Parasol til altan – Find den bedste altanparasol til prisen i denne guide

Parasol til altan – Find den bedste altanparasol til prisen i denne guide

14/09/2021 0 Af Camilla

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Den klassiske parasol dukker op i mange haver i dag, men som altanejer kan mulighederne virke begrænsede. Heldigvis er der råd for det, for der findes forskellige typer af parasoller, der egner sig helt perfekt til de varme sommerdage på altanen. Med en lille parasol til altan kan du nemt søge i skyggen, når solens stråler er på sit højeste. Det giver dig langt bedre forudsætninger for at kunne nyde den danske sommer udendørs, men uden at bekymre dig om for meget varme og sol.

LÆS OGSÅ: Ny parasol? Her er den ultimative guide til at finde den bedste parasol

I denne artikel guider vi dig til, hvordan du finder den bedste parasol til altan. Vores anbefalinger er baseret på brugernes anmeldelser, så vi udelukkende giver dig bud på gode parasoller, som andre allerede elsker.

En altanparasol tjener særligt to formål

Når det kommer til parasoller generelt, tjener de nogle specifikke formål, og en altanparasol har ofte to forskellige funktioner. Først og fremmest skal den sørge for at beskytte dig mod solen. For i takt med sommermånederne, vil UV-strålingen blive langt kraftigere, og det kan skade din hud og dit helbred.

Med en parasol på din altan, kan du søge i skyggen, når solen står højest på himlen. Parasolskærmen er beklædt med et materiale, der helt eller delvist vil kunne afvise UV-strålingen, og dermed fungere som et beskyttende lag. Derfor fungerer et kraftigt materiale også mere beskyttende end et tyndt af slagsen, såsom nylon eller tyndt polyester.

Samtidig skal din parasol også sørge for god skygge, når solen bliver for varm. Selvom vi nyder den danske sommer, kan de varme dage gøre det ulideligt at sidde på altanen, hvis solen står lige på. Parasollen vil sørge for at give dig skygge og dermed også lavere temperaturer. Her er skærmens farve afgørende for, hvor varm en fornøjelse det bliver for dig. De lyse farvenuancer vil reflektere mere lys tilbage, og dermed bliver det mindre varmt under disse.

Hvad er forskellen på en haveparasol og en parasol til altan?

Måske det kan virke uklart, hvordan der er forskel på den store haveparasol og en parasol til altan, og derfor vil vi kort fortælle dig om de væsentligste forskelle. For selvom de tjener de samme formål, er der stor forskel på pris, størrelse og funktion.

Den klassiske haveparasol måler ofte mellem 3-4 meter i diameter og bliver derfor betegnet som en stor parasol. Denne type er særdeles kraftig i sin konstruktion, og ofte vil den kræve en stor parasolfod til at holde den på plads. Disse bliver typisk produceret som enten runde eller firkantede i formen, hvor en firkantede form gør det muligt at kombinere flere forskellige parasoller.

Derimod er en parasol til altan en mindre parasol, der passer perfekt ind på en altan, hvor der er begrænset med plads. Alt efter dine behov findes der forskellige modeller, der kan anvendes på en altan. Det kan enten være en parasol til altangelænderet eller en halv parasol, der nemt kan placeres op langs facaden. På den måde er der rig mulighed for at søge i skygge, men uden at være afhængig af en bestemt bredde på din altan.

Parasol til altanEt bud på en klassisk halv parasol er denne altanparasol fra Coop, der måler 1,25 meter i diameteren. Den er konstrueret i sort aluminium og gør det særdeles nemt at søge i skygge og læ for solen på din altan. Denne model er særdeles prisvenlig og består af fem wires, der er mere end rigeligt til at stabilisere parasolskærmen tilstrækkeligt.

Denne har vi fundet hos Coop, som er en stor anerkendt forhandler med et stort udvalg. Så hvis denne ikke lige er noget, kan du med stor sandsynlighed finde andre modeller, som passer din smag.

→ Set hos Coop.dk til 200 kr. (400 kr. for ikke-medl.)

Parasol til altangelænder

Hvis du gerne vil udnytte pladsen bedst muligt på din altan, og du gerne vil slippe for at have en parasolfod stående, kan du overveje en parasol til dit altangelænder. I dag er det nemlig muligt at købe et altanbeslag, som fungerer som en parasolfod. Dette beslag kan du nemt montere på altanens gelænder, hvilket efterfølgende giver dig mulighed for at placere en parasol heri.

altanparasolDu har både mulighed for at købe et beslag separat og selv finde en passende parasol, eller også kan du gøre det smarte, hvor du erhverver dig en parasol med tilhørende beslag. Her finder du blandt andet Cinas Balcony parasol, som kommer i en samlet pakke med parasol og beslag.

→ Set hos Frishop.dk til 830 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 830 kr.

Du skal blot fastmontere det medfølgende beslag, hvorefter parasollen kan monteres. Denne model kommer med tilt-funktion og en todelt stang, så du helt selv kan regulere højde og vinkel på parasollen. Det sørger for de bedste forudsætninger for mest muligt skygge.

Den store fordel ved en parasol på altangelænderet er, at du slipper for at bruge plads på en parasolfod. Samtidig vil den sidde ud over altanen, hvilket vil sørge for bedst mulig pladsoptimering. Til gengæld er denne type parasol mere udfordret i forhold til vind og vejr. Derfor er det essentielt, at du finder en model med en stærk konstruktion og med et beslag, der sikrer en god stabilitet.

Halv parasol til din altan

Som nævnt er en halv parasol også et glimrende bud på en god parasol til altan. En halv parasol fungerer på den måde, at den kommer som en halvcirkelformet skærm, hvor den ene side er lige. Det gør det muligt at placere denne op ad facaden, så den skærmer bedst muligt samtidig med, at du nemt kan finde plads til den. Selve parasolstangen sidder placeret på den side, der er plan, og derfor er der ingen parasolstang i midten, som det er tilfældet ved eksempelvis en haveparasol.

billig parasol til altanDu finder mange muligheder, når det kommer til en halv parasol, og heriblandt denne balkonparasol, der er produceret i gråt aluminium, og som rummer fem wires. Denne har vi fundet til en skarp pris, således at du hurtigt kan anskaffe dig skygge på altanen derhjemme.

→ Set hos Coolster.dk til 849 kr.

Denne model måler 135 cm i diameteren og består af en særdeles kraftig konstruktion, der sikrer dig en god stabilitet. Skærmen er produceret af UV-beskyttende og falmefrit polyester, som gør den velegnet til de varme sommerdage.

bedste altanparasolHvis du gerne vil have det bedste af det bedste, er denne halvcirkelformede parasol et godt valg. Denne er særligt god grundet sin vandafvisende overflade, og så måler den hele 1,5 meter i diameteren.

Den er derfor et godt valg til den større altan, hvor du vil have mest mulig dækning fra din parasol. Dog ligger den i den dyre ende af skalaen, men til gengæld er du sikker på høj kvalitet og meget for pengene.

→ Set hos Lammeuld.dk til 954 kr.

Når du vælger en halv parasol, skal du sørge for at tilkøbe en parasolfod, der passer i størrelsen, og som kan stabilisere din parasol til altan tilstrækkeligt. Heldigvis er en halv parasol mere let end den klassiske parasoller, og den kræver derfor ikke en parasolfod i samme kaliber, som det er tilfældet med en haveparasol.

Ofte vil der være gode råd at hente hos din forhandler, der typisk kan anbefale en god parasolfod. Her er det vigtigt, at din parasol til altan kan spændes fast flere steder på foden for den bedste stabilitet.

Sådan vælger du den rette parasol til altan

Men hvordan er det så, at du vælger den helt rigtige parasol til altanen? Det guider vi dig igennem lige her, så du nemt kan beslutte dig for, hvilken en, der er den bedste parasol til altan for dig.

Først og fremmest skal du være opmærksom på, i hvilken retning din altan er. Dette kan være afgørende for, hvilke funktioner din parasol skal rumme. Har du en altan, der vender mod syd eller vest, vil du typisk have sol hele dagen. Det gælder særligt for dig, der har eftermiddags- og aftensol. Her er det fornuftigt at finde en parasol til altan, der har tilt-funktion, som du kan læse mere om nedenfor.

Derudover er formen på din altan også vigtig for dit valg. Har du en meget smal altan, anbefaler vi at vælge en parasol til altangelænderet. På den måde vinder du mere plads, så du kan have det hele. Vælger du en parasol til altangelænderet, skal du overveje om det er muligt i forhold til, hvor meget det blæser. Er din altan udsat for meget vind, skal du sørge for at erhverve dig en parasol til altan, der har nok arme til at holde den på plads, når den udsættes for blæst.

Sidst skal du overveje, hvor du helt præcist gerne vil kunne søge i skygge henne. Dette er afgørende for dine muligheder, idet du ikke kan placere din parasol, hvor du vil. Altanens minimale mængde af plads kan gøre det sværere at finde den rette placering, og derfor skal dette overvejes grundigt.

Tilt-funktion kan være afgørende for dine skyggemuligheder

Det er som nævnt muligt at få en parasol til altan, der har en tilt-funktion, og denne kan være afgørende for, om du kan få den mængde skygge, du gerne vil have. Når en parasol er udstyret med en tilt-funktion, giver det dig mulighed for at sætte din parasol i en bestemt vinkel. Her justerer du selve vinklen på din parasolskærm, så selve parasolstangen bliver stående i samme oprejste position.

Ved at kunne vippe din parasol, kan du bedre skygge for alle solens stråler. Det gør den yderst anvendelig på alle tidspunkter af dagen, hvor eksempelvis solen står lavere hen på aftenen. Dog skal du være opmærksom på, at det kan være udfordrende at vippe din parasol til altan i blæsevejr.

Vinden kan bedre få fat på parasollen, og det kan ødelægge den. Dette gælder dog kun i kraftigt blæsevejr, og du kan helt undgå problemet ved at undlade at vippe din parasol, når det blæser lidt mere end normalt. Dette handler især også om, hvor din parasol er placeret, og hvor beskyttet den er i forhold til bygningen.

Parasollens historie

Lad os kigge lidt nærmere på, hvordan parasollen blev til, for det er ikke noget nyt fænomen. Vi skal helt tilbage til middelalderen for at finde parasollens oprindelse. Den stammer fra Orienten, hvor den blev anvendt af magthavere, og hvor den var et tydeligt symbol på netop magt og ære. Først i 1500-tallets anden halvdel blev den taget i brug i Europa som et værdighedstegn hos paver og præster i Italien.

Altaner

Op gennem 1700-tallet steg interessen for den store paraply. I disse tider var det vulgært, hvis kvinder var solbrændte, og derfor blev de hyppigt anvendt af kvinder, når de opholdt sig udendørs. I 1820’erne og 1830’erne blev kvindernes hatte store nok til, at de ikke nødvendigvis skulle anvende en parasol. I stedet bar man den sammenfoldet rundt i gaderne, når solhatten kunne skygge tilstrækkeligt.

I dag er parasollen allemandseje, og du kan nemt finde en billig parasol. De håndholdte modeller er ikke længere så populære, men parasoller til altaner, strandture og haver er yderst eftertragtede. Det har også resulteret i forskellige typer af parasoller, hvor de to mest velkendte er en strandparasol og en haveparasol.

Opsummering

Vi har i denne artikel fortalt dig alt det, du har brug for at vide om en parasol til altan. For selvom du bor i en lejlighed, skal du ikke snydes for de gode muligheder, som en parasol kan give. Foruden at beskytte dig mod solens UV-stråler vil en parasol også sørge for skygge hele dagen, så du kan udnytte din altan på selv de varmeste sommerdage.

Der findes primært to typer af parasoller, der er velegnet til din altan. En parasol på altangelænderet sørger for optimal pladsudnyttelse, og her kan en tilt-funktion være særdeles brugbar. Du skal dog sikre dig, at din parasol sidder godt fast i beslaget og passe en smule ekstra på, når det blæser udenfor.

Derudover finder du en halv parasol, der egner sig godt inde på selve altanen. Denne halvcirkelformede parasol kan placeres langs facaden, og du får den helt rigtige parasolstemning samtidig med, at den ikke stjæler al pladsen. Denne model er velegnet til større eller dybere altaner, da den kræver en parasolfod for at kunne tages i brug.

Når du vælger din parasol til altanen, er der nogle forskellige parametre, der er værd at være opmærksom på. Her er det især materiale, farve og størrelse, der kan være afgørende for, hvilken parasol der er den bedste for dig. Farvevalget er en smagssag, men her vil du opleve, at de mørke farver absorberer mere af varmen, og dermed også er varmere at opholde sig under. Derimod vil de lyse farver reflektere størstedelen af varmen tilbage.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering