Rundt drivhus – Find flotte, runde drivhuse der passer ind i din have

Rundt drivhus – Find flotte, runde drivhuse der passer ind i din have

10/08/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Går du med drømmen om at få et drivhus i haven, hvor du kan få et frirum og plante en masse planter? Så er der mange fordele i at vælge et stort, rundt drivhus, der kan placeres i din have og skabe et indendørs rum, der føles som om du er udenfor. Forlæng sommeren med et drivhus og læs vores guide om valget af dit nye, runde drivhus.

LÆS OGSÅ: Drivhus guide – Hvilket drivhus skal du vælge? Her er det komplette overblik til dit valg

Selvom du kunne ønske dig et helt rundt drivhus, kan det dog ikke lade sig gøre fuldstændigt, fordi det er lavet af glas, der ikke kan bøje. Men der findes utallige kantede drivhuse, der får den samme effekt som hvis det var et rundt drivhus. Denne runde form får du bedst ved seks- eller ottekantede drivhuse.

En af fordelene ved et rundt drivhus er, at du får udsigt over haven hele vejen rundt – det er især ideelt, hvis du har en større have og flot udsigt. Så får man udnyttet udsigten til det optimale.


Forlæng sommeren med et rundt drivhus

Det runde drivhus er en fordel, hvis du både vil have spiseplads og planter. Det er altså ikke kun godt for de mange planter, som du kan så og plante, det har også flere funktioner. Ofte placeres et spisebord med stole i midten af drivhuset, og så kan du være omringet af planter hele vejen rundt i kanten af det runde/kantede drivhus.

På den måde kan du udnytte endnu flere dage ”udenfor”. Så får du drivhusets varme og solens stråler – og forlænger på den måde sommeren med mange dage og uger. Så kan du sidde udenfor samtidig med, at du sidder indenfor. Du får altså funktionen af udestue – omringet af de smukkeste planter og blomster.

Fordelen ved et drivhus mere generelt er selvfølgelig, at du kan plante de planter, grønsager og blomster, som ikke kan klare det danske vejr alene. Så kan du plante mere eksotiske planter og udnytte dem mere, end hvis du blot havde planter i jorden udenfor.

Mange planter blandt andet grøntsager som tomater og agurker i drivhuset. Du kan også prøve at plante chiliplanter og citrontræer, hvis du vil over i det mere eksotiske.


Hvilket runde drivhus skal jeg vælge?

Der er mange ting, du skal overveje, når du skal vælge dit nye drivhus. Der findes utallige runde drivhuse i mange forskellige modeller og materialer. Det, du dog især skal overveje, er størrelsen. Det afhænger meget af, hvor meget plads du har i din have. Nu da det er et rundt drivhus, er det også vigtigt, at der er rigeligt plads, fordi det fylder en smule mere end det traditionelle firkantede drivhus eller væg-drivhuse.

Noget andet, du skal overveje, er selve udseendet og valget af materialerne i drivhuset. De fleste drivhuse er lavet af glas og aluminium, men de varierer meget i form og look.


Halls Atrium 9 m² – et forholdsvist stort, rundt drivhus i glas

rundt drivhus→ Set hos Frishop.dk til 8.299 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 8.499 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 10.000 kr.

Halls Atrium 9,0m2 drivhus kommer med 3 mm hærdet glas m/antracit. Drivhuset giver plads til en masse hyggelige stunder. Du kan bruge drivhuset til både blomster, planter og til at placere et spisebord, så du og familien kan nyde sommeren i længere tid. Det kan altså både bruges som almindeligt drivhus, som et ekstra uderum og endda som atelier, eller hvad du ellers finder på. Der er altså mange forskellige anvendelsesmuligheder med dette runde drivhus.

De mange vinduer og den dobbelte skydedør i Halls Atrium-drivhus, gør det nemt for dig at lufte ud og skabe en god ventilation. Du kan nyde solens stråler uden at blive solskoldet, idet taget sikrer dig mod solens UV-stråler. I taget sidder der nemlig 6 mm polycarbonat, som bryder det skarpe sollys, og som ydermere har en isolerende effekt. Drivhuset er lavet af 3 mm hærdet sikkerhedsglas, der kommer i hele baner, og det er med til at give et smukt helhedsindtryk.

Størrelsen er som sagt ni kvadratmeter, hvilket er en fin størrelse til formålet og er fordelt således: Bredde: 3,75 m, længde: 3,25 m og sidehøjde: 1,82 m. Det anbefales, at man støber fundamentet fast, da mange forsikringsselskaber i dag forlanger dette, hvis der skulle opstå en stormskade. Så er du sikret, hvis der skulle ske noget med drivhuset.


Hera sekskantet drivhus – et lille, rundt drivhus

lille rundt drivhus→ Set hos Byghjemme.dk til 4.895 kr.

→ Set hos Plantetorvet.dk til 5.169 kr.

Hvis du har mindre plads i din have eller blot ønsker, at drivhuset ikke skal fylde hele haven, er det ideelt at vælge et lille rundt drivhus. Det kan du med Hera 4500, som er 4,5 m².

Det er altså en størrelse, hvor du stadig kan have et lille cafebord med stole og stadig nyde sommeren ekstra længe, men uden at det fylder hele haven.

Det kan også bruges, hvis du blot har en terrasse. Drivhuset leveres med letløbende skydedør, to jalousivinduer og med delte, overlappende 3 mm drivhusglas. Denne model kommer også i den grønlakerede profil. Hera sekskantet drivhus har en god stå- og grohøjde samt et spændende og flot design.

Selvom drivhuset er lille, kan du stadig have højere planter som eksempelvis tomater eller citrustræer stående langs glasvæggen. Det kan lade sig gøre, fordi højden stadig er rimelig høj, selvom drivhuset er lille i længde og bredde. Det er derfor stadig muligt at få en nogenlunde grohøjde, og du kan også stadig stå op inde i drivhuset.

Du kan få den samme model i en større størrelse på 9 m² ­ det er altså samme størrelse som den førnævnte model fra Halls. De ligger også næsten i samme prisleje. Denne større model leveres med dobbelte skydedøre og en kraftig rustfri lås.

Her er der tre store tophængslede sidevinduer, som er med til at sikre en optimal udluftning, hvilket er vigtigt både for planterne og for dig. Denne større model kan desuden leveres med hvid-, sort- eller grønlakeret profil og kommer med nedløbsrør.


Elmholm Exclusive – Drivhus med pavillon-følelse

bedste runde drivhus→ Set hos Davidsenshop.dk til 16.999 kr.

Ofte er ideen med et rundt drivhus også at få det til at ligne en smuk pavillon, som vi ofte ser i haver med udsigt. Hvis du gerne vil have et rundt drivhus, der netop har denne klassiske pavillon-feeling, skal du investere i Elmholm Exclusive Drivhus Pavillon på 13 m².

Hvis du drømmer om et rummeligt drivhus, som er udformet som en havepavillon, er dette drivhus perfekt. Drivhuset har dobbelthængslet døre og tre tag-vinduer, så du har god mulighed for udluftning. Taget er 10 mm. polycarbonat, hvilket vil beskytte dig mod solens stråler.

I sidevæggene og dørene sidder der 4 mm. hærdet glas i hele baner, så der er god udsigt til haven hele vejen rundt. Det runde drivhus leveres med en 28 mm. lav aluminiumsbundramme, som indrammer glasset på en pæn måde. Drivhuset har plads til et sekspersoners spisebord og stole og samtidig plads til blomster og planter langs glasvæggene.

Igen er der altså mulighed for at kombinere drivhusets funktioner, så du både kan bruge det som et uderum til spisning og hygge og plante de planter, som du gerne vil have. Kombinationen giver et helt særligt rum, hvor du for alvor kan nyde planterne, fordi du kan sidde iblandt dem.

Du skal være opmærksom på, at bundrammen skal monteres på et i forvejen støbt/muret fundament, en plan flisebelægning eller en trækonstruktion. Du skal derfor på forhånd have støbt fundamentet.


Hvor skal et rundt drivhus placeres?

Når det gælder et rundt drivhus, kan det placeres næsten alle steder i haven. Det ser pænest ud, hvis det har en smule plads omkring sig. Det er en fordel at placere dit drivhus et sted med læ, da for meget vind kan afkøle drivhuset.

En nord/syd placering er ofte mest ideelt, for her kan du udnytte solens varme optimalt, da du tidligt på dagen får varmen ind i drivhuset og mindre varme om eftermiddagen.


Vælg dit drømmedrivhus

Nu hvor du er kommet igennem denne guide om runde drivhuse, skulle du gerne være blevet lidt klogere på, hvilket drivhus du skal investere i til din have. Det gælder om at vælge den helt rette størrelse til lige netop din have. Sørg derfor som det første for at opmåle din have, og find ud af, hvor meget du gerne vil have drivhuset til at fylde.

Du skal også finde ud af, om du vil have hele familien til at kunne sidde inde i drivhuset og spise, eller om det er nok med et lille cafebord. Måske skal du udelukkende bruge et rundt drivhus til det egentlige formål, nemlig planterne. Så behøver du selvfølgelig ikke at have det største drivhus.

Der er derfor mange ting, du skal overveje i valget af dit nye runde drivhus. Fordelen ved et rundt drivhus er uanset størrelsen, at du får et drivhus, der i sig selv giver et unikt look til din have. Så er der selvfølgelig også fordelen i de mange anvendelsesmuligheder. Det gælder derfor bare om at finde dit nye drivhus og komme i gang med at plante en masse planter og nyde dit nye uderum til fulde.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering