Slangeopruller Guide – Få styr på din haveslange med en smart slangeboks

Slangeopruller Guide – Få styr på din haveslange med en smart slangeboks

06/06/2021 0 Af Daniel

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Ønsker du at passe ekstra godt på din have og give dine planter de mest optimale forhold? Og ønsker du samtidig et haveredskab, der kan holde i mange år, hvis du passer godt på det? Så er en slangeopruller til din haveslange et vigtigt redskab at eje. Som haveejer ved man, at det kræver meget arbejde at holde sin have flot. Og hver årstid kræver forskellige redskaber, hvorfor sortimentet af redskaber er meget stort, og det kan være svært at finde de rette redskaber.

Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at finde den rette slangeopruller til din have. Og vi hjælper dig med at skabe et overblik over fordele og ulemper, så du er sikkert klædt på til at købe din nye slangeopruller.

Automatisk slangeopruller

En automatisk slangeopruller findes i de fleste slangebokse, der er monteret på væggen. Når du bruger din haveslange og trækker den ud af boksen, oplever du, at den låser, når du stopper med at trække i den.

Det skyldes den automatiske funktion, der er i slangeboksen. Haveslangen bliver automatisk trukket tilbage i boksen, når du giver et lille hiv i slangen. Det skyldes en lille fjeder, der sidder inde i boksen. Og i dag produceres størstedelen af de automatiske slangeoprullere med stærke fjedre, der er effektive til at hive haveslangen tilbage.

Gardena Comfort 35 – En populær, automatisk slangeopruller

slangeopruller→ Set hos Homeshop.dk til 1.444 kr.

Når du køber en automatisk slangeopruller, kan du ofte vælge mellem nogle stærke kvalitetsbrands. Et af mærkerne er Gardena, som har udviklet en utrolig populær, automatisk slangeopruller.

Den hedder Gardena Comfort 35 og er en vægmonteret slangeboks med en haveslange, der er 35 meter lang.

Det er en flot designet, automatisk slangeopruller, der drejer 180 grader, når du hiver i haveslangen. Det gør blandt andet, at du kan nå hele din have, når du bruger haveslangen.

Gardena Comfort 35 er desuden en automatisk slangeopruller af god kvalitet, fordi den sikrer din haveslange mod frost og er udviklet med en aftagelig funktion, der gør, at du kan fjerne slangeboksen om vinteren og sætte den indenfor.

Hozelock Auto Reel 40M – Automatisk slangeopruller til den store have

bedste slangeopruller til prisen→ Set hos Frishop.dk til 1.204 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.204 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.243 kr.

Har du en stor have, men samtidig et brændende ønske om at eje en automatisk slangeopruller? Så er Hozelock auto reel et rigtig godt bud.

Modellen er en limited edition og kommer med en 40 meter lang haveslange, som er perfekt til den store have.

Din nye slangeopruller er utrolig pæn og har et minimalistisk udtryk. Og den kommer endda med integreret opbevaringsplads, der gør det muligt at gemme dine snuder til haveslangen i din nye slangeopruller.

Slangeopruller med 40 meter haveslange

Når du har en stor have, er det meget naturligt, at du har behov for en haveslange, der kan nå det hele. En 40 meter slangeopruller, som ovennævnte Hozelock Auto Reel 40M, burde passe til de fleste større haver, idet haveslangen ofte er monteret på et hjul, der sidder på en lille vogn. Den lille vogn kan du trække hen, hvor du vil bruge din haveslange. På den måde kan du nemt transportere din slangeopruller 40 meter rundt.

Gardena Aquaroll L Easy – En slangeopruller til 50 meter haveslange

slangevogn→ Set hos 10-4.dk til 849 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 849 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 849 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 850 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.196 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.246 kr.

Hvis du ønsker at opgradere din 40 meter slangeopruller til en større model, er en slangeopruller på 50 meter et godt bud. Her sikrer du dig, at din haveslange kan nå ud i selv den mindste krog af haven. Gardena Aquaroll L Easy er et fremragende bud på en bestseller inden for kategorien på 50 meter.

Det er en praktisk slangevogn, der kommer med en stærk slangekontrol, der gør det nemt at rulle haveslangen ind og ud. Derudover er den lavet med et specielt system, der sikrer mod lækage. Derfor kan du nemt trække den rundt i haven, uden at der sker noget med slangen.

Tromle til haveslange – behøver du den?

Du kan vælge at købe en separat tromle til din haveslange. Den kan du bruge som slangeopruller og enten hænge tromlen til haveslangen på din væg eller have den stående løst. Når du monterer din tromle til haveslange på væggen, gør du det muligt at rulle slangen ind og ud med et håndtag. Din haveslange er monteret fast på tromlen, således at den ikke falder af. Hvis du vælger at have tromlen til din haveslange løs, fungerer den ligesom en håndholdt slangeboks. Du kan altså lægge den, hvor du har lyst til, og den generer dig således ikke, når den er lagt på plads.

I de fleste slangevogne er der en tromle monteret i forvejen, hvorfor du ikke behøver at købe en, hvis du vælger at købe en slangevogn som slangeopruller.


Vandslangevogn eller bare en slangevogn

Vandslangevognen er som tidligere nævnt utrolig nem at transportere rundt i sin have. Det er blandt andet også derfor, at vandslangevognen som slangeopruller nærmest har været allemandseje gennem de seneste mange år.

Grunden til dette er blandt andet, at den er nem at gemme væk, når man ikke bruger den, og på den måde slipper man for at se på den, hver gang man er ude i haven. Den er ligeledes produceret i et stærkt og holdbart materiale, hvilket gør, at man kan have den i mange år, når man passer på den og stiller den væk om vinteren.

Samtidig skal man dog være opmærksom på, at vælger man en vandslangevogn, så skal man også have mulighed for at stille den et sted om vinteren. Vandslangen er nemlig ikke dækket til, som den er i en slangeopruller. Derfor kan den tage skade, hvis den står for meget og for længe uden for i al slags vejr.

vandslange

Vandslangeopruller – gør det nemt for dig selv

Vi kender alle problemet med haveslangen, der på magisk vis har viklet sig sammen og nærmest slået knuder på sig selv. Så står man der og prøver at få den fri og opdager, at der ovenikøbet er kommet et buk på slangen, der inden længe skaber et hul.

Med en slangeopruller – eller en vandslangeopruller – gør du det nemt for dig selv at opbevare din vandslange. Du slipper for at have flere kampe med vandslangen, som er viklet ind, eller med din familie om, hvem der igen har ladet vandslangen ligge frit ude i haven. En vandslangeopruller skaber de bedste forudsætninger for, at slangen altid bliver pakket ordentligt sammen. Det eneste, som det kræver, er, at den person, der bruger slangen, også pakker den ned bagefter. Og det er heldigvis ikke så svært, når du har købt en vandslangeopruller.

En håndholdt slangeboks er nem at bære rundt

Det er ikke alle husejere, der har behov for en stor slangeopruller. Hvis du ikke har en stor have eller mange blomsterbede, kan du ofte nøjes med en håndholdt slangeboks, som f.eks. denne model fra Gardena:

håndholdt slangeopruller→ Set hos Frishop.dk til 449 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 449 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 457 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 496 kr.

På den måde kan du nemt bevæge dig rundt uden at slæbe på unødvendige kilo. En håndholdt slangeboks kræver ikke særlig meget andet end tilslutning til vand uden for dit hus.

Derefter kan du tage den håndholdte slangeboks med dig rundt i haven – naturligvis så langt, som haveslangen rækker.

Det er ofte de husejere med mindre haver eller større terrasser, der køber en håndholdt slangeboks, fordi slangen ofte ikke rækker længere end 10-15 meter.

På den måde er de mest basale behov for en håndholdt slangeopruller opfyldt. Det smarte ved den håndholdte slangeboks er også, at den uden problemer kan stilles indenfor. Og på grund af dens størrelse kan den nemt gemmes væk.


Vægslangeboks – et sikkert valg

Hvis du godt kan lide enkle løsninger og ikke har den største have i kvarteret, er en vægslangeboks den rette løsning. En vægslangeboks er en slangeopruller, der som tidligere nævnt, er automatisk og dermed selv trækker haveslangen ind, når du giver den et lille hiv. En vægslangeboks kræver ikke særlig meget plads, men du skal alligevel have gjort dig nogle overvejelser om, at den kommer til at hænge uden på dit hus.

Derfor er det en god idé at undersøge, hvilken vægslangeboks du kan få til dine behov, før du beslutter dig for den helt rigtige. Dermed undgår du at hænge en vægslangeboks op på din ydermur, som du måske vil tage ned igen.

En vægslangeboks kommer ofte i farverne grå, sort eller hvid. Og den syner ikke af særlig meget, når man ser den i forhold til selve huset. Dermed er det også nemt at placere din slangeopruller på en af dine ydermure, uden at den stjæler for meget opmærksomhed.


Haveslangeophæng – det billige alternativ

Har du ikke de store behov for en slangeopruller, og ønsker du ikke at bruge alt for mange penge på en? Så har vi et godt alternativ til dig. Du kan nemlig også købe simple haveslangeophæng af jern eller stål, som du kan hænge, hvor du har lyst til. De kommer i farver som sort, hvid eller grå – alle neutrale, pæne farver, der ikke skiller sig for meget ud.

Du kan selv vælge, hvor du vil hænge dit haveslangeophæng. Det er meget nemt at bore op og meget nemt at flytte på, hvis du får lyst til det. Vi vil dog anbefale at hænge dit haveslangeophæng op inde i dit skur, kælder eller lignende, hvis du har mulighed for det. På den måde sikrer du dig, at din haveslange kan holde længere tid – måske endda i rigtig mange år.

Haveslangeophæng kommer i flere forskellige størrelser, alt efter hvor lang din haveslange er. Er din haveslange 30 meter, er det en god idé at købe et haveslangeophæng til 30 meter. Hvis du køber et haveslangeophæng, der er for lille til din haveslange, risikerer du, at den ikke kan være der og falder ned på gulvet hele tiden.


Vandslangeholder – derfor bør du overveje den

Vælger du en vandslangeholder i stedet for en slangeopruller, fordi du synes, det er nemmest, eller fordi du synes, det er bedst? Det er et spørgsmål, der er meget godt at stille dig selv, når du skal beslutte dig for, om du vil have en vandslangeholder eller en slangeopruller.

En vandslangeholder eller et haveslangeophæng er den simpleste måde at opbevare sin haveslange på. Det er formentlig også den ældste metode, som er blevet brugt gennem mange år. En vandslangeholder er nemt at erhverve sig, og den er nem at sætte op. Den kræver blot to skruer og en boremaskine, så er den faktisk sat op.

Hvis du i stedet ønsker lidt mere luksus, når du skal vande din græsplæne eller dine blomsterbede, kan det være en god idé at investere i en lidt dyrere slangeopruller, der gør jobbet for dig. Når du køber en vandslangeholder skal du lægge haveslangen på plads, hver gang du har brugt den. Derfor kan det tit ende med, at haveslangen bliver liggende, indtil du skal bruge den igen.

Det er en del lettere med den automatiske slangeopruller eller den transportable slangeopruller. Den ene hiver ganske enkelt din haveslange på plads efter brug, og ved den anden kan du dreje på et håndtag, og så rulles haveslangen på plads igen.


Haveslangeholder – en alternativ løsning til mindre plads

En haveslangeholder skal ikke undervurderes. Den kan sagtens være løsningen på et meget velkendt problem: nemlig for lidt plads. Hvis du vælger en haveslangeholder, har du ikke det samme behov for gulvplads, som du har, hvis du vælger en slangevogn. En slangeopruller på hjul tager mere plads, fordi der skal være mulighed for at trille den ind og ud, og samtidig er det ikke muligt at opbevare noget over den.

Vælger du derimod en haveslangeholder, der hænger på væggen, kan du kombinere den med et skab, som gør det muligt at opbevare noget i midten af din haveslangeholder. Du skaber mere plads i rummet, fordi en haveslangeholder ikke behøver noget gulvplads på samme måde som en slangeopruller med hjul.

Der kan også argumenteres for, at det samme gør sig gældende med den væghængte, automatiske slangeopruller, der hænger udenfor. Den er lidt større og mere moderne, men den er lavet ud fra princippet om, at den er nemmere at tilgå, når den hænger på væggen, og den fylder heller ikke nær så meget.


Hvilken betydning har oprullet for din haveslange?

Det er en god idé at sørge for, at din haveslange er oprullet. På den måde slipper du for at købe en ny haveslange i tide og utide. Du undgår nemlig, at den får frost, snavs og buk, hvis du sørger for at oprulle din haveslange.

Der findes mange forskellige haveslanger i dag og ifølge en test, som det svenske medie Testfakta.se har foretaget, er Gardena Classic den bedste haveslange på markedet. Det stemmer meget godt overens med deres andre produkter, som vi blandt andet har nævnt tidligere i vores guide.

Selvom kvaliteten af din haveslange er høj, ændrer det dog ikke på, at du bør passe på den. En af de mest essentielle ting for at holde din haveslange ved lige er at oprulle den. Det kan du gøre ved at købe en slangeopruller eller blot ved at købe et almindeligt haveslangeophæng.


Hvad er en slangeopruller?

En slangeopruller er overordnet set det redskab, der passer på din haveslange. En slangeopruller sørger for, at din haveslange ikke slå knuder, bliver frossen eller går til i efterårets regnvejr. Vi ved alle, at haveredskaber er nødvendige at eje, når man har en have. Ellers kan haven hurtigt vokse fra os og udvikle sig til et større projekt.

For både at undgå en stor omkostning til haveredskaber og en have, der vokser fra os, er det vigtigt at passe på sine haveredskaber. Og det er især vigtigt at passe på sin haveslange, idet den nemt går i stykker på grund af frost, snavs og huller.

En slangeopruller er ligeledes god at have om sommeren, således at haveslangen ikke ligger ude i den bagende solen hele dagen. Det kan man undgå ved at købe en automatisk slangeopruller, som bliver monteret på væggen, eller man kan undgå det ved at købe en slangeopruller på hjul, der kan køres ind skuret eller kælderen.

Den nemmeste måde at passe på sin haveslange er altså ved at købe en slangeopruller til den. En slangeopruller sørger for at holde styr på haveslangen og gør det muligt at gemme den væk om efteråret og vinteren.

Der findes ikke kun en slags slangeopruller – der findes mange forskellige slags. Du kan blandt andet købe en slangeboks, der er monteret på væggen, en transportabel slangeopruller eller en slangevogn. Fælles for dem alle er, at de beskytter din haveslange og gør det muligt for dig at gemme den væk.

Hvad er dine behov, når det gælder en slangeopruller?

Før du køber en slangeopruller, bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvad dine behov er. Har du for eksempel behov for en, der skal kunne bruges over det hele og tages med i sommerhuset eller campingvognen? Har du en lille have og derfor kun behov for en slangeopruller i medium størrelse, der kan hænge på ydersiden af dit hus? Eller har du behov for en mindre slangeopruller, som du nemt kan gå rundt med i hånden, når du bruger din haveslange?

Derudover bør du overveje, hvor meget plads du har til at opbevare din slangeopruller, og hvad du bruger din haveslange til. Det er måske ikke nødvendigt med en slangeopruller til en slange på 30 meter, hvis du i virkeligheden kun bruger 10 meter haveslange, når du vander dine blomsterbede. Og samtidig er det også irriterende at investere i en dyr slangeopruller, hvis du kun bruger den to gange om året.

Alle de overvejelser og mange flere er nogle, som du bør gøre dig, før du går ud og køber en slangeopruller. På den måde kan du undgå at købe en forkert slangeopruller, første gang du går ud og køber en.


Hos Havesektionen finder du din nye slangeopruller

Vi ved godt, at det kan synes uoverskueligt, når du skal finde din nye slangeopruller. Derfor håber vi også, at vi har gjort det lidt nemmere for dig efter at have gennemgået de mest basale egenskaber, som en slangeopruller besidder. Det vigtigste er, at du overvejer, hvilke ønsker du har til din nye slangeopruller, samt hvad den skal kunne. På den måde kommer du tættere på at indsnævre valgmulighederne, når det gælder din slangeopruller.

Markedet for en ny slangeopruller er nemlig utrolig stort, og der er mange dygtige producenter derude. Her hos Havesektionen gør vi meget ud af at vælge kvalitetsforhandlere for at sikre dig den bedste oplevelse, når du køber en ny slangeopruller. Vi kender vigtigheden af både sortiment, levering og kundeservice og har bevidst valgt vores forhandlere ud fra de kriterier.

Det er netop vigtigt, at der er en variation i deres produkter, så du lettere kan finde et produkt, der passer til din have. Derfor kan du finde en automatisk slangeopruller, en håndholdt slangeboks, en slangeopruller på hjul eller en haveslangeholder. Altså kan du finde det hele hos vores kvalitetsforhandlere til gode og konkurrencedygtige priser.


FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger min slangeopruller?

Du skal være opmærksom på dine behov, hvor stor din have er, og hvad den skal bruges til. På den måde finder du den bedste slangeopruller til netop din have.

Hvor ligger en slangeopruller henne rent prismæssigt?

En slangeopruller varierer meget i pris. Hvis du køber en haveslangeholder kan den koste helt ned til 50 kr., men hvis du køber en automatisk slangeopruller kan den koste op til 2.000 kr.

Hvilken type slangeopruller skal jeg vælge til min have, der er almindelig i størrelse?

Det er meget individuelt. Men har du for eksempel en have med mange bede, hvor du skal gå rundt, kan det være en god idé med en transportabel slangeopruller, der giver dig adgang overalt.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering