Robotplæneklipper Guide – Hvilken robotplæneklipper skal du vælge?

Robotplæneklipper Guide – Hvilken robotplæneklipper skal du vælge?

14/08/2021 5 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Drømmer du om en græsplæne, der slår sig selv? Din drøm man blive virkelighed med den bedste robotplæneklipper. Men der er utallige af robotplæneklippere, derfor kan det være en jungle at finde en robotplæneklipper, der passer til dine behov. 

Vi vil forsøge at guide dig igennem, hvilke kriterier du skal være opmærksom på, når du skal vælge den bedste robotplæneklipper, der passer til din have samt komme med forslag til din nye robotplæneklipper. 

Her er et hurtigt overblik over 3 forskellige robotplæneklippere, der har vundet bedst i test i deres kategori eller som vurderes som et “godt køb” af Forbrugerrådet TÆNK. Du kan læse mere om testvinderne længere nede på siden.

Bedst i test til den store græsplæne

Robomow RK1000

 • Tilhørende app
 • Hældningsklip på 45 %
 • Klippehøjde 20-100 mm.
Beds til den mindre plæne

Bosch Indego M+ 700

 • Tilhørende app
 • Sikkerhedskode
 • God til langt græs
Godt køb til den lille plæne

Bosch Indego S 500

 • Sikkerhedskode
 • Tyverialarm
 • Indstilles i 3 højder

Dét skal du være opmærksom på, inden du vælger en robotplæneklipper 

Som nævnt er der forskellige kriterier du skal være opmærksom på, når du skal have dækket dine behov med plæneklipperen. Læs med her. 

1. Hvor stor er din græsplæne? 

Der findes mange forskellige robotplæneklippere, og de har alle deres specifikationer. Der er stor forskel på, hvor stort et areal plæneklipperne kan slå. 

Har du eksempel en stor have på 800 m2, kan du vælge en ALKO Robolinho 800 W. Har du derimod en mindre have kan du vælge Wolf Garten LOOPO S150.  

Hvis du ikke ved, hvor stor din græsplæne er, kan du bruge Google Earth Pro, som er et måleværktøj. 

2. Ujævn have – Det skal du være opmærksom på

Har din have mange skråninger, er det et vigtigt kriterie, at din plæneklipper også kan håndtere det. Der er nemlig ikke alle robotplæneklippere, der er velegnet til skråninger. Vi vil anbefale en Stiga Autoclip M5., hvis din have har mange skråninger. Dog kan de fleste robotplæneklippere klare en skråning på ca. 20 procent.

3. Vær opmærksom på støjniveauet 

Bor du et sted med mange naboer, kan støjniveauet på robotplæneklipperen også være en vigtig faktor. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget en robotplæneklipper larmer. Hvis du ønsker en robotplæneklipper med minimal støj, så anbefaler vi en Gardena Sileno. 

4. Hvad skal din robotplæneklipper have af ekstra funktioner? 

Udover nævnte faktorer, der er også flere ekstra funktioner, som din kommende plæneklipper kan have. Herunder bl.a.  

 • Tyverisikring og sikkerhed 
 • App styring 
 • Regnesensor og skridsikre hjul
 • GPS 
 • Kalender styring 

Du kan i vores guide af forskellige robotplæneklippere under fordele og ulemper se, hvilke ekstra funktioner de forskellige plæneklippere har, ligesom vi har fundet priserne hos anerkendte forhandlere, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste pris. Vores guide tager udgangspunkt i ekspertkilder fra bl.a. Forbrugerrådet TÆNK. 

Der findes et hav af mærker og modeller på markedet, derfor kan det  virke uoverskueligt at finde den helt rigtige. Derfor har vi lavet denne omfattende guide til robotplæneklippere, som tager udgangspunkt i tests af forskellige modeller. Se derfor også hvilke modeller der er kåret til bedst i test baseret på ekspertkilder og brugeranmeldelser.


Robomow RK1000 – Passer perfekt til den store plæne 

Specifikationer

 • Areal: 1.000 m2
 • Hældning: 45 procent
 • Lydniveau: 60 dB
Bedst i test Robomow RK1000
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
7.999 kr.
Set til
8.495 kr.
Set til
9.999 kr.

Denne robotplæneklipper er blevet kåret til bedst i test af Forbrugerrådet TÆNK. Robomow har scoret 89 procent i den samlet bedømmelse. Plæneklipperen er beregnet til en have på 1000 m2, hvilket den også sagtens kan klare. 

Den klipper plæne græsset flot, og hverken fugtigt græs, ujævnheder eller hældninger skal stoppe Robomow, det klarer den også.  

Robomow RK1000 er let at betjene samt er programmeringen nem. Den er udstyret med en touch display. Den har også en bluetooth forbindelse med tilhørende app. Så du kan styre alt på din smartphone. 

Der er indbygget tyverisikring og den har et lydniveau på 60 dB. I forhold til mange er af andre robotplæneklippere, så har Robomow en meget høj klippehøjde på 20-100 mm. 

FordeleUlemper
Tilhørende app Ingen regnsensor
TyverialarmIngen sikkerhedskode
Klippehøjde på 20-100 mm.

Worx Landroid M700 – Støjsvag robotplæneklipper til mindre og mellemstore græsplæner

Specifikationer

 • Areal: 700 m2
 • Hældning: 35 procent
 • Lydniveau: 67 dB
worx robotplæneklipper anmeldelse
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
5.649 kr.
Set til
6.049 kr.

Robotplæneklipper testens anden model er en af de mest støjsvage på markedet.

Robotplæneklipperen Worx Landroid M 700 er en af de mest støjsvage på markedet. Den er flere gange vurderet som bedst i test. Samtidig er Worx Landroid kendt for at producere robotplæneklippere, der er billigere end de fleste andre producenter på markedet.

Hvis du køber en Worx Landroid M700, får du en lille robotplæneklipper, der kan køre på selv snævre og krogede arealer. Den egner sig til græsplæner på op til 700 m2. En af de smarte funktioner ved Worx Landroid M700 er, at du selv kan justere klippehøjden. Du kan vælge en klippehøjde på mellem 30 – 60 millimeter.

Desuden har den bioklip. Det betyder, at dit græs bliver lavet til gødning. Robotplæneklipperens batteri kan holde i 120 minutter, hvorefter den selv kører tilbage til ladestationen. Her tager det 180 minutter for den at genoplade. Samtidig er robotplæneklipperen meget støjsvag i forhold til mange andre på markedet. Den har kun et lydniveau på 67 decibel.

Det er nemt at styre Worx Landroid M700. Den har nemlig en smart automatisk planlægning. Derudover er den sikret mod tyveri, da den registreres med en pinkode.

Denne robotplæneklipper med kantledning er et rigtig godt køb, hvis du vil have en kompakt lille robotplæneklipper med et lavt støjniveau, tyverisikring og bioklip.

Er du til robotplæneklippere fra Worx? Så læs også vores guide om Worx robotplæneklippere.

FordeleUlemper
Nem at installere Langsom opladning
RegnsensorIngen tilhørende fjernbetjening
Tilhørende app
Klippehøje kan indstilles

Grouw S600 – billig robotplæneklipper til mindre og mellemstore græsplæner

Specifikationer

 • Areal: 600 m2
 • Hældning: 35 procent
 • Lydniveau: 68 dB
guide robotplæneklipper
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
3.399 kr.
Set til
3.399 kr.
Set til
3.499 kr.

Denne robotplæneklipper er den billigste i denne guide. 

Grouw er kendt for at producere et bredt udvalg af havemaskiner og haveredskaber til gode priser. Grouw stræber efter at producere holdbare robotplæneklippere af høj kvalitet.

Køber du en Grouw S600, får du en kompakt robotplæneklipper, der kan klare en plæne på op til 600 kvadratmeter. Den er meget støjsvag, hvilket kan være en stor fordel for både dig selv og naboer.

Robotplæneklipperens knivsystem består af tre knivblade, der kan klippe 18 centimeter i bredden. Du kan selv vælge, hvor høj klippehøjden skal være mellem 20 og 60 mm. Med et fuldt opladet batteri kører Grouw M500 i 80 minutter, hvorefter den skal oplades i 100 minutter.

Det er nemt at installere denne robotplæneklipperen, det gør du på det brugervenlige LCD-display. Du kan desuden sikre din robot med en lås i form af en pinkode. På den måde er det kun dig, der kan ændre på robottens indstillinger.

Denne robotplæneklipper med kantledning er et godt køb, hvis du gerne vil have en kompakt maskine, der samtidig er meget billig.

Interesseret i Grouw? Læs mere om Grouw plæneklippere her.

FordeleUlemper
RegnsensorIngen tilhørende app
Klippehøjde kan indstilles

Grouw L1200 – effektiv robotplæneklipper til store græsplæner

Specifikationer

 • Areal: 1.200 m2
 • Hældning: 35 procent
 • Lydniveau: 68 dB
billig robotplæneklipper
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
4.459 kr.
Set til
4.459 kr.

Vi fortsætter med endnu en robotplæneklipper fra Grouw, der producerer holdbare kvalitetsrobotplæneklippere til gode priser. Ligesom den sidste robotplæneklipper uden kantledning fra Grouw, ligger denne i den lave ende af prisskalaen.

Grouw L1200 kan klare et areal på 1200 m2 og egner sig derfor godt til større haver. Køber du denne robotplæneklipper uden kantledning, får du en maskine med tre effektive knive, der kan klippe i en højde på 20 til 60 millimeter.

De tre knive kan klippe 18 centimeter i bredden. Når batteriet er fuldt ladet, kan den være i gang i 100 minutter. Den kører selv tilbage til ladestationen igen. Det tager 120 minutter for batteriet at blive fuldt opladet.

Det er både nemt at installere og styre robotplæneklipperen. Du kan enten styre den via dens keyboard og display eller hente den tilhørende app til din telefon eller tablet. Du kan samtidig undgå tyveri ved at vælge en pinkode til din robotplæneklipper – og netop denne tyverisikring gør også, at dette er en af robotplæneklipper testens sikreste modeller.

Denne robotplæneklipper er et rigtig godt valg, hvis du leder efter en billig og funktionel robotplæneklipper. På trods af den kompakte størrelse og den billige pris, kan den klippe græs på et meget stort areal. Du får samtidig fuld kontrol over robotplæneklipperen med den tilhørende app.

FordeleUlemper
RegnsensorHøjt lydniveau sammenling med ande
Tilhørende app
Klippehøjde kan indstilles

Gardena Sileno City 500 – støjsvag robotplæneklipper til små græsplæner

Specifikationer

 • Areal: 500 m2
 • Hældning: 25 procent
 • Lydniveau: 58 dB
støjsvag robotplæneklipper
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
5.549 kr.
Set til
6.372 kr.
Set til
6.381 kr.
Set til
6.399 kr.
Set til
6.499 kr.

Denne robotplæneklipper er lavet af den tyske producent Gardena. Producenten Gardena er en af de nyere på markedet. De er kendt for at lave driftssikre robotter, der klipper meget jævnt og efterlader græsplænen helt uden striber.

Vælger du en Gardena Sileno City 500, får du en robotplæneklipper med kantledning, der er meget præcis og kraftfuld. Den har et indbygget system, der hedder SensorCut. Det betyder, at du undgår striber i græsplænen, og at hele græsplænen bliver klippet præcist. En af de store fordele ved denne robotplæneklipper med kantledning, at den er meget støjsvag.

Faktisk er robotplæneklipperen den mest støjsvage i denne guide, så hvis du vil skåne dig selv og dine naboer for larm, er den et rigtig godt valg. Dens lydniveau er helt nede på 58 dB. Maskinen kan køre lidt mere end 60 minutter, før den skal lades op. Det tager 60 minutter at lade den fuldt op.

Gardena Sileno City 500 er meget nem at installere. Modsat flere af de andre modeller i denne robotplæneklipper test, kan den dog ikke styres med en app. Til gengæld har den et indbygget sikkerhedssystem, der beskytter mod tyveri. Den har både pinkode, installationslås og tastaturlås.

Denne robotplæneklipper er et godt valg, hvis du gerne vil have en præcis, stille og kraftfuld plæneklipper, der efterlader din græsplæne uden striber.

Du kan også vælge smart funktionen, så kan du få en tilhørende app til.

Er du til robotplæneklippere fra Gardena? Så læs om Gardena robotplæneklippere her

FordeleUlemper
Meget lavt lydniveauIngen tilhørende app
Regnsensor
Klippehøjde kan indstilles

Stiga Autoclip M5 – robotplæneklipper til små og mellemstore græsplæner og stejle skråninger

Specifikationer

 • Areal: 500 m2
 • Hældning: 45 procent
 • Lydniveau: 72 dB
robotplæneklipper til stejle bakker
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
6.999 kr.
Set til
7.995 kr.

Denne robotplæneklipper er lavet af producenten Stiga, der har mange års erfaring med at producere havemaskiner. I dag har de et bredt udvalg af robotplæneklippere, der kan gøre hverdagen nemmere.

Stiga Autoclip M5 kan klippe et areal på 500 kvadratmeter, så den er god til mindre og mellemstore haver.

Robotplæneklipperen har en kompakt størrelse, der gør, at den let kan komme omkring i haven. Der skal nedlægges et kabel i haven, så robotplæneklipperen ikke kører forkert. Robotten styrer selv udenom forhindringer. Den kan klippe i to klippeområder i 50 minutter per cyklus. Når batteriet er fladt, tager det 75 minutter at genoplade. En af de største fordele ved denne robotplæneklipper er, at den kan bruges på en græsplæne med en hældning på hele 45 procent.

Du kan bruge en app til at styre og kontrollere denne robotplæneklipper. Den er derfor meget nem og brugervenlig. Fra appen kan du selv vælge, hvilken klippehøjde robotplæneklipperen skal klippe i.

Hvis du vil have en robotplæneklipper til en god pris, så er denne fra Stiga et godt bud. Den er særligt god til stigninger på grunden, og så kan den let komme omkring i haven.

FordeleUlemper
Tilhørende app Højt støjniveau
Regnsensor

Gardena Sileno+ 2000 – Smart robotplæneklipper til store græsplæner

Specifikationer

 • Areal: 2.000 m2
 • Hældning: 35 procent
 • Lydniveau: 60 dB
smart robotplæneklipper
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
12.292 kr.
Set til
12.292 kr.
Set til
12.396 kr.
Set til
12.428 kr.

I denne test af robotplæneklippere optræder to af dette mærke, dog er det to meget forskellige klippere og i to forskellige prisklasser.

Gardena Sileno+ 2000 kan klippe et kæmpestort areal på 2.000 m2. Det kræver en mindre park som baghave, førend robotplæneklipperen her må give op. Derfor passer den selvfølgelig perfekt til en stor have eller til erhvervsbrug, hvor den flotte og trimmede græsplæne helst skal spille.

Igennem smalle passager glider Gardena Sileno+ 2000 nemt og hurtigt forbi. Den har sensorer, der guider den let og gnidningsfrit igennem en passage, hvor der ellers kan opstå problemer. Også underlaget bliver nøje studeret for græsvæksten, så den nemmere kan vurdere en klippetid og altså omhyggelighedsgrad.

Den er udstyret med hele ni knive, som alle sammen sørger for, at klipningen bliver præcis, jævn og omhyggelig. Det afklippede græs omdannes til en art naturlig gødning, som plænen bliver glad for. Knivene kan justeres fra 20 til 60 cm, alt efter hvad dit krav er.

Gardena Sileno+ 2000 klipper både, når der er høj og skarp sol, og når det regner kraftigt ned på plænen. Der er selvfølgelig klima, hvor det ikke giver mening at lade maskinen køre og bruge strøm.

Når den løber tør, kører den i opladeren, som kun tager 60 min, før batteriet igen er på fuldt tryk. Derefter klipper den i 65 min uden beklagelser.

Den bådes også i en smart funktion, der betyder at du kan styre robotten via bluetooth.

Er du til robotplæneklippere fra Gardena? Så læs om Gardena robotplæneklippere her

FordeleUlemper
Kan klippe et stort areal Ingen tilhørende app
Ingen regnsensor

AL-KO Robolinho 800 W – Smart plæneklipper til mellemstore til store plæner

Specifikationer

 • Areal: 800 m2
 • Hældning: 45 procent
 • Lydniveau: 60 dB
AL-KO-Robotplaeneklipper
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
5.639 kr.
Set til
5.999 kr.

ALKO Robolinho 800 W er en skøn og smart robotplæneklipper med et stærkt litiumbatteri, der sørger for en fornuftig og kontinuerlig klipning – uden for mange udskejelser. Den har mange og gode knive.

Den dækker et meget fornuftigt areal. Og så har den selvfølgelig sikkerheds- og sensorprogram, som gør den perfekt til at køre rundt i haven uden opsyn.

Når den skulle møde træer, buske, stole, legetøj osv., som ligger i haven, kører den let og elegant udenom. Den har nemlig en sensorteknologi, som klipper op til træer m.m. med en klippebredde på 22 cm. Det overlader et meget lille område, hvor du selv må på banen med en håndholdt klipper for at fjerne de stumper, der er tilbage.

Batteriet kan køre i 55 min uden strøm og skal kunne lade i 50 min for at være helt fuldt opladt. Det har selvfølgelig ikke så stor betydning for dig, når den selv kører til ladestanderen, når strømmen er ved at være opbrugt.

Du indstiller selv det program, du ønsker din plæne klippet efter. Skulle der være andre oplysninger, du vil have klipperen til at tage stilling til, så foretages disse ændringer over Smart Cloud Connect.

Det stærke batteri, som ALKO Robolinho 800 W har sammen med et knivsystem med fire dobbeltknive, sørger altid for en god og jævn klipning. Bladene klipper med 3.400 omdrejninger/min. Der er ikke et græsstrå eller et lille blad, som kan undgå at blive trimmet, når først maskinen er sat i gang.

Som udgangspunkt vil robotplæneklipperen passe i enhver have op til 800 m2. Det skal dog understreges, at der kan være udfordringer i forhold til plænens udformning, forhindringer og forhindringernes størrelse. Det giver typisk sig selv, når du sætter den op og kommer i gang.

FordeleUlemper
Tilhørende app
Høj klippehældning

FREELEXO+ LCD 900 Kit – Klog robotplæneklipper til mellemstore eller store plæner

Specifikationer

 • Areal: 900 m2
 • Hældning: 35 procent
 • Lydniveau: 67 dB
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
5.426 kr.
Set til
5.465 kr.
Set til
5.504 kr.
Set til
5.999 kr.
Set til
5.999 kr.
Set til
6.999 kr.

Med FREELEXO+ LCD 900 Kit får du også hele pakken. Den har Bluetooth, så du kan kontrollere den under brug. Den har et intuitivt betjeningspanel, så de forskellige klippezoner, din have måtte have, hver især bliver tilset ordentligt. Den har tyverisikring med pinkode og alarm. Den har regnsensor og kan klippe langt de fleste større haver.

FREELEXO+ LCD 900 Kit har også en regnsensor, skulle nedbøren blive voldsom. Klippehøjden kan justeres fra 20 til 60 cm. Skal du bruge robotplæneklipperen på forskellige plæner, har den et bærehåndtag, du let kan transportere den med.

Den kloge robotplæneklipper kan let styre uden om de forhindringer, der er i din have. Og så klipper den 18 cm op til de forhindringer, som er i haven. Det vil selvfølgelig stadig overlade en smule, du selv skal fjerne, men det er meget lidt.

Der hører 270 pløkker med, som skal monteres rundt i haven, så maskinen ved, inden for hvor den skal holde sig. Manuelt arbejde, som kan virke surt, men så ved du, at den klipper præcis der, hvor du vil have den til at klippe.

Når den skal startes, slukkes eller have ændringer, sker det via Bluetooth. Hvis man ikke er så bekvem med Bluetooth, kan det også gøres manuelt – det er en smagssag.

Et lille minus til maskinen er dens tunge vægt. Det kan være en udfordring – selv med et praktisk bærehåndtag – at flytte rundt på maskinen.

FordeleUlemper
Tilhørende app
Regnsensor

Hvad er en robotplæneklipper?

For få årtier siden var det nærmest utænkeligt, at en plæneklipper selv kunne slå græsset. I dag er det helt almindeligt. Den bedste robotplæneklipper er en intelligent maskine, der selv sørger for at slå hele din græsplæne. Det er både nemmere og billigere at slå græsplænen med en robotplæneklipper.

Men hvordan fungerer en robotplæneklipper?

Den sørger selv for at slå græsplænen, så du ikke behøver at løfte en finger. Du behøver ikke at være hjemme, når robotplæneklipperen slår dit græs. Du kan blot programmere den til at slå græs, på de tidspunkter der passer dig. Samtidig kører robotplæneklippere enten på genopladelige lithiumbatterier eller solceller, hvilket både er godt for pengepungen og miljøet. Men der er stadig mange overvejelser, når der skal købes en robotplæneklipper. Er de nemme at installere, larmer de, hvor stort et areal skal se kunne klippe samt hvilke hældninger den skal kunne klare.


Robotplæneklipper uden kanttråd

Det ville være fantastisk, hvis man bare kunne sætte robotplæneklipperen på græsplænen, og den så begyndte at slå hele græsplænen uden problemer og den vidste hvornår den ikke længere var på dit areal. Men så let er det desværre ikke. Robotplæneklipper uden kantledning eller afgræsningskabel findes ikke.

Hvad er en kanttråd eller afgrænsningskabel?

Afgrænsningskablet er en ledning, som er med til at styre hvor robotplæneklipperen skal holde sig indenfor, når den klipper græsset. Det er vigtigt at montere kanttråden korrekt, så robotplæneklipperen ikke kommer på afveje. Ledningen skal nøje placeres i ydrekanten af græsplænen som en ubrudt tråd og rundt om eventuelle blomsterbede i haven. Man behøver ikke en kantledning rundt om store træer eller et legehus, her til robotplæneklipperen selv dreje udenom, når den når dertil.

Hvordan monterer du kanttråden?

Inden du begynder at fastgøre kanttråden, er det vigtigt at dit græs er nyklippet, og gerne helt kort. Når du modtager din robotplæneklipper følger der oftest standardudstyr med heriblandt kantledning og pløkker til montering. Det er forskelligt alt efter model, hvilken afstand robotplæneklipperen har til kanttråd, så husk at tjekke oplysningeren for plæneklipperen inden den monteres.

Hvad koster en robotplæneklipper?

Det er meget forskelligt, hvad robotplæneklippere koster. Generelt kan man sige, at de billigste koster omkring 4000 til 5000 kroner, mens de dyreste af slagsen sagtens kan koste omkring 20.000 til 30.000 kroner.

Det kommer dog helt an på dine behov, hvilken robotplæneklipper du skal vælge. For mange er en forholdsvis billig robotplæneklipper det perfekte valg, mens andre har brug for en robotplæneklipper med særlige funktioner.

Hvis du gerne vil finde en billig robotplæneklipper, kan du med fordel holde øje med robotplæneklipper tilbud online. Ofte kan du spare flere tusinde kroner på en robotplæneklipper, når de finder de gode robotplæneklipper tilbud. Hvis du har fundet den robotplæneklipper, du gerne vil have, kan du også bruge online sammenligningssider til at finde den billigste forhandler.

Der er ofte mange penge at spare. Og her i denne robotplæneklipper guide har vi gjort det dejligt nemt for dig at komme direkte til forhandleren.


Ekstra funktioner til din robotplæneklipper

Som nævnt findes der et hav af robotplæneklippere, som alle har forskellige funktioner. Derfor er det vigtigt at du inden køb, gør dig overvejelser omkring, hvad netop din robotplæneklipper skal kunne.

Mange robotplæneklippere er udstyret med tyverisikring samt en pinkode, så man ikke kan flytte plæneklipperen uden at indtaste en kode.

Mange nye modeller har en bluetooth funktion, der gør at du kan hente en app til din smartphone. Disse modeller hedder oftest “smart” eller “+”. Så hold øje med det, hvis det er et kriterie til din nye robotplæneklipper. Hvis din robotplæneklipper har en tilhørende app, kan du styre på telefonen, hvornår din robotplæneklipper skal slå græsset, også selvom du ikke er hjemme.

Der er mange robotplæneklipper der er udstyret med en regnsensor. Det betyder at robotplæneklipperen selv kører tilbage til sin ladestation, hvis det regner for meget. Har din robotplæneklipper ikke en regnsensor, så kan du via appen fortælle at robotplæneklipperen skal køre til din ladestation.


Køb en garage til din robotplæneklipper

Har du besluttet dig for at købe den bedste robotplæneklipper i forhold til dit behov? Så kan du med fordel købe en garage til robotplæneklipperen. Det kan nemlig være hårdt for robotplæneklipperen at stå ude i solen, fordi solens UV-stråler er hårde ved overfladen.

Samtidig kan batteriet blive beskadiget af solen. Det kan du forhindre med en garage til robotplæneklipperen, hvor robotplæneklipperen kan køre ind, når den er færdig med at slå græsset. Rigtig mange robotplæneklippere er installeret til at køre tilbage til ladestanderen, når det regner.

For det er vigtigt at sørge for, at robotplæneklipperen kan stå i tørvejr – og det kan du nemt gøre med en garage til robotplæneklipperen.


Robotplæneklipper test

I denne robotplæneklipper test er der især to, der skiller sig ud. Den ene er Robomow RK1000, der er blevet vurderet som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk. Og det er der rigtig god grund til. Denne har nemlig et stærkt klippesystem, og så klipper den græsplænen meget hurtigt.

Desuden har den smarte funktioner såsom tyverisikring, og så kan den køre i 50-60 minutter, før batteriet skal oplades. Den anden robotplæneklipper, der udmærker sig i denne robotplæneklipper test, er Bosch Indego M+ 700, der efterlader plænen helt jævn og uden striber.

Samtidig har den tyveridækning, der sørger for, at din robotplæneklipper ikke falder i de forkerte hænder.

Når du skal købe den bedste robotplæneklipper til netop dit behov, vil vi råde dig til at kigge grundigt på de specifikationer, maskinen har.

Selvom det måske ikke ser ud som, at robotplæneklippere er forskellige, er der stor forskel på, hvad du kan. Fordi den bedste robotplæneklipper ofte er en relativt stor investering, er det særligt vigtigt, at du vælger den, der passer perfekt til dine behov. Og husk desuden vigtigheden af at kunne få den i ly med eksempelvis en garage – så holder den også længere.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan finder jeg en billig robotplæneklipper?

Det er meget forskelligt, hvad robotplæneklippere koster. Generelt kan man sige, at de billigste koster omkring 4.000 til 5.000 kroner, mens de dyreste af slagsen sagtens kan koste omkring 20.000 til 30.000 kroner.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en robotplæneklipper?

De fleste af os kan nok blive enige om, at det lyder tiltalende at få en robot til at slå græsset. Men hvad skal du være opmærksom på, før du køber din nye hjælper? Der er et par ting, som du bør være særligt opmærksom på, som du finder svar på i denne guide.

Hvor stort et areal kan robotplæneklipperen dække?

Det er meget forskelligt, og de forskellige robotplæneklippere på markedet egner sig til arealer på forskellige størrelser. Det kan være lige fra 500 m2 og op til flere tusinde m2.

Kan robotplæneklippere køre på skråninger?

Hvis du har en grund med meget stejle skråninger og skranter, bør du være særligt opmærksom på, hvilken plænehældning robotplæneklipperen kan klare.

Er en robotplæneklipper nem at betjene?

Hvis du gerne vil have en meget brugervenlig robotplæneklipper, kan du vælge en robotplæneklipper, der styres via en app. På den måde kan du styre robotplæneklipperen, selvom du ikke er hjemme.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (5 Vurderinger)
Vurdering af testen4.6
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering