Teleskop hækkeklipper – Komplet guide til praktisk hækkeklipning

Teleskop hækkeklipper – Komplet guide til praktisk hækkeklipning

27/06/2021 0 Af Morten

At klippe hækken er ikke altid en leg – især ikke, når det gælder hækkeklipning i høje højder. Bøvl med trappestiger kan hurtigt blive en farlig affære, hvor du både skal balancere på stigen, holde hækkeklipperen og sørge for klipningen. Gør arbejdet meget mere sikkert og praktisk ved blot at anvende en teleskop hækkeklipper. Her får du en lang stang at gøre godt med, sådan du blot kan blive stående på sikker jord under klipningen.

LÆS OGSÅ: Løvblæser guide – Den ultimative guide til løvblæsere

Det gode ved en teleskop hækkeklipper er også, at du kan bruge den til at klippe grene af træer og buske i høje toppe. Derfor er en teleskop hækkeklipper et uundværligt haveredskab, hvis du har med høje hække, buske og træer at gøre.


Teleskop hækkeklipper tilbud – få redskabet til en god pris

Langt de fleste ønsker at købe en teleskop hækkeklipper på tilbud. Dette er også med god grund, da du herved får det gode redskab til billige penge. Er du rigtig god, sørger du for at holde øje med diverse tilbud på teleskop hækkeklippere af høj kvalitet. Her kan du med fordel holde et vågent øje med Black & Decker GTC 1843 LB.

Denne teleskop hækkeklipper er ifølge Dinside.no blandt markedets teleskop hækkeklippere af let vægt, men af god kraft.

Black & Decker GTC 1843 LB forhandles hos forskellige online forhandlere, så det er en god ide at undersøge priserne, hos de forskellige.

Teleskop hækkeklipper

Vi har fundet den til nogle af markedets bedste priser hos følgende webshops, hvor du trygt og sikkert kan handle:

→ Set hos 10-4.dk til 792 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 805 kr.

Netop teleskop hækkeklippere af lav vægt er en stor fordel at vælge. Havearbejdet kan hurtigt blive en rigtig hård omgang for arme, ryg og skuldre, hvis maskinen er tung i vægt. Vælger du i stedet en maskine af let vægt, vil arbejdet i haven blive meget lettere at udføre. Gør derfor dig selv den tjeneste at se efter en let teleskop hækkeklipper – især hvis dine arme hurtigt trættes af tunge genstande.


Teleskop hækkeklipper test – markedets bedste

Synes du, at markedets teleskop hækkeklippere er en jungle at finde rundt i, kan du med fordel gå efter pejlemærket bedst i test.

Bedste teleskop hækkeklipper

På denne måde har andre gjort researcharbejdet for dig, og du skal blot købe produktet. Du kan også bruge pejlemærket, hvis du kun ønsker at købe det bedste af det bedste.

Ønsker du optimal behagelighed, bør du vælge en teleskopisk hækkeklipper med roterende baghåndtag.

 

Dette har Ryobi OHT1850X One+, som ifølge Dinside.no er en teleskop hækkeklipper med rigelig kraft. Det roterende baghåndtag er ergonomisk og giver dig en naturlig skæreposition. Derudover reduceres din træthed, hvilket kan være med til at gøre hækkeklipningen langt mere overskuelig.

→ Set hos Homeshop.dk til 849 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.094 kr.


Teleskop hækkeklipper batteri – slip for bøvlede ledninger

Vælger du at købe en teleskop hækkeklipper drevet på batteri, vil du slippe for bøvlet med ledninger. Du vil ikke være afhængig af en stikkontakt eller forlængerledning – og du vil heller ikke skulle bekymre dig om at skære ledningen over. Det lyder banalt, men mange har prøvet at klippe en ledning over i arbejdet med en hækkeklipper. Dette er yderst ærgerligt, da du hermed mister redskabet og ikke kan gennemføre arbejdet.

Billig teleskop hækkeklipper

Selvom en batteridrevet teleskop hækkeklipper ofte er dyrere i pris, er det i langt de fleste tilfælde pengene værd. Køb f.eks. PHZ5800 – Solo, hvor du altså får en batteri-stanghækkeklipper.

→ Set hos Texas.dk til 1.199 kr.

Hvis dit valg falder på en batteridrevet stanghækkeklipper, skal du være opmærksom på, hvorvidt batteriet og opladerstationen følger med i købet. Typisk vil disse to ting ikke følge med, og du skal derfor købe dem særskilt – men det er altså oftest penge, der er værd at give ud.

Dertil er det faktisk en god idé at købe et ekstra batteri. Har du en stor have, vil en enkelt opladning ikke altid være nok til at klare arbejdet – men så kan du blot bruge det ekstra batteri. På denne måde er du ikke begrænset af det enkelte batteris levetid, samtidig med du ikke vil være afhængig af et strømstik.


Teleskop hækkeklipper benzin – et andet alternativ

Et andet alternativ til at slippe for ledninger er at vælge en teleskop hækkeklipper, som er benzindrevet. Her startes maskinen op med en startsnor. For at vælge den bedste teleskop hækkeklipper med benzin skal du gå efter en maskine, der har mindsket modstand i startsnoren. Herved vil du skulle bruge færre kræfter på at starte maskinen op, hvilket klart er en fordel.

Teleskop hækkeklipper best til prisenUd over en lav modstand i startsnoren er det også en fordel at undersøge benzintankens størrelse. Har du en mindre have, vil en mindre benzintank sagtens kunne klare arbejdet.

Er haven dog af større størrelse, bør du vælge en større benzintank. På denne måde risikerer du ikke at løbe tør for benzin undervejs i arbejdet.

En benzindrevet hækkeklipper med teleskopskaft er f.eks. PowerPlus POWXG2061.

→ Set hos Toolster.dk til 1.915 kr.

→ Set hos Globaltools.dk til 1.994 kr.

En af de største fordele ved en benzindrevet teleskop hækkeklipper er, at motoren kan klare de fleste opgaver, da den er kraftig. Du kan nærmest bruge maskinen over alt grundet den kraftige motor samt uafhængigheden af et strømstik. Dog skal du være opmærksom på, at benzindrevne teleskop hækkeklippere ofte er tungere i vægt.


Lang hækkeklipper med ledning

På trods af at mange vælger en batteri- eller benzindrevet teleskop hækkeklipper, er en lang hækkeklipper med ledning fortsat et ekstremt godt valg. Disse er ofte mere støjsvage sammenlignet med benzindrevne. Det betyder, at din – og dine naboers – hørelse skånes under havearbejdet, hvilket øger komforten. Derudover vil den benzindrevne lange hækkeklipper heller aldrig løbe tør for strøm eller benzin. Du skal derfor ikke bekymre dig om opladning af strøm eller påfyldning af benzin. I stedet kan du blot arbejde derudaf, præcis som har lyst til.

En tredje fordel ved lange hækkeklippere med ledning er, at de er billige både at anskaffe og reparere. Du skal ikke bruge penge på hverken batteri, opladerstation eller benzin. Dertil er selve maskinen ofte billigere at købe. Ses der på ulemperne ved denne type maskine, vil redskabet selvfølgelig kræve et strømudtag. Desuden vil du skulle være påpasselig med ikke at klippe ledningen over.

Er du på udkig efter en lang hækkeklipper med ledning, vil Gardena THS 500/48 være et godt køb.

Teleskop hækkeklipper tilbud

Denne har vi fundet til nogle af markedets bedste priser hos følgende webshops:

→ Set hos Frishop.dk til 1.053 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.053 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.092 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 1.105 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.121 kr.


Hækkeklipper med teleskop i kompakte størrelser

For mange er det en stor fordel, at hækkeklipperen kan foldes sammen til en kompakt størrelse. Det er nemlig de færreste, der har plads til en 2-4 meter lang hækkeklipper i redskabsskuret, hvorfor kompakte størrelser er nødvendige. Heldigvis er langt de fleste hækkeklippere med teleskop foldbare på den ene eller anden måde. Herved kan du altså nemt opbevare maskinen i skuret uden at skulle have store mængder plads.

Er hækkeklipperen med teleskop ikke foldbar, er skaftet typisk aftageligt. Dette er Ryobi RPT4545E f.eks. Udover at have et aftageligt skaft medfølger også en bæresele til Ryobi RPT4545E.

Teleskop hækkeklipper testDette giver en langt bedre komfort under havearbejdet, hvor armene og skuldrene aflastes fra det hårde arbejde. I stedet stabiliseres vægten på kroppen, hvilket er særdeles komfortabelt.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.601 kr.

→ Set hos ComputerSalg.dk til 1.699 kr.


Hækkeklipper med langt skaft, lang kniv- og bladlængde samt snitstyrke

I søgen efter en god hækkeklipper med langt skaft bør kniv- og bladlængden også være et kriterie for dig. Består dit boligareal især af meget hæk, vil det uden tvivl være en stor fordel at vælge en hækkeklipper med lang kniv- og bladlængde. Herved vil du kunne dække et større hækareal på kortere tid, hvilket gør din klipning meget hurtigere. En gængs haveklipper har en kniv- og bladlængde på 53 cm. Ønsker du en ekstra lang kniv- og bladlængde, skal du derfor vælge hækkeklippere med længere kniv- og bladlængde end dette.

Udover dit behov for kniv- og bladlængde skal du ligeledes overveje dit behov af snitstyrke. Har dine store hække i haven tykke grene, vil hækkeklippere med høje snitstyrker være mest passende. Dette tæller snitstyrker på 20 mm eller mere. Har du brug for at klippe endnu tykkere grene igennem, bør du klart vælge en hækkeklipper med savefunktion. På denne måde er du sikker på, at de tykke grene kan skæres igennem på relativ let vis. Har dine hække i haven i stedet mindre grene, vil hækkeklippere med mindre snitstyrker end 20 mm sagtens kunne klare arbejdet.

Som du kan se, afhænger valget af hækkeklipper med langt skaft altså af dine behov. Der findes ikke én bestemt hækkeklipper, der passer til alle haver, og du skal derfor vælge specifikationer efter dine behov.

Få flere gode råd til, hvordan du køber den bedste hækkeklipper, hos Forbrugerrådet Tænk.


Hækkeklipper på stang – Vægt og komfort

Som nævnt flere gange i løbet af guiden hænger hækkeklipperen på stangens vægt og komfort umådeligt sammen. For at øge komforten mest muligt er det fordelagtigt at vælge en hækkeklipper på stang med et ergonomisk håndtag. Herved kan du klare flere timers havearbejde, uden dine hænder og arme belastes unødvendigt.

LÆS OGSÅ: Den ultimative hækkeklipper guide: Spar tid og kræfter med den rette hækkeklipper

Maskinens vægt har ligeledes en indflydelse på komforten. Tunge maskiner har som regel en kraftigere kraft og kapacitet – men de er altså også hårdere at anvende under klipningen. Som hovedregel er benzindrevne hækkeklippere tungere end andre, idet motoren er så stor. Ønsker du en lettere maskine, skal du altså vælge en hækkeklipper på stang med ledning eller batteri. Dog skal du være opmærksom på, at disse typer maskiner oftere har en kortere klippetid.

Du skal altså opveje med dig selv, om du ønsker højest mulig komfort eller kapacitet og kraft. Større haver med mange buske og hække kan have andre prioriteringer end haver med et fåtal af hække og buske.


Gode tips til din hækkeklipning

Når du har købt den ideelle teleskopiske hækkeklipper til netop din have og dine behov, vil havearbejdet blive meget nemmere. Som hovedregel bør du altid sørge for at få klippet din hæk minimum én gang om året. For at få de allerbedste resultater bør du klippe hækken to gange i løbet af sommerens periode. Elsker du at nusse om haven, skal du dog ikke være bekymret for, hvorvidt du klipper hækken for ofte. Du kan nemlig klippe hækken lige så tit, du vil, uden det har negative konsekvenser for hækkens udseende.

Hækklipning

Det mest optimale tidspunkt at klippe hækken er i starten af juli samt omkring august. I starten af juli vil hækkens mest effektive vækstperiode være overstået, mens hækkens sommervækst vil være aftaget omkring august. Ved at klippe hækken på disse tidspunkter vil du skabe de bedste rammer for en tæt og flot hæk. Husk at have sikkerheden i orden, når du foretager havearbejdet. En hækkeklipper er et kraftigt værktøj, der er risikabelt at anvende. Pas derfor på lemmer, dyr i hækken og eventuelle ledninger.

Består din hæk af meget tykke grene, er det ofte en god idé at anvende en grensaks til disse grene. Dette skåner hækkeklipperen. Køber du en hækkeklipper med savefunktion, kan du selvfølgelig blot anvende denne funktion til arbejdet. Fra tid til anden vil det være fordelagtigt at få hækkeklipperen slebet hos en professionel. Dette koster som regel mellem 150-300 kr. pr. kniv – men det er penge, der er godt givet ud. Hækkeklipperens knive bliver nemlig sløve med tiden – præcis som en kniv i køkkenet.


Hækkes bredder og højder

Når det kommer til bredden og højden på en hæk, så er det en smagssag. Høje hække giver anledning til masser af privatliv, mens lave hække blot fungerer som små og dekorative hegn. Dog kan du klippe hækkens bredde og højde, således du giver hækken de allerbedste vilkår for vækst. Den mest optimale hækbredde er ved at klippe hækken i en A-form. Her vil bunden være bredest, mens toppen vil være smallest. Lad toppens bredde være omtrent 50 cm og bundens bredde være omtrent 70 cm. Dette giver optimale vækstforhold, en tæt bund samt lys og luft til de nederste grene.

LÆS OGSÅ: Buskrydder guide: Den ultimative guide til at finde din næste buskrydder

I forhold til højden vil normale villakvarterer ofte vælge en hæk på omkring 1,6-1,7 m. i højden.  Hækken vil herved give privatliv og skygge, men vil fortsat have en nem højde at vedligeholde. Det vil nemlig være nemt at klippe hækken, da du ikke har brug for en trappestige – men blot kan bruge din teleskopiske hækkeklipper. Ønsker du at klippe den mest lige hækketop, kan du med fordel sætte en snor op, som du kan klippe efter. Sørg dog for ikke at klippe snoren over undervejs.


Kilder

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering