Parasol med tilt – Vi guider dig til det rigtige valg

Parasol med tilt – Vi guider dig til det rigtige valg

04/08/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Parasollen er uundværlig i de varme sommermåneder i Danmark, og skal du holde sommerferien hjemme i år, skal du uden tvivl erhverve dig en af slagsen. Med en parasol kan du både blive beskyttet mod solen og søge i skygge, og så tager den sig særdeles flot ud på terrassen eller i haven.

LÆS OGSÅ: Ny parasol? Her er den ultimative guide til at finde den bedste parasol

I denne artikel kan du læse meget mere om muligheden for at få en parasol med tilt, der forsyner dig med nogle unikke muligheder for at tilpasse din parasol efter dine behov. Alle de nævnte produkter er udvalgt på baggrund af brugernes anmeldelser samt deres unikke specifikationer, som giver dig en parasol med tilt, der kan holde i mange år.

Hvad kan en parasol?

Helt grundlæggende er en parasol en forstørret paraply, som ikke blot fungere for en enkelt person. Derimod er en parasol en stor skærm af stof, der er fastmonteret på en parasolstang, og som kan placeres i haven, på terrassen, på altanen eller tages med på stranden. Og selvom parasollen er simpel, er den helt uundværlig på de varme sommerdage.

En parasol tjener typisk to forskellige formål. Først og fremmest vil den sørge for skygge, så du kan trække dig ud af solen, når den varmer mest. Det giver dig gode forudsætninger for at spise frokosten ude på selv de varmeste sommerdage. Derudover skal den også fungere beskyttende for solens UV-stråler. I takt med sommermånederne kommer, vil UV-indekset stige markant. Det betyder for dig, at solens stråler er yderst skarpe, og de kan skade både hud og helbred.

Sol

En parasol er opbygget af en stang og en parasolskærm, og her er det skærmens materiale, der sørger for at beskytte dig. Jo tykkere materialet er, desto større en mængde af UV-strålingen vil den beskytte dig mod. Ofte er skærmen lavet af nylon eller polyester, hvor sidstnævnte kommer i mange forskellige tykkelser.

Parasol med tilt

Der findes et væld af parasoller på markedet, og derfor finder du også nogle med forskellige funktioner. Hvis der er én funktion, der er værd at fremhæve, er det tilt-funktionen. Med en parasol med tilt kan du selv indstille vinklen på din parasol, og det gør den endnu mere brugbar hele sommeren.

En parasol med tilt kan knækkes oppe ved parasolskærmen og kan på den måde sættes i forskellige vinkler. Dermed forbliver parasolstangen oprejst og fastmonteret på parasolskærmen, og det er blot parasollens hoved, der bliver vinklet.

Den helt store fordel ved en parasol med tilt er, at du kan sørge for fuld skygge hele dagen. Tidligt på formiddagen og hen på aftenen vil solen stå lavt på himlen, og med en klassisk parasol kan det være svært at opnå den ønskede mængde af skygge. Her vil en parasol med tilt gøre det muligt at vinkle parasollen mod solen, så den skygger for solen hele dagen. Heldigvis for dig er det ikke nogen dyr fornøjelse at finde en parasol med tilt, og du kan tilmed finde tilt-funktionen i mange forskellige typer af parasoller.

Det er vigtigt, at du sørger for at rette din parasol med tilt op, hvis det blæser kraftigt. Vinden kan langt nemmere få fat i din parasol, hvis den er tiltet, og dette kan få den til at blæse væk eller helt ødelægge din parasol.

Her er, hvad du skal overveje, inden du vælger din nye parasol

Lad os kigge lidt nærmere på, hvad du skal overveje, når du skal finde din nye parasol. Vi klæder dig godt på til at finde den parasol med tilt, der er den helt rette for dig, når vi fortæller mere om forskelle parasoltyper nedenfor.

Helt afgørende for dit valg er selvfølgelig størrelsen og formen på din parasol. Du finder parasoller med en diameter på alt fra 1,5-5 meter, og derfor gælder det om at overveje, hvor stor din egen skal være. Har du god plads på terrassen eller i haven, er det altid godt at erhverve sig en stor parasol, som giver dig de bedste forudsætninger for skygge inden for et større område.

Parasol med tiltHer er denne Napoli parasol med en diameter på tre meter en glimrende mulighed for at dække hele bordet samtidig med, at den er udstyret med tilt-funktionen. Denne model kommer i en cirkulær form, som er én af de to mest populære former.

→ Set hos Coop.dk til 400 kr. (700 kr. for ikke-medl.)

Foruden den mere runde parasol, finder du også en firkantet parasol med tilt, der også er glimrende i haven. Den store fordel ved en firkantet model er, at du nemt kan kombinere flere parasoller af samme type. De lige sider gør det muligt at placere dem helt tæt og slippe for sprækker, hvor sollyset kan trænge ind.

Derudover skal du overveje antallet af ribber i din parasol. Ribber er de arme, der holder selve skærmen, og de sørger for at stabilisere din parasol på bedst mulig vis. En tommelfingerregel lyder, at jo flere ribber din parasol har, desto mere stabil vil den være. Dette holder delvist stik, men du vil også opleve, at mange kraftige parasolkonstruktioner rummer færre ribber, der derimod er langt mere kraftige. Derfor er det en balance mellem konstruktion og antallet af ribber, der skal afgøre dit valg.

Parasol med knæk til terrassen

Når du skal finde en parasol med tilt, kan den også være kendt som parasol med knæk eller med vippefunktion. Kært barn har mange navne, men alt betegner det samme i dette tilfælde. For at vende blikket mod de forskellige typer af parasoller, er haveparasollen et klassisk valg hos mange danskere.

Særligt for haveparasollen er den store størrelse, som ofte er 3-4 meter i diameteren. Samtidig med det vil den ofte være yderst flot udført, hvor konstruktionen består af enten sort aluminium eller lakeret træ. Disse modeller kommer ofte med en skærm i kraftig polyester, og de beskytter derfor godt mod solen.

Billig parasol med tilt

Disse store parasoller, som skal anvendes i haven, er langt mere brugbare, hvis de har tilt-funktionen. Den store parasol vil ligeledes være høj, og derfor vil en lavtstående sol kunne trænge ind under selve parasollen. En bestseller er denne Cancun parasol, der har en 180-graders tilt-funktion.

→ Set hos Homeshop.dk til 899 kr.

På den måde kan du endnu nemmere justere vinklen på din parasol med tilt og udnytte den til fulde. Denne model kommer i træ og med en kraftig polyesterskærm med læderforstærkninger, som gør den ekstra kraftfuld og samtidig flot at have stående.

Parasol til altanen med tilt

Har du en altan, kender du sikkert til pladsudfordringen, når det kommer til en god løsning i forhold til at søge i skygge. Heldigvis er der rig mulighed for at finde en parasol med tilt til din altan, og her har du to muligheder.

Først og fremmest finder vi den halve parasol, som er udformet som en halvcirkel, der er monteret på en parasolstang. Hele den ene side vil være plan, og det er også her, hvor stangen er monteret, så den ikke er placeret i midten af parasollen. Den store fordel ved en halvcirkelformet parasol er, at du kan placere den op langs facaden på bygningen.

halv parasol med tiltI takt med, at der også kan blive varmt på en altan i læ, er denne halvcirkelformede parasol et godt bud på parasollen til din altan. Dens hvide materiale sørger nemlig for at reflektere størstedelen af varmen fra solen, og dermed vil den udsende en minimal mængde af varme. Den måler 1,5 meter i diameter og skal fastmonteres i en parasolfod, som skal stabilisere denne. Dog er det straks sværere at få fat i en halv parasol med tilt, og derfor har du en anden mulighed.

→ Set hos Lammeuld.dk til 936 kr.

Ud over den halvcirkelformede parasol kan du nemlig også få en parasol til altangelænderet. Her får du en parasol med et tilhørende beslag, som du monterer på gelænderet, og herefter spændes parasollen godt fast. Denne parasol er det ideelle valg, hvis du vil udnytte pladsen bedst muligt og samtidig have en parasol med tilt.

Den billige parasol med tilt

sort parasol med tiltDet behøver ikke koste dig en formue at få fat i en god parasol i fornuftig kvalitet. Og når det kommer til en parasol med tilt, kan det også lade sig gøre at få fingrene i en kvalitetsparasol til en god pris. Denne Summertime markedsparasol med tilt-funktion fås til en yderst fornuftig pris.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 500 kr.

Samtidig får du en kraftig konstruktion og et flot design. Den er udstyret med håndsving og en firkantet form, der gør den yderst velegnet i kombination med en makker.

hvid parasol med tiltEndnu billigere er denne Outfit markedsparasol, der kommer med tilt-funktion og beige stof, som sørger for ikke at absorbere varmen. Den rummer otte metalribs og er et godt alternativ til de mere vindstille dage.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 300 kr.

Opsummering – Her er det vigtigste at vide

Nu har du lært alt det, der er værd at vide om en parasol med tilt, og denne funktion er altså uundværlig i parasollen. Med tilt kan du vinkle din parasol efter solens retning og højde på himlen, og på den måde blive i skyggen så længe du vil. Inden du vælger den rette for dig, skal du altid overveje dit formål nøje. Her spiller størrelse, form og antallet af ribber en væsentlig rolle, og du skal tage højde for mængden af vind, som din parasol kan blive udsat for.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering