Rundt havebord – Skab forskellige looks til terrassen med flotte, runde haveborde

Rundt havebord – Skab forskellige looks til terrassen med flotte, runde haveborde

23/11/2020 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er du blevet træt af at kigge på det gamle, slidte havebord på terrassen, eller måske trænger du bare til et nyt havebord til at forskønne haven med? Så er du kommet til det rette sted, hvis du skal finde et flot, rundt havebord.

I denne komplette guide, hjælper vi dig nemlig på vej til at finde det runde havebord, der passer bedst til din terrasse og dine behov. Alle bordene i denne guide er blevet valgt på baggrund af brugeranmeldelser, og hvor populære de er blandt købere og forbrugere.

LÆS OGSÅHavebord – Den komplette guide til at vælge det bedste havebord

Derudover ligger alle bordene i forskellige prisklasser, og de kommer også med bordplader i forskelligt materiale, for eksempel teaktræ, polywood og fibercement, og passer derfor med indretningen i de fleste haver og på terrasser.

Vi har naturligvis også lagt vægt på at udvælge haveborde med bordplader, der kan holde til det danske vejr, uden at pasning og pleje af havebordet optager alt for meget af din tid. Vi anbefaler dog altid enten at dække bordet til eller sætte det indendørs i et tørt lokale i vinterhalvåret for at undgå de allerværste skader.


Skab et retrolook på terrassen med et rundt havebord i teaktræ

Med et havebord i teaktræ er du sikret et lækkert, tidløst møbel, der kommer til at holde gennem mange år, hvis du vedligeholder det ordentligt. Teaktræ har stort set altid været en klassiker, når det kommer til både inden- og udendørs møbler, og især i de sidste par år har retrotræet fået sin renæssance i de danske hjem.

rundt havebordPietra havebordet kommer med flotte teaklameller og har et sort, mat stel i galvaniseret metal. Om dette runde havebord kan du samle den lille familie til et måltid, da der kan sidde fire omkring bordet.

→ Set hos ILVA.dk

Derudover har bordets stel bøjede ben, så de ikke generer eller er i vejen. Har du varme gryder eller pander, kan du benytte dig af den praktiske granitplade i midten af Pietra havebordet, der kan klare meget høje temperaturer uden at tage skade.

Et havebord i teaktræ kræver lidt mere pasning og pleje end de andre borde i for eksempel polywood eller fibercement, men til gengæld får du et rundt havebord i et tidløst og klassisk materiale og design, der kommer til at holde i mange år.

Sørg for at give dit teaktræsbord olie og læ

Hvis du vælger et rundt havebord i teaktræ som for eksempel Pietra havebordet, kan det være en god ide altid at stille det i læ, når det ikke bruges, da du på den måde bedre kan opnå et flot teaktræshavebord, der er nemmere at vedligeholde.

Alternativt kan du også sørge for at tørre bordpladen af, hver gang den bliver våd, men det er meget tidskrævende og kan føles som en pligt i det lange løb. Derfor anbefaler vi at stille bordet i læ eller dække det med et overtræk, hvis det trækker op til regn – dette vil gavne dig i det lange løb.

Teak er et utrolig holdbart stykke træ og især som et udendørsmateriale, da denne træsort indeholder mere olie end for eksempel fyr eller eg. Det betyder, at teak heller ikke suger så meget vand som andre træsorter, hvilket gør, at det er meget holdbart og mindre modtageligt overfor en våd, dansk sommer.

Når du vælger et havebord med en bordoverflade i træ – uanset om det er fyr, teak eller noget helt tredje – så er det naturligvis en rigtig godt ide at bruge olie til at passe på træet. Ved teak er det en god ide at bruge en god teaktræsolie, ellers kan træet med tiden blive gråt og miste sin flotte, varme glød. Teaktræsolien giver nemlig dit havebord samme glød, som da du købte det.

Som regel vil et havebord i teaktræ have godt af at få olie en eller to gange om året, og du kan slibe det forsigtigt med fint sandpapir, hvis der skulle være kommet vandskader, der har efterladt ringe i træet.


Dan rå rammer for din terrasse med et lille, rundt havebord i fibercement

billigt rundt havebordHar du ikke meget plads, men ønsker stadig et bord, der kan sidde op til fire mennesker omkring, kan du overveje havebordet Galway. Bordet fylder nemlig ikke mere end 120 centimeter i diameteren og passer rigtig godt til den lille terrasse.

Bordets plade er lavet af fibercement og giver et råt og nordisk look til din terrasse. Stellet på havebordet er fremstillet i galvaniseret metal og har en sort, mat farve, der også spiller ind i det rå look.

→ Set hos ILVA.dk

Fordele ved at vælge fibercement

Når du vælger et rundt havebord med en overflade i fibercement, er det med til at give et rustikt udtryk til baghaven eller terrassen. Fibercement er cement blandet med glasfiber, og det er derfor ikke nær så tungt, som var hele bordpladen i ren cement. Derfor er et bord i dette materiale stadig praktisk og nemt at flytte rundt på.

Dog vejer havebordet Galway stadig 45 kilo, så samtidig er du også sikker på, at bordet står fast og bliver på terrassen, når efterårsvinden rigtig tager fat.

Med en bordplade i fibercement er der heller ikke mange krav til vedligeholdelse, og det er heller ikke modtageligt overfor det danske vejr og vind. Du kan nemlig bare nøjes med at tørre det af med en opvredet klud, når det lige trænger.


Et rundt havebord til børnefamilien, der er nem at rengøre

Har du små børn i familien, kan det være rigtig svært at holde et havebord pænt og rent hele tiden. Men hvis du vil gøre det lettere for dig selv, kan du vælge et rundt havebord i det materiale, der hedder polywood.

Polywood er egentlig ikke træ på trods af navnet, men er fremstillet i plast. Dog hæver udseendet sig fra andre plastikmøbler, da polywood ligner træ – det ser både flot og elegant ud, og så er det meget nemt at rengøre. Den eneste form for vedligeholdelse, som polywood kræver, er en våd klud, når det trænger.

sort rundt havebordHavebordet Circle er lavet i sort polywood og har ligeledes et sort stel i galvaniseret metal. Går du efter et råt og nordisk look med et lille præg af retro, kan du med fordel vælge dette bord som dit nye, runde havebord.

Om dette havebord kan du samle både din egen familie og måske et par børnebørn eller bedsteforældre, da der er plads til seks eller otte mennesker på trods af, at havebordet Circle kun har en diameter på 110 centimeter.

→ Set hos ILVA.dk

Synes du, at det er træls at skulle tage bordskånere med inde fra køkkenet, kan du i stedet benytte dig af bordets praktiske granitplade, der er placeret i bordets midte. Granitpladen kan nemlig tåle høj varme og tager derfor ikke skade af et par pander eller gryder.

Hvad er polywood?

Polywood er kunsttræ eller nonwood, og er plastbaseret. Dette materiale er utrolig nemt at vedligeholde og gøre rent. Selvom det er lavet i et plastbaseret materiale, ser polywood stadig lækkert og eksklusivt ud, og det ligner træ med åretegninger.

Vælger du Havebordet Circle i polywood, får du altså et flot havebord, der ligner træ, men som er meget lettere at vedligeholde. Når du skal gøre havebordet i polywood rent, skal du blot bruge en våd klud og lidt sæbe.

Det eneste, du skal huske, er at benytte dig af bordskånere eller den smarte granitplade, når der er mad og drikke på bordet. Der kan nemlig godt blive efterladt ringe fra vandglas og andet på bordets overflade, hvis det får lov til at stå for længe. Selve delen af bordoverfladen, der er lavet af polywood, tåler heller ikke varme fra pander eller gryder.


Et stel i galvaniseret metal

Haveborde i for eksempel stål, jern eller metal – oftest er det selve stellet – er tit overfladebehandlede, så det bliver lettere for dig at vedligeholde dine havemøbler. Alle havebordene i denne artikel har et stel, der er fremstillet i galvaniseret stål.

Dette giver dig god støtte, og stellet er hverken ustabilt eller skrøbeligt. Galvanisering af metal er en kemisk proces, hvor der bliver lagt en zinkbelægning. Dette sker, når metallet bliver dyppet i smeltet zink. Galvaniseringen af metallet sørger for at beskytte det mod rust.

Derfor er du også sikker på, at dit nye, runde havebord ikke ruster ved de første tegn på regn. Vælger du et havebord med et stel i galvaniseret metal, kræver det nærmest heller ikke nogen vedligeholdelse, udover almindelig rengøring med en fugtig klud, når du synes, at stellet trænger.

På trods af dette anbefaler vi dog altid, at du enten tildækker eller flytter dine havemøbler indenfor, når det bliver vinter. På den måde sørger du for, at dine havemøbler holder længst muligt og forbliver flotte.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor vælge et havebord stel i galvaniseret stål?

Med et stel i galvaniseret stål undgår du bedst muligt rust, og dine havemøbler forbliver altså pæne i længere tid.

Hvilket materiale til bordplade er bedst?

Det kommer an på dine behov og din stil. Har du små børn, kan polywood være et oplagt valg, og synes du at teaktræ er flot og passer til dine omgivelser, kan du vælge dette.

Hvordan passer jeg bedst på mit nye havebord?

Det afhænger af bordets materiale. Langt de fleste haveborde er forberedte på at skulle stå ude i alt slags vind og vejr, og kræver derfor ikke meget vedligeholdelse andet end aftørring. Dog anbefaler vi at dække havemøbler til i vinterhalvåret eller sætte dem ind.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering