Pladevibrator guide – Få det fulde overblik til at finde den bedste pladevibrator

Pladevibrator guide – Få det fulde overblik til at finde den bedste pladevibrator

15/05/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du skal til at lægge en ny terrasse ude i haven eller en ny indkørsel, så kan det være værd at overveje, om du vil investere i en pladevibrator. En pladevibrator er nemlig ét af de vigtigste elementer, hvis du skal til at lægge fliser.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have

Det er vigtigt, at du lægger fliserne på et underlag, der er plant, men i lige så høj grad er det vigtigt, at jorden er blevet presset sammen, så den er blevet hård. Vi har lavet en guide til, hvordan du kan lægge den flotteste terrasse til sommer i samarbejde med en pladevibrator.


Hvad er en pladevibrator?

En pladevibrator er en stor maskine, som kan hjælpe dig med at få stampet jorden og underlaget sammen. Det er vigtigt, at jorden er blevet bearbejdet af en pladevibrator, for det giver din kommende terrasse et bedre og mere holdbart udtryk. Du skal bruge en pladevibrator til to ting, når du anlægger en terrasse:

  1. Jævn jorden, så du sørger for, at fliserne ligger stabilt og plant.
  2. Vibrér stenene på plads, når terrassen er færdig.

Du kan selvfølgelig godt lægge en terrasse uden pladevibratorens hjælp, men vi anbefaler, at du investerer i en, da det giver et flottere og mere stabilt udtryk. Det er en investering, som du ikke kommer til at fortryde, når du kan nyde synet af din terrasse eller indkørsel efterfølgende. Men hvad skal en pladevibrator kunne udover at være kraftfuld? Det er det, som vi vil se på i denne guide.


En pladevibrators motor

Du vil oftest kun finde en pladevibrator, der har benzinmotor. I dag er meget værktøj designet med en batterimotor eller en motor drevet af el, men en pladevibrators motor er typisk en benzinmotor. Dette betyder blandt andet, at der ikke er sparet på kræfterne, idet du sagtens kan forvente en meget kraftfuld motor.

Det er motoren, der er maskinens energifelt, og den, der skaber kraften til at kunne stampe jorden sammen til en stabil kerne og underlag.


En kraftfuld pladevibrator med en høj kompressionsdybde

Når du skal investere i en pladevibrator, kan blandt andet kompressionsdybden være en vigtig faktor. En kompressionsdybde er, hvor langt du kan forvente, at pladevibratoren stamper eller komprimerer jorden sammen.

Vi har fundet en pladevibrator fra Masalta, der har en kompressionsdybde på 30 centimeter, hvilket er en høj kompressionsdybe, hvor du kan forvente, at jorden er blevet komprimeret sammen.

Pladevibrator→ Set hos Davidsenshop.dk til 4.999 kr.

Denne pladevibrator fra Masalta er en god og robust pladevibrator, hvor du sagtens kan tillade dig at have store forventninger til den.

Den vejer 90 kg., hvilket lyder tungt, men det er en relativ lav vægt inden for standardvægten for en pladevibrator. Pladens mål er 61 x 46 centimeter, hvilket betyder, at du komprimerer dette areal, når du går med pladevibratoren.

Den kan komprimere 27 meter i minuttet, hvorfor det er en maskine, hvor du sagtens kan få komprimeret dit areal hurtigt.

Det er komprimeringen, der er meget vigtigt for udfaldet af din terrasse eller indkørsel. Det handler nemlig om, at du skal have et så fast underlag som muligt – hvilket er noget, som vi ikke kan nævne nok gange. Hvis du vil have et hårdt og plant underlag, så er en pladevibrator alfa omega, da det ikke er muligt selv at få samme resultat.

Vælg derfor en pladevibrator, som har en god kompressionsdybde, hvor du er sikret et ordentligt resultat. Vi anbefaler, at du vælger en pladevibrator men en kompressionsdybde på mindst 10 centimeter, da du skal være sikker på, at komprimeringen er dyb nok, når du begynder med at lægge fliserne.


En pladevibrator med en høj slagkraft

Udover at kompressionsdybden er et væsentligt element for din pladevibrator, så er dens slagkraft også meget vigtig. Den skal nemlig have en høj slagkraft for, at den overhovedet har mulighed for at komprimere jorden i en høj kompressionsdybde. Slagkraften kan både måles i kilo, mens andre forhandlere beskriver motorens hestekræfter.

Bedste pladevibratorEn pladevibrator fra Sydvesta har en motor med 5,5 hestekræfter, hvilket er en kraftfuld maskine, der vil have en høj slagkraft til en høj kompressionsdybe.

Udover de mange hestekræfter kan du også forvente en pladevibrator i høj kvalitet, der har en hastighed på 20 meter i minuttet.

 

→ Set hos Wattoo.dk til 12.949 kr.

→ Set hos VVS.dk til 15.715 kr.

Denne her er ikke helt så hurtig, som vores pladevibrator fra Masalta, men du vil alligevel kunne få udrettet en del med denne hastighed.

Den har en benzinmotor, hvor dens tank kan rumme 3,6 liter, hvilket vi vil vurdere til at være en fornuftig tankstørrelse og endda i den høje ende i forhold til en tanks standardstørrelse på en pladevibrator.

Billig pladevibrator

En anden pladevibrator, der også har en høj slagkraft, er en model fra Masalta, som har en slagkraft på hele 1.050 kilo.

Denne slagkraft er meget høj, idet pladevibratoren blot vejer 62 kg, hvor både hjul og håndtag er medregnet, hvilket er en meget let pladevibrator i forhold til dens kraft.

Denne model fra Masalta har en kompressionsdybde på 20 centimeter, hvilket er en meget fornuftig komprimering – især med dens egenvægt in mente.

Dens tank rummer 1,2 liter, hvilket ikke er stor tank med de ovenståendes tanke til sammenligning. Pladevibratoren har en hastighed på 24 meter i minuttet, hvilket er en fornuftig fremdrift.


En pladevibrators pris: Hvad koster en plade vibrator?

Der er en stor forskel på, hvad en pladevibrator koster – da prisen kommer meget an på, hvad en pladevibrator skal bruges til. Hvis du skal bruge en pladevibrator i arbejdsregi, så anbefaler vi, at du investerer i en pladevibrator, som er i en højere prisklasse.

Hvis du derimod skal bruge en pladevibrator til derhjemme, hvor du skal anlægge en indkørsel eller en terrasse, kan du sagtens vælge en pladevibrator fra en lavere prisklasse. Prisen spænder fra cirka 2.000-40.000 kr., hvilket er et stort spænd, og det siger meget om pladevibratorens kvaliteter og features.

Pladevibrator bedst til prisen

Hvis du gerne vil investere i en god, solid og kraftfuld pladevibrator, som ligger i den høje ende af prisintervallet, så kan vi anbefale Euro Shatal RP2414-50. Denne pladevibrator vil være perfekt, hvis du til dagligt anlægger terrasser, indkørsler eller andet. Det er derfor en pladevibrator, som vi anbefaler, der bliver brugt af professionelle.

→ Set hos Toolster.dk til 37.494 kr.

Euro Shatal RP2414-50 kan både køre frem og tilbage, hvilket er en feature, som man skal passe på med at vænne sig til. Når du først er blevet vant til denne feature, kan det være svært at gå tilbage til en, der kun går fremad.

Det er en pladevibrator, der er i ultimativ topklasse, og deraf kommer prisen også. Du kan være sikker på, at du får et præcist, stabilt og hurtigt arbejde fuldført med denne pladevibrator.

En anden pladevibrator, som ligger i den helt anden ende af prisskalaen, er en pladevibrator fra Zipper. ZI-RPE60C er en pladevibrator med en fornuftig pris til den private bruger.

Pladevibrator tilbudMed en Zipper pladevibrator får du, hvad en pladevibrator skal kunne, men den kan ikke prale af features, som pladevibratoren fra Euro Shatal kan, men det er heller ikke det, som man skal købe Zipper for.

→ Set hos Globaltools.dk til 3.658 kr.

Du skal investere i en ZI-RPE60C, hvis du skal lave en terrasse eller en indkørsel. Det er en god model til dette formål, og du vil sagtens kunne forvente et kvalitetsresultat efter en omgang med ZI-RPE60C. Den har en stor tank på 3,6 liter og en kompressionsdybde på 20 centimeter, hvilket er meget fornuftigt til et gør-det-selv-projekt i haven.

Denne pladevibrator har en hastighed på de 22 meter i minuttet, hvilket tegner et billede af, at en hastighed mellem 20-25 meter i minuttet er en standard hastighed for en pladevibrator.


Guidens billige pladevibrator: Til et mindre gør-det-selv-projekt

Som sagt varierer prisen også meget, hvorfor vi har fundet nogle forskellige pladevibrationer, som befinder sig i meget forskellige prislejer.

Pladevibrator guide

Vi har udvalgt en pladevibrator fra Powercraft til guidens billigste, idet vi mener, at denne pladevibrator har en fornuftig pris, hvor du stadig kan have forventninger til, at den komprimerer jorden og efterlader dig det bedste underlag til at lægge en ny indkørsel eller terrasse.

Powercraft 97CC har med sine 40 kg., en høj slagkraft og en fornuftig kompressionsdybde, som du vil få stor glæde af, hvis du skal bruge en pladevibrator til projekter derhjemme. Dens slagkraft ligger på 850 kg, hvilket vi mener, der er meget fornuftigt for en mindre pladevibrator.

Udover dens fornuftige slagkraft har den også en fin kompressionsdybde på 10-15 centimeter. Den har også en tank på 1,4 liter, hvilket er meget standard i forhold til de andre pladevibratorers tanke. Den er knap så hurtig i dens fremdrift, hvor den kun bevæger sig med 11,4 meter i minuttet – det skal dog siges, at dette er en fin fremdrift i forhold til dens favorable pris.

Denne pladevibrator er derfor en billig pladevibrator, hvor du stadig kan opnå et godt og solidt resultat til din nye terrasse eller indkørsel.


Pladevibrator på tilbud: Du kan sagtens spare pengene igennem et tilbud

Mange mærker udvikler og optimerer deres produkter løbende, hvorfor en pladevibrator også vil komme på tilbud, hvis der bliver lavet en bedre og nyere version. Kan du derfor leve med, at din pladevibrator ikke er den nyeste på markedet, så vil du sagtens kunne spare nogle penge.

Som sagt er der et stort spænd inden for prisen, hvorfor du vil kunne spare penge, hvis du investerer i en model fra et højt prisleje, som er sat ned. Som så mange andre investeringer, så siger prisen selvfølgelig noget om produktets features, kvalitet og levetid. Hvis du derfor ved, at du skal bruge en pladevibrator i et stort omfang, så vil vi anbefale dig at investere lidt ekstra penge i den.

Derudover har mange forhandlere prisgaranti og prismatch, hvilket helt sikkert kan blive en fordel for dig, hvis du ser en pladevibrator på tilbud andetsteds, men gerne vil købe den ved en specifik forhandler.


De bedste råd, hvis du står overfor gør-det-selv-projektet: Terrasse

Vi hos Havesektionen.dk er vilde med gør-det-selv-projekter, hvilket en pladevibrator i høj grad lægger op til. Vi vil derfor give dig nogle råd med på vejen, hvis du står overfor et stort gør-det-selv-projekt, som en anlægning af en terrasse i virkeligheden er.

Det er meget vigtigt, at du har en plan, og du derfor ved, hvor du skal starte, og hvordan resultatet gerne skal ende ud. Hvis du derfor skal lægge en terrasse, kan det første stadie derfor være; opmåling. Opmåling er vigtigt, da du skal vide, hvor stort et areal der skal anlægges en terrasse på.

Vi anbefaler, at du starter med at måle op, inden du begynder med at grave. På den måde sikrer du dig, at du ikke kommer til at grave et for stort areal.

Når du har målt op, vil vi anbefale, at du stiller havemøblerne ind i området for at se, om arealet skal være større eller mindre. Derefter kan du begynde med at grave og komprimere underlaget – sommetider skal du selv tilføje et underlag af for eksempel grus. Dette afhænger af, hvor i landet du bor.

Når du har komprimeret jorden, kan du begynde med at lægge fliserne. Vi anbefaler, at du komprimerer jorden mindst to gange, inden du lægger fliser. Du skal sørge for, at underlaget et helt hårdt for at opnå det bedste resultat. Med en færdig og jævn terrasse kan du læse vores guide om bålfade, som er helt perfekt til en ny terrasse.


Havesektionen.dk anbefaler…

I og med vi anbefaler, at du måler området af, inden du begynder med at grave, så får du også lettere ved at gennemskue, hvor meget du skal investere i en pladevibrator.

Hvis det er et meget stort areal, vil vi anbefale, at du går lidt op i prisen, så du både får en mere effektiv og ikke mindst kraftfuld pladevibrator. Se efter slagkraft, kompressionsdybde, tankens størrelse, fremdrift – og hvis du skal arbejde med pladevibratoren over en længere periode, vil vi også anbefale, at du ser på dens vibrationer og lydstyrke.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering