Pandelampe til løb – Find det bedst valg til løb i både by, skov og på landeveje

Pandelampe til løb – Find det bedst valg til løb i både by, skov og på landeveje

10/07/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du er en flittig løber, kender du helt sikkert den ubehagelige fornemmelse af at løbe i et område med dårlig eller slet ingen belysning. Heldigvis findes der mange smarte gadgets, som bogstaveligt talt kan hjælpe med at gøre din løbetur lysere, heriblandt de smarte løbepandelamper.

LÆS OGSÅ: Pandelampe – Omfattende guide til pandelamper/pandelygter

Uanset om løb er en hobbyaktivitet eller passioneret livsstil for dig, kan alle have glæde af en velfungerende pandelampe til løb. Så er du nemlig altid sikker på at kunne se dine omgivelser uafhængigt af terræn, sæson og tidspunkt.

Der findes dog mange smarte modeller og mærker på markedet. For at hjælpe dig med at finde hoved og hale i den store jungle af pandelamper har vi derfor lavet følgende guide. Her kan du blive klogere på bestemte funktioner, og hvilke pandelamper til løb der er bedst egnet til forskelligt terræn.


Hvad bør du kigge efter når du vil købe en løbe pandelampe?

En pandelampe er ikke nødvendigvis det flotteste og mest modebevidste udstyr at dekorere dit hoved med. Til gengæld er de et yderst effektivt værktøj til at få selv de mest dunkle skove eller skærmede stier til at fremstå tydeligt, så du altid ved, hvor du sætter fødderne.

Hvor en trafikvest med reflekser gør dig synlig over for andre trafikanter og fodgængere, kan du med en pandelampe sørge for, at du også kan se, hvad der foregår foran dig.

Når du er på jagt efter en pandelampe, er der nogle bestemte funktioner, du især bør være opmærksom på. Det drejer sig om pandelampens lysdistance, batterilevetid, vægt og lumen. Batterilevetid referer i dette tilfælde til selve pandelampens ”burn time”, altså hvor længe batteriet kan køre, inden det løber tør for strøm. Lumen henviser derimod til selve lysstyrken af pandelampens pære. Jo højere lumen er, jo kraftigere er pæren.

Ud over at kigge på selve pandelampens funktioner, er det ligeledes vigtigt, at du indtænker, hvornår og hvorhenne du hovedsageligt vil anvende din nye pandelampe til løb. Alt efter om, du løber inde i byen eller i skoven, stiller det nemlig forskellige krav til pandelampens teknik.


LED Lenser NEO4 – En let løbe pandelampe til ture i byen

Pandelampe til løb→ Set hos ComputerSalg.dk til 164 kr.

→ Set hos Pande-lampe.dk til 249 kr.

→ Set hos Lommelygtsalg.dk til 249 kr.

Løbe-pandelamper forbindes ofte med ture ude i naturen eller på små stisystemer med meget lidt lys. Selvom du bor inde i byen og måske hovedsageligt holder dig til at løbe langs strøget eller på fortove, kan det dog snildt betale sig at anskaffe en lampe.

Pandelamper til løb inde i byen har ofte en lavere lumen, da pandelamperne mere fungerer som et supplement til den eksisterende gadebelysning frem for at være en erstatning herfor.

Modellen LED Lenser NEO4 er her et godt eksempel på en pandelampe velegnet til løbeture rundt i byområder. NEO4 har en lav lumen, som kan indstilles i tre niveauer henholdsvis høj, lav og blink. Hvor kraftig du vælger at holde pandelampens lumen, har indflydelse på batterilevetiden. NEO4 er samtidig lavet i et letvægtsdesign, så du slipper for gener fra udstyret og i stedet kan få en behagelig løbetur.

Anmeldersiden T3.com fremhæver bl.a. NEO4 som en solid model til by-løberen i 2020 grundet dens lette design. Sidst men ikke mindst kommer pandelampen i dejlige, friske farver, som kan pifte ethvert løbeoutfit lidt ekstra op.


Silva Trail Runner 4 Ultra – Solid løbe-pandelampe til den mørke skov

Bedste pandelampe til løb→ Set hos Pande-lampe.dk til 539 kr.

→ Set hos Lommelygtsalg.dk til 539 kr.

Det kan være yderst dejligt og beroligende at løbe i skoven. I de meget tidlige morgentimer og ligeledes sene aftentimer kan det dog hurtigt blive en farlig forhindringsbane. Det er derfor en god idé med en solid pandelampe, hvis du gerne vil undgå at kollidere med moder natur under dine løbeture.

Den robuste Silva Trail Runner 4 Ultra, elsket af mange terrænløbere, er her en model som sørger for, at du kan spotte selv den mindste trækvist op til 75 meter frem. Takket være sin lange lysdistance med en kraftig lumen på 350, vil hele skoven lyse op, når du tænder pandelampen.

Derudover er Silva’s Trail Runner udstyret med et genopladeligt batteri og batteripakke, så du er garanteret lys under hele din løbetur og mere til. Afhængigt af om du anvender den inkluderede batteripakke, samt hvilket lumenniveau du indstiller pæren til, har du altså mellem 10-90 timers batterilevetid med løbe-pandelampen.


Suprabeam V3pro – Bedre synlighed på landevejene med en god pandelampe

Bedst i test pandelampe til løb→ Set hos Homeshop.dk til 699 kr.

→ Set hos Pande-lampe.dk til 1.001 kr.

→ Set hos Lommelygtsalg.dk til 539 kr.

Som fodgænger er det vigtigt altid at være synlig i trafikken, især når mørket falder på.

Fortrækker du at foretage dine løbeture på landeveje i aften- og/eller morgentimerne, er det især vigtigt, at du gør dig synlig, for eksempel ved hjælp af en refleksvest.

Moderne pandelamper til løb er samtidig et rigtig godt værktøj til at gøre omgivelserne synlige for dig samt skærpe din tilstedeværelse over for modkørende ude på de farlige landeveje.

Størstedelen af dagens pandelamper til løb er således udstyret med en stor baglygte på hovedspændet, men pandelampen Suprabeam V3pro udmærker sig her ved at have en kraftig rød baglygte. Siden nutidens pandelamper til løb har en betydelig bedre LED-teknologi, og man som løber ifølge lovgivningen skal løbe mod trafikken, kan modkørende bilister nemt misforstå din pandelampe til at stamme fra f.eks. en modkørende motorcykel, der har forvildet sig over i den forkerte vejbane. Det kan kreere farlige trafiksituationer. Derfor kan du som løber med en rød baglygte sørge for, at bilister kan få bedre øje på dig.

En anden fordel ved V3pro er, at du nemt kan indstille lysudbyttet. Det er især brugbart til løb på landeveje, da du kan dæmpe lysstyrken, så du ikke risikere at blænde eventuelle modkørende bilister med den stærke LED-teknologi. V3pro kommer både i en version med genopladelige batterier og en uden.

Vi har dog valgt at fremhæve den genopladelige version, da den er et mere miljøbevidst valg, eftersom du genbruger pandelampens batterier i stedet for at smide dem ud.


Pandelamper til den spontane løbetur i aftentimerne

Der er altså gode grunde til at overveje at investere i en robust og solid pandelampe, især hvis man er løber. Med en god pandelampe behøver du nemlig ikke medbringe en lommelygte, hvis du spontant får lyst til en aftenløbetur.

I stedet kan du holde hænderne helt fri og fuldstændig koncentrere dig om selve løbeoplevelsen. Kort sagt intet terræn, vintermørke eller sene timer kan holde dig tilbage fra at nyde en skøn løbetur, når du har en trofast løbe-pandelampe i, ja, panden.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering