Plæneklipper guide – Din guide til at finde en god plæneklipper

Plæneklipper guide – Din guide til at finde en god plæneklipper

17/06/2021 0 Af Morten

Er plænen blevet lige lang nok at se på? Så har du brug for en smart og effektiv plæneklipper. Men hvad skal du vælge? Der er rigtig mange producenter på markedet, når det kommer til plæneklippere. Det kan derfor være en smule overvældende at skulle finde den helt rigtige model.

Vi har her samlet en test af otte forskellige plæneklippere. Her kan du finde inspiration til, hvad der kan være den optimale plæneklipper til netop dine behov. Dyk ned i testen, og find din nye plæneklipper her.


AL-KO plæneklipper – Highline 51.5 SP-A – Effektiv plæneklipper fra Coop

Plæneklipper

→ Set hos Coop.dk til 2.699 kr. (2.999 kr. for ikke-medl.)

I vores plæneklippertest har vi valgt at inkludere forskellige typer af plæneklippere. Vi starter med en AL-KO plæneklipper – Highline 51.5 SP-A, som blandt andet kan købes hos Coop.

Denne Coop plæneklipper fra AL-KO har en masse smarte funktioner, der kan gøre græsslåningen til en leg.

Først og fremmest er der tale om en selvkørende plæneklipper. Det betyder, at du ikke skal bruge en masse kræfter på at skubbe den for at få fremdrift. Den sørger automatisk for fremdriften. Du er der bare for at styre plæneklipperen rundt i haven.

Denne plæneklipper fra Coop er en benzindrevet plæneklipper. Det betyder, at den er yderst anvendelig til de større haver, hvor der er store græsarealer. Denne plæneklipper anbefales til haver på op til 1.800 kvadratmeter.

Med denne plæneklipper har du fire forskellige muligheder, når det kommer til klippesystem. Du kan vælge imellem bioklip, bagudkast eller sidekast. Vælger du bagudkast, har du også mulighed for at vælge at opsamle det hele i den medfølgende opsamler. Da det er en plæneklipper med bioklip, har du derfor mulighed for en miljøvenlig løsning til din plæne.

Opsamleren er forholdsvis stor og kan rumme hele 70 liter. Der går derfor lang tid, før opsamleren bliver fuld og skal tømmes. Det sparer dig for en masse tid og besvær. Det særlige ved opsamleren er også, at plæneklipperen benytter MaxAirFlow-teknologi. Det betyder, at det afklippede græs bliver blæst helt ind i opsamleren. På den måde bliver den fyldt helt op.

Denne plæneklipper fra Coop har en klippebredde på hele 51 centimeter. Igen gør det, at denne plæneklipper er ideel til større græsarealer. Du vil nemlig hurtigere få overstået græsslåningen.


Stiga plæneklipper – SLM 3648 AE – Alsidig batteridrevet plæneklipper

Plæneklipper test

→ Set hos Frishop.dk til 2.358 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.358 kr.

Vi bevæger os nu videre til en plæneklipper fra Frishop. Vi præsenterer dig nu for Stiga plæneklipper – SLM 3648 AE. Her er der tale om en helt anden type. Denne plæneklipper er nemlig batteridrevet.

Der er flere fordele ved at vælge denne batteridrevne plæneklipper. Du får nemlig en god plæneklipper, der ikke larmer særlig meget sammenlignet med en benzinplæneklipper.

Derudover udgiver den ikke emissioner. Det er derfor også en miljøvenlig løsning. Denne plæneklipper er selvfølgelig inklusive batteri og oplader.

Stiga plæneklipperen har tre forskellige klippesystemer. Du får en plæneklipper med bioklip. Derudover kan du vælge bagudkast og bagudkast i opsamler. Opsamleren følger også med og har en kapacitet på 35 liter.

Denne plæneklipper er oplagt til den mindre have. Den er især god til smalle passager eller besværlige steder. Den har nemlig blandt andet en klippebredde på 34 centimeter, der gør, at den kan komme rundt langt de fleste steder. Plæneklipperen fra Stiga er særligt god til plæner, der er op til 200 kvadratmeter.


Black & Decker plæneklipper BEMW471BH 1600W – God plæneklipper til prisen

 

Plæneklipper bedste i test→ Set hos 10-4.dk til 1.146 kr.

→ Set hos Proshop.dk.dk til 1.148 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 1.565 kr.

Er du på udkig efter en god plæneklipper til prisen, er denne et rigtig godt bud. Black & Decker plæneklipper BEMW471BH 1600W er en el-plæneklipper, der er god til både mellemstore og store plæner.

Med denne plæneklipper får du en klippebredde på 38 centimeter. Derudover er den oplagt til haver med græsarealer på op til 600 kvadratmeter. Den kan derfor være oplagt til mange forskellige behov.

Da dette er en el-plæneklipper, skal den tilsluttes strøm via en ledning. Dette er en fordel, hvis du vil have en mere støjsvag og miljøvenlig plæneklipper.

Der er ved denne plæneklipper sørget for en smart teknologi, når det kommer til ledningen. Der benyttes nemlig intelligent kabelstyring. Det betyder, at ledningen holdes væk fra plæneklipperen, når du slår græsset. Du skal derfor ikke bekymre dig om at komme til at køre ledningen over.

Plæneklipperen fra Black & Decker er udstyret med en opsamler. Opsamleren kan samle hele 45 liter græs. Du skal derfor ikke tømme opsamleren særlig ofte.

Ved denne model er der sørget for et godt ergonomisk håndtag. Det betyder, at du får en bedre komfort, når græsset skal have en tur. Derudover føler du også, at du har mere kontrol over plæneklipperen. Du får her en særdeles god plæneklipper til prisen.


Gardena Powermax 1800/42 Plæneklipper – Elektrisk plæneklipper med gode egenskaber

Bedste plæneklipper→ Set hos Frishop.dk til 1.610 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.610 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.649 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.813 kr.

 

→ Set hos Homeshop.dk til 2.076 kr.

Vi holder os inden for elektriske plæneklippere med denne model fra Gardena. Gardena Powermax 1800/42 Plæneklipper er en særligt god plæneklipper til større græsarealer.

Denne plæneklipper er ideel til haver på over 500 kvadratmeter. Den har en klippebredde på 42 centimeter, der gør, at du hurtigere kan få slået græsset.

Med denne plæneklipper slipper du for at finde løvriven eller løvsugeren frem. Den er nemlig udstyret med en smart opsamler, der klarer det sure arbejde for dig. Du skal kun tømme den, når den bliver fuld. Opsamleren har en volumen på hele 45 liter. Der går derfor lang tid imellem, at du skal tømme den.

Der er sørget for en effektiv luftcirkulation, der sikrer, at der lander betydeligt mere græs i opsamleren. Det er med til at reducere, hvor ofte opsamleren skal tømmes.

Der er sørget for gode forhold for vedkommende, der står med plænetjansen. Plæneklipperen er udstyret med ergonomiske håndtag, der sikrer et godt greb på plæneklipperen. Det betyder også, at den er forholdsvis nem at navigere rundt med.

Derudover er der også mulighed for at justere højden på teleskopskaftet. Den kan derfor nemt tilpasses personer med forskellig højde. Derudover kan håndtaget foldes sammen, så plæneklipperen fylder mindre i redskabsskuret. Du får også her en rigtig god plæneklipper, hvor der er tænkt meget over anvendeligheden.


McCulloch M51-174Wre Classic Plæneklipper – Smart, selvkørende plæneklipper

Billig plæneklipper

Vil du gøre det lidt lettere for dig selv at ordne græsplænen, er McCulloch M51-174Wre Classic Plæneklipper en god plæneklipper til formålet.

Denne plæneklipper er en selvkørende model. Det vil sige, at den kører med en fast hastighed, så du ikke behøver at skubbe. Det letter arbejdet en hel del, så du mere effektivt kan få slået græsset.

Denne model er særligt velegnet til større haver. Den er især god til haver over 1.000 kvadratmeter og helt op til 1.700 kvadratmeter.

Dette er især på grund af de selvkørende egenskaber, og at der er tale om en benzindreven plæneklipper. Den har derfor en lang rækkevidde.

Plæneklipperen har en klippebredde på 53 centimeter. Det er også med til at give en plæneklipper, der er yderst effektiv. Du kan derfor hurtigt få arbejdet fra hånden.

Med denne gode plæneklipper har du mulighed for at vælge imellem forskellige klippesystemer. Dette er en plæneklipper med bioklip. Derudover er der også mulighed for at vælge bagudkast, hvor det enten bliver kastet ud på plænen eller direkte i opsamleren, som medfølger.

Det kan lette arbejdet en hel del, når du vælger at benytte opsamleren. Opsamleren kan rumme 55 liter. Der går derfor langt tid imellem, at den bliver fyldt op. Du får her en særdeles god plæneklipper, der kan være optimal til din store have.


Håndskubber test – Hvilken håndskubber skal du vælge?

Mange foretrækker de traditionelle plæneklippere, når det kommer til de mellemstore og store haver. Har du en mindre have, kan det dog være en fordel med en håndskubber i stedet. Vi har derfor også lavet en håndskubbertest, der kan give dig inspiration.

LÆS OGSÅ: Cylinderklipper guide – Den ultimative guide om cylinderklippere til græsplænen


Fiskars StaySharp Plus håndplæneklipper – Smart håndskubber med god klippestyrke

Håndskubber test→ Set hos Frishop.dk til 1.240 kr.

 

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.240 kr.

→ Set hos Coolshop.dk til 1.279 kr.

→ Set hos Skiftselv.dk til 1.279 kr.

→ Set hos Gucca.dk for 1.340 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.399 kr.

→ Set hos Wattoo.dk for 1.489 kr.

→ Set hos VVS.dk for 1.541 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk for 2.378 kr.

Vi starter vores håndskubbertest med en smart håndskubber, hvor der er tænkt nøje over klippestyrken. Den første model i vores håndskubbertest er Fiskars StaySharp Plus håndplæneklipper.

Der benyttes et StaySharp Plus klippesystem. Det betyder, at knivene forbliver skarpe hele året rundt. Du slipper derfor for at skulle slibe knivene i tide og utide. Systemet indebærer også, at klippestyrken er yderst effektiv. Den skønnes til at være 75 % bedre end konkurrerende modeller.

Den har en klippebredde på 61 centimeter, der gør, at du hurtigt kan få plænen til at stå knivskarpt.

Selvom den er rimelig effektiv, betyder det ikke, at den er besværlig at bruge. Den er forholdsvis let at skubbe rundt med. Derudover er der sørget for gode ergonomiske håndtag. Disse kan blandt andet justeres, så de passer til din højde.

Med denne håndskubber bliver græsset kastet fremad. Du skal derfor ikke være bekymret for, at det kommer til at ramme dig. Du får her en støjsvag og effektiv håndskubber, som er et yderst miljøvenligt valg.


Einhell GC-HM 40 håndplæneklipper – Håndskubber med smart opsamler

Bedste plæneklipper til prisen→ Set hos 10-4.dk for 505 kr.

 

→ Set hos ComputerSalg.dk for 544 kr.

→ Set hos Globaltools.dk for 549 kr.

Her får du en rigtig god håndskubber til prisen. I vores håndskubbertest kan vi nu præsentere vi dig for Einhell GC-HM 40 håndplæneklipper.

Denne håndskubber har en klippebredde på 40 centimeter. Den er derfor ideel til de mindre haver. Den er optimal til haver på op til 250 kvadratmeter. Den er forholdsvis let at skubbe rundt med. Det er derfor hurtigt og let at få ordnet plænen, så den står flot.

Det særlige ved denne håndskubber er, at den er udstyret med en opsamler. Det betyder, at du slipper for at skulle rive græs sammen efterfølgende. Håndskubberen har en opsamler, der kan rumme 27 liter. Det er derfor yderst passende, når du har en mindre have.

Det, der gælder den anden håndskubber her i håndskubbertesten, gælder også denne Einhell model – den er yderst miljøvenlig. Derudover larmer den ikke. Du bliver derfor ikke upopulær i nabolaget.


Konklusion på test af plæneklipper

Vi er nu nået til vejs ende i vores plæneklipper test. Her har vi både været omkring en benzinplæneklipper test, håndskubbertest og smarte elektriske plæneklippere. Der er derfor noget til forskellige behov.

Derudover har vi også inkluderet plæneklippere fra forskellige producenter. Det betyder, at der også er noget til forskellige prisklasser. Du kan derfor sagtens finde den bedste plæneklipper til prisen.

Vil du slippe for alt besværet ved græsslåning, kan du vælge en robotplæneklipper i stedet for. Find vores guide til robotplæneklippere her. Du kan også kigge nærmere på de mange fordele, der er ved en Bosch robotplæneklipper.

Selvkørende plæneklipper test – derfor skal du vælge en selvkørende plæneklipper

Vil du slippe for en masse besvær, kan det være ideelt med en selvkørende plæneklipper. En selvkørende plæneklipper sørger for fremdrift, uden du skal skubbe løs. Det kan især være en fordel til større haver, hvor det hurtigt kan blive hårdt arbejde, hvis du skal skubbe plæneklipperen hele vejen rundt i haven.

Find frem til dit egentlige behov med en plæneklipper test

Er du i tvivl om, hvilken plæneklipper du egentlig har brug for, er det oplagt at tage udgangspunkt i en test. Her har vi blandt andet både samlet en benzinplæneklipper test, håndskubbertest, tests af el-plæneklippere og så videre. Det kan sætte nogle tanker i gang hos dig, om hvad der er den bedste løsning for dig.

Der er for eksempel også flere plæneklippere med bioklip. Vil du gerne gøre noget godt for din plæne, kan dette være en ideel løsning. Kort sagt bliver du meget klogere på de mange muligheder inden for plæneklippere, når du tager udgangspunkt i en test, før du springer ud i et køb.

Plæneklipper bedst i test – Vælg den bedste plæneklipper ud fra tests

Vil du have den bedste plæneklipper til prisen, skal du igen tage udgangspunkt i tests. Her kan du nemlig få et indblik i fordele og ulemper ved diverse plæneklippere. Det giver dig et bedre afsæt, når du skal finde den bedste plæneklipper til prisen.

Du har derfor større chance for at finde den plæneklipper, der er den perfekte løsning til dig.

Plæneklipper på tilbud – en billig plæneklipper kan være en god løsning

Vil du gerne have en billig plæneklipper, er det oplagt at lede efter en plæneklipper på tilbud. Her får du nemlig mest for pengene. Det kan være en god idé at have en specifik model i tankerne, hvor du kan holde øje med prisniveauet på den hos forskellige forhandlere.

På den måde får du den bedste plæneklipper til prisen, der passer til dit behov. Sådan sikrer du, at pengepungen er tilfreds, og du får en plæneklipper, der gør græsslåningen så let som en leg.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering