den bedste. 

Smart udviklet

Igen kan du tilkoble en støvsuger, så der hele ikke går til i spåner og støv. Der er smidt et godt og solidt gummi rundt om grebet, så du har fuldstændig kontrol over overfræseren hele tiden. 

Der er tænkt på det hele, og du får en pålidelig følgesvend gennem mange år, når du køber en Makita RP0900J 900W. Så længer de husker at skifte udstyret og generelt behandler den ordentligt – det gælder ikke kun for Makita RP0900J 900W, men for alle overfræsere.


Festool-overfræser: Festool 1400W EBQ-PLUS 230V

 • En overfræser, du kan blive gammel med
 • Komfort og kraft i topklasse
 • Meget dyb fræsning
Bedste overfræser til prisen
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
5.501 kr.
Set til
6.094 kr.
Set til
6.115 kr.

Festool 1400W EBQ-PLUS 230V er endnu en fantastisk overfræser. Denne gang måske en professionel overfræser, der nok ikke findes i mange danske hjem. Den egner sig nemlig særligt til erhverv og til at blive brugt – ikke bare stå på en hylde i garagen. 

Den kan både notfræse, affase, falsefræse eller profilfræse, og selvfølgelig er det i buer, cirkler udskæringer eller din helt egen udvikling. Festool 1400W EBQ-PLUS 230V gør kort sagt alt, så længe du har lidt teknisk snilde. 

Dyb og professionel fræsning 

Festool 1400W EBQ-PLUS 230V kan fræse på en dybde på 70 mm, hvilket er utroligt flot og dybere en langt de fleste får behov for. Den kan bruges i samlingssystem eller i CMS-system, alt efter om du søger en stationær fræsning på skinner, eller om du vil lave svalehalesinkning og dyvelsamling. 

Din tekniske kunnen med en overfræser bliver udfordret med Festool 1400W EBQ-PLUS 230V, hvis ikke har du mange år i faget med brug af fræsning til alverden opgaver. 

Det er selvfølgelig også muligt at skifte kopiring uden brug af værktøj – for det har man behov for, når det skal gå hurtigt. Der kan også tilsluttes en støvsuger, så spåner og støv ikke bremser dig, når du har travlt, inden der kaldes til weekend. 

Specifikationer:

 • En-håndsstyret
 • 10.000-22.500 o/m
 • Maks. fræsediameter 63 mm
 • 70 mm arbejdsdybde

Overfræser-pris: Find den rette

Omkostningen kan være stor, når der skal købes overfræser. Det kan være en stor omkostning, som du ikke lige havde ventet. At vælge en billig model, fordi økonomien kniber, ses derfor ofte i privatbrug, hvilket sagtens kan lade sig gøre. Når det kommer til erhvervsbrug, er historien lige omvendt. Overfræseren bruges ofte, hyppigt og i krævende situationer, så den skal være af bedste kvalitet. 

Det betyder ikke per definition, at den skal være den dyreste – du skal selvfølgelig få noget for pengene. Men undlad at spare for meget på værktøjet, for det er det, I skal leve af. Sådan hænger det sjældent sammen i det private.

Saft og kraft for pengene 

Med Festool 1400W EBQ-PLUS 230V bliver du i hvert fald ikke snydt på målstregen. Du får en hel del kraft for pengene. Den yder op til 22.500 o/min og kan skånes selv ved ikke at bruge maks. omdrejninger altid. Det skåner motoren og sørger for, at du kan bruge overfræseren langt ud i fremtiden. 

Samtidig med kraften hører sig også en øget komfort, der dækker over hurtigbremse, MMC-elektronik og en stabil bundplade, der garanter en god overfræsning. Den har ikke dobbelthåndtag, men med fokus på komforten andetsteds mangler du det ikke. Er overfræseren svær at kontrollere, er der brug for to håndtag, men ikke hvis den er designet med komforten som øverste prioritet. 


DeWalt DCW604NT-XJ 18V – genial DeWalt-overfræser:

 • Batteridreven overfræser
 • Øget sikkerhed
 • God, komfortabel overfræser
Billigste overfræser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
2.741 kr.
Set til
2.821 kr.

Endnu en skøn overfræser, denne gang af mærket DeWalt. Den hedder DeWalt DCW604NT-XJ 18V og er en kant-/overfræser, altså velegnet til begge slags brug.

Som den første her i vores overfræser test er den akku. Det står for akkumulation og betyder blot, at motoren er batteridreven og derfor ikke skal sættes i en stikkontakt. Det har klare fordele, da den bliver mere agil og muliggør overfræsning udendørs uden en lang forlængerledning. Derudover kan ledningen være en stor irritation og i en meget uheldig situation en fare, skulle du famle med den under brug. 

Batteriet er af litium og holder strøm længe. På overfræseren er monteret LED-lys, der lyser på overfladen og kanten, så du har bedre overblik og syn, mens du fræser. 

Stadig med stærke kræfter 

Batteriet er ikke en hindring for, at DeWalt DCW604NT-XJ 18V kan yde et godt resultat og en stærk effekt. Batteriet har en spænding på 18 V, og den kan let fræse i længere tid uden problemer. 

DeWalt DCW604NT-XJ 18V muliggør en arbejdsdybde på 55 mm, hvilket er meget imponerende, specielt med batteri. Det kræver noget styrke at gå dybt i træet, uden at maskinen bliver slap eller ukontrollabel. 

Desuden har DeWalt installeret mulighed for rolig opstart, som reducerer voldsomme og ubehagelige bevægelser under opstart. Specielt for en privatperson, der ikke har prøvet en overfræser før – eller ikke prøvet den så ofte – giver det sig selv, at oplevelsen kan være en smule overvældende. 

Specifikationer:

 • Dobbelthåndtag 
 • 18 V batteri
 • Spindellås
 • 55 mm arbejdsdybde 

En akku-overfræser til privat og erhverv

Akku betyder batteridreven, og batteridreven betyder ofte privatbrug. Et snedkerværksted vil i mange tilfælde vælge af de maskiner fra vores overfræser test, som tilsluttes strøm og har en høj og fast ydeevne. Batteriet har selvfølgelig en udfordring, når den skal bruges konstant, fordi den kan løbe tør for strøm.

En akku-overfræser skal dog bestemt ikke udelukkes fra erhvervsbrug, for dens mobile evne og agile styrke gør den fantastisk nem at have med i en situation, hvor du har mulighed for at flytte et stort skab ind på et værksted m.m. Du kan få overfræseren hen til dig i stedet for det omvendte.

Øget arbejdsevne

Hvad der skulle være gået tabt ved at få et batteri, vinder du igen ved en kompakt overfræser, som er designet let, og som kan bruges overalt og til alt. Den arbejder koncentreret og med god dybde, samtidig med en øget komfort og brugervenlighed. 

Grebene er selvfølgelig også belagt med gummi, så den ligger godt og stærk i hånden. Når den er sat i gang på med en blid opstart, kan du derefter skrue op for styrken, fræse og forme lister, kanter, låger m.m. 

Som altid har DeWalt formået at lave et spændende stykke værktøj med de amerikanske kendetegn power og kvalitet. DeWalt DCW604NT-XJ 18V er slet ikke nogen dum overfræser.


Ryobi R18TR-0 – let og elegant Ryobi-overfræser

 • Let og adræt overfræser
 • Høj og kraftig ydeevne
 • Batteridreven overfræser
Bedste enhåndsfræser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
790 kr.
Set til
950 kr.
Set til
1.182 kr.

Alle maskiner i vores overfræser test er skønne maskiner, som kan noget hver især, der gør dem unikke. Det er især kendetegnet for Ryobi R18TR-0, det med sin lethed og elegance er helt unik her i testen. Selvom den er batteridreven, kan den køre hele 29.000 o/min.

Den er igen særligt god til privatbrug, da størrelsen og komforten er meget nem for nye brugere. Med en spændetang på 6/6,35 mm bliver det også muligt at anvende en stor mængde af forskelligt tilbehør på maskinen. 

Smart udviklet

Igen får du et lille lys, der hjælper dig til at kunne fræse og forme, så det spiller maks. Du kan endda fræse i mørke, hvilket på ingen måde er at anbefale, men muligt, hvis du skulle få lyst. 

Fræsedybden er på 38 mm, og med så høje omdrejninger bliver der hurtig fræset ned i den rette dybde. Ved førstegangsbrug, så start ikke for dybt, du skal lige vænne dig til kraften på maskinen – det skal helst ikke smutte for dig. 

Specifikationer:

 • Enkelthåndtag
 • 29.000 o/min
 • Spændetang 6/6,35 mm
 • 38 mm arbejdsdybde

En praktisk og lille overfræser

De batteridrevne overfræsere bliver mere populære – specielt i privaten. Det er praktisk, når fræsningen særligt bliver foretaget udenfor eller skal klares i de små. Skabet skal fræses, listerne eller nogle hylder. De små fræserjobs, som sker sjældent, bliver ofte udført med en fiks, lille batteridreven overfræser. 

I den kategori hører Ryobi R18TR-0. Den vejer under to kilo og har et stærkt litiumbatteri samt god komfort med det store greb på toppen, der let navigeres rundt, når fræsningen skal klares. 

Holder strøm og kraften højt

Med et batteri på 18 V skal Ryobi R18TR-0 nok kunne klare dit fræserjob. Selvfølgelig anbefales det at købe mere end et batteri, skulle du bruge fræseren hyppigt. 

Lad dig ikke snyde at udseendet. Selvom den har den beskeden størrelsen, er kraften og styrken i top, du skal holde godt fast og være bekvem med maskinen, når du tager den i brug. Start på en lav dybde og med lav kraft. Du skal have rytmen og bevægelsen ind under huden og være tryg ved overfræseren, før du giver dig i kast med et stort fræserjob. 


Bosch GOF 1600 CE – som stationær overfræser

 • En stor overfræser
 • Lang levetid
 • Komfort og sikkerhed
Bedste og billigste overfræser
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.259 kr.
Set til
3.378 kr.
Set til
3.491 kr.
Set til
4.420 kr.

Endnu engang en overfræser fra Bosch, denne gang hedder den Bosch GOF 1600 CE og er en større udgave, end vi mødte tidligere. Den store størrelse har nogle fordele og selvfølgelig ulemper i forhold til den lille adrætte, batteridrevne overfræser.

Fordele er klart, at den er stabil, stærk og ikke har mange udskejelser. Den vil også passe væsentligt bedre til et fræserbord, hvor den kan tilkobles og gøres stationær. Den stationære overfræser vil være en fordel på værkstedet, hvor der samtidig er strøm, støvsuger og nu et lækkert fræserbord. Elementerne har ingen chance, selv de små irriterende klodser og kanter må bøje sig. 

En stationær overfræser kan desuden gøre, at arbejdet føles mere trygt og sikkert. Overfræseren står selv, og du slipper for tanken om, at den kan smutte og skade dig. 

En mulig stationær kraftfuld overfræser

Bosch GOF 1600 CE er ikke en stationær overfræser, men kan gøres til det, hvis den tilkobles et fræserbord. Hvorfor så vælge lige netop Bosch GOF 1600 CE til det job? 

Fordi har en 1600 W motor, Constant-Electronic, 24.000 o/min og muliggør en fræsedybde på 1/10 mm til dykfunktion. En herlig maskine at have fastspændt, når det svære fræserjob skal klares, og selvfølgelig med LED-lys. 

Den egner sig selvfølgelig til erhvervsbrug, men hjem i privaten går den også godt. Den er ikke stationær og behøver ikke være det, medmindre du vil lave den til en stationær. Du kan sagtens bruge den kraftfulde overfræser håndholdt – uden problemer. 

Specifikationer:

 • Dobbelthåndtag
 • 1/10 mm fræsedybde i dykfunktion
 • 25.000 o/min
 • Spændetang med omløbermøtrik 12 mm
 • Fræsedybde 76 mm

Vent på et godt overfræser-tilbud

Du kan selvfølgelig altid vente på, at Bosch GOF 1250 CE eller en anden god maskine fra vores overfræser test kommer på tilbud. Du kan også bare købe den til en god og fast pris. 

Når man mangler en god overfræser, virker ventetiden meget lang. Tilbuddet er altid lige om hjørnet, men ikke altid værd at vente på. Skabet, hylderne, kanter, lister, former og kurver er irriterende ikke bare at kunne fikse, når projektet først er bestemt. 

Sikker og stor Bosch-overfræser

Finder du den perfekte overfræser, f.eks. i vores overfræser test, så slå til og kom i gang med fræsningen. Bosch GOF 1600 CE gør det helt fantastisk, hårdt stykke arbejde. Er det det, du trænger til, så vil den være at anbefale. 

Den har også softstart, så du kan komme blidt ind i fræsejobbet. Det har igen også den funktion, at det skåner motoren. Søjleholderen er desuden forstærket i grundpladen, hvilket hjælper overfræseren med at operere optimalt og hjælper dit greb om den. 

Alt i alt en rigtig fornuftig overfræser fra Bosch.


Enden på overfræser-guiden – Dette skal du være opmærksom på

Vi er kommet til vejs ende i vores overfræser test. Enden betyder dog ikke, at du er færdig. Nu kommer det svære: Der skal vælges et nyt værktøj – og der skal vælges med omtanke. 

Hav dette in mente, når du skal købe den: 

 • Hvor ofte skal den bruges?
 • Hvad skal den bruges til? 
 • Hvor skal den bruges?
 • Hvor lang tid skal den holde?

Det kan være en hjælp, når du skal vælge i det store udvalg, at du har indsnævret dine kriterier, så du gør det nemmere for dig selv at vælge den overfræser, du rent faktisk bliver glad for. 

At have en dyr overfræser stående i garagen, som blev brugt til hylderne og så aldrig igen, er bare dumt. Så vælg hellere en mindre model. Omvendt er det også dumt at vælge en lille overfræser til hyppig eller meget krævende brug, hvor den kan lide overlast. 

Vælg smart og bliv bedre tjent med din overfræser på sigt. 


FAQ – ofte stillede spørgsmål

Skal jeg have et bord til overfræseren?

Nej, du skal ikke have et fræsebord til din overfræser. Du kan dog købe et, hvis du tænker, det vil gøre dig mere tryg og bedre til at fræse og forme. 

Hvad skal en overfræser kunne?

Som udgangspunkt fræse sider og kanter. Den skal kunne klare det job, en snedkerhøvl kan klare – overfræseren skal bare gøre det på langt kortere tid.  

Hvilken overfræser er bedst?

Det er meget op til dit behov, men disse er gode til forskellige ting hver i sær: Bosch POF 1200 AE, Makita RP0900J 900W, Festool 1400W EBQ-PLUS 230V, DeWalt DCW604NT-XJ 18V, Ryobi R18TR-0, Bosch GOF 1600 CE.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering