Solseng/solvogn Guide – Sådan finder du den bedste solseng til din terrasse

Solseng/solvogn Guide – Sådan finder du den bedste solseng til din terrasse

31/07/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Vil du gerne kunne nyde solen på den bedst mulige måde i haven eller på din terrasse? Og elsker du at slænge dig på terrassen med en god bog? Så skal du have fat i en lækker solseng eller solvogn, som det også kaldes. Så kan du ligge behageligt, imens du nyder solen. Det kan dog være svært at finde den bedste solseng til dine behov, da der er mange at vælge imellem.

Derfor guidér vi dig her til, hvilken type af solseng der passer bedst til dig set ud fra funktioner, kvalitet og pris.


Hvad er en solvogn?

En solvogn og en solseng er i princippet det samme. Begge er senge, der bliver brugt til terrassen eller haven, når man gerne vil slikke sol. Grunden til, at det i nogle tilfælde hedder en solvogn, er, at solsengen kan have hjul på – enten under begge ben eller i den ene sidé.

solseng

Det har den, så du kan flytte rundt på den, både så den kan flyttes efter solen, og så den kan flyttes, hvis du eksempelvis skal have gæster. En solseng kan selvfølgelig også flyttes, og de vejer ofte ikke ret meget, så det godt kan lade sig gøre.

Det skal du kigge efter, når du køber en solvogn

Når du skal finde en solvogn, er det vigtigt, at den er i ordentlig kvalitet og kan holde til at stå udenfor i alt slags vejr. Det er også vigtigt, at den har de kvalifikationer, som du har brug for –at den kan flyttes rundt på, eller at den har bløde hynder.


Tilbud på solseng/solvogn

Som med alt andet du køber, er det altid en god idé at finde det på tilbud. På den måde kan du finde en solseng eller solvogn, der er i god kvalitet, men til en pris, der er til at betale.

LÆS OGSÅ: Loungesæt – Vi guider dig til de billigste og bedste loungesæt til din terrasse

Hvis du køber din solseng om vinteren eller i efteråret, er der ofte mange penge at spare. Dog går der noget tid, inden du kan bruge den.

Sådan finder du en solseng på tilbud

Der er mange forskellige måder at finde en solvogn på tilbud på. Først og fremmest kan det som sagt være en fordel at købe den uden for sæson, men det kan også lade sig gøre at finde den på tilbud om sommeren, når du skal bruge den. En god metode kan være at gå på din foretrukne møbelhjemmeside og filtrere dine søgeresultater, så du kun kigger på solsenge på tilbud.

Wilton-solvogn på tilbud

solvogn på tilbudDu kan blandt andet finde en Wilton solvogn på tilbud, der kommer i sort textelin med et stel i sort, pulverlakeret aluminium.

→ Set hos ILVA.dk

Den har derfor et stilet look og kan indstilles i forskellige positioner i ryggen. Det er smart, hvis du eksempelvis vil sidde op at læse, men også gerne vil ligge ned og sole dig.

Den har desuden to hjul, så den er nem at flytte rundt med. Her sparer du en god slat penge på en lækker stol, der har alle de vigtige funktioner.


Solseng af træ

Hvis du gerne vil have en eksklusiv solseng, skal du vælge en solseng i noget lækkert træ. Det kan give din terrasse et luksuriøst look, især hvis det er noget mørkt, lakeret træ i god kvalitet. Det er samtidig et materiale, der holder godt i al slags vejr, og det er vigtigt, når du skal have solsengen stående udendørs det meste af tiden.

Træ passer samtidig godt til de fleste terrasser, som også er lavet af træ eller nede i haven blandt blomster og buske. Så gå gerne efter en solseng i træ, hvis du vil have et eksklusivt look.

Langkawi-solseng – en lækker solseng i eukalyptustræ

solseng i træHvis du gerne vil have en solseng til haven eller terrassen i træ, er et godt bud en Langkawi solseng, der er lavet af FSC-certificeret eukalyptustræ fra bæredygtige skove.

→ Set hos ILVA.dk

Her får du altså en solseng i noget træ, der kommer i meget høj kvalitet, og som samtidig er bæredygtigt. Så bliver det ikke bedre.

Der medfølger desuden en grå hynde i et slidstærkt materiale, olefin. Fordi hynderne er lavet i dette materiale, kan solsengen holde til meget. Ryggen kan derudover også indstilles i flere positioner, så du både kan bruge den liggende og siddende.

Solseng/solvogn – dobbelt

Hvis du ved, at du har brug for meget plads, når du ligger og soler dig, eller du gerne vil sole dig med kæresten, så kan det være, at du skal have fat i en dobbelt solseng. På den måde kan I hygge jer i skyggen af træet eller sole jer sammen i haven. Det er dobbelt op på hyggen.

Dobbeltsolseng i bambus

solseng i bambusDu kan få den populære bambus dobbelt solseng fra Tine K. Home, der har en lækker hynde. Så får du en solvogn, der kommer i et flot skandinavisk design med smukke linker lavet i bambus.

→ Set hos Nordlyhome.dk til 6.000 kr.

Alle bambusmøbler fra Tine K. Home er desuden håndlavede, og det gælder også denne dobbeltsolseng.

Sengen måler 210 x 150 x 36 cm, så der burde være masser af plads til både dig og kæresten eller plads til dig og en god stak bøger. Så får du både design og praktik på en og samme tid.

Tine K. Home har en stil, der kan siges at være botanical living, og det er tydeligt med denne dobbeltsolvogn, da du fornemmer haven og de naturlige vibes med stellet af bambus.


Billig solseng/solvogn

Det kan sagtens lade sig gøre at få en billig solseng. Der er selvfølgelig forskel på kvalitet, men det kan faktisk lade sig gøre at finde en billig solvogn, som også kan holde til lidt af hvert. Det gælder bare om at kigge markedet igennem.

LÆS OGSÅ: Havebord – Den komplette guide til at vælge det bedste havebord

Typisk vil en billigere solseng ikke have så meget fokus på design og udseende, men den kan til gengæld det, som den skal, når det gælder praktik og funktion. Så hvis du ikke vil bruge mange penge på en solseng, er det den bedste løsning for dig.

Sort, billig solvogn, der kan det hele

sort solseng→ Set hos Havemoebelland.dk til 400 kr.

Hvis du er på udkig efter en billig solseng, kan du få et rigtig godt fund på Havemoebelland.dk. Her kan du få det, som de selv kalder et godt fund, og det forstår vi godt.

Du kan nemlig få en solseng, som ikke koster mere end et par hundrede kroner. Den koster altså det samme som en middag og er til at betale. Solsengen kommer i sort textelin og sort elastik.

Stellet er sort metal, og stolen kan indstilles i forskellige positioner. Det smarte ved denne billige solseng er, at du kan klappe den sammen, så den nemt kan opbevares. Det er smart, hvis man ikke vil have den stående ude om vinteren. Så kan den i stedet stå i dit haveskur om vinteren.


Solseng i teak – en smuk løsning

Teak er en meget populær træsort, og det er det blandt andet, fordi sorten har et naturligt olieindhold, harpikssyre og resistensstoffer, der gør, at træet er meget holdbart. Det er derfor en træsort, der er perfekt til en solvogn, da den kan stå ude i al slags vejr. Og vi ved alle sammen, hvordan det danske vejr er med regn og slud. Det kan en solseng i teaktræ godt holde til.

Teak er også den mest holdbare træsort, når den befinder sig nær saltvand, hvor andre træsorter kan have det lidt svært. Det er derfor en perfekt løsning til solsengen, der skal stå ved havet i sommerhuset.

Thomas Alken-solvogn i teak

Teak solvognDer findes mange udgaver af solsengen i teak, men et rigtig godt bud er Thomas Alken solvogn. Det er en enkel og smuk solseng i teak, der er en del af Sammen-kollektionen, som er klassiske og enkle i designet.

→ Set hos Coop.dk til 4.999 kr.

Havemøblerne i denne serie er en moderne udvikling af den grundlæggende tankegang fra FDB-tegnestuen, der gjorde dansk design verdenskendt i 1950’erne. Det er også denne stil, der kommer med denne solvogn i teak.

Solsengen er i den dyre ende af prisklassen, men den er til gengæld også i virkelig god kvalitet, og den er så holdbar, at den kan holde mange år ud i fremtiden. Det er derfor en god investering – især hvis du går lidt op i designet og kvaliteten på din solseng.


Sammenklappelig solseng – smart til opbevaring

sammenklappelig solseng→ Set hos Gucca.dk til 440 kr.

Den sammenklappelige solseng er ideel at have med i sommerhuset eller på stranden. Det er også smart, hvis du ikke vil have, at den skal fylde på terrassen, når solen ikke skinner.

Så kan du klappe den sammen og gemme den væk i vintermånederne, hvor den blot fylder på terrassen eller i haven.

Så er det nemt at tage den ud igen, når sommeren begynder. Det er derfor praktisk og smart.

Gucca-solseng

Du kan få en billig, sammenklappelig solseng fra Gucca. Den har tre ben, der holder sengen oppe, og den er justerbar i ryggen, så du både kan ligge ned og sidde op at læse en bog. Solsengen vejer ikke ret meget, så den kan nemt flyttes rundt.

Derudover kan den klappes sammen og puttes i bilen, så du kan have den med i sommerhuset så nemt som ingenting. Fordi den er så handy at flytte med, kan den også flyttes fra terrassen til haven, hvis der pludselig er mere lys dernede.


Oppustelig solseng – praktisk og sjov på samme tid

Hvis du godt kunne tænke dig en lidt sjovere måde at sole dig på, kan man også købe en oppustelig solseng. Det lyder måske for godt til at være sandt, men den findes faktisk. Så kan du puste den op, når du skal bruge den, og pakke den fuldstændig væk, når du ikke skal bruge den.

LÆS OGSÅ: Ny parasol? Her er den ultimative guide til at finde den bedste parasol

Det er den perfekte solseng til at tage med på rejsen eller på stranden. På den måde kan du have den med i tasken, uden at den vejer noget, og blot puste den op, når du vil ligge i den og læse eller sole dig. Det er både praktisk og sjovt.

Trendy Bag – oppustelig solseng

Oppustelig solsengDu kan blandt andet få en oppustelig solseng fra Trendy Bag, der er en komfortabel solseng i kraftig polyester, så den kan tåle at blive brugt. Den oppustelige solseng kan fyldes med luft på under 20 sekunder – og du behøver ikke at bruge nogle hjælpemidler.

Den skal bare have retning mod vinden, så den fyldes med luft. Du behøver derfor ikke engang at bruge dine lunger til at puste den op.

→ Set hos Coolstuff.dk til 279 kr.

Du svinger blot posen frem og tilbage, hvorefter den automatisk bliver fyldt med luft. Derefter kan man lukke den med et fastmonteret kliksystem, så luften ikke kommer ud igen. En stor fordel ved den oppustelige solseng er også, at den hurtigt tømmes for luft, så du kan pakke den sammen.


Få en solvogn i sort

Sort går aldrig af mode. Det er den perfekte farve til en solvogn, fordi den ikke bliver lige så hurtig medtaget af vind og vejr, og fordi den aldrig går af mode.

Du kan blandt andet få en Wilton solvogn, der er lavet i sort textelin, hvor du ligger, og har et stel i sort, pulverlakeret aluminium. Den er altså sort hele vejen igennem. Solvognen kan derudover justeres i forskellige positioner og har to hjul, så den er nem at flytte rundt med.


FAQ – ofte stillede spørgsmål om solsenge/solvogne

Hvor kan jeg finde en solseng på tilbud?

Der er mange steder, hvor du kan finde en solseng på udsalg. Det kan være en god idé at filtrere søgeresultaterne på siden, du kigger på, ved at vælge solseng eller solvogn på tilbud.

Hvilken type solseng skal jeg vælge?

Tænk på dine behov. Skal du bruge den på en lille terrasse? Skal den kun bruges til at slikke sol på, eller skal den også kunne justeres, så du kan sidde op? Når du har svaret på det, har du svaret på, hvilken type solvogn du skal vælge.

Hvor meget koster en solseng?

En solseng koster typisk mellem 500 og 5.000 kroner, hvis du skal have den allerbedste kvalitet. Det er derfor et stort spring, og du skal overveje, hvor meget du gerne vil give for den.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering