Terrasseskruer – Komplet guide til terrasseskruer

Terrasseskruer – Komplet guide til terrasseskruer

07/07/2021 0 Af Daniel

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Byggeprojektet hjemme i haven står måske øverst på listen over forårets eller sommerens gøremål. For med en god terrasse kan du nyde endnu flere af de gode soltimer i løbet af sommeren og på den måde udnytte boligens udeareal til fulde. Men hvordan er det lige, at du finder de helt rigtige materialer? Det kan du læse meget mere om lige her.

LÆS OGSÅ: Gasgrill Guide – Sådan finder du den bedste gasgrill til din terrasse

Vi har lavet en guide til dig, der er på udkig efter terrasseskruer til det kommende byggeprojekt. Selvom skruer er små, har de en stor betydning for det færdige resultat. Skruerne er bindeleddet mellem dine materialer, og derfor er de også en afgørende faktor for din nye terrasses holdbarhed og færdige udtryk.

I denne guide får du alt den information, du har brug for. På den måde kan du være godt forberedt til dit kommende byggeprojekt uden at skulle bekymre dig om dårlig kvalitet eller rustpletter på din nye terrasse.


Hvad er terrasseskruer?

Lad os først starte ud med en kort gennemgang af, hvorfor vi taler om specielle skruer til terrassen. Terrasseskruer er særdeles anvendelige til alle udendørs projekter, i og med at de er modstandsdygtige overfor vind og vejr. Terrasseskruer er nemlig rustfrie, hvilket gør dem langt mere hårdfør ved brug til udendørs projekter.

Derudover er længden på nogle terrasseskruer også en smule længere end de helt klassiske indendørsskruer. På den måde kan du nemt få skruen til at binde de forskellige materialer sammen, også selvom du arbejder i nogle kraftige og tykke materialer.

terrassekruerDet gælder blandt andet for NKT terrasseskruen med en længde på 75 mm, der er en af de mest solgte terrasseskruer på markedet. Denne findes hos forskellige online forhandlere, til nogle af markedets bedste priser. De kommer i pakker á 110 stk.

→ Set hos Frishop.dk til 65 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 65 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 76 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 150 kr.

Det er ikke kun rust, der er værd at undgå på din terrasse, så du undgår rustpletter omkring skruernes hoved. Der er ligeledes mulighed for at købe syrefaste terrasseskruer. I nogle situationer skal du arbejde med træsorter, der har et højt syreindhold. Det gælder blandt andet for lærketræ.

Når træet har et højt syreindhold, vil det gøre træet meget modstandsdygtigt, hvilket er en stor fordel. Til gengæld vil det høje syreindhold påvirke dine skruer, der øger korrosionen af metal. Derfor bør du altid anvende syrefaste skruer, når du arbejder med syreholdigt træ. De er en smule dyrere, men til gengæld vil din terrasse holde i langt flere år.


Kvaliteten er vigtig at have for øje

En helt afgørende faktor ved terrasseskruer, eller bare generelt for forskellige typer af skruer, er den gode kvalitet. I dag finder du et væld af muligheder på markedet for at erhverve dig skruer inden for ethvert prisleje. Det kan være fristende at vælge de billige terrasseskruer, men får du ikke tjekket kvaliteten ordentligt efter, kan det få konsekvenser for din nye terrasse.

For at kunne udvælge de helt rette skruer, bør du først og fremmest ikke gå efter de billigste skruer på markedet. Ved at betale bare en smule ekstra, kan du komme langt, når det gælder den gode kvalitet. Her kan du blandt andet gå på udkig efter terrasseskruer fra NKT, der er et af de mest populære brands, og dermed også leverer kvalitetsskruer hver eneste gang. En klassisk skrue herfra er NKT High End 6,0 x 60 mm A4.

 

Denne skrue har vi ligeledes fundet til nogle af markedets bedste priser, hvor de kommer i pakker á 150 stk.

bedste terrasseskruer→ Set hos Frishop.dk til 215 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 215 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 245 kr.

→ Set hos VVS.dk til 263 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 263 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 403 kr.

Der gælder nogle helt særlige regler for skruer, når en forhandler skal oplyse navn og specifikationer. Inden for skruer anvendes betegnelserne A2 og A4. Når en terrasseskruer er indikeret med A2, betyder det, at skruen er rustfri men ikke syrefast. Til gengæld vil en A4-skrue være både rustfri og syrefast, og den er dermed altid et sikkert valg blandt de mange muligheder.

Corrseal er den billige version, når det kommer til terrasseskruer. Disse er velegnede til mindre terrasseprojekter, der ikke er udsat for vejrforholdene, og kan være en billig og fin løsning til småprojekterne. Det er dog altid en god ide, at vælge nogle gode, rustfrie skruer til ethvert projekt for det bedste resultat.


Lange og korte terrasseskruer

Rustfri terrasseskruer

Om du skal vælge lange terrasseskruer eller den korte model som eksempelvis NKT 4,2 x 42 mm A4, afhænger af dit materialevalg og omfanget på din nye terrasse. NKT 4,2 x 42 mm A4 findes hos forskellige online forhandlere, hvor du får nogle af de bedste priser på markedet. Disse kommer i pakker á 220 stk.

→ Set hos Frishop.dk til 65 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 65 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 76 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 150 kr.

Materialerne har en stor betydning for, hvilke skruer du skal vælge. Det anbefales altid, at skruen går 2/3 ned i trækonstruktionen. Den sidste tredjedel skal svare til tykkelsen af de anvendte terrassebrædder.

Det vil sige, at du skal anvende skruer med en længde på mellem 55-60 mm, hvis du arbejder med træbrædder, der måler 28×120 cm. Arbejder du med træbrædder, der måler 34×145, skal du derimod en størrelse op og finde terrasseskruer, der måler 60-70 mm.

Ved at vælge den rette længde på dine skruer, vil du opnå den optimale klemmekraft. Bliver skruerne for korte, kan du risikere, at træbrædderne begynder at slippe lægen og dermed ikke holder i længden.

Også omfanget på din terrasse har en betydning for dit skruevalg. Her taler vi selvfølgelig om bredde og længde, idet lange brædder kræver en større klemmekraft. Skal du bygge en træterrasse, der måler mere end 50 m2, bør du altid anvende nogle store skruer. Bevægelserne i konstruktionen er nemlig kraftigere, og de kræver stærke, rustfrie skruer for at undgå stålbrud.


Brug altid rustfrie terrasseskruer

Netop stålbrud er også en risiko, du løber, hvis du vælger skruer, der ikke er rustfrie. Bevægelserne vil kunne resultere i stålbrud, hvis skruerne ikke er rustfrie, idet rustfrie skruer er blødere. Dermed har de langt nemmere ved at følge træets bevægelser, og det sikrer dig mod knækkede skruer.

Ved at vælge rustfrie skruer, kan du også være sikker på, at dine skruers kraft og pæne overflade forbliver som den er. Er din terrasse særligt udsat for det danske vejr, bør du altid vælge A4. A2 er i mange tilfælde et godt valg, men disse kan godt ruste, hvis de anvendes på en træterrasse, der er særligt udsat.

Du kan nemt finde rustfrie skruer, hvor du får nok til hele terrassen i én og samme pakke. Camo terrasseskruer 4,0 x 60 mm A4 kan fås i en pakke med hele 350 skruer. Der medfølger ligeledes også en bit, der kan passe ned i skruehovedet, så du nemt kan få det hele monteret.

Billige terrasseskruer

→ Set hos Frishop.dk til 770 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 770 kr.


Sådan finder du billige terrasseskruer

Selvom træterrassen skal være godt produceret, og du ikke bør spare på materialerne, kan du alligevel forsøge at gøre et godt køb. For hvem vil ikke gerne have så billige terrasseskruer som muligt?

Når du skal vælge dine nye terrasseskruer, kan det være en god idé at købe dem online. Ofte vil produkterne være billigere gennem onlineforhandlere, og du kan også være heldig at finde en forhandler, der tilbyder prismatch.

terrasseskruer tilbud

Ved prismatch kan du altid få skruerne til den billigste pris hos den respektive forhandler. Finder du skruerne billigere et andet sted, vil denne forhandler gå ind og matche prisen for dig.

Ved at købe en større pakke, såsom denne fra Camo med 700 styk, kan du også spare lidt på skruebudgettet. Jo flere du køber, desto lavere vil stykprisen ofte blive.

→ Set hos Frishop.dk til 1.500 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 1.500 kr.


Kom godt i gang med terrasseprojektet

Når du skal i gang med at bygge din træterrasse, kan det virke som et stort og uoverskueligt projekt. Vi kan berolige dig med, at det faktisk er ganske simpelt, hvis blot du følger fem forskellige trin.

Først og fremmest skal du sørge for at planlægge træterrassens placering. Du skal måle op og tage højde for vind og vejr på den givne placering. Det kan være en fordel at vælge en placering, hvor der er læ og gode solforhold.

Herefter bør du lave en præcis skitse af din ønskede træterrasse. Ved at lave en tegning, der viser den ønskede størrelse og form, kan du langt nemmere regne dig frem til, hvilke materialer du har brug for. Tjek altid træets overflade og endetræet, hvor der ikke må være høvlspor eller flossede dele. Revner kan også være et tegn på dårlig kvalitet eller konstruktion, og dette bør du ligeledes undgå.

Og netop materialer kan du indkøbe, når du har en tegning med de forskellige mål. Her skal du bestille stolper, der kan skabe et godt fundament, en underliggende trækonstruktion og de store terrassebrædder, der skal danne overfladen på din nye træterrasse. Du skal ligeledes få købt nogle gode terrasseskruer, og her kan du med fordel vælge flere forskellige størrelser. På den måde kan du bedst muligt arbejde med de rette skruelængder, idet den kan variere alt efter, hvor du skal skrue.

Når alle materialer er kommet, kan du påbegynde din trækonstruktion. Først skal stolper og tværliggende bjælker placeret og lægges. Det er vigtigt, at du altid beregner et fald væk fra huset, så vandet kan løbe væk fra brædderne. Beregn her et fald på 1 cm pr. meter. Der skal altid være 2-3 meter mellem stolperne og 40-60 cm afstand mellem tværbjælkerne.

Til sidst er du klar til at montere dine terrassebrædder. Skal disse overfladebehandles, kan du vælge at gøre det inden montering. Alle brædder og trin skal have en afstand på 10 mm eller mere, så vanddråberne ikke lægger sig mellem brædderne og dermed bliver absorberet i træet. Når du anvender gode skruer, der kan klare vind og vejr, gør du også dig selv en tjeneste på længere sigt. Det giver dig mulighed for at udskifte enkelte terrassebrædder, hvis det skule blive nødvendigt.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Vurdering)
Vurdering af testen5
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering