Plantebord Guide – De bedste planteborde du kan finde til forskellige behov

Plantebord Guide – De bedste planteborde du kan finde til forskellige behov

01/02/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du har grønne fingre, ved du sikkert allerede, at den meste optimale stilling ikke er på knæ, når du skal omplante gamle eller nye planter. Du kan heldigvis forbedre din arbejdsstilling i haven med en plantebord, der løfter dine arbejdsopgaver op i en god og ergonomisk højde. Så slipper du for ømme knæ og smerter i ryggen.

LÆS OGSÅ: Drivhus guide – Hvilket drivhus skal du vælge? Her er det komplette overblik til dit valg

I denne guide har vi samlet de syv bedste planteborde på markedet lige nu. Alle plantebordene er blevet valgt på baggrund af forbrugeranmeldelser. Derudover er plantebordene i forskellige prisklasser, og alle er også i forskellige design og materialer, så der burde være en mulighed for, at et eller to af de udvalgte planteborde falder i din smag.


Plantebord til drivhus – et plantebord med hjul, der er let at flytte rundt: Plus Urban

plantebord med hjul→ Set hos Homeshop.dk til 1.499 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.499 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.499 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.699 kr.

Skal du bruge et plantebord til dit drivhus, kan det være en god idé, at det er let at flytte rundt, i tilfælde af at det står i vejen.

Derfor har vi udvalgt et plantebord med hjul, der også har gode forbrugeranmeldelser. Så er du sikker på, at andre har haft en god oplevelse med bordet, og at det er i god og holdbar kvalitet.

Plus Urban – Et plantebord med hjul

Plus Urban plantebordet er designet i en rustik og rå stil. Både pladen og hylden er lavet i trykimprægneret træ, der har fået en omgang gråbrun maling. Selve konstruktionen er lavet af metalrør, der giver noget råt til det rustikke look.

Plus Urban plantebordet har hjul, hvilket gør, at det er let at flytte rundt med bordet – også hvis du skal bruge det andre steder end i drivhuset.

For at gøre plantebordet mere stabilt er det også udstyret med to låse, så du kan låse to af hjulene. På måde kan du opnå en mere stabil arbejdsplads, der ikke triller rundt.

Et plantebord med hylde

Plus Urban plantebordet har desuden en hylde under arbejdsfladen, hvor er der er rig mulighed for at opbevare havekrukker, redskaber, jord eller andet, som du kan have brug for, når du arbejder i haven.

Plus Urban plantebordet er 90 centimeter i højden, 100 centimeter bredt og har en dybde på 50 centimeter.


Plus Funkis mutibord – Udendørs plantebord i et stilrent og moderne design

bedste plantebord→ Set hos Frishop.dk til 1.179 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.179 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.199 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.199 kr.

Hvis du er på udkig efter udendørs plantebord, er Plus Funkis plantebordet det helt rigtige for dig. For uden at det er et flot udendørs plantebord, så har du også mulighed for at tilpasse det til din smag. Plantebordet er nemlig fremstillet i ubehandlet fyr.

Et plantebord i ubehandlet fyr

Vælger du at købe et udendørs plantebord i ubehandlet fyr, har du rig mulighed for at tilpasse det, så det passer til din have. Her kan du vælge både at give det en sæbebehandling, hvor du får et lyst og blødt stykke træ, eller en oliebehandling, hvor træet ofte bliver mørkere. Begge metoder imprægnerer træet og beskytter det mod snavs og vand.

Du kan også male Plus Funkis plantebordet, men under alle omstændigheder anbefaler vi, at du giver det ubehandlede fyr en eller anden form for beskyttelse, så plantebordet holder sig pænt længere.

Et multifunktionelt plantebord

Hvis du har ledt efter et plantebord med mange forskellige funktioner, så er du kommet til det rette sted. Plus Funkis plantebordet har nemlig kroge monteret i siden, som du kan bruge til at hænge dine redskaber på. Så fylder redskaberne heller ikke for meget på hylden under bordpladen. Så har du plads til at fylde den med jord, krukker og planter.

Et plantebord i et moderne design

Plus Funkis plantebordet kommer i et moderne og stilrent design med det lyse fyrretræ og konstruktionen, der er lavet i sortlakeret metal. Selve plantebordet fylder ikke meget, da det kun er 90 centimeter højt, 103 centimeter i bredden og 37 centimeter i dybden.


Nature plantebord med zinkoverflade

billigt plantebord→ Set hos Hjemmets.dk til 866 kr.

Plantebordet fra Nature er et flot og klassisk plantebord, der kan bruges til både såning og plantning.

Hvis du har grønne fingre og masser af planter, kan det være, at man slet ikke kan være på besøg hos dig uden at få en stikling med hjem. Du har heldet med dig, for dette havebord er også perfekt til plejning af stiklinger.

Flot plantebord i nordisk fyrretræ

Plantebordet fra Nature er fremstillet i det fineste, nordiske fyrretræ, der giver møblet et hjemligt og hyggeligt touch. Plantebordet er både klassisk i udseende og design, og det kommer med sikkerhed til at pryde omgivelserne, om end du vælger at stille det i haven, drivhuset eller på terrassen eller altanen.

Plantebordet fra Nature har som sagt også en zinkoverflade, der gør det superlet at rengøre, når du har stået og rodet med jord og planter. Derudover er zinkoverfladen også utrolig holdbar, hvilket betyder, at dette plantebord kan holde i mange år – og det bliver kun flottere med årene.

Dette plantebord med zinkoverflade fylder heller ikke alverden, da det kun er 97 centimeter i højden, 85 centimeter i bredden, og så har det en dybde på 42 centimeter. Bordet giver dig dog stadig god arbejdsplads til diverse projekter.


Plantebord med skuffer – et væld af muligheder

Plantebord med skufferLeder du efter et plantebord med skuffer, har vi fundet det perfekte til dig! Nature pottebord er nemlig udstyret med intet mindre end seks skuffer, der alle er aftagelige og flytbare. Så har du mulighed for at flytte dit arbejde rundt, hvis du går i gang med et andet projekt.

Med skuffer og galvaniseret stål

Det udvalgte Nature pottebord er designet i galvaniseret stål og kan stå inde i et drivhus eller ude på terrassen, i haven eller på altanen. Skufferne er fremstillet i hårdt og solidt plast, og du kan faktisk bruge dem til at så frø og plante stiklinger i. De er meget holdbare og vil derfor også holde år efter år.

Når foråret først er skudt i gang, kan du derfor benytte dette plantebord med skuffer til såning af frø. Har du fundet glæden ved hjemmedyrkede krydderurter, er dette bord altså en god kandidat til dig.

Et plantebord, der kan foldes sammen

Er pladsen trang i drivhuset eller på terrassen, kan dette plantebord foldes helt sammen, når du fjerner skufferne. Det vil sige, at hvis du på et tidspunkt ikke bruger plantebordet, kan det let foldes sammen og stilles til siden, så det ikke fylder. Det kunne for eksempel være i vinterhalvåret, hvor det nærmest er umuligt at så frø på grund af manglende varme og sol.

Nature pottebord fylder ikke meget med en længde på 77 centimeter, bredde på 40 centimeter og en højde på 77 centimeter.


Sort, foldbart plantebord – et æstetisk plantebord, der kan bruges som blomsterbord

foldbart plantebord→ Set hos Plantetorvet.dk til 449 kr.

Er du på udkig efter et flot og stilfuldt plantebord, der passer ind i en romantisk og klassisk indretning? Så kunne ESTWOOD plantebordet være en oplagt mulighed for dig.

Dette plantebord kommer nemlig i et smukt design, der leder tankerne hen på en klassisk sommer med fyldte drivhuse og et virvar af grønne, sunde planter. Men bordet er ikke bare smukt, det er også utrolig praktisk og smart.

Et lille foldbart plantebord

Måske ESTWOOD plantebordet er en smule lille, og der er heller ikke en tilhørende hylde, men til gengæld fylder det næsten ingenting, og så er det foldbart. Det betyder, at du kan folde det og opbevare det, uden at det fylder alverden.

Derfor egner dette sorte plantebord sig også godt til den lille altan eller det lille drivhus, hvor pladsen i forvejen er trang. Plantebordets flotte design gør, at det passer ind i næsten alle indretninger, og den sorte farve vil også stå flot i kontrast til en ellers lys indretning.

Plantebordet måler 38 centimeter i længden, 78 centimeter i bredden og har en god arbejdshøjde på 83 centimeter.

Et solidt plantebord, der er nemt at rengøre

ESTWOOD plantebordet er rigtig nemt at rengøre, da arbejdsfladen er lavet af metal. Det betyder, at når du har stået og rodet med jord, frø og stiklinger, så er det let lige at fjerne det hele med en våd klud. Resten af plantebordet er fremstillet i træ, der har fået en gang sort maling.

Hvis du ikke har de grønneste fingre, kan du også bruge dette lille plantebord som udsmykning. Bordets flotte udseende kan du pryde med smukke, grønne planter, for eksempel de klassiske pelargonier, der findes i alle farver og former. Du kan også bruge det som et lille bord til mad- og drikkevarer, når der kommer gæster.


Plantebord af paller – et velegnet drivhusbord

tralle plantebord→ Set hos Coop.dk til 1.999 kr.

→ Set hos Haveglad.dk til 1.999 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 2.099 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 2.099 kr.

Er du på udkig efter et plantebord af paller, så kan vi godt forstå dig. Med et plantebord af paller, for eksempel dette Plus Plantebord, kan du nemlig opnå et både klassisk og råt look.

Derudover bliver paller næsten pænere, jo mere slid og patina de får, og derfor egner paller sig rigtig godt til et plantebord. Et plantebord kommer nemlig ud for lidt af hvert i sin levetid, specielt hvis det får lov til at stå ude i al slags vind og vejr.

Velegnet til drivhuset

Dette Plus Plantebord er perfekt til drivhuset, da det kommer med hjul. Så er det nemlig meget lettere at flytte rundt på, og du kan også bruge det til at flytte tunge krukker eller tunge sække med jord fra den ene side af drivhuset til den anden.

Derudover kommer det med en god arbejdsflade og en hylde, hvor du kan opbevare diverse haveredskaber, som du bruger ofte.

Et plantebord af traller

Dette Plus Plantebord er fremstillet i paller eller traller, der er grundmalede. Du kan til hver en tid bejdse det eller male det, eller du kan beholde det, som det er. Det giver et mere råt og cool look, der med tiden bliver endnu flottere af slid og patina.

Plantebordet har en god arbejdshøjde på 90 centimeter. Derudover måler det 140 centimeter i bredden og har en dybde på 49 centimeter. Der er altså både god plads til at arbejde og gode opbevaringsmuligheder.


Blomsterbord i metal – et godt og solidt bord til drivhus

plantebord i stål→ Set hos Coop.dk til 1.239 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 1.530 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.530 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.549 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 1.649 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.649 kr.

Hvis du leder efter et plantebord, der både kan bruges til pynt og til praktisk arbejde, bør du tage et nærmere kig på plantebordet Emil fra Coop. Plantebordet er fremstillet i metal, nærmere varmgalvaniseret stål.

Dette materiale kommer til at komme dig til gode mange år ud fremtiden, men også nu – ja, faktisk hver gang du benytter dig af dette plantebord.

Et plantebord, der ikke kræver vedligeholdelse

Plantebordet Emil, der er fremstillet i galvaniseret stål, er nemlig yderst holdbart og kræver ikke den store vedligeholdelse – faktisk skal du slet ikke gøre noget for at holde bordet flot og pænt i mange år.

Det betyder også, at du kan lade dit plantebord stå ude i al slags vind og vejr, uden at det bliver beskadiget eller grimt. Bliver bordet beskidt, kan du nøjes med at vaske det med en omgang vand og sæbe.

Et moderne plantebord til drivhuset, terrassen eller altanen

Plantebordet Emil kan bruges både til drivhuset, terrassen eller altanen, og det er perfekt til pynt og opbevaring. Du kan for eksempel benytte plantebordet til planter eller krydderurter ude på altanen. Eller du kan bruge bordet i drivhuset til såning af frø og ompotning af nye og gamle planter.

Dette plantebord kommer også med en ekstra hylde under arbejdsfladen, som du kan benytte til praktisk opbevaring, eller du kan fylde den ud med blomstrende, smukke planter og andre nipsting, der passer til indretningen på din altan eller terrasse.

Plantebordet fra Coop fylder nemlig ikke meget. Det er kun 90 centimeter i højden, 40 centimeter i bredden og 110 centimeter i dybden. Derfor passer det også godt til den lille terrasse, altan eller det lille drivhus.

Ligegyldigt hvad, så bliver du med sikkerhed glad for dette plantebord, da det ikke kræver vedligeholdelse, og fordi det er neutralt og enkelt både i design og farve.


Hvorfor købe et plantebord?

Et plantebord kan være uundværligt, hvad end du har en have, terrasse eller altan. Med et plantebord sørger du nemlig for at skåne din krop, da du har en ordentlig arbejdsholdning.

Derudover kan det også være med til at pryde og pynte på terrasser og altaner. Især den lille, kompakte altan kan have godt af et plantebord. På altanen kan du nemlig også benytte et plantebord til opbevaring, og så fylder det sjældent meget i sig selv, da det som regel er højt og smalt.

LÆS OGSÅ: Parasol til altan – Find den bedste altanparasol til prisen i denne guide

Her kan du opbevare jord og krukker, men du kan også pryde dit plantebord med flotte blomster eller krydderurter. Har du redskaber som skovle, arbejdshandsker og vandkander, så er et plantebord også det ideelle sted at opbevare dem.


Opsummering – Sådan vælger du det rigtige for dig

Om du er til de klassiske planteborde, planteborde i træ, med skuffer eller fremstillet i zink, så har vi sørget for at finde – forhåbentlig – lige det plantebord, du går og mangler.

Inden du køber et plantebord, er det vigtigt, at du finder ud af, hvilket plantebord du har brug for. Savner du et plantebord med skuffer eller hvad med et plantebord med kroge? Eller måske du har drømt om et praktisk plantebord fremstillet i zink, der er let at rengøre? Eller hvad med plantebord, der kan klappes sammen, når det ikke er i brug? Alt dette er vigtigt at overveje, inden du går ud og køber, så du ikke kommer hjem med et plantebord, der ikke bliver brugt.

Derudover skal du også tænke på, om plantebordet skal stå ude eller inde. Hvis det skal stå ude, er det nemlig vigtigt, at materialet kan tåle de fleste former for vind og vejr – her anbefaler vi altid at imprægnere eller på anden måde behandle møblet, især hvis det er af træ.

Hvis du ved, at du kommer til at opbevare dit plantebord indenfor i løbet af vinterhalvåret, er det en god idé at finde et, der kan foldes sammen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket plantebord skal jeg vælge?

Denne guide efterlader som sådan ikke en vinder. Derfor skal du vælge det plantebord, der passer bedst til dine behov og din smag. Alle plantebordene er i naturligvis i høj kvalitet.

Hvordan er plantebordene blevet udvalgt til denne guide?

Plantebordene i denne guide er blevet valgt på baggrund af popularitet og forbrugeranmeldelser. Vi har sørget for at finde dem, der rangerer højest, så du er sikret et plantebord i god og holdbar kvalitet.

Hvad er fordelen ved at vælge et plantebord i stål eller metal?

Fordelen er, at det er lettere at rengøre, og at det som regel ikke kræver vedligeholdelse ligesom et plantebord fremstillet i træ. Derudover kan det stå ude året rundt, da det kan tåle al slags vind og vejr.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering