Bedste sneslynge? Vi guider dig på vej til at finde den bedste og billigste sneslynge
20/09/2020ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Vi har efterhånden nærmet os vintermånederne, hvor kulden lægger sig om Danmark. Og selvom vi alle kigger længselsfuldt efter snebarometeret i vejrudsigterne på tv, mens vi krydser vores fingre for, at sneen rammer os til julen, så er det de færreste, der er vilde med tanken om alt for meget sne. Ja, faktisk foretrækker de fleste nok, at der kun er sne fra d. 23. til d. 27. december.
LÆS OGSÅ: Buskrydder guide: Den ultimative guide til at finde din næste buskrydder
Skal du være på forkant med nedbøren i Danmark i år? Og er du træt af at stå op kl. 6.45 en mandag morgen og skovle sne på fortovet uden for jeres hus? Så er det måske en idé, at du anskaffer dig en sneslynge.
Ikke alene sparer du en masse tid på sneskovlingen, men det er faktisk også en temmelig sjov opgave at fjerne sne, når man bruger en sneslynge. Så du kan godt finde dit indre legebarn frem.
Hvad er en sneslynge?
En sneslynge er en maskine, man bruger, når man skal rydde sne. Der findes mange forskellige typer af sneslynger, der både tæller elektriske sneslynger og kraftige sneslynger, der er drevet af benzin.
En sneslynge er anderledes fra en sneplov. En sneplov, som du nok ofte har set i gadebilledet om vinteren, skubber nemlig blot sneen til den ene side. En sneslynge er anderledes indrettet. Den har nemlig et rør, hvorigennem den blæser sneen. Det betyder med andre ord, at sneen ikke blot nøjes med at blive ført lidt ud til siden, som det er tilfældet med sneploven, men faktisk kan blive ført mange meter væk.
Alt efter hvilken sneslynge, man vælger, kan den slynge op til 15 – 20 meter. Den er derfor ganske anvendelig i et terræn, hvor der er godt med plads til sneen.
Da sneslynger kan kaste sneen adskillige meter væk, betyder det, at man som bruger bliver lettet for en stor arbejdsbyrde. Og sneslyngen er formentlig det mest effektive redskab, når sneen skal ryddes væk. Både på lille og stor skala.
En lille el-sneslynge
En lille elektrisk sneslynge er et populært redskab hos mange haveejere, der skal have lidt ekstra hjælp, når sneen falder. En lille elektrisk sneslynge er perfekt til mindre områder som et lille byhus, på en mindre villavej eller steder, hvor der er mange forhindringer eller små stier. Her er den lille elektriske sneslynge nemlig enormt anvendelig, da den er let at håndtere og kan komme ind i små kroge og områder, hvor de større sneslynger har svært ved at komme til.
Den lille elektriske sneslynge er også rigtig god, hvis man vil have en hurtig her-og-nu-løsning, hvis man eksempelvis skal rydde en sti ind til huset eller rundt om bilen i en fart. For den er let at hive frem og let at pakke væk igen. Det betyder med andre ord, at der er kortere fra tanke til handling med en lille elektrisk sneslynge.
Der findes mange forskellige typer af små elektriske sneslynger fra forskellige brands. Hvis du søger en lille og billig sneslynge, er Garden Prides ST1301 håndholdt el-sneslynge et rigtig godt valg. Den lille sneslynge er nemlig en praktisk, lille sag, der trods sin beskedne størrelse giver fuld valuta for pengene.
Den har nemlig en rækkevidde på 8 til 10 meter og er derfor det perfekte tilbehør, når sneen skal ryddes. Den føres hos forskellige online forhandlere, og derfor er det en god ide at kigge hos forskellige forhandlere inden du gør dit køb.
→ Set til 799 kr. hos Texas.dk
→ Set til 799 kr. hos Moreland.dk
TEXAS er garant for mange redskaber. Det gælder også når det kommer til sneslynger. Og virksomheden fører flere mindre modeller af elektriske sneslynger, der er små og praktiske. Hvis du ønsker en sneslynge, der er god og anvendelig på små til mellemstore områder, er den elektriske sneslynge ST1300 fra TEXAS et rigtig godt bud.
Her får du nemlig masser af valuta for pengene, da sneslyngen faktisk koster en god del under 1000 kroner. Det er dermed et budget, hvor rigtig mange kan være med. Og så har sneslyngen vundet en bedst i test i et boligprogram på norsk tv inden for de bedste små sneslynger.
→ Set til 495 kr. hos Homeshop.dk
→ Set til 799 kr. hos Texas.dk
Det er også værd at tænke over vægten på sin sneslynge, så arbejdet ikke bliver for anstrengende. Her udmærker ST1300 sig også, da den har en vægt på blot 5 kilo, så den er rigtig rar at arbejde med.
Men trods den beskedne størrelse kan den tage endog rimelig store mængder af sne. Og med de mængder, vi plejer at få i Danmark, vil denne sneslynge formentlig være en passende størrelse, hvis du blot har et mindre område at skulle holde fri for sne.
Kastet på ST1300 sneslyngen er dog ikke så langt som eksempelvis Garden Prides ST1301 håndholdt el-sneslynge. Den kaster nemlig mellem 2 og 5 meter, mens Garden Prides kan komme helt op på omkring 8 til 10 meter. Så hvis du på forhånd ved, at du gerne vil have et længere kast for at kunne få sneen langt nok ind i haven, så skal du gå efter Garden Prides model.
Fælles for de små elektriske sneslynger er, at de kræver tilslutning til strøm. Det betyder med andre ord, at du skal være i nærheden af dit hjem eller af en form for strømforsyning for at kunne benytte din sneslynge.
En stor el-sneslynge
Elektriske sneslynger kommer som sagt i mange størrelser. Og undertinden kan man opleve, at det ikke er tilstrækkeligt med en lille elektrisk sneslynge. I så tilfælde kan det være nødvendigt at opgradere til en større model inden for elektriske sneslynger.
Hvis du vælger at investere i en stor elektrisk sneslynge, får du en meget effektiv samarbejdspartner, når sneen skal ryddes. Især dens størrelse taget i betragtning. Ligesom ved de små elektriske sneslynger gælder det, at denne type sneslynge også skal tilsluttes en stikkontakt.
Det betyder med andre ord, at du ikke er afhængig af en fuld benzintank eller skal huske at fodre den med olie. Derudover har den det plus, at den elektriske version er langt mere miljøvenlig. Men det er ikke kun miljøet, hvor den ikke forurener så meget som en benzindrevet sneslynge. Den forurener også med mindre støj. Dette er også en af årsagerne til, at de elektriske sneslynger er ganske populære inde i byområder, hvor afstanden til naboen er kort.
Benzindrevne sneslynger
Indimellem skal man overkomme særdeles store mængder sne på store områder. I sådanne tilfælde kan det ikke nytte noget, at ens arbejdsbetingelser ikke er i orden, eller at ens udstyr ikke er i stand til at klare opgaven. Skal du rydde et stort område for sne? Og vil du gerne have lidt mere frihed i din snerydning og ikke være afhængig af at opholde dig nær en strømforsyning? Så kan en benzindreven sneslynge være vejen frem for dig.
LÆS OGSÅ: Lecakugler/Lecanødder – Alt du behøver at vide
De er især gode, hvis du skal rydde skovområder, store parkeringspladser eller parklignende arealer for sne, hvor det ikke er muligt at tilslutte el. Det gør den væsentlig mere fleksibel, da du i så fald kan bevæge dig længere væk fra dit hjem.
Derudover får du masser af power, hvis du vælger en sneslynge drevet af benzin. Og ofte er maskinerne store i størrelsen og kan tage meget større mængder sne end de eldrevne. Både i arbejdsbredde og arbejdshøjden. Netop derfor er de gode til de store områder.
De benzindrevne sneslynger kommer i flere modeller, men fælles for dem alle er, at de hører til blandt de større drenge i klassen. Du skal altså ikke vælge en benzindreven sneslynge, hvis du blot skal have ryddet 8 meter fortov.
Sneslynge benzin – De mindre modeller
Blandt de populære benzindrevne sneslynger kan nævnes Texas Snow King 568TG sneslyngen. Den har et snekast på op imod de imponerende 15 meter. Dertil kommer, at den har en arbejdsbredde på 56 cm og en arbejdsdybde på 51 cm. Du kan altså få ryddet nogle seriøse mængder sne i løbet af ingen tid. Også selvom sneen er til den kompakte side.
→ Set til 5.499 kr. hos Texas.dk
Men selvom sneslyngen fra TEXAS er en stor maskine, skal du ikke frygte, at den løber af sted med dig. Dens vægtfordeling er nemlig tilpasset således, at maskinen er let at betjene, og at man uden besvær kan manøvrere rundt med den i sneen. Den har også store 13” dæk, der er med til at sikre, at maskinen er solidt plantet på underlaget.
Samtidig er de store hjul med til at øge brugervenligheden, når man eksempelvis skal vende den eller under transport og flytning af maskinen.
Sneslyngen har desuden en højderegulerbar slæbesko. Det er med til at sikre, at positionen af sneslyngen er korrekt i forhold til underlaget.
Et andet godt bud på en populær benzindreven sneslynge er vidaXL 6.5 HP sneslyngen. Sneslyngen fra vidaXL har en luftkølet 1-cylindersmotor, der kører jævnt, og som er designet til at kunne klare at køre i lave temperaturer. Samtidig er den økonomisk på brændstoffet. Også selvom den kører på fuld kraft.
Dertil kan det nævnes, at den har et kast på 11 meter. Det er lidt mindre end eksempelvis Texas Snow King 568TG sneslyngen, men sneslyngen fra vidaXL er også en smule billigere.
Stor, større, størst – Benzindrevne Combi sneslynger
Du kan endog gå endnu et hak opad, hvis du ønsker en større sneslynge. For det er endda muligt at få benzindrevne combi-maskiner, der kombinerer en sneslynge med en fejemaskine og sneskraber.
Det giver et utroligt alsidigt redskab, der kan anvendes i mange situationer med de mange funktioner. Alsidigheden gør den også til et godt køb, hvis man er en mindre erhvervsdrivende, har et landbrug eller noget tilsvarende.
TEXAS Combi 800B m/sneslynge er netop sådan en model. Ved denne model er arbejdsbredden hele 60 cm, mens fejekost og sneskraber begge måler 80 cm. Du skal dog være opmærksom på, om disse dele indgår i den samlede pris, eller om de skal købes som ekstraudstyr.
→ Set til 9.999 kr. hos Texas.dk
Batteridrevne sneslynger
Hvis du godt kan lide fleksibiliteten fra de benzindrevne sneslynger, men synes at de er lidt til den store side, kan du vælge en mellemvej. Der findes nemlig også benzindrevne sneslynger. Og modsat de eldrevne er du ikke afhængig af at være i nærheden af en stikkontakt, når du skal rydde sne.
Og du behøver ikke frygte, at en batteridreven sneslynge er en skrøbelig, lille sag. De fås faktisk i mellemstore udgaver. Dette gælder eksempelvis Stiga ST 4851 AE sneslynge, hvor arbejdshøjden er op imod 30 cm, mens arbejdsbredden er på hele 51 cm.
Det er derfor rigtig meget råderum at gøre godt med, når sneen skal ryddes. Men den større størrelse betyder ikke, at den bliver sværere at håndtere. Tværtimod vil den stabile vægt og den større bredde givetvis gøre den rigtig rar at arbejde med.
Du skal heller ikke frygte for arbejdet med at rydde sne i de tidlige morgentimer i mørket. På modellen fra Stiga er der nemlig monteret LED-forlygter på sneslyngen.
Det gør den ideel til at rydde sne, hvis du arbejder i svagt lys, eller hvis du bor på landet, hvor der kan være langt mellem gadelygterne.
Husk dog at bemærke, om sneslyngen sælges med eller uden batteri. Det har uden tvivl indflydelse på prisen.
→ Set til 2.095 kr. hos Homeshop.dk
Er en sneslynge værd at investere i?
Har du tænkt dig at bevæge dig uden for dit hus, når vi rammer vintermånederne, og sneen falder? Så er svaret ja. For en sneslynge er en virkelig god samarbejdspartner, når sneen først lægger sig over landet.
I Danmark er man i mange områder forpligtet til at holde området og fortovet foran sit hus frit for sne og is. Og dette skal ske allerede i morgentimerne, så folk kan færdes sikkert på fortovene. Det betyder, at du hver dag skal sørge for at holde fortovene rene.
Men det kan være en temmelig kedelig affære at stille vækkeuret ekstra tidligt og iklæde sig vinterjakke, halstørklæde og handsker, fordi man skal ud og skovle sne. Det kan let blive mange meter, der skal ryddes. Og bor du på en hjørnegrund, er arbejdet endnu værre. Men ikke nok med det, så er det også hårdt, fysisk arbejde, der tager lang tid. Tid, man ellers kunne have brugt under dynen.
LÆS OGSÅ: Løvblæser guide – Den ultimative guide til løvblæsere
Med sneslynge kan du klare snerydningen i et snuptag. Og da mange sneslynger kan kaste sneen flere meter væk, behøver du ikke bekymre dig om at lave store klynger af snemasser foran dit hus, der vanskeliggør parkeringen. Nej, du kan blot kaste sneen et godt stykke ind på din grund, hvor den ikke er til gene for hverken dig eller dine naboer.
En sneslynge er således også at foretrække fremfor en fejemaskine. En fejemaskine kan nemlig kun fjerne mindre mængder sne ad gangen. Det betyder, at den må køre ofte, hvilket kan være et stort spild af tid og ressourcer. En sneslynge kan derimod tage endog temmelig store mængder sne ad gangen. Alt efter hvilken type, der er tale om, kan visse typer af sneslynger fjerne op imod 50 centimeter dyb sne. Den må derfor siges at være særdeles effektiv.
Forskellige typer af sneslynger
Der findes rigtig mange forskellige typer af sneslynger på markedet, der henvender sig til forskellige typer af brugere. Og det har naturligvis betydning, hvor meget sne man skal rydde, når man skal vælge den rette type sneslynge.
Skal man blot holde egen indkørsel og fortovene omkring ens matrikel ren for sne, kan man sagtens vælge en mindre model. Skal man derimod kæmpe med snemasser på større arealer, som eksempelvis parkeringspladser eller skolegårde, skal man vælge en større og kraftigere sneslynge, der har en god rækkevidde. Du kan endog få modeller, hvor man kan påmontere sneskraber eller fejekost, hvilket efterlader brugeren med en mere alsidig maskine.
Der findes som sagt flere typer sneslynger, men de er enten drevet af elektricitet, batteri eller benzin. Hver type har sine fordele, og det gælder om at finde den type, der matcher ens behov og økonomiske råderum. Men man bør også have med i overvejelserne, i hvilke situationer eller øjemed man påtænker at benytte sneslyngen. Derudover bør du altid have for øje, at den skal være komfortabel at bruge.
I denne guide hjælper vi dig, så du kan komme nærmere på den rigtige sneslynge, der matcher dine behov og er det rigtige valg for dig. Og vi giver dig et indblik i de forskellige typers fordele og ulemper, i vores gennemgang ovenfor.
Sneslynge test – Hvilken sneslynge er det rette valg for dig?
I denne guide har vi forsøgt at gøre dig klogere på de forskellige typer af sneslynger, der findes på markedet. Vores mål har været at give dig et dybere indblik i de mange muligheder, der findes, når det kommer til valg af sneslynge samt at finde gode og troværdige forhandlere, hvor du kan lave en god deal på sneslynger.
Men hvilken sneslynge skal du så vælge? Det kommer helt an på dit behov. Skal du blot rydde sne på et lille areal foran dit hus, er der intet i vejen for, at du vælger en af de små modeller med elektrisk tilslutning. De er lette at håndtere, men samtidig har de den ulempe, at de kræver en tilslutning til strøm. Ergo er de mindre fleksible end eksempelvis de batteridrevne og benzindrevne sneslynger.
Skal du rydde større arealer, er det helt sikkert værd at overveje at investere i en af de større modeller, der enten er benzin- eller batteridrevne. Hvis du vælger benzin, har du måske nok den mest fleksible løsning, da du ikke er afhængig af ladetid på batteriet. For ladetiden kan vare over 3 timer, hvilket kan give ophold i arbejdet. Omvendt er benzindrevne mere støjende og forurener mere end både de elektriske og de batteridrevne varianter.
Morten har været med til at opbygge Havesektionen.dk helt fra start. Målet er at give forbrugere mulighed for at få tips og idéer til havearbejdet, samt produktsammenligninger og guides, som hjælper brugerne med at finde det helt rigtige produkt til lige præcis deres behov.
“Haven er et fristed for mange, og derfor er det også vigtigt med det rette udstyr. Her kan Havesektionen være et godt sted at starte til at finde de rette produkter. Eksempelvis robotplæneklippere, gasgrill, kompostkværne og meget andet.”