Tavlemaling og magnetmaling – Den komplette guide til at vælge det rigtige

Tavlemaling og magnetmaling – Den komplette guide til at vælge det rigtige

02/01/2021 0 Af Morten

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Overvejer du at få lavet en tavlevæg, uden du nødvendigvis skal hænge en rigtig tavle op? Så er tavlemaling lige præcis det, du har brug for. Men hvordan fungerer det lige, og hvilken variant skal du vælge?

Det er blot to af de spørgsmål, vi besvarer her. Vi giver dig her en guide til tavlemaling. Her får du en samlet oversigt over alt det, du skal vide om tavlemaling. Du kan her blive klædt godt på til at komme i gang med at lave din helt egen tavlemaling. Læs med her.

Hvad er tavlemaling?

Tavlemaling er en speciel maling, der netop bruges til at lave tavler med. En tavle er kendetegnet ved, at du kan skrive på den med kridt, hvorefter du kan tørre det af igen. Disse egenskaber får du også, når du benytter tavlemaling.

LÆS OGSÅ: Varmepumpe guide – Find den bedste pris på en varmepumpe

Tavlemaling er kendetegnet ved at have en glat finish. Denne finish gør det netop muligt at tegne på tavlemalingen efterfølgende, som var det en almindelig tavle. Derudover vil den være yderst slidstærk. Det betyder, at du kan få glæde af en tavlevæg i lang tid.


Skab overblik i hjemmet med tavlemaling til væg

Tavlemaling til væg

En tavlevæg kan bruges til mange forskellige formål. Den kan især være god at have i hjemmet. Tavlemaling kan blandt andet benyttes i køkkenet, hvor der kan skrives noter til hele familien. Det kan for eksempel være madplanen for ugen, der bliver skrevet her. Det kan også være en huskeseddel med, at der skal købes mælk, rugbrød og så videre.

En tavle kan dog også bruges andre steder i hjemmet. Det kan for eksempel være en fordel på kontoret.

Den kan også være en rigtig god løsning på børneværelset. Her kan junior rigtig slå sig løs med farvekridtet. Det smarte er, at det et sted, der kan tegnes og skrives om og om igen. Den kan derfor vække en masse glæde på børneværelset. Der er derfor mange forskellige anvendelsesmuligheder, når du benytter tavlemaling.


Magnet- og tavlemaling – hvad er forskellen?

Nu har vi fået styr på, hvad tavlemaling er. I samme ombæring giver det også mening at komme ind på magnetmaling. Det relaterer sig nemlig i høj grad til tavlemaling.

Der er markant forskel på tavlemaling og magnetmaling. Som nævnt er tavlemaling det, du benytter, når du ønsker at lave en overflade, som du kan benytte som en tavle. Altså skrive og tegne med kridt, der kan viskes ud igen.

Magnetvæg

Magnetmaling har ikke den samme egenskab. Denne form for maling kan i stedet give en magnetisk overflade. Det betyder, at du lave en væg, der har en magnetisk overflade, som du kan bruge som opslagstavle.

Dette kan også være yderst smart at have i hjemmet. Du kan bl.a. finde magnetmaling hos Decofarver.dk fra forskellige producenter:

→ Magnetmaling fra Skovgaard & Frydensberg: 229 kr. for 0,5 l


Findes der magnetisk tavlemaling?

Det optimale match ville selvfølgelig være, at der fandtes magnetisk tavlemaling – altså en kombination af magnetmaling og tavlemaling. Dette er desværre ikke en realitet endnu. Så nej, der findes ikke magnetisk tavlemaling.

Hvad er alternativet til tavlemaling med magnet?

Har du et brændende ønske om at få en tavlevæg, der også er magnetisk, kan det dog sagtens lade sig gøre. Det smarte ved tavlemaling og magnetmaling er, at du kan bruge det sammen.

LÆS OGSÅ: Nyt tag – Den ultimative guide til nyt tag

Det betyder, at du for eksempel kan starte med at male med magnetmaling for at skabe den magnetiske overflade. Derefter maler du med tavlemaling oven på for at give den signifikante overflade, som du kan skrive med kridt på.

Du kan derfor sagtens få begge egenskaber på en bestemt overflade.


Sådan bruger du tavlemaling og magnetmaling som en alt-i-en-løsning

Ønsker du at lave en overflade, der både er magnetisk, og hvor du kan skrive med kridt på, er der en bestemt fremgangsmåde. Det er vigtigt, at du starter med at anvende magnetmalingen først.

Denne maling skal som minimum have 2-3 lag, når der ikke skal tavlemaling oven på. Der kan derfor være behov for flere lag, når du skal have tavlemaling påført også. Det vil nemlig give dig en bedre magnetisk effekt.

Hvor mange lag magnetmaling du yderligere skal have, kan afhænge af, hvilken variant du benytter, og hvor mange lag tavlemaling du har planer om at påføre efterfølgende. Jo flere lag tavlemaling, der efterfølgende skal benyttes, jo flere lag magnetmaling skal du også benytte.


Sådan får du et flot resultat med tavlemaling

Drømmer du om at få en flot tavlevæg, har vi lavet en simpel guide til, hvordan du får det pæneste resultat. Ønsker du at lave en tavle med en skarp kant på væggen, skal du starte med at sætte malertape op rundt i kanten, hvor du ønsker tavlen.

For at få en skarp kant skal du male rundt i kanten ved tapen med den maling, der allerede er benyttet til væggen. Det er nemlig med til at forsegle, således der ikke ryger tavlemaling ind under tapen og dermed giver en ujævn kant. Lad malingen tørre ca. 30 min.

Du er nu klar til at male med tavlemalingen på området. Sørg for at bruge godt med maling på rullen. Giv det antal lag, der giver den mest dækkende effekt. Det anbefales at give tre lag for et mere slidstærkt resultat.

Når du har givet det sidste lag tavlemaling, er det vigtigt, at du fjerner malertapen, mens malingen er våd. Når det at tørre for længe kan det resultere i, at du hiver malingen med, og at du ender med en uskarp kant.

Du skal nu lade det tørre helt igennem – gerne i 24 timer, før du benytter tavlevæggen.


Sort tavlemaling – det klassiske look, der fungerer alle steder

Sort tavlemaling→ Kan bl.a. fås hos Decofarver.dk til 169 kr.

Vi er nu kommet til den sjove del i guiden. Du skal nu til at finde ud af, hvilken farve din tavle skal have. Der findes en masse forskellige farver at vælge imellem. Du kan derfor skabe vidt forskellige udtryk.

Er du til det klassiske look, er det helt sikkert en sort tavlemaling, du skal gå efter. Når du vælger sort, får du en løsning, der kan passe ind i alle indretninger. Det betyder også, at du kan lave om i hjemmet, få nye møbler og så videre, uden at det vil gå ud over tavlen. Den vil altid passe til det hele.

En sort tavle er derfor også en tidløs løsning. Det er ikke noget, du skal frygte, der pludselig går af mode. Den vil altid være in. Vil du gå enkelt til værks og være sikker på, at din tavle altid passer til den øvrige del af indretningen, er det sort, du skal gå efter.


Gå anderledes til værks med tavlemaling i farver

Tavlemaling

→ Set til 665 kr. hos Rito.dk

Synes du, at sort bliver lidt for kedeligt, er der også andre muligheder. Det fantastiske ved tavlemaling er nemlig, at der findes et væld af forskellige farver. Du kan derfor finde den farve, der passer til lige præcis din indretning. Det kan for eksempel være, at du ønsker en grøn, rød eller blå tavle.

Vil du rigtig skabe liv med din tavle, kan du kombinere forskellige farver. Det kan være en kreativ måde at give noget anderledes til indretningen på.

Du finder blandt andet en pakkeløsning hos Rito.dk, hvor du får hele ni forskellige farver i pakken. På den måde kan du skabe din helt unikke tavle.


skoletavlemalingDe mange farver gør også, at der kan benyttes forskellige farver, hvis der skal laves flere tavler i hjemmet. Det kan for eksempel være grøn til køkkenet, blå til kontoret, gul til børneværelset og så videre. Der er derfor mange muligheder med tavlemaling i farver.

Vil du skabe din helt unikke farve til din tavle, er der også mulighed for det. Du kan for eksempel få skoletavlemaling, hvor du kan tone den i lige den farve, du ønsker. Det åbner op for et væld af muligheder.

→ Set til 160 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 160 kr. hos Byghjemme.dk


Vælg en tavlemaling, hvor kvaliteten er i orden

Skal du have lavet en tavlevæg, er det vigtigt, at du går efter kvalitet. Det kan nemlig i sidste ende betyde, at du får et holdbart resultat, der netop er slidstærkt.

Skovgaard & Frydensberg er blandt andet et anerkendt mærke inden for både tavlemaling og magnetmaling. De vægter netop kvaliteten højt, der giver et slidstærkt og effektivt resultat.

Derudover har du mulighed for både at få tavlemaling i sort og i farver. Det kan derfor være et mærke, der er værd at holde øje med, når du skal finde tavlemaling.

→ Tavlemaling i sort kan fås hos Decofarver.dk til 169 kr.

→ Tavlemaling i farver kan fås hos Decofarver.dk til 169 kr.


Skab din helt unikke magnetvæg

Selvom det kan være smart at kombinere tavlemaling og magnetmaling, kan der også være gode muligheder, når du kun vælger en magnetmaling. Fordelen ved en magnetmaling er jo netop, at du kan male over den – og ikke kun med tavlemaling.

Du kan male over med helt almindelig maling, hvor du helt selv bestemmer farven. Det betyder også, at du kan gå helt neutralt til værks. Du kan starte med at male med magnetmaling, hvor du efterfølgende maler over med den samme farve, der oprindeligt var på væggen.

LÆS OGSÅ: Guide til forskallingsbrædder – Find de bedste forskallingsbrædder efter behov

På den måde vil det ikke være til at se, at der er en magnetvæg. Det kan derfor være en løsning, hvis du vil have et mere stilrent og enkelt look.

Tip: Når du vælger at male din magnetvæg over, skal du huske at have tilsvarende flere lag magnetmaling. Det giver det bedste slutresultat. Start derfor med to til tre lag magnetmaling, og tilføj det samme antal ekstra lag, som du skal have almindelig maling ovenpå.


Find den rigtige løsning, der passer til overfladen

Det smarte ved tavlemaling og magnetmaling er, at det kan bruges på flere forskellige overflader. Det behøver ikke kun være en væg. Det kan for eksempel også være en dør, en låge eller noget helt andet.

Når du skal male med tavlemaling og magnetmaling, er det dog vigtigt, at du finder en, der kan benyttes til den pågældende overflade. Det kan nemlig være forskelligt, hvilke typer overflader en variant kan benyttes til.

Skal du for eksempel male med tavlemaling på en metaloverflade, er det vigtigt at finde en, der kan det. Det er nemlig ikke alle varianter, der passer til metal.

Skal du male på en almindelig væg, vil det dog være langt de fleste varianter, du kan benytte til formålet. Derudover er der rigtig mange varianter, der kan benyttes til træ også. Det kan for eksempel være, hvis du ønsker at lave en tavle på en trædør.


Hvad gør jeg, hvis jeg pludselig ikke vil have en tavlevæg længere?

Har du en tavlevæg, men ønsker du at få en almindelig væg igen? Så kan det sagtens lade sig gøre. Det behøver endda ikke at være svært. Det kræver faktisk ikke så meget af dig.

Det smarte ved tavlemaling er, at du blot kan male det over, hvis du ikke længere har brug for en tavle, eller hvis der er et andet sted, hvor det er bedre at have en tavle.

Har du benyttet tavlemaling på en væg, kan du blot male over med den oprindelige farve, der var på væggen. Det kan kræve et par lag, alt afhængig af hvilken farve du har valgt til din tavle. Derefter vil du dog ikke kunne se, at der har været en tavle.


Kom godt i gang med din tavle- eller magnetvæg med denne guide

Magnetvæg

Vi er nu nået til vejs ende med denne guide. Her har vi gjort dig klogere på de mange muligheder, der er med tavlevægge og magnetvægge. For det er netop, hvad der er. Tavlemaling behøver for eksempel ikke kun være den klassiske sorte tavle. Der er et væld af andre farvemuligheder.

En tavlevæg eller magnetvæg kan være et hyggeligt gør-det-selv-projekt, som ikke behøver at være alt for krævende. Det er nemlig et projekt, hvor langt de fleste kan være med. Derudover kræver det ikke en masse udstyr. Det kan derfor også være en billig løsning.

Ved at benytte magnet- og tavlemaling slipper du også for at skulle bore huller og så videre i væggen, som du ville skulle, hvis du skal have hænge en almindelig tavle eller opslagstavle op. Der er derfor mange fordele ved at gøre det på denne måde.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering