Ukrudtsbrænder test: Find den bedste ukrudtsbrænder til dine behov – og svits ukrudtet væk

Ukrudtsbrænder test: Find den bedste ukrudtsbrænder til dine behov – og svits ukrudtet væk

28/07/2021 0 Af Mette

Det er en af haveejernes største frustrationer. Du kender det helt sikkert. Foråret kommer, og alle de fine planter og blomster i din have titter frem og forskønner udsigten fra dit vindue. Det samme gør ukrudtet. Det er genstridigt. Det er overalt. Mellem dine fliser i indkørslen og på terrassen og i de fine bede stikker det uvelkomne skidt op og ødelægger skønheden som spinat mellem tænderne.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have

Drømmer du om en ukrudtsfri have og stilrene, ukrudtsfrie fliser? Heldigvis kan det godt lade sig gøre at komme ukrudtet til livs. En af de absolut mest effektive fremgangsmåder er at bruge en ukrudtsbrænder. Det er desuden en meget nem metode – i den forstand, at det er meget lidt anstrengende – til at fjerne ukrudtet. Metoden kræver nemlig ikke, at du sætter dig på knæ.

Ukrudtsbrænder test – De 5 bedste ukrudtsbrændere på markedet lige nu

Her på siden får du den komplette guide til at vælge den helt rigtige ukrudtsbrænder, der matcher dine behov. Hvilken ukrudtsbrænder, du skal vælge, afhænger nemlig både af underlaget, størrelsen på arealet og dine egne præferencer. 

Vi skal både se nærmere på elektriske ukrudtsbrændere i vores ukrudtsbrænder test og selvfølgelig på den klassiske ukrudtsbrænder med gas – i forskellige størrelser. Derudover indgår der en ukrudtsbrænder med trolley i vores ukrudtsbrænder test.


GROUW 3-i-1-ukrudtsbekæmper/ukrudtsbrænder

Billig ukrudtsbekæmper

→ Set hos Frishop.dk til 189 kr.

→ Set hos Proshop.dk til 199 kr.

→ Set hos Davidsenshop.dk til 200 kr. 

→ Set hos 10-4.dk til 200 kr.

→ Set hos Toolworld.dk til 250 kr.

Testvindende, lille, handy ukrudtsbrænder med flere funktioner.

Fordele:

 • lille og utroligt handy
 • tre funktioner i ét og samme redskab – ukrudtsbrænder, BBQ-lighter og varmepistol
 • elektrisk og miljøvenlig
 • flere indstillingsmuligheder.

Den første ukrudtsbrænder i vores ukrudtsbrænder test er et multiredskab fra GROUW. 3-i-1-ukrudtsbrænderen er elektrisk og miljøvenlig.

Den er absolut pengene værd. Denne ukrudtsbrænder kan desuden noget, som kun få andre ukrudtsbrændere kan. Du har nemlig mulighed for at indstille niveauet for strøm og temperatur i tre forskellige niveauer. De tre niveauer er henholdsvis 100 grader, 350 grader og 650 grader. Det betyder, at du kan indstille ukrudtsbrænderen til nøjagtigt det formål, du har for øje.

Ledningen er hele 1,8 meter lang med VDE-stik og kan forlænges med en lang forlængerledning, så du ikke behøver at lade dig begrænse i forhold til, hvor du fjerner ukrudt i haven. 

Tre funktioner i ét redskab – denne elektriske ukrudtsbrænder er ’bedst i test’

Grouw 3-i-1 har, som navnet antyder, tre forskellige funktioner. Den kan nemlig bruges både som varmepistol, BBQ-lighter og ukrudtsfjerner. Det gør den til en favorit blandt mange haveejere. Hovedfunktionen er stadig, at den er udviklet til at fjerne ukrudt i bede og mellem fliser. Og det job gør den meget, meget effektivt.

Derudover kan den bruges til hurtig optænding af grillen eller et bål. Sidst, og måske mest interessant, kan den også anvendes som varmepistol til at fjerne folie, gammel maling og lignende. I disse tilfælde undgår du lang tids skrubbearbejde. Sørg dog for at sikre dig, at materialet, du anvender den på, kan tåle at blive varmet op til 100 grader, som er den laveste varmeindstilling.

Ukrudtsbrænderens arbejdshoved kan drejes, så du let kan rette det mod nøjagtigt det, du har behov for – i alle tre funktioner. Den integrerede bøjle sikrer, at den alligevel er stabil og føles sikker i brug.

Specifikationer:

 • elektrisk ukrudtsbrænder
 • effekt: 2000 W
 • vægt: 1,25 kg
 • ledningslængde: 1,8 meter
 • fire medfølgende varmedyser: fladdyse, sparteldyse, koncentrationsdyse og ukrudtsdyse.

Derfor skal du vælge GROUW 3-i-1-ukrudtsbekæmper/ukrudtsbrænder

Hvis du gerne vil have en ukrudtsbrænder, som nemt kan tilpasses mange forskellige formål med de medfølgende dyser, vil du blive glad for GROUWs 3-i-1. Med denne ukrudtsbrænder sparer du desuden penge ved ikke at skulle købe gasflasker jævnligt.

Måske er du ikke tryg ved at brænde dine planter med en levende flamme. I så fald vil du også være vild med GROUWs 3-i-1-ukrudtsbekæmper, som klarer jobbet med varm luft. Den kommer længere nede i denne ukrudtsbrænder test.


Hortus elektrisk ukrudtsbrænder test – kan bruges som varmepistol

elektrisk ukrudtsbrænder→ Set hos Frishop.dk til 222 kr. 

→ Set hos Homeshop.dk til 279 kr.

Elektrisk ukrudtsbrænder med varmepistol, som kan skilles ad.

Fordele:

 • kan skilles ad, så den fylder meget lidt under opbevaring
 • elektrisk og miljøvenlig – bruger hverken gas eller kemi
 • varmepistolfunktion til at fjerne folie og maling
 • lav vægt: 1,1 kg.

2-i-1 funktion – sparer dig mange timers arbejde

Eftersom det er muligt at regulere temperaturen fra det laveste på 50 grader og op til 600 grader, kan denne ukrudtsbrænder også anvendes som varmepistol. Det gør den til et meget spændende bud i den her ukrudtsbrænder test, hvis du til tider også har behov for den funktion.

LÆS OGSÅ: Slangeopruller Guide – Få styr på din haveslange med en smart slangeboks

De 600 grader bruger du, når du skal svitse ukrudt. Det kræver kun 2-3 sekunder med den ultravarme luftstrøm at nedbryde ukrudtet. Efter to dage er det visnet og væk. Det virker ved, at den termiske varme luftstrøm overopheder planten og ødelægger dens rødder og celler, så den visner og dør. Det er en virkelig effektiv måde at komme af med ukrudt på, når du har en mindre terrasse.

Varmepistolfunktionen er på 50 grader. Den kan bruges til at fjerne afskallende, gammel maling eller folie. Med den metode sparer du mange timers skrubbearbejde og undgår stærke kemiske opløsninger.

Specifikationer:

 • vægt: 1,1 kg
 • Temperaturindstillinger: 50-600 grader
 • varmesystem: varmluftsstrøm
 • GS- og CE-certifikater.

Derfor skal du vælge Hortus elektrisk ukrudtsbrænder

Hvis du går op i at passe på vores miljø og samtidig vil undgå at skulle stoppe arbejdet, fordi du er løbet tør for gas, er denne elektriske ukrudtsbrænder et oplagt valg for dig. Den er også god til dig, som ikke generes af en forlængerledning, men har et mindre skur og derfor behov for en ukrudtsbrænder, som kan skilles ad, når den skal opbevares uden for blomstringssæsonen. 

Du sparer i øvrigt yderligere plads ved at vælge denne model, som er en 2-i-1-ukrudtsbrænder og varmepistol. Har du behov for en varmepistol, er denne altså et superpraktisk redskab at eje, som fjerner både dit gamle ukrudt og den slidte maling.


GROUW-gasukrudtsbrænder med trolley

Billigste gasukrudtsbrænder→ Set hos Davidsenshop.dk til 300 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 314 kr.

→ Set hos Toolworld.dk til 508 kr.

Professionel ukrudtsbrænder til store arealer – den største i vores ukrudtsbrænder test

Fordele:

 • stor gasflaske, som rækker til et stort areal
 • særdeles effektiv
 • medfølgende tilbehør gør den varieret i brug
 • nem at anvende på ethvert underlag med letkørende luftgummihjul.

Endnu en ukrudtsbrænder fra GROUW har fundet vejen til vores test af topmodeller inden for ukrudtsbrændere. Den her er en professionel ukrudtsbrænder med trolley, hvilket er superpraktisk, når du skal have ukrudtsfjerneren med rundt på store arealer.

Den kommer med flere forskellige slags tilbehør, som gør, at den kan bruges på et hvilket som helst areal. Du skal dog være meget opmærksom på ikke at komme i nærheden af brændbare materialer. Er du det, får du til gengæld en ukrudtsbrænder, som er en professionel værdig med blandt andet en professionel ukrudtsbrænderstav.

Specifikationer:

 • vægt: 4,8 kg
 • materiale: stål og plast
 • 2 meter lang slange op til 20 bar samt højtryksslange på 5 mm
 • inkl. IGT-højtryksregulator til gasflasken

Derfor skal du vælge GROUW Gasukrudtsbrænder med trolley

GROUWs gasukrudtsbrænder med tilhørende vogn er rigtig god til dig, som er en ægte handyman med en professionel havemands behov. Den bekæmper hurtigt og effektivt ukrudt i hele haven. Med trolleyen er du ikke begrænset af at skulle bære rundt på flasken. 

Vil du ikke ud at investere i gas til ukrudtsbrænderen så ofte, er løsningen med en stor gasflaske på trolley rigtig god. Selvom flasken er stor, er GROUWs gasukrudtsbrænder utroligt handy og nem at fragte rundt til alle bede og flisearealer på din grund. Hvis du derimod vil være fri for at skulle investere i gasflasker overhovedet, er en elektrisk ukrudtsbrænder garanteret noget for dig. Dem har vi naturligvis også med i denne ukrudtsbrænder test.


Biolet-ukrudtsbrænder – ergonomisk stokmodel

Bedste ukrudtsbrænder til prisen→ Set hos Moreland.dk til 199 kr.

→ Set hos Texas.dk til 199 kr.

Håndholdt, ergonomisk gasukrudtsbrænder, som kan betjenes med én hånd.

Fordele:

 • kan betjenes med én hånd
 • ergonomisk håndtag
 • kan anvendes med gængse propan/butan-gasflasker
 • god til stenbede og grus
 • meget lille og let at håndtere.

Denne model er testens absolut mindste ukrudtsbrænder. Den er nem at anvende og meget handy, da den har en størrelse, som gør, at du nemt kan tage den med dig overalt. Den er nem at bruge på steder, hvor det ellers kan være svært at komme til. Det kan eksempelvis være højbede.

Flammens temperatur når helt op på 1000 grader og svitser meget effektivt enhver form for ukrudt. Husk at lade ukrudtsbrænderen køle af, inden du pakker den væk i dit træskur igen.

Øverst på stokken er der en plastikbelægning, som sikrer, at du har et godt greb om ukrudtsbrænderen, og at den ikke bliver varm at holde ved. Flasken er ret lille, men du kan med fordel nøjes med at åbne 1/3 for gassen, når du tænder piezo-tænderen for at få en mere økonomisk løsning ved at spare på gassen.

Specifikationer:

 • svimlende flammetemperatur på 1000 grader
 • bruger gasflaske med 7/16-gevind
 • brændehoved: 26 mm
 • forbrug: op til 250 g/time – afhængigt af indstilling.

Derfor skal du vælge 

Når det skal være hurtigt, nemt og billigt er en simpel håndholdt model et praktisk valg. Størrelsen på denne ukrudtsbrænder gør, at den kan opbevares overalt, når det er uden for sæson. Desuden er den nem at bruge på små og mellemstore arealer.

Ligesom andre små ukrudtsbrændere er modellen meget mere praktisk end én med trolley, hvis du skal fjerne ukrudt i stenbede eller på en gårdsplads. Fordi du kan bære den i én hånd og ikke skal trække den hen over jorden, er den klart at foretrække i den situation.


Hozelocks ukrudtsbrænder i testen er Green Power Evolution

Elektrisk ukrudtsbrænder→ Set hos Frishop.dk til 507 kr.

Elektrisk og termisk ukrudtsbrænder – bedst til de små arealer.

Fordele:

 • elektrisk og miljøvenlig
 • meget effektiv
 • lav vægt: 1,2 kg
 • kan bruges som grillstarter
 • kan rettes nøjagtigt mod den plante, du ønsker at fjerne – uden at ramme det omkringliggende.

Her er der tale om endnu en af klassens grønne drenge. For vi skal selvfølgelig have endnu en rigtig god, elektrisk ukrudtsbrænder med i anmeldelsen.

Green Power Evolution er miljøvenlig, da den er drevet på el og dermed forurener en hel del mindre end de andre ukrudtsfjernere i vores ukrudtsbrænder test. Det er tilfældet, eftersom den ikke udleder CO2. Den vejer desuden kun 1,2 kg, hvilket gør den meget nem at anvende.

Sådan virker den termiske luftstrøm

Med Green Power Evolution får du et effektivt værktøj, som ved hjælp af en 600°C varm luftstrøm sveder planterne væk. Når du tænder den, skal den varme op i ca. 45 sekunder, hvorefter den er klar til brug. Husk at lade den afkøle, når du er færdig med at bruge den, inden du sætter den på plads i skuret.

LÆS OGSÅ: Den ultimative hækkeklipper guide: Spar tid og kræfter med den rette hækkeklipper

Det unikke varmeskjold gør det utroligt nemt at ramme præcis den plantevækst, du ønsker at fjerne – uden at du behøver bekymre dig om, at blomsten ved siden af tager skade. På blot tre sekunder får planten et så kraftigt termisk chok, at cellerne nedbrydes. Få dage efter er planten død.

Den er rigtig effektiv til mindre arealer, hvor du har en stikkontakt i nærheden, men skal du fjerne ukrudt på større arealer, kan du med fordel gå efter fx en ukrudtsbrænder med trolley. Modellen kan naturligvis tilsluttes en forlængerledning.

Specifikationer:

 • effekt: 1600 W
 • spænding: 220-240V ~ 50Hz
 • varmesystem: varmluftstrøm
 • Temperatur: op til 600°C
 • ledningslængde: 1,5 meter.

Derfor skal du vælge Green Power Evolution

Hozelock Green Power Evolution er god til dig, der har et mindre fliseareal, hvor du vil have fjernet uønsket bevoksning. Den ligger en prisklasse højere end de andre ukrudtsbrændere her i testen, men til gengæld kræver den intet ekstra tilbehør.

Du skal fx ikke ud at investere i gasflasker jævnligt Hvis du går op i miljørigtige og bæredygtige produkter, er ukrudtsbrænderen fra Hozelock det helt rigtige valg for dig.


Værd at overveje, når du skal vælge ukrudtsbrænder

Når du investerer i en ukrudtsbrænder, er der forskellige ting, som er værd at overveje. Det kan være rart at vide, at der ikke er en nævneværdig forskel på, hvor tit det er nødvendigt at svitse dit ukrudt. Det er nemlig primært op til dig, om du vil vente 3-4 uger, hvor du igen kan se spirerne, eller om du vil svitse med 14 dages mellemrum og hele tiden holde ukrudtet nede.

Områdets størrelse

Først og fremmest skal brænderen passe til det areal, du bruger den på. En trolley er god til store områder med sin store gaskapacitet. Er det store område til gengæld belagt med grus, sten eller et andet ujævnt underlag, er en form for håndholdt ukrudtsbrænder langt mere praktisk at anvende – medmindre du har en stor gårdsplads. Så dur det naturligvis ikke at gå rundt med en lille bitte gasflaske, som måske skal skiftes flere gange.

Ukrudtsbrænder med gas eller elektrisk ukrudtsbrænder

Er du vild med tanken om at brænde dit ukrudt effektivt væk, eller foretrækker du den mere sikre, miljøvenlige, elektriske ukrudtsbrænder, som anvender varmluft i stedet for en flamme, men til gengæld har en mindre rækkevidde pga. ledningen? Det er overvejende et spørgsmål om præference, hvorvidt man vælger en ukrudtsbrænder med gas eller én, som er eldrevet. Begge former er utroligt effektive.

Miljøvenlig løsning

Når du bekæmper dit ukrudt i indkørslen eller på terrassen med en ukrudtsbrænder, kan du samtidig have god samvittighed for at have slået et slag for miljøet. Her bruger du nemlig ikke giftige sprøjtemidler, som går ned i vores grundvand, eller anden skadelig kemi. Det er en god, miljøvenlig løsning. 

Ukrudtsbrændere med gas udskiller en mindre mængde CO2. Hvis du vil gå all-in på miljørigtige valg, er de spændende, nye og efterhånden meget udbredte el-drevne ukrudtsbekæmpere lige noget for dig. Nu er du forhåbentligt klædt godt på til at vælge en ukrudtsbrænder, som passer til netop det, du skal bruge den til.

Gas til ukrudtsbrænder og ukrudtsbrænder på tilbud

De fleste ukrudtsbrændere samt selve gassen til ukrudtsbrænderen kan du ofte finde på tilbud. Det er også værd at holde øje med, når du skal købe en ukrudtsbrænder – om du kan finde ukrudtsbrænderen på tilbud et sted.

Elektrisk ukrudtsbrænder i anmeldelse

Det er relativt nyt, at man laver ukrudtsbrændere, som er elektriske. Og det er en meget spændende og bæredygtig udvikling, som giver rigtig mange fordele. Derfor har vi selvfølgelig også elektriske ukrudtsbrændere med i vores anmeldelse her.

Brug af ukrudtsbrænder

I den her ukrudtsbrænder test vil vi også gerne vejlede dig i, hvordan du bruger din ukrudtsbrænder. Du bærer simpelthen ukrudtsbrænderen rundt og styrer den blidt hen over ukrudtet, hvis celler beskadiges så kraftigt på ganske få sekunder, at ukrudtet dør efter et par dage. Det er en hurtig metode, som også er supereffektiv. Det fulde resultat kan ses efter en uge, hvor alt ukrudtet er dødt og forsvundet.

Sådan virker det

En ukrudtsbrænder virker ved at svitse plantens vækstpunkt, hvorfra planten danner nye skud, blade og blomster. Vækstpunktet sidder som regel i midten af planten. Når du brænder vækstpunktet, dør det ganske enkelt og kan ikke danne nye skud. Planter er meget sarte over for flammer, så du behøver kun at svitse i 2-3 sekunder for at overophede plantens livsnerve. 

Du kan godt vælge at brænde alle synlige, overjordiske dele af ukrudtet væk, men for det første bruger det unødvendigt meget gas. For det andet øger du risikoen for brand. Det danner nemlig en del gløder. Af samme grund skal du passe på, hvis du bruger en ukrudtsbrænder tæt ved et skur eller brandbare materialer. Husk desuden altid at lade ukrudtsbrænderen køle af, efter du har brugt den.

Korrekt og sikker brug af ukrudtsbrænder med gas

I grunden er en gasdrevet ukrudtsbrænder lig med en stor og meget kraftig lighter. Indrømmet! Man har allermest lyst til bare at brænder ukrudtet fuldstændig væk. Men flammen er ekstremt varm og skadende. Det kræver kun få sekunder over en plante, før den er så nedbrudt, at den vil dø af udtørring efter få dage. 

LÆS OGSÅ: Mælkebøttefjerner Guide – Sådan får du bugt med havens mælkebøtter

Derfor er det også utrolig vigtigt, at du anvender din ukrudtsbrænder korrekt og med omhyggelighed. Beredskabsstyrelsen har lavet en række grundlæggende råd til korrekt brug af ukrudtsbrændere, som du med fordel kan have i baghovedet.

Høj sikkerhed

 • Den uønskede plantevækst skal kun svitses – ikke brændes væk, som navnet ’ukrudtsbrænder’ kunne få dig til at tro. Faktisk gør du dig selv en bjørnetjeneste ved at brænde den væk. Så lever rødderne nemlig stadig, og planten kan få en frisk start og sætte nye skud. Planten vil derimod dø af tørst, hvis du kun udtørrer og svitser bladene. Det kan den ikke overleve.
 • Sørg for at have vand i nærheden i form af en spand eller en vandslange.
 • Tjek for gløder, før du går videre. Der må ikke efterlades gløder, som kan blusse op. Du kan fx kvæle dem ved at trampe på dem.
 • Efterlad aldrig en ukrudtsbrænder tændt.
 • Brug aldrig en mørnet slange.
 • Tjek, at samlingerne er lukket ordentligt og er tætte. Brug evt. sæbevand til det formål. Hvis der kommer bobler, er der en utæthed.
 • Afmontér gasregulatoren, når du er færdig.

Dertil skal du huske ikke at bruge en ukrudtsbrænder, når det er tørt eller blæser. Du forebygger allerbedst brandfare ved kun at benytte din ukrudtsbrænder, når jorden er fugtig. Du kan evt. vande jorden, før du går i gang.

En ukrudtsbrænder bekæmper ikke alt ukrudt på én gang

Nej, ukrudtsbrænderen er ikke en mirakelkur, som kræver én enkelt omgang. Selv om du udfører arbejdet helt korrekt, kan det desværre ikke lade sig gøre at slå alt ukrudtet ihjel på én enkelt omgang. Det er en vedvarende opgave, som skal udføres flere gange i løbet af en blomstringssæson.

For det første er noget ukrudt stærkt og genstridigt og vil kunne overleve at blive brændt. For det andet kan nyt ukrudt så sig selv i løbet af sæsonen. Fra april til Sankthans lyder rådet fra gartnere, at du skal svitse dit ukrudt hver 14. dag, hvis du vil holde det nede. Resten af sommeren kan du nøjes med at gøre det hver tredje uge.

Test, om du har gjort det rigtigt

Hvis du vil tjekke, om du har svitset planten tilstrækkeligt, kan du tage et blad fra fx en mælkebøtte op i hånden. Klem det mellem to fingre. Hvis dit klem efterlader et mørkt fingeraftryk på planten, har du gjort det korrekt. Plantens celler er sprængt, og planten vil forgå i løbet af ganske kort tid.

Alle formål er dækket i denne ukrudtsbrænder test

Ukrudtsbrænderen er en helt utroligt effektiv måde at fjerne ukrudt på. Vi har gjort arbejdet lettere for dig, når du skal vælge ukrudtsbrænder og nøje håndplukket fem lækre favoritter inden for ukrudtsbrændere. Tilsammen dækker ukrudtsbrænderne i denne ukrudtsbrænder test alle formål, som en ukrudtsbrænder kan bruges til – både store og små arealer, med gas og med el – så der er helt sikkert også én, som matcher dine behov.


FAQ – Spørgsmål og svar

Hvad er vigtigt ved en god ukrudtsbrænder?

Den skal passe til det areal, du skal bruge den på. Vælg en stor ukrudtsbrænder med stor kapacitet, hvis du skal bruge den på hele bede og store terrasser. Har du en lille have, er den elektriske ukrudtsbrænder en god løsning.

Hvor effektiv er en ukrudtsbrænder?

Metoden er meget effektiv. Du kan ikke se resultatet med det samme, når du har svitset ukrudtet, men efter ca. en uge er ukrudtet helt væk. 

Hvor hårdt er det at fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder?

Det er den mindst anstrengende metode til at fjerne ukrudt mellem dine fliser. Med den ene hånd holder du ukrudtsbrænderen, mens du bruger den anden til at styre ukrudtsbrænderen i rolige bevægelser.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering