Træbeskyttelse test – Forlæng dit træværks levetid med den bedst træbeskyttelse

Træbeskyttelse test – Forlæng dit træværks levetid med den bedst træbeskyttelse

06/08/2021 0 Af Mette

Træbeskyttelse. Hvor skal man overhovedet starte? Det kan virke helt uoverskueligt at skulle i gang med at pleje sit træværk, fordi det kan være svært at vide, hvilke produkter der skal bruges, da der er uendeligt mange muligheder at vælge mellem. Især hvis man er nybegynder, kan projektet virke umuligt.

Ikke desto mindre er det en rigtig god idé at bruge træbeskyttelse, da det forlænger levetiden på dine produkter af træ og kan løfte dit træværk til uanede højder af skønhed. Det er bare vigtigt at vælge det rigtige produkt for at få det optimale resultat.

LÆS OGSÅ: Terrasseskruer – Komplet guide til terrasseskruer

For at gøre det mindre uoverskueligt for dig og for at hjælpe dig bedst muligt på vej har vi her hos Havesektionen.dk lavet en masse forskellige træbeskyttelse test, så du kan finde de helt rigtige produkter til lige netop dit træprojekt.

Så om du leder efter en træbeskyttelse til voldsomt vejr, bedst til prisen eller en billig træbeskyttelse, så har vi lavet en guide til alt, du har brug for at vide om træbeskyttelse. Det har derfor aldrig været nemmere at finde den perfekte træbeskyttelse end med vores guidelines!

Bedste træbeskyttelse: Træbeskyttelse test

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge den optimale træbeskyttelse til sit træværk. Der skal både tages højde for, hvilket udseende man ønsker, ens træværk skal have, hvor lang en holdbarhed det skal have, hvor meget vedligeholdelse man ønsker samt dækkeevnen.

Samtidig er der en masse andre småting, man kan tage højde for, hvis man ønsker at nørde lidt med sit træværk, disse er blot de vigtigste ting. Derfor er det svært at sige, hvilken træbeskyttelse der er den bedste. Dog er der en træbeskyttelse, der har formået et skille sig ud og er blevet valgt som bedst til prisen; altså den overordnede bedste træbeskyttelse i forhold til prisen.


Træbeskyttelse test “Bedst til prisen”: Woodex Wood Oil

Bedste træbeskyttelse

→ Set hos Toolster.dk til 279 kr.

Hvis du er meget prisbevidst og ønsker at købe en optimal træbeskyttelse, mens du samtidig holder budgettet, så er Teknos Woodex Wood Oil det rette valg for dig.

Fordele ved Teknos Woodex Wood Oil:

 • Kåret til bedst til prisen
 • Beskytter mod UV-stråling
 • Modstandsdygtig over for al slags vejr.

Denne træbeskyttelse er blevet kåret til bedst til prisen af Bomagasinet.dk, og det er der en grund til. Ikke nok med at træbeskyttelsen både beskytter mod UV-stråling og er beregnet til at kunne holde til al slags vejr, så er den også et billigt valg. Den er oliebaseret, hvilket styrker dens evne til at holde i hårdt vejr.

Samtidig har den også for øje at fremhæve træets egen struktur, så du er sikret et smukt udseende og en lang holdbarhed. Derfor er Teknos Woodex Wood Oil perfekt til dig, der vil sikre dig en god træbeskyttelse, som ikke koster alverden. Om du er nybegynder eller træbeskyttelsesentusiast vil denne træbeskyttelse leve op til dine forventninger.

Specifikationer vedrørende Teknos Woodex Wood Oil:

 • Tørretid på kun 8 timer
 • Til udendørs brug
 • Opløsningsmiddelbaseret træolie

Denne træbeskyttelse er udelukkende til udendørs brug. Den har en tørretid på otte timer, hvor det herefter er muligt at lægge et lag mere på om nødvendigt. Efter blot 16 timer er træbeskyttelsen helt og aldeles tør. Alt i alt, får du med denne træbeskyttelse, et produkt i god kvalitet, der leverer flotte resultater. Denne træbeskyttelse har derfor vist at den er berettiget til ’bedst til prisen’ i træbeskyttelse test.


Træbeskyttelse bedst i test

Som sagt er der mange faktorer, der spiller ind i forhold til at vælge den rette træbeskyttelse. Især hvis man er nybegynder, kan det synes som en umulig opgave. Hvis man ønsker at finde en træbeskyttelse, som man er sikker på lever op til ens forventninger, så skal man vælge en træbeskyttelse, som er erklæret bedst i test.

LÆS OGSÅ: Havebænk i træ – Vi guider dig igennem gode valg til prisen

Derved er man sikret, at produktet er holdt op imod andre produkter og udvalgt til at være de bedste produkter inden for samme kategori. Hos Havesektionen.dk har vi fundet de bedste bud på produkter, der alle sammen udmærker sig med bedst i test i hver sin kategori:


Bedst i test: Træbeskyttelse test

Bedste træbeskyttelse

→ set hos Malgodt.dk til 989 kr.

Gjøco Herregård Maximal træbeskyttelse ligger i toppen af den nordiske Folksam-test og er ikke mindst lige så populær herhjemme.

Fordele ved Gjøco Herregård Maximal træbeskyttelse:

 • Bedst i test (Folksam Test)
 • Holder i mindst 10 år
 • Længe mellem vedligehold
 • Perfekt dækkeevne.

Gjøco Herregård Maximal træbeskyttelse er optimal i forbindelse med al slags vejr, da den er designet til at holde i det hårde, nordiske vejr. Derved holder dens gode dækkeevne også i mindst 10 år og kræver ikke meget vedligehold.

Derfor skal du vælge Gjøco Herregård Maximal træbeskyttelse, hvis du ønsker en bedst i test-træbeskyttelse, der har en helt fantastisk dækkeevne, som holder sig godt i mange år.

Specifikationer vedrørende Gjøco Herregård Maximal træbeskyttelse:

 • Miljømærket
 • Berøringstør efter 30 min.
 • Halvmat glans

Denne træbeskyttelse er miljømærket, hvilket vil sige, at du får et produkt, der er skånsomt over for miljøet. Samtidig har denne træbeskyttelse en utrolig hurtig tørringstid på blot 30 min., og det kræver kun fire timers tørring, hvis den skal males igen. Derudover får du den halvmat glans med denne træbeskyttelse. Alt i alt, er der ingen tvivl om, at denne træbeskyttelse fortjener sin førsteplads i træbeskyttelse test.


Bedst i test: Træbeskyttelse til nyt træ

Billigste træbeskyttelse

→ Set hos 10-4.dk til 589 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 600 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 1.000 kr.

→ Set hos BNfarver.dk til 598 kr.

Hvis du vil være helt sikker på at vælge en træbeskyttelse, der er skabt til nyt træ, er Gori 612 træbeskyttelse en god mulighed.

Fordele ved Gori 612 træbeskyttelse:

 • holdbarhed på helt op til 15 år
 • en maling, der er let at påføre
 • utrolig god dækkeevne.

Denne træbeskyttelse har en høj levetid, og dette er dens gode dækkeevne også med til at sørge for. Den er samtidig både vandafvisende og UV-resistent, altså kan du være sikker på, at denne træbeskyttelse er godt dækket ind til det meste vejr. Derudover er den også god, hvis man har problemer med påføring af træbeskyttelse, da den er utrolig nem at påføre med dens lette konsistens.

Træbeskyttelsen kommer også i mange farver og er især god til at skifte farve med, både fra lys til mørk og omvendt, grundet dens utrolige dækkeevne. Der er derfor ingen tvivl om dens placering på træbeskyttelse test ranglisten i forhold til træbeskyttelse til nyt træ.

Specifikationer vedrørende Gori 612 træbeskyttelse:

 • Dyb sort farve
 • Rækker helt op til 10 kvm
 • Berøringstør efter en time

Denne træbeskyttelse er helt kulsort i sin farve. Med dens 5 liters indhold af kulsort træbeskyttelse, har du mulighed for at dække helt op til 10 kvm. Derudover får du en træbeskyttelse, der allerede er berøringstør efter en time og allerede er overmalbar efter fire timer. Derfor er du sikret en hurtig og optimal arbejdsproces med denne træbeskyttelse.


Bedst i test: Bedste træbeskyttelse for miljøet

Billigste træbeskyttelse

→ Set hos 10-4.dk til 849 kr.

Hvis man, som mange andre, ikke ønsker at gå på kompromis med hverken kvalitet eller bæredygtighed, så er Wallmann træbeskyttelse 02 det rette produkt for dig.

Fordele ved Wallmann træbeskyttelse 02:

 • Vandafvisende overflade
 • Færdigbehandlet efter kun én dag
 • Indeholder naturlige vækststoffer.

Denne træbeskyttelse er især effektiv til at opnå en vandafvisende overflade samt en overflade, der forhindrer snavs i at trænge ind.

Med Wallmann træbeskyttelse 02 sikrer man en længere levetid med dens vandafvisende overflade, da denne funktion sikrer, at træet ikke sprækker. Derudover er den god ved miljøet, da den ikke indeholder nogen skadelige stoffer. Denne træbeskyttelse er nemlig fri for tungmetaller, farlige opløsningsmidler og biocider. Derfor behøver du ikke at gå på kompromis med kvalitet og miljøbevidsthed, når du bruger denne træbeskyttelse.

Specifikationer vedrørende Wallmann træbeskyttelse 02:

 • Indeholder 3 liter
 • Én liter svarer til mellem 8-10 kvm

Med denne træbeskyttelse får du et produkt, der kan bruges effektivt, da den dækker helt op til 10 kvm på blot en liter. Selve produktet har en hvidlig farve, lige når det påføres, men vil blive gennemsigtigt, når det er tørret. Dog vil træværket med tiden blive en svag grålig nuance, når det behandles med Wallmann træbeskyttelse 02.


Træbeskyttelse udendørs test

Træbeskyttelse er primært til udendørs brug, men nogle få træbeskyttelser kan bruges til begge dele. Det er derfor vigtigt at kigge på produktet, om det er til udendørs eller indendørs brug, da træet ellers ikke opnår dets fulde potentiale.

Træbeskyttelse findes i tre afskygninger; heldækkende, halvdækkende og transparent. De har alle samme primære funktion: at beskytte træet. Forskellen er blot, hvor meget de dækker, og hvor tydeligt man kan se træets årestruktur. Her er det en smagssag, om man foretrækker det ene frem for det andet.


Overordnet suveræn udendørs træbeskyttelse

Dækkende træbeskyttelse

→ Set hos Davidsenshop.dk til 450 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 587 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 800 kr.

→ Set hos BNfarver.dk til 598 kr.

En træbeskyttelse, der har vist sig at være helt genial til udendørs træværk, er Gori 606 træbeskyttelse. Dette produkt udmærker sig på alle måder, og her er du garanteret et produkt, der opfylder alle dine krav til dit udendørs træværk.

Fordele ved Gori 606 træbeskyttelse:

 • Op til 12 års holdbarhed
 • Teflon-forstærket
 • Utrolig god og dybdegående indtrængningsevne
 • Modstandsdygtigt over for skimmel.

Gori 606 dækkende træbeskyttelse kom på fjerdepladsen i Bedsteitest.dk’s træbeskyttelse-test. Dette er også med god grund, da den oliebaserede træbeskyttelse er teflon forstærket, hvilket gør den ekstremt modstandsdygtig over for snavs og vand.

Derudover er træbeskyttelsen også fænomenal til at trænge dybt ind i træet, hvilket også giver den dens lange holdbarhed. Du kan samtidig også vide dig sikker på, at træet er modstandsdygtigt over for skimmel, som ellers er træværks værste mareridt. Samtidig indeholder den også akryl, hvilket lægger en overflade, der beskytter mod solens UV-stråler. Træbeskyttelsen kommer i flere farver, så du kan få lige netop den farve, du står og mangler.

Specifikationer vedrørende Gori 606 træbeskyttelse:

 • Tørretiden er mellem 6-8 timer
 • Overmalbar efter 4 timer
 • Ca. Én liter til mellem 6-10 kvm

Med denne træbeskyttelse får du en hurtig tørretid på blot mellem 6-8, hvor du allerede efter fire timer har mulighed for at male den en gang til. Derudover rækker én liter langt; helt op til 10 kvm, alt efter hvordan træværkets sugeevne er. Denne træbeskyttelse test har derfor vist, at dette produkt er et, alt i alt, gedigent produkt.


Halvdækkende træbeskyttelse

Halvdækkende træbeskyttelse

→ Set hos Decofarver.dk til 569 kr.

En halvdækkende træbeskyttelse er, hvis man ønsker at se træets flotte struktur, samtidig med man tilfører en gennemsigtig og tyk overflade til træet. Hvis dette resultat ønskes med din træbeskyttelse, er B3 555 Halvdækkende Træbeskyttelse en sikker vinder at bruge.

Fordele ved B3 555 Halvdækkende Træbeskyttelse:

 • beskytter mod fugt og skimmel
 • beholder træets glans
 • har utrolig høj indtrængningsevne.

Samtidig trænger dette produkt dybt ind i træet og sørger derudover for at danne en film på overfladen. Denne film er både UV-resistent, vandafvisende og modstandsdygtig over for hårdt vejr. B3 555 Halvdækkende Træbeskyttelse er også suveræn til både nyt træ eller træ, der har været behandlet med halvdækkende træbeskyttelse før. Med dette produkt er det samtidig også muligt at beholde træets glans, samtidig med at det beskyttes mod fugt, skimmel og udtørring.

Specifikationer ved B3 555 Halvdækkende Træbeskyttelse:

 • Oliebaseret træbeskyttelse
 • Tixotropisk produkt
 • Halvblank glans

At produktet er tixotropisk betyder, at den vil blive flydende ved omrøring og fast igen efter omrøringen. Dette gør, at denne træbeskyttelse både er nem at påføre og drypper minimalt. Som sagt er denne træbeskyttelse genial til at beholde træets glans, samtidig med at den selv tilføjer en halvblank glans, som efterlader træværket med et helt igennem flot ydre.


Heldækkende Træbeskyttelse: Træbeskyttelse test

Heldækkende træbeskyttelse

→ Set hos Decofarver.dk til 799 kr.

→ Set hos Malgodt.dk til 999 kr.

En heldækkende træbeskyttelse er, hvis man tilfører træværket et tykt lag af beskyttende overflade. Træets struktur vil stadig kunne anes. B3 755 Heldækkende træbeskyttelse er oplagt, hvis det er dette look, du ønsker at opnå med din træbeskyttelse.

Fordele ved B3 755 Heldækkende træbeskyttelse:

 • ekstra beskyttelse mod voldsomt vejr
 • vandbaseret træbeskyttelse
 • selvrensende evne
 • 12 års holdbarhed.

B3 755 Heldækkende Træbeskyttelse er helt genial til dit udendørs træværk, da den giver ekstra beskyttelse til det skiftende, danske vejr. Den er både god til solens varme og UV-stråler samt giver beskyttelse mod vind og vand. Dette er også med til at sikre den 12 år lange holdbarhed.

Hvis du ønsker at gøre noget godt for dig selv og dit udendørs træværk, så er denne træbeskyttelse perfekt for dig. Udover at dit træværk vil elske dig for at vælge dette produkt, vil du også få glæde af minimum vedligeholdelse. Denne træbeskyttelse er nemlig selvrensende. Træbeskyttelsen indeholder et bindemiddel, som lægger en overflade, hvor smuds har problemer med at sætte sig.

Specifikationer ved B3 755 Heldækkende træbeskyttelse:

 • Halvblank glans
 • Dækker op til 10 kvm pr. liter
 • 2-4 timers tørretid.

Med denne træbeskyttelse er du garanteret en flot halvblank glans, der får det bedste udtryk frem i dit træværk. Samtidig kan én liter træbeskyttelse dække op til 10 kvm, hvilket vil sige, at du får meget for dine penge med denne træbeskyttelse. Derudover har den en utrolig kort tørretid. Dog skal det bemærkes, at denne træbeskyttelse først er overmalbar efter 24 timer.


Transparent træbeskyttelse test

Når du vælger transparent træbeskyttelse, er det for at bevare træets naturlige look. Dette er nemlig den mulighed inden for træbeskyttelse, der sikrer dig, at dit træværk ikke kommer til at ændre udseende, men får et modstandsdygtigt ydre. Så hvis du står med noget smukt træværk, hvis look du blot ønsker at fremhæve, så skal du vælge transparent træbeskyttelse. Hos Havesektionen.dk har vi her lavet en transparent træbeskyttelsestest-guide, og fundet de bedste produkter inden for transparent træbeskyttelse ud fra tests, research og eksterne kilder.

Transparent træbeskyttelse til udendørs brug: Træbeskyttelse test

Træbeskyttelse test

→ Set hos 10-4.dk til 429 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 450 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 659 kr.

→ Set hos BNfarver.dk til 599 kr.

Gori transparent træbeskyttelse 505 er en sikker vinder, når det gælder en transparent træbeskyttelse, der er alle pengene værd.

Fordele ved Gori Transparent træbeskyttelse 505:

 • fungerer både til nyt træværk eller træværk, som tidligere har været behandlet
 • har en dybdegående indtrængningsevne
 • beskytter mod al slags vejr i op til seks år.

Den transparente træbeskyttelse fra Gori er en foretrukken vare ifølge danskere, da den er en af de mere populære transparente træbeskyttelser i 2021. Den opfylder stort set alle krav, man måtte have, og giver et fyldestgørende resultat.

Dens dybdegående indtrængningsevne er optimal, når man ønsker at have et flot træværk i mange år, og derfor er dette produkt også med til at beskytte dit træværk i al slags vejr i op til seks år. Selvom denne udgave er mest velegnet til udendørs brug, fungerer den også godt til både vindues- og dørkarme.

Specifikationer ved Gori Transparent træbeskyttelse 505:

 • Tørretid på fire timer
 • Overmalbar efter 16 timer
 • Rækker mellem 6-10 kvm. pr. liter

Alt efter, hvor meget dit træværk suger, så rækker en liter Gori Transparent træbeskyttelse 505 altså helt op ti 10 kvm. Pr. liter. Derudover har den en tørretid på fire timer, hvor at du ikke skal frygte at den smitter af eller falder af i tilfælde af regn. Dog er den først overmalbar efter 16 timer, hvilket man skal være opmærksom på, for at få det bedst mulige resultat.


Transparent træbeskyttelse til fugt: Træbeskyttelse test

Transparent træbeskyttelse

→ Set hos 10-4.dk til 560 kr.

→ Set hos Homeshop.dk til 759 kr.

→ Set hos BNfarver.dk til 549 kr.

Fugt i træet er noget af det sværeste at komme af med, og for nogle er dette et tilbagevendende problem. Hvis du leder efter en transparent træbeskyttelse, der har fokus på fugt, så er Gori 506 Transparente træbeskyttelse den, du leder efter.

Fordele ved Gori 506 Transparente træbeskyttelse:

 • Indeholder teflon
 • Otte års holdbarhed
 • God til både nyt træværk og tidligere behandlet træværk
 • Slow Release-funktion.

Grundet dens indhold af teflon sikrer denne transparente træbeskyttelse en vandafvisende overflade samt beskytter mod snavs. Dette medvirker til, at dit træværk har en holdbarhed på helt op til otte år med denne træbeskyttelse.

LÆS OGSÅ: Gasgrill Guide – Sådan finder du den bedste gasgrill til din terrasse

Dens Slow Release-funktion sørger for, at dit træværk især er beskyttet i fugtigt vejr, da de beskyttende ingredienser faktisk kun frigøres, når det er fugtigt i vejret. Samtidig er denne træbeskyttelse lugtsvag, hvilket sikrer, at du ikke oplever lugtgener i forbindelse med dette produkt.

Specifikationer vedrørende Gori 506 Transparente træbeskyttelse:

 • Berøringstør efter 30 min.
 • Overmalbar efter fire timer
 • Rækker helt op til 10 kvm

Denne træbeskyttelse er helt i top, når det gælder hurtig tørretid. Allerede efter 30 min. er den berøringstør, og allerede efter fire timer er det muligt at påføre nyt lag. Altså er denne træbeskyttelse en testvinder i hurtig tørretid indenfor træbeskyttelse test. Derudover får du en træbeskyttelse, der kan dække helt op til 10 kvm, hvilket er en utrolig høj rækkevidde. Du får derfor meget for dine penge med denne træbeskyttelse.


Transparent træbeskyttelse til en billig penge: træbeskyttelse test

vandafvisende træbeskyttelse

→ Set hos Malgodt.dk til 499 kr.

→ Set hos Decofarver.dk til 499 kr.

Træbeskyttelse kan hurtigt koste mange penge, og hvis du ikke ønsker at give spidsen af en jetjager for din nye træbeskyttelse, så er der stadig mange gode muligheder at finde. B3 504 Transparent træbeskyttelse er i dette tilfælde helt genial.

Fordele ved B3 504 Transparent træbeskyttelse:

 • vandafvisende træbeskyttelse
 • beskyttelse mod UV-stråler fra solen
 • beskyttelse mod alger og svamp i træet.

Denne transparente træbeskyttelse egner sig især til udendørs træværk, men kan godt bruges til indendørs brug. Derudover har den beskyttelse mod UV-stråler i sig, hvilket sikrer, at dit træværk ikke falmer i solens stråler.

Samtidig skal du ikke være bekymret for alger og svamp i dit træværk, for med denne træbeskyttelse er dit træværk i sikkerhed. Træbeskyttelsen formår at bevare det smukke ved træet samtidig med, at det har en plejende effekt.

Specifikationer vedrørende B3 504 Transparent træbeskyttelse:

 • Rækkevidde pr. liter er helt op til 12 kvm
 • Berøringstør efter 6-8 timer
 • Oliebaseret træbeskyttelse

Denne træbeskyttelse er oliebaseret, hvilket gør den modstandsdygtig over for vind og vejr, men også mod solens skadende stråler. Derudover får du med denne træbeskyttelse en rækkevidde på helt op til 12 kvm, alt efter underlagets sugeevne.

Derved får du et af de længste rækkevidder med denne træbeskyttelse og derfor er den god i træbeskyttelse test. Samtidig er dens tørretid forholdsvis kort på blot 6-8 timer, dog skal du være opmærksom på, at den først er overmalbar efter 24 timer.


Jotun træbeskyttelse

Jotun producerer træbeskyttelse til en fair pris og er et godt valg, hvis man ønsker en ny, god træbeskyttelse. Dette er et rigtig fint begynderprodukt, som hverken kræver meget tid eller mange penge, men hvis du ønsker at investere penge og tid i dit træværk, anbefales det at kigge i sektionen ’Bedst i test’ for at finde det rigtige produkt til dig. Hvis du er nybegynder, er Jotun træbeskyttelse perfekt til dine første træprojekter. Her har vi samlet træbeskyttelse test fra Jotun.

Jotun træbeskyttelse: Fremhævelse af årestrukturen

Træbeskyttelse som fremhæver årestrukturen

→ Set hos Malgodt.dk til 599 kr.

→ Set hos Decofarver.dk til 599 kr.

Meget træ har en flot årestruktur, og hvis man ønsker at fremhæve den, er Jotun træbeskyttelse Helmat god at bruge.

Fordele ved Jotun træbeskyttelse Helmat:

 • kan bruges til al slags træ
 • fremhæver årestrukturen i træet
 • beskytter mod misfarvning.

Med denne træbeskyttelse kan du nemt bevare de flotte strukturer i træet. Derudover beskytter den også mod misfarvninger, hvorved man er sikret flot træværk i lang tid. Fordelen ved denne træbeskyttelse er, at den kan bruges til alt slags træ, så uanset om du står med fyr- eller teaktræ, gammelt eller nyt træ, så kan denne træbeskyttelse bruges.

Specifikationer ved Jotun træbeskyttelse Helmat:

 • Tørretid mellem 2 timer
 • Oliebaseret træbeskyttelse
 • Rækkevidde mellem 5-9 kvm pr. liter

Grundet, at denne træbeskyttelse er oliebaseret, er den altså også i stand til at klare sig både i meget koldt vejr og meget varmt vejr. Den vil hverken falme af solens stråler eller sprække af vinterens kulde. Derudover har den en lang rækkevidde pr. liter, hvor du altså her får noget for pengene. Samtidig har den en rimelig kort tørretid på ca. 2 timer, afhængigt af fugtigheden i vejret.


Jotun træbeskyttelse:

Bedste træbeskyttelse på markedet

→ Set hos Malgodt.dk til 1.699 kr.

→ Set hos Decofarver.dk til 1.699 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 1.699 kr.

Farveskift med træværk kan være svært at opnå på en tilfredsstillende måde, men hvis du mangler en nem og billig løsning på dit farveskift, er Juton Demidekk infinity det rigtige valg for dig.

Fordele ved Jotun Infinity:

 • Markedets længste holdbarhed
 • Nem at arbejde med
 • Miljømærket med Svanen

Denne træbeskyttelse har en rigtig god dækkeevne, hvilket gør den perfekt til et farveskift. Den findes samtidig i mange andre farver, så du kan få lige den farve, du ønsker. Derudover gør dens gode dækkeevne den til den perfekte træbeskyttelse i forhold til vedligeholdelse.

Specifikationer ved Jotun Demidekk infinity:

 • Rækkevidde mellem 6-9 kvm pr. liter
 • Tørretid på 2 timer
 • Oliebaseret træbeskyttelse

Denne træbeskyttelse er oliebaseret, hvilket garanterer dit træværk et robust ydre, der klarer sig, selv i hårdt vejr. Dog har denne træbeskyttelse en lavere rækkevidde end andre, på mellem 6-9 kvm pr. liter. Tørretiden er den samme; 60 minutter tager det før den er berøringstør og 2 timer før den er overmalbar. Hvis du har tålmodigheden med dig, leverer denne træbeskyttelse dog et ganske udmærket resultat.


Arsinol træbeskyttelse test

Arsinol er også et mærke, der laver træbeskyttelse til en billig penge, ligesom B3. Dog er Arsinol lidt billigere. Så derfor, hvis du ønsker et endnu billigere alternativ til din nye træbeskyttelse, er Arsinol et godt valg.

Standard træbeskyttelse i god kvalitet: træbeskyttelse test

Træbeskyttelse i god kvalitet

→ Set hos Malgodt.dk til 308 kr. 

→ Set hos Decofarver.dk til 369 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 395 kr. 

Det kan være svært at vide, hvad man skal kaste sine penge efter, når man skal købe træbeskyttelse. Derfor, hvis man ikke ønsker at investere i træværket, men blot leder efter en hurtig, billig og standard træbeskyttelse, er Arsinol dækkende træbeskyttelse den, du leder efter.

Fordele ved Arsinol træbeskyttelse:

 • Tilfredsstillende resultater
 • billigt alternativ
 • god indtrængningsevne.

Med denne træbeskyttelse får du et tilfredsstillende resultat uden at vælte budgettet. Denne transparente, oliebaserede træbeskyttelse sikrer, at dit træværk beholder sine flotte strukturer. Den har en fin indtrængningsevne, som sikrer et flot resultat.

LÆS OGSÅ: Ny parasol? Her er den ultimative guide til at finde den bedste parasol

Denne træbeskyttelse er rigtig god at vælge, hvis man leder efter en helt almindelig træbeskyttelse. Dette er et fint begynderprodukt, men hvis man ønsker optimal udnyttelse af sit træværk, anbefales det at kigge i sektionen ’Bedst i test’.

Specifikationer ved Arsinol træbeskyttelse:

 • 6-8 timers tørretid
 • Oliebaseret træbeskyttelse
 • Rækkevidde ca. 8 kvm pr. liter

Da denne træbeskyttelse er oliebaseret, får du altså et robust produkt, der kan klare al slags vejr. Tørretiden er forholdsvis kort og derfor kan du hurtigt blive færdigt med dit træprojekt med denne træbeskyttelse. Du skal dog være opmærksom på, at den ikke rækker lige så langt, som andre træbeskyttelser. Dog klarer denne træbeskyttelse sig fint i en træbeskyttelse test.


Billig træbeskyttelse til al slags vejr: træbeskyttelse test

Effektiv træbeskyttelse

→ Set hos Decofarver.dk til 439 kr.

→ Set gos Malgodt.dk til 449 kr.

→ Set hos Wattoo.dk til 591 kr.

Hvis du i stedet for en standard træbeskyttelse ønsker en, der kan klare en lille smule mere, så er Arsinol Extra Træbeskyttelse den rigtige for dig.

Fordele ved Arsinol extra træbeskyttelse:

 • vandafvisende overflade
 • effektiv beskyttelse mod al slags vejr
 • et billigt alternativ.

Denne træbeskyttelse er især effektiv mod vind og dårligt vejr, så derfor kan du vide dig helt sikker på, at dit træværk holder sig pænt i al slags vejr. Produktet er heldækkende, hvilket vil sige, at dit træ er godt beskyttet samtidig med, at man stadig vil kunne ane træets strukturer. Derudover er den vandafvisende, som igen er med til at sikre en lang holdbarhed. Samtidig er produktet også billigt, som alle Arsinols produkter. Derfor er denne træbeskyttelse tilfredsstillende, hvis man ønsker en god træbeskyttelse uden at vælte budgettet.

Specifikationer ved Arsinol extra træbeskyttelse:

 • 6-8 timers tørretid
 • Rækkevidde ca. 10 kvm pr. liter
 • Oliebaseret træbeskyttelse

Denne træbeskyttelse har en kort tørretid på blot seks til otte timer, men det skal tages in mente, at den først er overmalbar efter 24 timer. Derudover rækker denne træbeskyttelse utrolig langt på literen med helt op til 10 kvm pr. liter. Her kan du altså komme langt for næsten ingen penge. Denne træbeskyttelse udmærker sig altså indenfor ’langt på literen’ i træbeskyttelse test.


Caparol træbeskyttelse test

olibaserede træbeskyttelse

→ Set hos Decofarver.dk til 1.399 kr.

→ Set hos Malgodt.dk til 1.399 kr.

Caparol er et mærke, ligesom Juton. Den måde, Caparol adskiller sig på, er, at de har opfundet en ny måde at lave træbeskyttelse på. Caparol har nemlig kombineret den traditionelle olibaserede træbeskyttelse med ny moderne teknoligi, der gør den særlig egnet til det kolde nordiske klima – hvilket forlænger levetiden. Selv anbefaler Caparol at vælge Caparol Carat, da denne træbeskyttelse er den fra deres udvalg, der dækker flest behov.

Fordele ved Caparol Carat:

 • beskyttelse mod alger og snavs – og er selvrensende
 • vandafvisende egenskaber
 • 10 års holdbarhed.

Fordelen ved at vælge Caparol Carat træbeskyttelse er, at den er meget nem at arbejde med, da der er mulighed for at fortynde den med vand, hvorved man kan få den konsistens, man ønsker. Samtidig har Caparol Carat også lang holdbarhed.

Denne træbeskyttelse har mærket Caparol Carat selv givet fem stjerner med dens robusthed og dens dækkeevne. Derudover har den en holdbarhed på 15 år, så dit træværk ser godt ud i mange år. Denne træbeskyttelse kan også bruges til alt træværk, på nær tidligere oliebehandlet træværk og terrasse af enten fyr eller gran.

Specifikationer vedrørende Caparol Carat:

 • Oliebaseret træbeskyttelse
 • Rækkevidde helt op til 10 kvm pr. liter
 • Specialegnet til koldt klima

Denne træbeskyttelse fra Caparaol er den, de selv anbefaler, hvis man ønsker det bedste og mest fyldestgørende produkt. Derudover har denne træbeskyttelse en helt vildt høj rækkevidde på helt op til 10 kvm. Pr. liter, så du får mest muligt for pengene.

Sidst, men ikke mindst, er det et produkt af ny teknologi, der giver dig mulighed for at vælge en løsning, der er speciel velegnet til det kolde klima, vi har her i norden. Derfor består de deres træbeskyttelse test med tilfredsstillende resultater.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med træbeskyttelse test

Hvad er forskellen på oliebaseret og vandbaseret træbeskyttelse?

Træbeskyttelse er enten baseret på olie eller på vand. Solignum er dog undtagelsen med deres hybridblanding af både olie og vand. Vandbaseret træbeskyttelse er bedst for miljøet, og oliebaseret er mest modstandsdygtig over for vind og vejr.

Skal træværket behandles inden brug af træbeskyttelse?

Det anbefales altid at behandle dit træværk med noget grundrens som det første, hvorefter der skal bruges en grunder og til sidst din træbeskyttelse.

Hvad skal jeg vide, inden jeg køber træbeskyttelse?

Det er en god idé at have gjort sig tanker om, hvilke ønsker man har i forhold til holdbarhed, vedligeholdelse, udseende og hvor udsat træet er, inden man køber træbeskyttelse. Derudover er det også en fordel at sætte sig ind de forskellige produkter, og hvilke behov de dækker.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering