Varmepumpe guide – Find den bedste pris på en varmepumpe
20/03/2022ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Søger du et mere miljøvenligt og ikke mindst billigere alternativ til elvarme? Med varmepumper er du sikret begge dele, da de er eldrevne og opvarmer dit hus ved at flytte energi fra omgivelserne til dit opvarmningssystem. Det betyder, at pumpen udnytter varme fra eksempelvis luften og jorden og overfører den til din gulvvarme og dine radiatorer. Dog kan den også blæse det direkte ind som varm luft.
LÆS OGSÅ: Hulmursisolering – Her er mange penge at spare
Hvis du måske stadig ikke helt forstår, hvordan det kan lade sig gøre, kommer her en hurtig forklaring. Når varmepumpen overfører energi, sker det ved, at et kølemiddel skiftevis fordamper og kondenserer. Du kan faktisk sammenligne processen med den, der foregår i et køleskab eller en aircondition, men de to processer adskiller sig dog fra hinanden ved, at varmepumpen overfører energi ind i dit hus, hvorimod et køleskab jo fører energi ud af køleskabet.
Nærvarme
Hos Nærvarme.dk undgår du en dyr investering i en varmepumpe – hos Nærvarme kan du bestille en varmepumpe på abonnement. Når den er opslidt kommer de og skifter den ud.
Nærvarme Danmark tilbyder blandt andet markedets laveste opstartspris på 7500 kr., og du kan få håndværkerfradrag op til 25.000 kr.
Nærvarme Danmark skriver på deres hjemmeside, at de gør en banebrydende indsats for klimaet, og at det samtidig er vigtigt for dem at det er nemt for dig. Og man må umiddelbart sige at deres koncept, hvor man kan købe en varmepumpe på abonnement, så har de i hvert fald gjort det nemmere at skifte ens nuværende varmekilde ud med en mere klimavenlig varmepumpe ved at man ikke skal investere i en varmepumpe upfront. Prøv deres kontaktformular og se om ikke de kan hjælpe.
Tjenestetorvet
Hos Tjenestetorvet hjælper de dig med at komme i kontakt med forskellige varmepumpeleverandører, og de indhenter et enkelt tilbud fra en enkelt leverandør, så du undgår dette. Du skal kun udfylde en enkelt formular, og det er helt uforpligtende og op til dig, om du gerne vil takke ja til et tilbud eller ej.
Det smarte ved denne løsning er, at du er garanteret gode tilbud og kvalificeret rådgivning af fagspecialister, der kan deres kram og finder den bedste løsning til dig. Tjenestetorvet samarbejder kun med ledende leverandører af varmepumper, og derfor er du sikret kvalitet og solid viden.
3byggetilbud
Er du mere interesseret i at få en række forskellige tilbud på én gang, kan du kigge nærmere på 3byggetilbud. Her tilbyder de nemlig hele tre gratis uforpligtende tilbud, og det er ligeledes muligt at lave en beskrivelse af dine ønsker og/eller problematikker samt vedhæfte en række billeder.
Dette giver 3byggetilbud et solidt indblik i dine behov, hvilket gør det meget nemmere at finde den helt rigtige varmepumpe og ikke mindst leverandør.
Når du får tre tilbud uafhængigt af hinanden, opnår du et bedre indblik i, hvad de forskellige leverandører kan levere og til hvilken pris.
Måske er du i tvivl om, hvilken type varmepumpe der er bedst til dine behov, eller måske er du bare interesseret i at få nogle forskellige priser på bordet? Lige meget hvad dit udgangspunkt måtte være, hjælper deres kyndige fagspecialister dig ved at indhente tilbud fra de allerbedste leverandører.
Typer af varmepumper på markedet
Når du skal på udkig efter en varmepumpe, bør du gøre dig nogle overvejelser, i forhold til hvor varmepumpen skal benyttes, og hvor meget opvarmning du ønsker. Du kan for eksempel benytte en luft-til-luft-varmepumpe i sommerhuset eller i din helårsbolig som supplement til det eksisterende varmeanlæg, mens en luft-til-vand og jordvarmeanlæg nemt kan erstatte dit olie- eller gasfyr.
Varmepumpe Luft til luft
Der findes en række forskellige modeller og ligeledes forhandlere af varmepumper, og derfor vil vi i det følgende gennemgå de tre typer af varmepumper, der findes på markedet.
Med en luft-til-luft-varmepumpe trækkes varmen ud fra luften eller jorden udenfor for derefter at omdannes til varme inde i din bolig. Selve anlægget består af en udendørs pumpe, som trækker luften ind, og en indendørs pumpe (eller anden installation), der sørger for at cirkulere luften rundt i din bolig.
LÆS OGSÅ: Gasgrill Guide – Sådan finder du den bedste gasgrill til din terrasse
Denne varmepumpe er især ideel til etplanshuse eller som et supplement til den eksisterende elvarme. Nogle boligejere i toplanshuse benytter dog også en varmepumpe til at dække en enkelt etage i en bolig som eksempelvis en kælder eller overetage. Det er en løsning, som mærkes positivt i pengepungen, da en luft-til-luft-varmepumpe leverer 3-4 kilowatt varme for hver 1 kilowatt strøm, som den trækker for at køre. Der er altså tale om en særdeles effektiv og billig varmepumpe.
Står du måske med et sommerhus eller en kolonihave, som kun benyttes i de lune måneder, er en luft-til-luft-varmepumpe også en god løsning. Den sørger for, at der er god luftcirkulation, og at varmen holdes over frysepunktet, således du undgår en fugtig og lugtende bolig, når du er klar til at rykke ind i forårsmånederne.
En luft-til-luft-varmepumpe varmer udelukkende luften op i din bolig, og derfor kan den kun benyttes som supplement til en anden type varmeanlæg.
Spar penge og sikr en grønnere verden med miljøvenlige varmepumper
Der findes et væld af forskellige luft-til-luft-varmepumper, og de kan koste alt fra 1.000 kroner og op til flere tusinde kroner. Men som med så meget andet i livet, er der ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Derfor bør du nøje overveje, hvad du gerne vil have ud af en luft-til-luft-varmepumpe, og hvor stort et område den skal opvarme.
Sørg for at undersøge markedet ordentligt, så du undgår fejlkøb eller alt for billige/dyre løsninger. Lyd, effektivitet, støj og COP-værdi er alle parametre, som du bør undersøge, når du investerer i en luft-til-luft-varmepumpe.
Varmepumpe luft til vand
Med en luft-til-vand-varmepumpe får du både en pumpe, som kan benyttes til at opvarme din bolig, men faktisk også dit vand. Kort fortalt fungerer en luft-til-vand-varmepumpe på samme måde som et olie- eller gasfyr, hvor den primære energikilde blot er skiftet ud med luften udenfor. Der er altså tale om en miljøvenlig løsning på flere parametre.
Teknikken bag denne pumpe ligner til forveksling den i luft-til-luft-varmepumpen, men i en varmepumpe med luft-til-vand benyttes varmen i stedet til at varme vandet op i din bolig, således det kan bruges både i køkken og bad samt i dine radiatorer.
Varmepumpen placeres på din bolig udenfor – akkurat ligesom en luft-til-luft-varmepumpe. Dog differentierer de sig fra hinanden ved, at en luft-til-vand-varmepumpe trækker varmen ud af luften, som via en kompressor får kølemidlets temperatur i pumpen til at stige. Kølemidlet sendes herefter til din varmtvandsbeholder, som varmer vandet op i din bolig. Der foregår en konstant udveksling af kølemidlet, som sendes frem og tilbage mellem varmepumpen og varmtvandsbeholderen.
Ligesom en luft-til-luft-varmepumpe bruger denne varmepumpe også el som drivkraft, og den kan for hver ene kilowatt levere omkring 3-4 kilowatt varmeenergi. Det kan altså godt betale sig at investere i en luft-til-vand-varmepumpe, og især hvis du står og skal skifte dit olie- eller gasfyr inden for kort tid.
Denne type varmepumpe befinder sig i et højere prisleje på omkring 50.000-90.000 kroner. Det varierer dog meget og afhænger både af installationen i din bolig og ikke mindst kvalitet. Der er altså tale om en dyrere investering, end når du eksempelvis køber et olie- eller gasfyr, men til gengæld er en luft til vand varmepumpe markant billigere i drift, og du er garanteret en levetid på op til 20 år.
Varmepumpe jord til vand
Med en jord-til-vand-varmepumpe, også kaldet et jordvarmeanlæg, får du ikke bare den dyreste løsning, men også den mest effektive. Hvor de to andre varmepumper trækker varmen ud af luften, trækker denne varmepumpe i stedet varmen ud af jorden. Det betyder til gengæld også, at et jordvarmeanlæg kræver et stort antal kvadratmeter i haven, hvor slangerne til jordvarmeanlægget kan graves ned.
Teknikken bag denne varmepumpe er faktisk også ret simpelt. Slangerne fyldes med kølevæske, som trækkes gennem kompressoren i din varmepumpe, som sørger for, at det bliver opvarmet yderligere. Til sidst sendes kølevæsken til boligens varmepumpe. Denne type varmepumpe befinder sig i den lidt større skala, og derfor placerer folk dem ofte i kælderen eller bryggerset.
Hvis du investerer i et jordvarmeanlæg, er du sikret et stabilt anlæg, der kun skal have et eftersyn én gang årligt. Et jordvarmeanlæg er et større projekt at kaste sig ud i, og du skal søge om tilladelse hos kommunen, før du kan gå i gang.
Spar penge med effektive varmepumper
Du er på nuværende tidspunkt blevet introduceret til tre forskellige typer varmepumper, som alle er drevet af el. En luft-til-luft-varmepumpe samt en luft-til-vand-varmepumpe og et jordvarmeanlæg benytter kun 1 kWh, men leverer til gengæld 3-4 kWh i varme til hele din bolig. Der er altså tale om en langt mere effektiv, miljøvenlig og ikke mindst billigere løsning.
LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Sådan finder du den bedste model til din have
Det er relativt nemt at integrere og installere en luft-til-luft-varmepumpe i din bolig, men det bliver lidt sværere med en luft-til-vand-varmepumpe og jordvarmeanlægget. De kræver nemlig flere ressourcer og har større omkostninger, når de skal etableres. Sammenligner du disse to typer varmepumper med omkostninger i forhold til for eksempel omkostningerne ved et olie- og gasfyr, vil du hurtigt se, at både et olie- og et gasfyr er markant billigere.
Dog må du ikke glemme, at selvom både luft til vand og jordvarmeanlægget har større etableringsomkostninger, så er det i drift en billigere løsning for dig og en bedre løsning for miljøet.
Hos Energi Fyn fastslår de, at du med en varmepumpe typisk ville kunne skære helt op til 60 procent af din nuværende varmeregning, hvis du er en af dem, der i dag bruger elvarme. Er du derimod bruger af oliefyr, vil du kunne spare cirka 55 procent og omkring 50 procent, hvis du opvarmer din bolig ved hjælp af gas.
De skriver yderligere, at selvom en luft-til-vand-varmepumpe eller et jordvarmeanlæg er dyre at etablere, er de altså billigere i drift, og derfor vil de fleste kunne betale denne investering tilbage på 6-10 år.
Få tilskud på dine varmepumper
Tilbage i 2012 indførte EU en mærkningsordning til varmepumper, hvilket skulle gøre det meget nemmere for forbrugeren at gennemskue effektiviteten af de forskellige varmepumper. Mærkningen er velkendt, da det er den samme, der benyttes på andre hvidevarer.
Det fik producenterne til at rette ryggen og udvikle ny teknologi, som både gavnede forbrugerne og ikke mindst miljøet. I dag er det altså muligt for eksempel at finde en luft-til-luft varmepumpe med et A+++ mærkat, som indikerer, at den har en utrolig høj virkningsgrad.
Da man gerne ser, at flere benytter miljøvenlige løsninger i boligerne i stedet for de traditionelle løsninger som el, gas og olie, indførte man tilskud på varmepumper. Kravet for tilskud er blot, at varmepumpen har et godkendt energimærke. Størrelsen på tilskuddene afhænger af, hvilken type varmepumpe du investerer i.
Hvem forhandler varmepumper?
I stedet for at du skal sidde og finde hoved og hale i de mange forskellige leverandører og ikke mindst priser på landsbasis, er der faktisk en del firmaer, der lever af at gøre arbejdet for dig. Som pointeret flere gange, kan varmepumper være en dyr investering, og især derfor vil de fleste boligejere gerne være sikre på, at de får et kvalitetsprodukt til en god pris.
LÆS OGSÅ: Slangeopruller Guide – Få styr på din haveslange med en smart slangeboks
Derfor finder du en række forskellige udbydere, som hjælper dig med at komme i kontakt med varmepumpeleverandører og ligeledes indhente forskellige tilbud. På den måde undgår du at bevæge dig ud på dybt vand, hvor du måske ikke kan bunde. Lad i stedet specialisterne klare specialisternes job. Disse forhandlere kan du se i toppen af denne guide.
Varmepumper til alle boligtyper
Uanset om du er på udkig efter en varmepumpe til dit sommerhus eller din helårsbolig, er det muligt at finde en løsning, der passer til dine behov og krav. Lige meget om du vælger en varmepumpe med luft-til-luft eller en varmepumpe med luft-til-vand, er du sikret et miljøvenligt og billigere alternativ til elvarme samt olie- og gasfyr.
Hvis du er interesseret i en større renovering af din bolig, kan det også godt betale sig at investere i et jordvarmeanlæg. Der er ingen tvivl om, at både luft-til-vand-varmepumper og et jordvarmeanlæg er dyrere løsninger end luft-til-luft-varmepumper, men med de løsninger er du til gengæld også sikret en besparelse i varmeudgifter, som både kan ses og mærkes positivt på din pengepung.
Hvis du er grøn, når det kommer til varmepumper, anbefaler vi, at du tager kontakt til en af de mange udbydere eller leverandører, således at I i samspil kan finde den bedste løsning for netop dig og din bolig. Der er trods alt tale om en større investering, og derfor skal du også sørge for at få god rådgivning og vejledning af fagspecialister.
Mængden af forskellige typer haveredskaber og -mærker, gør at det hurtigt kan blive uoverskueligt at vælge. Med Havesektionen.dk ønsker vi at guide forbrugere på vej, så de nemmere kan foretage det rette valg.
“Vi har gjort en stor del af forarbejdet, og vores artikler bliver lavet på baggrund af gennemgående research af forskellig kilder. Du finder derfor med stor sandsynlighed al den information du skal bruge, for at finde det helt rigtige køb.”