Worx hækkeklipper guide – Find den bedste Worx hækkeklipper til dit behov

Worx hækkeklipper guide – Find den bedste Worx hækkeklipper til dit behov

14/01/2021 0 Af Camilla

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er du på udkig efter en ny hækkeklipper, som kan klare det hele, men samtidig er til at komme i nærheden af for penge? Så kan det være, du skal kigge dig om efter en Worx hækkeklipper. Læs med her, hvis du skal finde hækkeklipperen, som passer til dit behov og din pengepung. Vi guider dig gennem junglen af klippende udstyr, så du kan blive klogere på haveredskaber.

LÆS OGSÅDen ultimative hækkeklipper guide: Spar tid og kræfter med den rette hækkeklipper

Worx er et kinesisk brand, som siden 2004 har designet haveredskaber, som nemt kan klare hverdagsopgaverne derhjemme, i haven eller i værkstedet. De har en populær serie af hækkeklippere, som kan klare selv den mest genstridige tjørnehæk.

Læs med herunder, hvis du vil blive klogere på de forskellige modeller. Vi guider dig også til nogle af markedets absolut bedste priser på Worx hækkeklippere fra store, anerkendte online byggemarkeder. På den måde er du sikret en god handel, hos en forhandler der er til at stole på.


Tid til at klippe hæk

Vidste du, at det er en uskreven regel, at du skal klippe din hæk lige omkring Sankt Hans? Faktisk kan du nøjes med at klippe hækken én gang om året. Så har hækken groet tilstrækkeligt, og de små fugle som tit laver reder i hækken har udruget sine unger. Desuden er du noget tilpas hen på sommeren, så den ikke når at gro fuldstændig til igen, inden sommeren er omme.

Du bør ikke klippe hækken senere end august, for ellers kan de nye skud risikere at få frostskader senere. Hvis du er typen, der elsker en hæk, der altid står knivskarpt, så klip den, når de nye skud dukker op. Bare husk at holde øje med de små fugleunger, der ligger inde i hækken og kvidrer. Der skulle nødig ryge fjer i hækkeklipperen.


Hvilken hækkeklipper skal jeg bruge?

Valget af hækkeklipper afhænger af visse faktorer:

  • Højden på hækken
  • Hvor tykke grene, der er i hækken
  • Hvor lang hækken er/antallet af hække.

Har du en høj hæk, kræver det mere af både din fysik og af klippehækkeren at nå i mål med klipningen. Her skal du vælge en med en længere skærelængde, så du ikke behøver at bruge stige eller en stol, når du klipper.

LÆS OGSÅ: Kompostbeholder guide – Ultimativ guide til den helt rette model for dig

Har du en hæk med tykke grene, så skal du tænke på at have en stor snitstyrke. Jo flere millimeter, jo tykkere grene kan den skære over.

Har du en meget lang hæk eller flere hække, som skal klippes jævnligt, så skal du tænke komfort ind i overvejelserne. Det kan være hårdt at stå længe med en tung hækkeklipper, derfor skal de være ergonomiske at håndtere og gerne veje så lidt som muligt. Vægten vil dog altid stige, jo længere skærelængde de har.


Worx WG261E.9 – en Worx 20 v til den almindelige have

Worx har flere modeller af hækkeklippere med 20v batteri. Du kan vælge mellem flere skærelængder – ofte hedder de 46 cm eller 61 cm, og om de er med eller uden batteri.

Leder du efter en helt almindelig standardmodel, så prøv modellen WG261E.9. Den har en skærelængde på 46 cm, som er god til den mindre have. Den kan skære igennem grene på op til 19 mm, så du fint kan klippe større grene over.

 

Selvom hækkeklipperen ikke kommer med batteri, så husk, at klipperen er en del af Worx PowerShare, hvor man kan dele batterier mellem sine værktøjer.

Billig worx hækkeklipperModellen her har et behageligt hovedgreb og et D-formet støttegreb. Det giver dig god komfort, når du skal stå i længere tid, som man tit skal med hække.

Du slipper også for uønskede rystelser, fordi maskinen har et lavt vibrationsniveau.

→ Set hos Homeshop.dk til 299 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 420 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 585 kr.

→ Set hos 10-4.dk til 749 kr.


Worx WG284E – gå et niveau op med en højere skærelængde

Passer et 20v batteri fint til dit behov, men vil du gerne have en længere sværdlængde, så kan en Worx WG284E. Den har en sværdlængde på 61 cm, så du kan nå de helt høje hække. Den har en lasersleben diamantklinge og dobbelte skæreklinger, som holder vibrationsniveauet lavt.

Den har to 20v batterier, som giver dig længere tid at klippe hæk i, det tager kun en time at lade den op, så du kan nemt komme i gang med at klippe. Denne model har en større skærekapacitet på op til 27 mm.

Den har nogle fine features, fx kan baghåndtaget roteres 90 grader til hver side, og en sikkerhedskontakt, så du ikke ubevidst starter den.

Worx WG284E

Desuden har den en gennemsigtig afskærmning, så du undgår de værste blade og grene, der bliver klippet af.

→ Set hos Homeshop.dk til 650 kr.

→ Set hos Frishop.dk til 829 kr.

→ Set hos Byghjemme.dk til 829 kr.


Få bugt med den store hæk med en Worx 40 v hækkeklipper

Har du en større hæk, som er vokset dig over hovedet og du ikke ved, hvad du skal gøre, så er en Worx WG2698E måske svaret. Det er en akku-maskine, som helt enkelt betyder, at den er batteridrevet. Med et 40 volts lithium batteri kan den både holde længe og er hurtig at oplade. Det store batteri betyder også, at den er lidt tungere at håndtere end andre.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have

Men så er det heldigt, at der er tænkt over designet, så den er let at holde om. Den har et soft grip-håndtag, som ligger godt i hånden. Det er vigtigt, at du sørger for at holde hækkeklipperen korrekt, når du klipper. Ellers kan du risikere at få skader og forstrækninger, som gør ondt.

Fordelen ved netop denne model er, at der medfølger batteri og oplader. Det sparer dig for penge i længden, da de normalt er svære at tilkøbe.

Den har en sværdlængde på 56 cm og en snitstyrke på 27 mm, så du kan få bugt med selv den mest genstridige hæk. En snitstyrke betyder, at den kan klippe grene over på en diameter på op til 27 mm – hvilket er meget kraftige grene.


Test hækkeklippere og find den rigtige til dig

Et godt bud på en standard hækkeklipper er modellen WG261E.9, som vi har omtalt tidligere. Den kan klare de fleste danske hække, og kan købes forholdsvist billigt.

Worx er kendt for deres robotgræsslåmaskiner og højtryksrensere i god kvalitet til prisen. Men de kan altså også noget, når det kommer til hækkeklippere. Det vigtigste er, at du tager dig tid til at overveje, hvad dit behov er, og hvor meget din hæk kræver. Det ville være ærgerligt at købe en hækkeklipper, som ikke har den rigtige rækkevidde, eller som ikke kan klippe grenene ordentlig over.

Det kan være, du har brug for at prøve et par hækkeklippere af naboen, før du ved, hvilken Worx-hækkeklipper du skal investere i. Ellers håber vi, at denne guide har gjort dig lidt klogere på junglen af hækkeklippere. Uanset om du skal bruge en i professionel eller privat øjemed, guider vi dig til webshops på nettet, hvor du kan finde din kommende Worx-hækkeklipper på tilbud.

Vi anbefaler udelukkende anerkendte forhandlere, som leverer hækkeklippere til markedets skarpeste priser. Af den grund kan du med ro i maven bestille din næste hækkeklipper hos de udvalgte forhandlere, som er nævnt i dette indlæg.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering